- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Van egy kérdésem fájlkezeléssel és a standard bemenet objektumként való kezelésével kapcsolatban. Jól jönnének az ötletek!Van egy File osztályom, amiben a számomra szükséges metódusokat valósítom meg fájlkezeléssel kapcsolatban, és az osztály konstruktorának van egy default NULL értékkel ellátott paramétere - a konstruktornak át lehet adni egy fájlnevet, amit ugyanitt a konstruktorban majd megnyitok, stb.
Ha a paraméter üres (NULL), akkor majd a standard inputról kellene olvasnom.
A konstruktor fejléce így néz ki:
File(const char * filename=NULL);A fájlkezeléshez létrehoztam egy
ifstream file_to_process;
tagváltozót (private), ez lesz az, amibe majd megnyitom a fájlt, amiből olvasok, stb., a standard inputról meg getchar-ral olvastam - ez viszont, ha már OOP, nem egy túl elegáns megoldás, ezért gondoltam arra, hogy akkor a változót istream-mé kéne tenni, ennek úgyis származtatott osztálya az ifstream, majd megoldom úgy - és akkor végül is a cin-t objektumként kezelem.
Ezért átalakítottam így:
istream file_to_process; //ifstream helyett!Na de most az a para, hogy viszont így a korábban létrehozott metódusok nem működnek, az olyanok, mint pl. a következő:
file_to_process.open(filename, ifstream::in) //vagy ios::in ???Hogyan tudnám ezt a legegyszerűbben megoldani, hogy ezek a metódusok működjenek istream-mel is?
Előre is köszi az ötleteket!
Remélem valamennyire érthetően írtam, ha nem, kérdezzetek, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Jogász topic
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Crypto Trade
- Home server / házi szerver építése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest