Hirdetés

Aktív témák

• azigazforest

tag

válasz meglepetes #3849 üzenetére

Hali!
    Nem vagy az.
    Lelkiismereti és anyagi okokból. Sokkal érdekesebb, hogy miért csatlakoztam hozzájuk. Sőt! Szerintem ez mindenkinél így van.

• meglepetes

csendes tag

válasz azigazforest #3848 üzenetére

Hali !

te miért szakítottal a bnettel?

Csak ha nerm vagyok indiszkrét.

Köszönöm

Meglepetes

• azigazforest

tag

válasz Széltoló #3845 üzenetére

pedig el fog tartani

tavaly nem igen mentek nyaralni, de idén jó időszakot zártak :)

• azigazforest

tag

válasz Széltoló #3840 üzenetére

igen, jól látod.

Először nem is gondoltam végig, hogy Bnetnél miért nem sikerül semmi. Most már nem ugranék bele még egyszer és hangsúlyozni szeretném: az UL jó!

• azigazforest

tag

válasz T81 #3838 üzenetére

köszi hogy megerősítesz, ezek szerint nem csak kacsa a sztori.

a korrektség kedvéért azért kérném, hogy ne keverjük azt a céget a Bnettel, mert mindkettő rendszerében van valami hiba, csak mindegyikben más.

Az említett cégnél szerintem zseniális ötlet volt az, ahogyan a visszaírást megakadályozzák azzal, hogy az UL legnagyobb költségét - a kezdeti költséget - visszaosztják az ügyfeleknek. Gyakorlatilag pont azért kapja azt a pénzt, amiért egy üzletkötő kapná meg ugyanazt a díjat. Így érdekelt lesz egyrészt hogy ő ne szálljon ki, másrészt hogy terjessze is a terméket. Itt azon bukott el az egész, hogy erősebben hatott a terjesztés révén megszerezhető pénz, mint az UL megtakarításokban betöltött szerepe. Egyáltalán nem azért kötötték, mert kellett nekik egy UL. Ezt a biztosító - okosan - már az elején elfojtotta. Sajnálom, hogy nem lehetett előre megjósolni, hogy elkezdeni sem érdemes a kapzsi magyar morál mellett. Az értékesítés is érdekesen zajlott és egyáltalán nem az UL valódi jelentőségére koncentrált. Csakis a nyereségmotiváltság volt az előtérben olyan "hakimondodhogynemérdekelkomplettidiótavagy" stílusban nyomták. Számomra egyszerűen megítélhetetlen, hogy megérdemlik-e az akadozó jutalék ki(nem)fizetéseket.

Ha azt vesszük, hogy a Ponzi Karcsi annak idején pénzt gyűjtött és a később belépett tagok befizetéseiből fizette ki a korábban belépőket, akkor a fenti csak annyiban pilótajáték, hogy az amúgy üzletkötői jutalék visszaosztódik az ügyfélnek - ergo befolyt pénzből kap vissza az ügyfél. Ezt azonban nem tudom elítélni, hiszen így a kezdeti költség miatt már akkor is ponzi piramis lenne, ha azt az összeget az üzletkötő vagy az alkuszcég kapná (és most meg is kapja).

Ha a mai napig aktívan csinálják... Ha ugyanúgy, akkor marhák! Nagyobb hangsúlyt fektetnék arra, hogy tényleg kell-e az az UL valakinek. Úgy már nem annyira eladható :) bezzeg nekem naponta meg kell küzdenem ezzel, korrekt tanácsadói beszélgetések keretében.

Hadd védjem meg a Bnetet (pedig már el is jöttem onnan), ebben az értelemben a Bnet a legkevésbé pilótajáték. A Bnetes tanácsadókkal azért nem tudok azonosulni, mert nem tudják mit adnak el és azt sem hogy mit okoznak az ügyfeleknek és a családtagjaiknak (lakosság) a félrevezetően téves tanácsadással. És itt annyiban megint csak megvédem a Bnetet, hogy nem az egyetlen UL értékesítő cégről beszélünk, tehát a többieket is tessék szapulni ilyenkor, mert egynél több fekete bárány van!

• Széltoló

tag

Remélem holnap már a brókerek dolgozni is fognak, mert az utóbbi pár piaci héten alig volt mozgás. Félek ez az időszak eltarthat akár szeptember közepéig is...

• Pörp

senior tag

válasz AkosL #3843 üzenetére

Nem ennyire sötét a kép, ha az üzeltkötő kellő tudással, hozzáértéssel, és tapasztalattal rendelkezik. Így értette, így más a brokerneten belül is a tanácsadó, üzeltkötő helyzete. Széltolónak nincs (és másnak se lenne feltétlen) szüksége a bnetre, hogy befektetésen.

• AkosL

aktív tag

válasz Széltoló #3842 üzenetére

Az MLM-hez az alábbi dolgok kellenek:
    - sok sok imserős
    - pofa
    - gyomor
    - kitartás
    - jó felsővonal

ha ez megvan, csináld.

• anagylevin

csendes tag

válasz amanda562 #3834 üzenetére

Szerintem épp eleget tudtál meg az ügyről, hogy minden mérlegelés és egyéb érvek figyelembe vétele nélkül mondjál magabiztos NEM-et! Azaz: MENEKÜLJ még a környékről is! Töröld ki a telefonszámát annak, aki ez ügyben keresett, ha mégis fölhív, változtasd meg a hangod és tagadd le magad! Sőt, inkább változtass telefonszámot és ha tudsz, lakcímet is!....egyébként megtalálnak megint és mindennek vége!!!!

• Széltoló

tag

válasz azigazforest #3837 üzenetére

Egy több százezres fizetés általában türelmes jószág. Sokáig képes várni az emberre :)
    Nagyon szép kép!:-)
    Valszeg kevésbé zűrös napokat élsz meg, mint a Bnet elhagyásakor. Úgy lehet?

• anagylevin

csendes tag

válasz maholnap #3833 üzenetére

Megvan az a csillagos képed picit nagyobb méretbe? :D

• T81

újonc

válasz azigazforest #3831 üzenetére

Nos, ahogy korábban írtam a Bnetes voltam pár évig és váltottam.... Viszont a volt szakmai vezetőm (aki szintén váltott) nem sokkal utána megkeresett egy "sokkal jobb" üzlettel....
    Igen, ez az az üzlet volt amit a hozzászólásodban leírtál. Közel egy éve csinálják már és számomra érthetetlen módon rengeteg szerződést visznek be biztosítókhoz. Név nélkül konkrétan tudom, hogy volt olyan ahova HAVI 300-400 db UL-t vittek!!! Évi 400e állománydíjjal.... Elképesztő!!!!
    Akik csak szerződnek és nem váltják ki a vállalkozóit és a PSZÁF regisztrációt sem rendezik el azok úgymond "címszerzőként" vesznek részt az üzletben.... :Y
    Amiről konkrétan tudok, hogy volt egy társaság még tavaly ahova rekordszámú UL-t vittek nemegészen egy hónap alatt. A társaság telefonon utánkövetett és kiderült, hogy az ügyfelek közel 95 százaléka nem vágta, hogy mit is írt alá.... azt viszont tudták, hogy még két embert kell hozniuk, hogy ne legyen visszaírásuk és utána, ha még hoznak üzletet akkor több százezret kapnak egy szerződött ügyfélért....
    Sok embertől hallottam vissza a környékről, hogy beleugrottak, jöttek a "vezetők" előadást tartani, röpködtek a milliók, konkrétum sehol..... Igazi "NAGY" jutalékkifizetés még nem történt senkinek.... de bizakodnak..... :(
    Ja, és kaptak állásfoglalást egy független cégtől, hogy a tevékenységük nem pilótajáték.... akkor mi?!!! :F
    Értem én, hogy Bnet így meg Bnet úgy, de az ILYEN tevékenységet miért nem fojtja el csírájában a PSZÁF? :Y
    És Forest, sajnos a mai napig aktívan csinálják az üzletet........ :(

• azigazforest

tag

"több száz ezres fizetés vár rám"
    Egy több százezres fizetés általában türelmes jószág. Sokáig képes várni az emberre :)

Mi már tudjuk, mit kell ezért tenned.
    - Összeírni az ismerőseid névsorát,
    - elemezni hogy ki lenne esélyes ügyfél és miért,
    - elhívni egy tanácsadói beszélgetésre, (az alkalmasságod itt dől el először)
    - felkínálni a Bnet pénzügyi lehetőségeit, (a felkészültséged első próbája)
    - szerződést kötni. (nyakadon a felelősség teher - ami jó is lehet, de érdemes megismerni a Bneten kívüli pénzügyi piacot is a racionális döntéshez)

Problémák lehetnek:
    - telefonon nem jönnek az ismerősök, elmegy a kedved és hagyod a francba
    - elhívás után egy nyomulós f@..fej főnököd mindent elront, vagy annyira kiakaszt a tárgyalópartner, hogy elmegy a kedved. lehet hogy egyszerűen csak negatív az ember és bezárkózik, vagy elmenekül - a korábbi viszony megromolhat.
    - kiderül, hogy van jobb megoldás a Bnetnél, esetleg pont az ügyfél hívja fel rá a figyelmedet. nem minden problémára húzható unit linked életbiztosítás vagy hitel. lehet hogy csak egy jobb folyószámlára van szüksége, vagy lakás takarékpénztárra.
    - kis idő múlva megkérdezik, mi a francot sóztál rájuk. szelídebb esetben csak egy nem várt helyzet áll elő, amiben rájössz hogy bizony elég nagy szarba rántottad őket a jutalék motivált állapotodban.

A problémákat egy igazán jó üzletkötő megelőzi, de ha mégis előfordul akkor megoldja.
    Tedd fel a kérdést magadnak, van-e olyan stressztűrő képességed hogy meg tudd-e oldani ezeket (ügyfelek átverése nélkül)? Vállalod-e a felelősséget a későbbiekben?

1%-hoz képest valóban soknak tűnik a 63%, iPhone-t máshol is szerezhetsz (nem kerül többszázezerbe), a 4 naps továbbképzés nélkül nem végezheted a munkát, a vállalkozás közterheit ki is kell valamiből gazdálkodni (számoltasd ki, mennyi szerződésből lehet ezt összetenni és kalkuláld előre, hogy az neked menne-e! Ilyen esetben a vezetőd számait nyugodtan és szemrebbenés nélkül oszd el 2-vel)

Hogy ki ne maradjon az egészből: az MLM-ekben csak úgy lehet érvényesülni, ha vannak munkatársaid alád regisztrálva. Ha ez nem zavar, próbáld meg és járj sikerrel! Azt azért kell tudni, hogy MLM jutalékai úgy vannak kitalálva, hogy magányos farkincaként ne találd meg a hosszú távú céljaidat

És most szerintem bevallhatod hogy Bnetes tanácsadó vagy aki munkatársakat keres és így toborzol...

• filo-p

csendes tag

Üdv!

Ha kétely merült fel Benned, az nem véletlenül van szerintem. Valamiért nem bízol teljesen benne. Valószínű, mivel egy ismeretlen helyre, világba készülsz és nem ismered. A pénz világát valóban az emberek kapzsisága hajtja mindig előre, ezt sokan ki is használják.
    Szerintem 1-2 dolgot kellene helyrerakni magadban:
    - Először is tisztázni kellene a piramis játék és a hálózatépítés közti különbséget. Valóban lehet ezt tisztességesen is csinálni, akik így tesznek, valamiért nem 2-3 hónapig osztják az észt! Egy jó hálózatépítő helyen sokat tanulhatsz, nem csak pénzről, mindenről. Ráadásul tényleges karriert érhetsz el.
    - Lesz mit tanulni... De az legyen az első a szemed előtt, hogy a saját hitelességeddel játszol a barátaid előtt, és más emberek "életével" nem lehet szórakozni, csupán, mert jutalék... bármennyire is sarkosítottam ezt ki, de a korrektség miatt harapok. Egy üzlet mindig ettől lesz nyerő, ha korrekt.
    - Azt meg szerintem el kell felejteni, hogy munka nélkül bármi is lesz, még pénz világában sem. Én elgondolkodnék, hogy mindenféle képesítés nélkül kiválasztott a nagy orákulum, hogy dolgozzak ott, és halom pénzt meg mindent kapok. Ilyen nincs!
    Tenni kell érte!!!
    Saját tapasztalatokból beszélek. Engem is kerestek meg ilyenekkel, és mikor kérdeztem 2-3 nagyon egyszerű kérdést, választ valamiért nem akartak adni. Hát felálltam és tovább mentem... és most jó :)
    Ha ezt akarod csinálni, tanulj sokat, lesz is mit. De keresd meg a legjobb embereket, akiktől tanulni lehet. Az nem biztos, hogy ott van, különben nem lenne ez a fórum sem. :)
    A lényeg: bárki sikeressé válhat, ellenben nem mindenki lesz az ebben az üzletben.
    Nem lehangolni akarlak! Csak tudd mibe vágsz! :)
    Hajrá!

• Pörp

senior tag

Kedves Amanda!

Először érteni kell a befektetésekhez, pénzvilághoz, jókora tapasztalat se árt szerintem, ezután lehet másnak tanácsot adni. A jogi lehetőségekkel és korlátokkal is tisztában kell lenned. Könnyen kényszerkötővé válhatsz, amikor már az ügyfél nem érdekel, se hogy mit köt, az se hogy mi lesz vele, és a befektetésével, csak egy dolog lebeg a szemed előtt: jutalék. Ne ess ebbe a hibába. Lehetsz lehúzós, kényszerkötő, aki azt se tudja miket ajánl, meg lehetsz normális, aki tudja mit csinál, felhívja a figyelmet a kockázatokra, tisztában van a jogaival, ja és elmondja az ügyfélnek, hogy minden felelősség az övé, ha aláírja. Ezen kívül nem árt szerintem az erkölcsi felelősségvállalás, főleg mivel szinte biztos, hogy a baráti kört célzod meg először. Minden esetre nem lesz könnyű dolgod, így hogy még nem is konyítassz az egészhez, arról nem is beszélve, hogy a sok kedves bnetes kényszerkötő már kellőképp lerombolta az illúziókat, ami miatt ne csodálkozz majd, hogy egyesek fejvesztve fognak menekülni a bnet hallatán. Egyszóval tanulj, és informálódj, ha érdekel, mert a bnetes képzés túl rövid lenne ahhoz, hogy mindent elsajátíts, illetve az agymosáson kívül másról nagyon nem is szól. Tehát többnyire magadtól kell elindulni, hosszú idő, és energia befektetése árán, és lehetsz egy korrekt ember. Vagy tegyél az egészre, ne érts hozzá, sózz rá mindenkire mindent, amit csak tudsz és majd lesz valami alapon bízz abban, hogy mindenki jól jár. Ez utóbbiból van jó sok, nem ajánlom.

• amanda562

újonc

sziasztok!
    pár napja olvasom a forumot és lenne egy kérdésem felétek.én nem tudom h mit csináljak,mert ezen a területen nincs tapasztalatom.tanulmányaimat is az egészségügy területén folytatom,szval semmi kapcsolatom a pénzügyi dolgokkal.pár napja megkeresett az egyik ismerősöm,h van egy nagyon jo munkalehetősége számomra a brokernetnél. h menjek be az irodájukba és h midnent elmond.elment a megbeszélésre,és nem tudom,h mitévő legyek,h fogadjam el e az ajánlatukat vagy sem.elmondták,h több száz ezres fizetés vár rám, ugy h szinte semmit nem kell az első honapban csinálnom,a második honapban rögtön 63%os fizetés emelés,iphone kapok,aminek több száz ezer forint az ára.meg a hasonlo dolgok... be kéne fizetnem 35ezer forintot,elmenni a bázisnapra,meg a 4napos továbbképzésre. és ki kéne váltanom a vállakozoi igazolványt ami megint csak 40ezer forint havonta. nem tudom,h mit tegyek,mert bizok az ismerősömbe,mert nem hiszem h átverne,de valahol meg kételkedem ,h ilyen könnyen lehet ennyi pénzt keresni,mint ahogy nekem elő lett adva. meg azért is félek belevégni,mert fiatal vagyok és az ismeretségi köröm sem az a korosztály ahol szerintem tudnám ezt a munkát folytatni.meg nekem azt mondták,h szo nincs itt beszervezésről,de ahogy én itt olvasgattam a hozzászolásokat,itt az is lényeg h minél több embert szervez be magad alá.végülis az egész akkor a piramis rendszerre épül?tanácstalan vagyok,mert ha tényleg igazak ezek a dolgok és nem hazugság,meg nem csak szemfényvesztés,akkor egy nagyon jo lehetőséget szalasztok el.

remélem tudtok segiteni mert tanácstalan vagyok.előre is köszönöm.
    sziasztok!

• maholnap

csendes tag

Semmi más baj nem lenne, ha nem lennének ennyire jutalékra hegyezve ezek a piramis-kufárok.

Arról, hogy tipikus Ponzi-séma szerint építik fel egyes ügynökségek a hálózataikat, arról meg már többször is írtam. Foresttől olvasom először, hogy az ötlet eredetileg a jutalékok visszaírásának elkerülése volt, és emiatt vezették be a jutalék-érdekeltséget az ügyfelek felé. Sajnos ezzel a módszerrel a bnet tanácsadói között voltak / vannak, akik éltek. Konkrétan tudok olyanokról, akik kp-t, és egyiptomi utazást adtak azoknak, akiktől megfelelő mennyiségű ügyfélajánlást, illetve munkatársi ajánlást kaptak. Etikai kérdés, hogy ezt ki miként ítéli meg, viszont ott ütött ez vissza, amikor a jutalék-érdekeltség miatt az ügyfelekből is szervező munkatárs lett (regisztrálással a brokernetes rendszerbe), és nem csak munkatársakat, vagy kisebb UL-eket közvetítettek (miközben azt sem tudták, hogy mi az , amit tukmálnak), hanem hitelt vetettek fel az ügyfelekkel, munkatársaikkal, amit be kellett fektetniük ahhoz, hogy visszakapjanak jutalékot, meg utazhassanak...

Még SZEX-lap is írt a Unit Linked extrém rossz formáiról! Akár lehetne is ennek egy logót adni:

• DrM

csendes tag

Sajnos nagyon sok alkusz többes ügynökként működik...

A fenti esetben az alkalmazott módszer véleményem szerint pontosan hogy garantálja hosszútávon a visszafizethetetlen visszaírásokat. Jól járt el a biztosító, gyakorlatilag piramisjátékot épített a közvetítő, a rendszer csak az új belépők pénzéből tartható fenn.

Az igazán szomorú dolog ebben a történetben hogy sajnos nem egyedi esetről van szó, én is több ilyen cégbe belefutottam már.

• azigazforest

tag

válasz Széltoló #3830 üzenetére

egyetértek, egyetértek hmmm... "bűncselekmények sorozata"
    forrong az etikai érzékünk, miért nem mi csináljuk a szabályokat? Hogy kerülhetnek jó pozíciókba a lelkiismeretlen fafejek?

Nu, ilyen és hasonló gondolatok közepette arra jutottam, hogy a ember embernek farkasa valá, és ismerek egy céget, ahol a következő történt (hozzávetőlegesen legalább is):

korábban megírtam, de most újból rivalda van a sztorimon...

Alkusz cég kitalálta, hogy UL értékesítésbe fog, de az alkusz cég fél a visszaírástól. Kitalálta, hogy olyan értékesítési módszert alkalmaz, ami ezt ha csak lehet kizárja. A lényeg az volt, hogy minden megkötött UL (ami még visszaírás veszélyben van ugye) szerződője által ajánlott ügyféllel történt kötés esetén mentesül az első éves díj megfizetése alól, mert a követező ügylet jutalékából kap annyit, hogy ezt befizessék. Ha az eredeti szerződő második ügyfelet is ajánl akivel szerződés köttetik, a második éves díjat is elhelyezik a számláján.

Ezen a ponton a szerződőnek (és az alkusznak) nem kell félnie a visszaírástól. Zseniális nem? Persze ész nélkül az ügyfelek kezdtek közvetíteni a tanácsadók helyett, szomszédot, családtagot, ismerőst beszéltek rá szerződésekre minden szaktudás és pénzügyi analízis nélkül. A biztosító természetesen kontroll hívásokat végzett a megkötött szerződőknél és azt tapasztalta, hogy egyik ügyfél sem tudja mit kötött, csak hogy várni kell a csodát, mert ez az évezred üzlete amúgy is, meg emígy is, merthogy ugye ez egy tuti befektetés. Természetesen így kiéhezve a hálózatépítés magaslataira, még több embert szerveztek, toboroztak. Az ok egyszerű volt: a harmadik és további ajánlásokkal az ügyfél egy MLM pontrendszerben találta magát, amiben építkezni és feljebb lépni lehet. Munka mellett szép kis mellékkereset ám, ha tudod hogy már két éves díjat megkerestél és még csak regisztrálnod sem kellett sehová. Ja, és majd el felejtettem: alkusz cégnél dolgozó üzletkötők elszégyellték volna magukat a jutalékok láttán.

A biztosító a kontrollhívásokból azt szűrte le, hogy az ügyfelek nem tudták mit írtak alá, kvázi meg lettek tévesztve. Ezért határoztak úgy, hogy minden egyes ügyféltől visszavásárolják a szerződést 100%-on és az alkuszcéget nem fizetik ki.

Ha valaki ismeri az ügy végét elmondhatná, én eddig tudom. Véleményem szerint az hogy az ügynök cég semmit sem kapott az teljesen felháborító számomra és nem is ez a lényeg. A példával azt akartam mutatni, hogy nem minden biztosító hagyja szótlanul, ha minden szakmaiságot nélkülöz a tanácsadás. Jó, ez egy legalja szint volt, de mégis .. . .

• Széltoló

tag

válasz azigazforest #3826 üzenetére

Forest diplomatikus voltál,ezért én már csak azért is:

„Ami az elmúlt három évben a bank és a biztosítás piacán, értékesítés címén történt az gyakorlatilag – tisztelet a kivételnek – bűncselekmények sorozata.
    Kijelenteni azt,hogy bűncselekmény történt, míg a bíróság nem mondott ítéletet?
    Én, mint hülye átlagember hibázhatok(nem akarom megengedni magamnak),de egy szervezet vezetője nyilvánosán így nyilatkozni??? Hát...

Magyarországra adaptálták a nyugat-európai, és az amerikai értékesítési modellt, csak éppen arról nem volt szó, hogy itt nem keresnek annyit az emberek, hogy ilyen kockázat esetén ekkora hiteleket képtelenek fizetni, ami nem a kockázatkezelés hibájának, hanem annak hiányára vezethető vissza
    Való igaz,hogy a kockázatkezeléssel gond van,de nagy a kérdőjel bennem, hogyha nem kombiként veszik föl a hitelt,akkor a hagyományos törlesztőt tudták volna-e fizetni??
    Miért is köttetett így?(persze azon kívül,hogy az ügynök igyekezett rábeszélni) Mert a hagyományos deviza hitelnél is kevesebbért szerette volna a kölcsönt...
    Ezért is mondtam,hogy diszkrét voltál Forest, mert Te az ügyfél felelősségét nagyon finoman említetted csak meg a hölgynek.

"Ezeket a biztosítókat és pénzintézeteket ki kellene kergetni az országból"
    Ezt akarta olvasni.hallani a nagyérdemű? Hát megkapta...

„Hogyha az ügynök megtévesztette – nem csak az ügyfelet, hanem ad abszurdum, magát a biztosítót is – akkor egy önmagát valamire tartó biztosító peren kívül kifizeti az összeget, amivel az ügyfeleit megkárosították,
    Ez az élet más területén is így működik ebben az országban, ugye mindannyian ezt tapasztaljuk?:-)))(ettől még persze az az irány kéne legyen, csak az adott helyzetben ez a kijelentés a nagy szavak kategóriájába tartozik)

Egyetlen szó: populista

• S80_f_index

csendes tag

válasz mate.kati #3821 üzenetére

Köszi :)

Azt hittem már kiderült, de ha mégsem, hát leírom, hogy belőlem gyárilag hiányzik a sales-es véna, egy pohár vizet nem tudnék eladni a Szaharában :)

• S80_f_index

csendes tag

válasz mate.kati #3822 üzenetére

http://relaxisland.blog.hu/

ez komment nélkül...

másfelől van egy érdekes, témába vágó ügyem, holnap megírom :)

• S80_f_index

csendes tag

válasz mate.kati #3823 üzenetére

Bocsánat, de nem tudom megállni....szóval igen, én hallottam, sőt a gaz biztosító képviselőjeként hivatalból levelezgettem is velük (szerencsére eddig csak 2 alkalommal). Eléggé elkeserítő tapasztalat volt, hogy mind a két alkalommal csak második, illetve harmadik nekifutásra voltak képesek egy épkézláb meghatalmazást kiállítani...

+1
    nyílván az én gyomrom túl kényes, de valahogy nekem nem tűnik korrektnek pénzt szedni a már amúgy is bajban lévő emberektől, olyan ügyeket bevállalva, ahol tuti nem tudnak győzni.... :(

• azigazforest

tag

Való igaz, hogy egy kombi hitel veszélyes. Ugyanilyen veszélyes, hogy az ügyfélnek olyan ügyben kell felelősséggel dönteni, amit megalapozottan csak egy 4-5 év praxissal rendelkező tanácsadó (!) hozhatna önállóan.

"Ezeket a biztosítókat és pénzintézeteket ki kellene kergetni az országból"

Barabás kicsit elfogult, de Szívesen tenném kötelezővé az oktatási rendszerben az etikai képzést. Ahol most is van ilyen képzés, ott még bővebben oktatnám.

Én nem is csodálkozom a pénzügyi tanácsadóknak kötelező szakmai felelősségbiztosításon. Az orvosoknál és jogászoknál bevált.

Kati, azt azért én hozzáteszem ezek után (mint mindig) hogy az ügyfél is hunyó egy kicsit. Ebben egyetértesz?

A kombi hiteleknek az általad említett tanácsadó összeférhetetlenségen kívül a legnagyobb baja, hogy egyáltalán nem biztos hogy a hitelt akkor tudja felmondani az ügyfél, amikor már 100% a vv. Alacsony vv-vel a szerződés elején a tőke nagy részét bukja. Ettől még nem rossz az a kombi hitel, csak senki nem hívja fel az ügyfél figyelmét hogy - a pénzügyi analízis során feltárt vagyoni helyzetet figyelembe véve (!) - nem javasolt abban az esetben, ha a bankszámlán nincs ott tartalékban a teljes hitelösszeg. Alapvetően alul van becsülve a kombi hitelek kockázati szintje (az országban azért még maradhatna, csak nem azok veszik igénybe akik megtehetik).

• azigazforest

tag

huh de szép kerek lett...

Látszik sok témában otthon vagy. Ezekről mind szó volt már a fórumon (kivéve a laktózintolerancia :) ). Az egész hsz-edre annyi újdonság ugrik csak be, hogy a PSZÁF-nek az ellenőrzést ki kéne terjeszteni a képzési rendszerre is. Az tanácsadói oktatásokon egyszerűen nem hangzik el néhány nagyon fontos szakmai rész, ezért ezt a fajta mellé képzést én már szándékos félrevezetésnek tartom. A bnetnél valószínűleg a tanácsadói hálózat megfelelő kondicionálásának nevezik. Ha nem szándékos a dolog, akkor már most maxima mea culpa az egész Bnet vezetéstől, az Akadémiától (azoktól akik ott tanítottak engem) és minden Bnet hívőtől, de mielőtt feljelentenek hitelrontásért, ellenőrizzék le, vajon hogy vigyáznak Ők maguk a saját hírnevükre.

Nem a Bnet védelmében, de még valami: ne szidjuk CSAK a Bnetet, hiszen jó néhány cég nem jobb ebben a Bnetnél (őket is szidjuk csak!)

Egyébként ha már itt tartunk, eszembe jut a Capital Partners botránya. Nem a botrány miatt, csak azért mert hosszú távon teljesen életképtelen értékesítési stratégiával jelentek meg a piacon és akármennyire életképtelen volt, ezt a szakemberek is látták, mégis sok ügyfél döntött mellettük.

Szegény ügyfél honnan tudja, melyik tanácsadónak hihet?

• Széltoló

tag

Ezek a szegény deviza hitelesek... Valakinek már nagyon meg kéne mentenie őket(mondjuk azok,akiknek nincs és nem is volt hitelük,hisz sem az állam sem a bankok nem fogják megtenni), de amikor a vékony tévéket, fantasztikus hangú házimozikat, nyaralásokat és mindennapi életüket finanszírozták belőle,akkor a többiek voltak a hülyék,hogy nem ugyanazt csinálták.
    Jelzálog... mh... A fene tudja,de ha én eddig nem tudtam csak 20 ezer forintot félrerakni,akkor nem veszek föl egy olyan hitelt,aminek a havi törlesztője 50 ezer mondván, hogy eztán jobban fogok spórolni és tuti menni fog,mert menni kell... Ne felejtsük el,hogy egy olyan hitelről beszélünk,ami nem fix törlesztő részletű, hanem un.deviza alapú. Miért választották ezt? Egyszerű:mert adott helyzetben legkevesebb 20%-al olcsóbb volt. Nem ért 20%-ot az átlag embernek a biztonság(forint alapú)? Bezony,hogy nem, mert az ember alapjába véve kapzsinak van kódolva...
    Ilyen ez a biztosításos világ is... Nem csak a szamárvezető,bank,biztosító kapzsi,hanem az ügyfél is, hisz nem elég neki az 5-7%,hanem ha valaki 20%-ot említ,akkor azt akarja...
    Ez így rendben is lenne,de amikor jő a mínusz és a fizetés képtelenség,akkor mindenki hibás csak ő nem,hisz őt becsapták- félrevezették... Az alattomos problémát abban látom,hogy ezeknél az ügyfeleknél sokkal okosabb emberek a helyzetet ki is használják és igencsak szívhez szólóan melléjük is állnak. (én a hasonló attitűdökben keresem az érdeket is)

Együtt érzek azokkal az emberekkel,akik az állásukat elvesztve nem tudják fizetni a törlesztőjüket vagy esetleg egy nem bekalkulálható esemény folytán,de a többieket másoknak kell megvédelmezniük...

Én meg imigyen ebben a témában...

• mate.kati

csendes tag

Hallottatok a Banki Hitelkárosultak Egyesületéről? És a biztosítással kapcsolt hitelekről? Az utóbbiakat biztosítási ügynökök és hitel ügynökök értékesítik.

Idézet az Egyesület vezetőjétől:

„Ezeket a biztosítókat és pénzintézeteket ki kellene kergetni az országból” – sóhajtott fel Barabás Gyula, a Banki Hitelkárosultak Egyesületének szaktanácsadója, a Magyar Hitelszövetség elnöke, hozzátéve, hogy rengeteg ilyen esettel találkozik, és jellemzően olyankor van több probléma a hitelekkel, ha az üzletkötő biztosítási ügynök is egyben. „Ami az elmúlt három évben a bank és a biztosítás piacán, értékesítés címén történt az gyakorlatilag – tisztelet a kivételnek – bűncselekmények sorozata. Magyarországra adaptálták a nyugat-európai, és az amerikai értékesítési modellt, csak éppen arról nem volt szó, hogy itt nem keresnek annyit az emberek, hogy ilyen kockázat esetén ekkora hiteleket képtelenek fizetni, ami nem a kockázatkezelés hibájának, hanem annak hiányára vezethető vissza. Nem volt elég, hogy csak a banki hitel után kapott jutalékot az üzletkötő, hanem a biztosításért is, de – az is előfordulhat – hogy az üzletkötő még az ügyfélnek is benyújtotta a számlát. Összemossák a termékeket, és így a biztosítási ügynök hitelekkel, a banki üzletkötő biztosítással foglalkozik. Az csak nem hihető, hogy egy biztosítással foglalkozó ügynök szinte csak olyan ügyfelekkel találkozik, aki a hitelüket életbiztosítással kombinálva kívánja felvenni. Ez így összeférhetetlen: a banki üzletkötő foglalkozzon a hitelekkel, banki termékekkel a biztosítási ügynök a biztosítással, az ingatlanközvetítő pedig ingatlanokkal. A kombinált konstrukciók nem Magyarországra valók. Azon a "törvényes működésen", ami itt folyik, változtatni kell, csak éppen azok nem szorgalmazzák ezt a változást, akiknek ez érdeke lenne” – vonja le a konzekvenciát Barabás Gyula, aki szerint a bank, és pénzintézet felelőssége megkerülhetetlen, csak éppen ők ezt nem veszik figyelembe.

Barabás Gyula szerint a biztosító mögöttes felelősséggel tartozik az ügynöke munkájáért. „Hogyha az ügynök megtévesztette – nem csak az ügyfelet, hanem ad abszurdum, magát a biztosítót is – akkor egy önmagát valamire tartó biztosító peren kívül kifizeti az összeget, amivel az ügyfeleit megkárosították, és pert indít az üzletkötők ellen” – állítja Barabás Gyula. Sajnos azonban nem ez a jellemző hozzáállás egyik-másik biztosítónál és pénzintézetnél."

Hát még bizonyos ügynökségeknél!!

• mate.kati

csendes tag

válasz DrM #3820 üzenetére

A biztosítás kiválasztása nagy szakmai felelősséggel jár. Ilyen szakmai felelőssége (szerintem :-)) a brokernet ügynökeinek sokkal kevesebb van, mint inkább jutalék érdekeltsége. Ráadásul a bnetnél a teljes jutalék kevesebb, mint 10 (tíz!) %-át kapják meg a kezdő ügynökök, akik az elején csak egyetlen terméket értékesíthetnek. (Nesze neked termékek összehasonlítása, egyik sem tudja a vv-táblázatot, nem tudják, hogy melyik terméket mikor és milyen feltételekkel lehet díjcsökkenteni, díjmentesíteni (sőt, ez utóbbi úgy adják el, mint "rugalmassági pontot", aztán az ügyfél meg majd csak néz, amikor megtizedelik a befektetési egységeit!))

A törvény úgy rendelkezik, hogy biztosítási tanácsot harmadik félnek csak biztosítási szaktanácsadó és biztosítási alkusz adhat.

A biztosítási szaktanácsadó olyan szakember, aki (ügyfele által fizetett) díjfizetés ellenében ügyfelének megkeresi a legmegfelelőbb biztosítás konstrukciókat, és megvizsgálja, hogy mire éri meg biztosítást kötni. A biztosítási alkusz (vagy bróker) olyan szakember, aki a vele szerződést kötő biztosító(k) ajánlatából választja ki az őt megbízó ügyfél számára legkedvezőbb ajánlatot, megvitatja vele a döntést, és meg is köti a szerződést a biztosítóval.

A biztosítási alkusz szolgáltatásáért szintén a biztosítótól kap pénzt, mivel a biztosító fizeti ki neki azt a jutalékot, amit az ügynökének úgyis kifizetett volna. A biztosítási szaktanácsadó szintén felelős a tanácsaiért, és ezért díjat is kér, a biztosítást viszont nem kötheti meg, hacsak nem alkusz is egyszemélyben. Ezek a szerepek azonba a Brokernetnél hiányoznak.

Az ügynök nem hasonlíthatja össze különböző biztosítók ajánlatait, és szaktanácsot sem adhat. Ennek ellenére a Brokernet "tanácsadói" adnak, és ígérgetnek tanácsot, későbbi "portfolió kezeléseket". Ez egyrészt törvénybe ütközik, másrészt egy-két év után (sokan közülük a szerződés megkötésétől már) le sem sz@rják az ügyfeleiket.

Aztán, sokszor befektetési igény keltésével cserkészi be a bnet ügynöke az ügyfeleit. De befektetési címszó alatt Unit Linked biztosítást árulnak. Ez egy elég jó termék, de nem mindenkinek, nem minden esetben. Nem éri meg például tíz évnél, vagy különösen annál rövidebb időre (ilyet egyébként egy összegű UL-ként köthetne a bnet ügynöke, de mivel sokkal kevesebb jutaléka van rajta, nem köti).

Hiába a nagy, színes füzet, elemzési lapok, marketing anyagok, a befektetések széles palettájáról csak UL-t értékesítenek. Ez pont olyan, mint amikor a pék eladja a kakaós csigát a tejérzékenynek és a liszérzékenynek egyaránt. Fosik meg hány, meg viszket, meg rosszul van ezektől a laktózintoleráns és a lisztérzékeny is, de a pék továbbra is következő lisztérzékenyeknek és tejérzékenynek is el fogja adni a kakaós csigát. Lehet, hogy észre sem veszi, hogy messze elkerülik azok, akik a termékétől rosszul lettek.

Az állam ezért (is) három intézményen keresztül védi a biztosítottak érdekét: a PSZÁF, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelet és a Gazdasági Versenyhivatal intézményein át. Ezek állítólag még soha nem találtak szabálytalanságokat, de állítólag több bűncselekmény gyanújával folytak - folynak nyomozások csalások, okirathamisítások ügyében.

Két esetben történt csupán vádemelés eddig :(

Több biztosító társaság tett korábban feljelentést biztosítási szerződésekkel történt visszaélés miatt, mely feljelentések adatai szerint biztosítási ügynökök szerződést kötöttek a biztosító társaságokkal biztosítási termékeik értékesítésére.

Az egyik biztosítóval ily módon pár éve, egy éven át összesen 188 darab életbiztosítást kötöttek, melyeket a díj nem fizetése miatt a biztosító törölt. Ezen biztosításokra a biztosító társaság több, mint 30.000.000 forint jutalékot fizetett az ügynököknek.

Később ez több biztosító társaságnál megismétlődött, többszörös átfedésekkel. Több ilyen feljelentés ugyanezen tényállások miatt az ügyek egyesítéséhez vezetett. A gazdaságvédelmi nyomozók beszerezték a biztosítási ajánlatokat és az ezekkel kapcsolatban keletkezett iratokat. Hónapokik nyomoztak...

A nyomozás során újra megkeresték a feljelentőket a tekintetben, hogy az egyes biztosításokra mekkora összegű díjfizetés történt, illetve azok után mekkora összegű jutalékot fizettek ki szerződésenként, majd ezen adatok táblázatba foglalása utána a nyomozók megállapították, hogy az egyes biztosítást megkötő személyek után az adott biztosító társaság mekkora jutalékot fizetett ki. A rendőrök megvizsgálták az ajánlati szelvényeket, a banki befizetési bizonylatokat, és azokat az bizonylatokat, melyekkel más módon próbálták igazolni a befizetéseket. Ezek elemzése során megállapították, hogy több személy vonatkozásában párhuzamos, duplás kötések történtek, több bizonylat hamisnak, vagy hiányosnak illetve többszörös másolatnak bizonyult.

Az eljárás során a biztosító társaságok sérelmére elkövetett bűncselekmények vonatkozásában összesen közel ezer szerződéskötést kötő személyt hallgattak ki a Gazdaságvédelmi Főosztály munkatársai. Ezen tanúvallomások értékelését követően az életbiztosítási szerződést kötő ügyfelek – közel 50 személy - "gyanúsítotti kihallgatása, felismerésre bemutatása megtörtént, velük szemben vádemelési javaslattal él a B.R.FőKap. További hat olyan személy érintett az ügyben, akiknek a felkutatása nem járt eredménnyel, ezért velük szemben elfogatóparancs egyidejű kibocsátásával az eljárást felfüggeszti a Gazdaságvédelmi Főosztály.

Szép kis társaságok! :O :U :W

• mate.kati

csendes tag

válasz S80_f_index #3814 üzenetére

Imádom, amiket írsz. (Másokból süt, hogy mindenre válaszolni akarnak, mintha ők lennének a fórum moderátorai, vagy mindenre felelői.) TE szakmailag teszed hozzá a magadét...

A brokernet elfogulatlansága, ügyfélközpontúsága abszurd! Képzeld azt, hogy pék vagy, lisztből sütöd a kenyered. Kapható nálad pl. kakaóstekercs is, és túrós batyu...

Fogadjunk, hogy nem fog üres kézzel kifordulni tőled sem a tejérzékeny, sem a lisztérzékeny, mindnek legalább két termékedet el fogod adni (na jó nem Te, de épp ilyen a Brokernet).

• DrM

csendes tag

válasz azigazforest #3818 üzenetére

Ne vedd magadra, nem neked szántam.

Pontosítok mert a jelek szerint félreérthető voltam. A bit szerint nincs olyan kategória hogy 'tanácsadó', ebből kifolyólag ebben a formában nem is lehet ügynököt és tanácsadót megkülönböztetni. Ma Magyarországon a biztosításközvetítői piacon alkusz, ügynök és szaktanácsadó végezhet alkuszi, ügynöki és szaktanácsadói tevékenységet.

Az én értelmezésem szerint az a 'tanácsadó', aki jogosult tanácsadói díj ellenében a biztosítási tevékenységgel összefüggő biztosítási szaktanácsot nyújtani. Erre a fenti 3 szereplőből az alkusznak ill. a szaktanácsadónak van lehetősége, ezért véleményem szerint az ügynök (függő vagy független) nem tanácsadó.

Namármost biztosítási szerződést megbízási szerződés alapján lehet közvetíteni. Ez a megbízó lehet a) az ügyfél, b) a biztosító. Ha nincs ügyféltől származó megbízás akkor ügynökkel van dolgunk mivel a közvetítő a biztosító megbízásából jár el. Megbízási szerződés MINDEN esetben létrejön a biztosítási szerződés megkötését megelőzően.

Na így jött ki nekem hogy a függő és független ügynök nem tanácsadó...

u.i.: kíváncsian várom hogy a kollégák alkuszként hogyan tudják összeegyeztetni a Bit 47§/(4) pontját UL szerződések esetében az alkuszi tevékenységgel.

• T81

újonc

Sziasztok!

Én konkrétan alkusznál nyomom jelenleg és elég sok UL-t értékesítünk.... Korábban a Bnetnél kezdtem, a váltásomnak több oka is volt, viszont maradtam a "tanácsadói" (ügynöki) pályán. Alkusz esetében abszolút nem tudunk szerintem 100%-ban függetlenségről beszélni, hiszen itt (és mindenhol) erősen jutalékérdekelt a tevékenység. A jogi formában van különbség, hiszen az alkusz megbízási szerződéssel és felelősségbiztosítással bír az ügyfél felé. A rengeteg módozat és cég közül viszont ténylegesen próbáljuk az ügyfél számára a legelőnyösebbet kiválasztani a rendelkezésre álló lehetőségek közül.... Én speciel nem tudok olyat értékesíteni, amit az adott ügyfél élethelyzetében saját magam sem vennék meg ill. írnék alá. :N

Közel 5 év alatt rengeteg dologgal találkoztam már én is és olykor elképedve látom, hogy egyesek mire nem képesek a jutalékért..... :(

Nem akarok álszenteskedni, de hiszem, hogy lehet ezt a munkát tisztességgel és kellő korrektséggel is végezni......

Bízom benne, hogy tisztul majd a társaság és olyan szakmaisággal állnak hozzá sokan, mint az itteni fórumozók közül páran.... :R

További szép napot mindegyikőtöknek!

• azigazforest

tag

válasz DrM #3817 üzenetére

ifjú titán?

A BIT megkülönbözteti az ügynököt és a tanácsadót?

• DrM

csendes tag

válasz S80_f_index #3816 üzenetére

Fordítsuk meg a kérdést: hány alkusz köt egyáltalán UL-et? Én nem sokat ismerek, a kockázti biztosításoknál pedig közel sincs akkora káosz mint a UL piacon és a jutalékokban is sokkal inkább az állománydíj a meghatározó, a jutalékkulcsokban nincs jelentős különbség... a 3 ajánlat pedig konkrétan 'kielégítő mennyiségű' ajánlat, az pedig lehet szélsőséges esetben csupán 1db is.

Ahogy látom egy ifjú titánnak sikerült ismét összemosni az ügynöki és a tanácsadói tevékenséget. Neki küldöm a következő számot ill. javaslom a Bit. vonatkozó részeinek tüzetesebb áttanulmányozását.

• S80_f_index

csendes tag

válasz azigazforest #3815 üzenetére

igen és most pontatlanságon kaptál, de mint minden pasi, én is "mektudommagyarázniiii"

egy biztosítói panaszkezelőnek, ifjú padavan? :P
    nem szívózásból kérdeztem egyébként, mert pl. az OVB is volt alkusz régebben, jelenleg meg többes ügynök, okozott már kellemetlenséget nekem, hogy rosszul tudtam, biztos még nem hevertem ki azt a traumát ;)

A Bnet csoportot értettem alkuszként, illetve alkusz jellegű cégként. Valóban csak a Palladium a jogilag is alkuszként működő cég, és a Bnet ügyfelei valóban nem megbízási szerződés alapján bízzák meg a tanácsadót, hogy a piaci legjobbat kiválassza nekik.
    Valami olyasmit akartam mondani, hogy a Bnet a megbízási szerződés nélkül az ügyfélnek hogy is mondjam... nincs mindig előnyére.
    A számon kérhetőséget azért említetted az alkuszoknál, mert 3 versengő ajánlatot kötelező kapnia az ügyfélnek? Szerintem egy magán ügyfél még soha nem kapott ilyet amikor UL-t akart kötni egy alkusznál - tehát ebben akkor nincs különbség és így már helyes amit először írtam...

Számon kérhetőség: az általad említett dologgal (3 versengő ajánlat) nem vagyok tisztában, de két másik dolog tekintetében az ügyfélnek nagyon nem volt mindegy, hogy alkusszal vagy többes ügynökkel kötött-e szerződést:
    1., misselling panasznál (üf. arra hivatkozik, hogy az ügynök nem mondott el neki mindent, átverte, nem ilyen szerződést akart kötni)
    2., átörökítési kérelemnél (szerződésápoló cég módosítása) - (számomra) nem meglepő módon valahogy az alkuszokra szignifikánsan kevesebb panasz volt, mint az ügynökökre (ideértve a biztosító saját függő ügynökhálozatát is, hogy ne csak a gaz, galád Bnet ügynökök jussanak az eszünkbe)

Jól jönne most egy alkusz hozzászóló! Érdekelne, mennyire szokták bevetni az ajánlatírás trükkjeit, amikor 3 különböző biztosító 3 ajánlatánál az ügyfél döntése előtt már tudják, miért mennyi jutalékot kapnak.

Igen, ezen már én is gondolkodtam, engem is érdekelne....

• azigazforest

tag

válasz S80_f_index #3814 üzenetére

igen és most pontatlanságon kaptál, de mint minden pasi, én is "mektudommagyarázniiii"

A Bnet csoportot értettem alkuszként, illetve alkusz jellegű cégként. Valóban csak a Palladium a jogilag is alkuszként működő cég, és a Bnet ügyfelei valóban nem megbízási szerződés alapján bízzák meg a tanácsadót, hogy a piaci legjobbat kiválassza nekik.

Valami olyasmit akartam mondani, hogy a Bnet a megbízási szerződés nélkül az ügyfélnek hogy is mondjam... nincs mindig előnyére.

A számon kérhetőséget azért említetted az alkuszoknál, mert 3 versengő ajánlatot kötelező kapnia az ügyfélnek? Szerintem egy magán ügyfél még soha nem kapott ilyet amikor UL-t akart kötni egy alkusznál - tehát ebben akkor nincs különbség és így már helyes amit először írtam...

Jól jönne most egy alkusz hozzászóló! Érdekelne, mennyire szokták bevetni az ajánlatírás trükkjeit, amikor 3 különböző biztosító 3 ajánlatánál az ügyfél döntése előtt már tudják, miért mennyi jutalékot kapnak.

ez most így azért megint eljutott odáig hogy "sz@razegész" és a rendszert alapvetően kellene megreformálni. Ne féljetek, nem fogom :N

• S80_f_index

csendes tag

válasz azigazforest #3811 üzenetére

Javíts ki, ha rosszul tudom, de a Brokernet csoporton belül a Palládium az alkusz, a Brokernet független többes ügynök. Persze ez nem zárja ki azt, hogy egy brokernetes ügynök ugyanúgy, messzemenőkig szem előtt tartja az ügyfél érdekeit, mikor terméket ajánl neki, mint egy palládiumos, csak éppen a palládiumos számonkérhető, mivel ott minden esetben van megbízási szerződés az alkusz és az ügyfél között, míg a többes ügynöknél nincs ilyen.

