Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dabadab #1721 üzenetére
jaja, néztem is először, hogy ezt így hogy
.
más: nyaralok, szóval találtam egy könnyű esti olvasmányt, Robert C Martin -- Clean Code című művét, ismeri valaki?
igazából ami nekem szöget ütött a fejembe, hogy az egy funkció - egy cél gondolatmenetet az extremitásig viszi, pontosabban nagyon rövid funkciókat ajánl. ami az olvashatóságot javíthatja, viszont sebesség szempontjából nekem eléggé problémásnak tűnik. másik oldalról persze az érthetőség/sebesség/kompaktság hármas korántsem egyértelmű problémakör, amíg elég gyors a program, addig igazából nincs baj.
persze a példákon keresztül (illetve saját tapasztalatok alapján is) indokolt a dolog, csak mégis... amire még gondoltam, hogy a compilerek elvileg eléggé sokat fejlődtek sebesség terén, funkcióhívások még mindig annyira kritikusak sebesség szempontjából, mint mondjuk 10 éve? elsősorban itt most nem olyan helyzetekre gondolok, ahol általában nincs szűk keresztmetszet a rendszerben végrehajtási sebesség szempontjából (tehát pl nem a grafikáért felelős részre egy játéknál).
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Tőzsde és gazdaság
- Eredeti játékok OFF topik
- Mini-ITX
- Mozilla Firefox
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- Hegesztés topic
- További aktív témák...
- LG Ultragear 27GN60R (fekete szín)
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Lenovo Thinkpad X280, 12,5" FHD IPS Touch , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11 ( olvasd végig )
- Lenovo Thinkpad T480, 14" FHD , I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11
- Eladó Garanciális Thrustmaster T248 kormány és pedál + TH8S váltó + kamion váltógomb
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged