- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Hamarosan találkozhat az USA és az Intel vezetője
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.A.
aktív tag
Üdv!
Visual Studio 2015 Update 3-ban egy parancssoros programot irok C/C++ -ban.
Egy FTDI chip(FT2232H) (gyári DLL / header fileokat használok) és egy AVR(ATMega1284P) közötti SPI-n alapuló kommunikációt használok.
Ezzel nincs is igazából gond, a program ezen része azt teszi amit szeretnék. Szerintem.Röviden:
Valamitől módosul némely globális változom, anélkül, hogy használnám.A probléma:
Vannak globális változóim(részlet):uint8 AVR_Signature_Bytes[3] = { 0x00, 0x00, 0x00 };
uint8 AVR_Fuse_Bytes[3] = { 0x00, 0x00, 0x00 };
uint8 AVR_Lock_Byte, AVR_Calibration_Byte, AVR_Prog_Enable_Byte, AVR_Poll_Ready_Byte;
amiket egy funkcióval módosítok/változtatom meg:int32 AVR_WRD_Bytes(uint8* local_rx_buffer, uint8* local_tx_buffer, uint32 sizeToTransfer, ...)
{
int32 status = MPSSE_SPI_WRD(local_rx_buffer, local_tx_buffer, sizeToTransfer,...);
if (status == OK)
{
for(uint32 i = 0, txbptr = 3; i < sizeToTransfer; i++, txbptr += 4)
{
local_rx_buffer[i] = local_rx_buffer[txbptr];
}
}
return(status);
}
Az egyes változó módosításához definícióba raktam a funkciót: (elnézést ha ostobán fogalmaztam meg)#define AVR_Get_Fuse_Bytes() AVR_WRD_Bytes(AVR_Fuse_Bytes, Fuse_Bytes_RD, 12, )
#define AVR_Get_Signature_Bytes() AVR_WRD_Bytes(AVR_Signature_Bytes, Signature_Bytes_RD, 12)
#define AVR_Get_Lock_Byte() AVR_WRD_Bytes(&AVR_Lock_Byte, Read_Lock_Byte, 4)
#define AVR_Get_Calibration_Byte() AVR_WRD_Bytes(&AVR_Calibration_Byte, Read_Calibration_Byte, 4)
Ha lefuttatom a AVR_Get_Fuse_Bytes() funkciót és megjelenítettem (printf) a kapott eredményeket, akkor a várt eredmények jönnek. Mivel ezt ugye globális változóba mentettem, későbbi felhasználás céljából, gondoltam baj nem lehet.Viszont, ha a AVR_Get_Fuse_Bytes() után lefuttatom bármely másik funkciót pl. AVR_Get_Signature_Bytes()-ot és csak utána jeleníteném meg a AVR_Get_Fuse_Bytes() által kapott eredményeket, akkor azok már nem lesznek jók.
Milyen hibakeresési módszert javasoltok? Merre induljak?
(Lehet már nem látom a fától az erdőt... gyakori)GA
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Debian GNU/Linux
- iPhone topik
- Házimozi belépő szinten
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- MSI Prestige 15 i5-1240P/ 8gb ram/512ssd FHD IPS/RTX3050Ti
- Szuper áron DELL XPS 13 9380 /i7-/16 GB Ram/512 GB SSD 4K Touch/IPS/
- Apple Watch Ultra S1 49mm 1év garancia.
- Dell Latitude 7280, 12,5" FHD IPS, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 7280, 12,5" FHD IPS, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvas
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest