- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz
jattila48 #2877 üzenetére
Lehet, hogy túlbonyolítom. Leírom mi a végső cél. Adott egy program, amely számításokat végez és socket-en küldi le ezeknek az eredményét 5 kliensnek. A klienseknek folyamatosan csatlakozva kell lenniük, különben az adatok érvénytelenek. A főprogram alatt gondolom a fő végrehajtási szálat érted. A további szálakat úgy oldottam meg, hogy csináltam egy SocketComm osztályt, abban van egy statikus metódus, ami a kommunikációért felel. Ez a statikus metódus az osztályban lévő attribútumokból olvas és küld, magát a kapcsolatot nem ő építi fel hanem az osztály konstruktora. A thread indításáért felelős függvénynek a statikus függvény pointerét adom át (ezt nevezhetjük callbacknek), amit így futtat a threadben és ezzel azt is megoldottam, hogy a későbbiekben ha változik a kliensek száma, akkor az indítások számát kell csak változtatni.
UI: Egyelőre azért van egy thread, mert csak server -> kliens irányú a kommunikáció, a válaszokat később szeretném beépíteni és ahhoz valóban kelleni fog a kliensenkénti thread.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest