Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
dabadab #1721 üzenetére
jaja, néztem is először, hogy ezt így hogy
.
más: nyaralok, szóval találtam egy könnyű esti olvasmányt, Robert C Martin -- Clean Code című művét, ismeri valaki?
igazából ami nekem szöget ütött a fejembe, hogy az egy funkció - egy cél gondolatmenetet az extremitásig viszi, pontosabban nagyon rövid funkciókat ajánl. ami az olvashatóságot javíthatja, viszont sebesség szempontjából nekem eléggé problémásnak tűnik. másik oldalról persze az érthetőség/sebesség/kompaktság hármas korántsem egyértelmű problémakör, amíg elég gyors a program, addig igazából nincs baj.
persze a példákon keresztül (illetve saját tapasztalatok alapján is) indokolt a dolog, csak mégis... amire még gondoltam, hogy a compilerek elvileg eléggé sokat fejlődtek sebesség terén, funkcióhívások még mindig annyira kritikusak sebesség szempontjából, mint mondjuk 10 éve? elsősorban itt most nem olyan helyzetekre gondolok, ahol általában nincs szűk keresztmetszet a rendszerben végrehajtási sebesség szempontjából (tehát pl nem a grafikáért felelős részre egy játéknál).
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Futás, futópályák
- Xbox Series X|S
- Új korszakot nyit a Samsung október 21-én
- Fotók, videók mobillal
- Melyik tápegységet vegyem?
- Brave
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- További aktív témák...
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG 49SE3D-B 49" FullHD LED Monitor
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Formula OC RX 6900 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest