Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
mgoogyi #4142 üzenetére
Nevezheted tömbnek a dinamikusan allokált memória területet, de az nem tömb abban az értelemben (konstans mérettel deklarált tömb), ahogy írtam. A különbséget nem írom le még egyszer.
"Pusztán ránézve a kódra én "a"-ra és "b"-re is változóként(előbbire pointer típusú változóként, utóbbira tömb típusúként) fogok hivatkozni."
b nem változó, hiszen nem változhat az értéke, mint ahogy egy változónál (a nevében is benne van) ez megtörténhet. Ennyi erővel a 3-at is nevezheted változónak, holott az sincs sehol a memóriában eltárolva. A tömb esetében kicsit azért kevésbé nyilvánvaló, hogy nem változó, hanem konstans, mert nevet adsz neki. A 3 leírva konstans literál, ezért nyilvánvalóbb hogy ő nem változó. Azonban írhatsz olyat, hogyconst int harom=3;
enum akarmi={nulla,egy,ketto};
ahol a névvel illetett számok szintén konstansok, nem lehet sem megváltoztatni az értéküket, sem a címüket képezni. A tömb ugyanilyen értelemben konstans. Ennek a látszat ellenére igenis van gyakorlati jelentősége, és illik is tudni róla. Csak erre szerettem volna felhívni a figyelmet
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- ÚJ Lenovo ThinkPad T16 Gen 4 - 16" WUXGA - Ultra 7 255U - 32GB - 1TB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 6700XT / 32GB DDR4 !
- Play Station 4/5 Xbox One X Series X Nintendo switch felvásárlás!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 95% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3405
- Xbox Elite Series 2 Kontroller AKCIÓ!!! // Számla + garancia //
- LG 28MQ780 - Dual Monitor - Nano IPS - 2560x2880 - HDR10 - USB Type-C - AMD FreeSync - MacBook Ready
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest