Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz dabadab #1721 üzenetére

jaja, néztem is először, hogy ezt így hogy:).

más: nyaralok, szóval találtam egy könnyű esti olvasmányt, Robert C Martin -- Clean Code című művét, ismeri valaki?

igazából ami nekem szöget ütött a fejembe, hogy az egy funkció - egy cél gondolatmenetet az extremitásig viszi, pontosabban nagyon rövid funkciókat ajánl. ami az olvashatóságot javíthatja, viszont sebesség szempontjából nekem eléggé problémásnak tűnik. másik oldalról persze az érthetőség/sebesség/kompaktság hármas korántsem egyértelmű problémakör, amíg elég gyors a program, addig igazából nincs baj.

persze a példákon keresztül (illetve saját tapasztalatok alapján is) indokolt a dolog, csak mégis... amire még gondoltam, hogy a compilerek elvileg eléggé sokat fejlődtek sebesség terén, funkcióhívások még mindig annyira kritikusak sebesség szempontjából, mint mondjuk 10 éve? elsősorban itt most nem olyan helyzetekre gondolok, ahol általában nincs szűk keresztmetszet a rendszerben végrehajtási sebesség szempontjából (tehát pl nem a grafikáért felelős részre egy játéknál).

Új hozzászólás Aktív témák