Új hozzászólás Aktív témák

• G.A.

aktív tag

Üdv!

Visual Studio 2015 Update 3-ban egy parancssoros programot irok C/C++ -ban.
    Egy FTDI chip(FT2232H) (gyári DLL / header fileokat használok) és egy AVR(ATMega1284P) közötti SPI-n alapuló kommunikációt használok.
    Ezzel nincs is igazából gond, a program ezen része azt teszi amit szeretnék. Szerintem.

Röviden:
    Valamitől módosul némely globális változom, anélkül, hogy használnám.

A probléma:
    Vannak globális változóim(részlet):
    uint8 AVR_Signature_Bytes[3] = { 0x00, 0x00, 0x00 };
    uint8 AVR_Fuse_Bytes[3] = { 0x00, 0x00, 0x00 };
    uint8 AVR_Lock_Byte, AVR_Calibration_Byte, AVR_Prog_Enable_Byte, AVR_Poll_Ready_Byte;

amiket egy funkcióval módosítok/változtatom meg:
    int32 AVR_WRD_Bytes(uint8* local_rx_buffer, uint8* local_tx_buffer, uint32 sizeToTransfer, ...)
    {
    int32 status = MPSSE_SPI_WRD(local_rx_buffer, local_tx_buffer, sizeToTransfer,...);
    if (status == OK)
    {
    for(uint32 i = 0, txbptr = 3; i < sizeToTransfer; i++, txbptr += 4)
    {
    local_rx_buffer[i] = local_rx_buffer[txbptr];
    }
    }
    return(status);
    }

Az egyes változó módosításához definícióba raktam a funkciót: (elnézést ha ostobán fogalmaztam meg)
    #define AVR_Get_Fuse_Bytes() AVR_WRD_Bytes(AVR_Fuse_Bytes, Fuse_Bytes_RD, 12, )
    #define AVR_Get_Signature_Bytes() AVR_WRD_Bytes(AVR_Signature_Bytes, Signature_Bytes_RD, 12)
    #define AVR_Get_Lock_Byte() AVR_WRD_Bytes(&AVR_Lock_Byte, Read_Lock_Byte, 4)
    #define AVR_Get_Calibration_Byte() AVR_WRD_Bytes(&AVR_Calibration_Byte, Read_Calibration_Byte, 4)

Ha lefuttatom a AVR_Get_Fuse_Bytes() funkciót és megjelenítettem (printf) a kapott eredményeket, akkor a várt eredmények jönnek. Mivel ezt ugye globális változóba mentettem, későbbi felhasználás céljából, gondoltam baj nem lehet.

Viszont, ha a AVR_Get_Fuse_Bytes() után lefuttatom bármely másik funkciót pl. AVR_Get_Signature_Bytes()-ot és csak utána jeleníteném meg a AVR_Get_Fuse_Bytes() által kapott eredményeket, akkor azok már nem lesznek jók.

Milyen hibakeresési módszert javasoltok? Merre induljak?
    (Lehet már nem látom a fától az erdőt... gyakori)

GA

Új hozzászólás Aktív témák