• csaba54

tag

válasz Valakiakárki #3807 üzenetére

...Elismerem, hogy van nem egy két Bnetes „munkatárs” aki kocsmai zenész!!! és nem akarom túlértékelni!!! nem prímás szintjén műveli a szakmát a Bnetnél, akik nagyon-nagyon lejáratják a Bnet filozófiáját, akiket valamilyen formában, rövid úton ki kellene rúgni, mert megkeserítik az értelmes Bnetesek munkáját!!!

a nem egy kétnél kicsit többnek kell lennie,ha olyana bnet híre amilyen
    szvsz /hogy forest ne köthessen belém :)

• S80_f_index

csendes tag

válasz azigazforest #3809 üzenetére

most izgatottan elbújok egy farakás mögé, hogy nyugodtan végig olvashassam az univerzumot (A6107?)

Kitartást hozzá.... :)

• azigazforest

tag

válasz Valakiakárki #3807 üzenetére

Szerintem amit most itt te leírtál, az nem a Bnet pénzügyi filozófiája.

Amiről beszélsz az a pénzügyi kultúra és azt nem a Bnet találta ki, csak erősíti a jelentőségét.

Én nem akarok minősíteni, hogy ki kocsmai herflis a Bnetnél és ki jó szakember. Az is egy más kérdés, hogy ha a színfalak mögé nézel (nem a Kostevc, Kútvölgyi, Kósa bulvár történéseire gondolok), akkor leginkább az tűnik fel, hogy egy alkusz (Bnet is alkusz) habár képes volna az ügyfelek érdekeit képviselni, mégsem teszi.

• azigazforest

tag

válasz mate.kati #3805 üzenetére

Szia Kati!

Legnagyobb tiszteletem a Tiéd!

mindig az a kérdés merül fel bennem ilyen cikkek nyomán, hogy vajon azok járnak-e jobban akik tapasztalatokkal színesítik életüket, vagy a kik soha nem hagynak el járt utat járatlanért. Van még harmadik is, arról a savanyú a szőlő mesét írták.

Szóval legnagyobb tiszteletem a Tiéd, de szerencsére szabad országban élünk. Sokkal jobban tudtam volna értékelni a véleményedet, ha hozzá teszed a "szerintem" szót.

• azigazforest

tag

válasz S80_f_index #3803 üzenetére

minimum 120 az éves, és lehet havonta is. Neked természetesen drágább, mert ha megalkotod az ennél jobbat, nem lesz több ügyfelem. :((

most izgatottan elbújok egy farakás mögé, hogy nyugodtan végig olvashassam az univerzumot (A6107?)

egyébként deal! Habár a mesékben sincs ennyi feltétel.

Termékfej... hmm... Granulálok! :C

• azigazforest

tag

válasz Széltoló #3802 üzenetére

ez úgy hozamadó mentes, mint a szél
    2003-as SIGNAL GOLD

• Valakiakárki

újonc

Tisztelet a kivételnek- Evelin meg még egy két értelmes gondolat remélem ők értik a következőket - oly sok sületlenséget olvastam e „fórumon”, hogy nem állom meg szó nélkül!
    www.biztositaskozvetito.hu/ Miért alkusszal?! Dokumentumból!
    Csak úgy találomra választottam ki az Internetről!!
    3.bekezdés
    „A biztosítási alkusz nem a biztosító képviselője, nem a biztosító megbízásából jár el, hanem a biztosítási védelmet igénylő szerződő fél érdekében fejt ki biztosításszakmai tevékenységet, míg az ügynök egy biztosító megbízottjaként, illetve alkalmazottjaként, a biztosító működési céljainak megvalósí-tása érdekében folytat üzletszerzői tevékenységet.”
    www.brokerrnet-group.com/bn_csaoport/cégfilozófia szerint!!
    „ISMERJÜK AZ INFORMÁCIÓ ÉRTÉKÉT
    Egyre több és több lehetőség közül választhatunk a befektetési, banki és biztosítási piacon. Magyar és nemzetközi konszernek számtalan ajánlata teszi gazdagabbá - és egyre átláthatatlanabbá - a kíná-latot. Ráadásul egyre nagyobbak az egyes konstrukciók közötti különbségek is. Mindez nagy előny és nagy dilemma is a legjobb pénzügyi megoldást kereső ember számára. A pénzügyek világában ugyanis egy-két kis különbség és az idő - mint katalizátor - nagyon robbanékony elegyet alkot. Átfogó szakmai ismeretek és hatalmas időráfordítás kellene ahhoz, hogy valaki szakmai segítség nélkül a számára optimális megoldást megtalálja.
    A mi feladatunk az, hogy folyamatosan figyeljük a pénzügyi piacot, és ügyfeleink számára kiválasszuk a mindenkori piaci kínálat legkiválóbb termékeit. A BROKERNET Csoport ezt a piacvezető pozíciója, az elmúlt 10 év alatt felhalmozott piacismerete és a függetlensége révén megteheti és meg is teszi, ezzel egyedülálló előnyhöz és értékhez juttatva az ügyfeleit.”
    Magánvélemény: ezt a filozófiát váltja aprópénzre a Brokernet pénzügyi tanácsadója.
    Ez magyarra lefordítva, hogy a gyengébb képességűek is megértsék annyit jelent, hogy
    • ha egy biztosítói ügynök egy „jó kocsmai zenekar vezető prímása” - ami nem semmi úgy pes-tiesen szólva, nélkülük nem lehetne egy jót mulatni - s a biztosítási ügynök is ugyanúgy kell!!! mint egy jó kocsmai prímás,
    • egy biztosítási ügynők olyan, mint egy szimfonikus zenekar első számú hegedűse,
    • addig a brókernet pénzügyi tanácsadója olyan, mint egy virtuóz előadóművész, akit egy szim-fonikus zenekar kísér.
    Remélem fel tudták fogni!!! Nagyon nem vagyok benne biztos!!! akiknek szántam, és nem vitatko-zom!!!
    Elismerem, hogy van nem egy két Bnetes „munkatárs” aki kocsmai zenész!!! és nem akarom túlértékelni!!! nem prímás szintjén műveli a szakmát a Bnetnél, akik nagyon-nagyon lejáratják a Bnet filozófiáját, akiket valamilyen formában, rövid úton ki kellene rúgni, mert megkeserítik az értelmes Bnetesek munkáját!!!
    A Bnet nagyon intelligens filozófiáját csak intelligens tanácsadók tudják „aprópénzre” váltani!!!
    Csak ennyi!!!

• csaba54

tag

válasz orvil #3776 üzenetére

az átvert,megvezetett ügyfelek 100ezred része sincs itt
    főleg közvetitők,ügynökök sopánkodnak itt,hogy ők sem találták meg a számításaikat
    vagyis hiába vezették meg a sok pénz reményében a megvezethetőket
    mit gondolsz miért mosolytalanodik el az emberek arca,ha ilyen bnetféle dolog kerül szóba

• mate.kati

csendes tag

Sziasztok, Kovács Lajosné Máté Kati vagyok! Engedjétek meg, hogy tegeződjük, mint ahogy ez szokás milliárdosok és milliárdosjelöltek között! Évekkel ezelőtt születtem Alsóforgómorgón, Emelem megyében, mozgássérültek családjában. Tavalyelőtt még semmim sem volt, most viszont már mindenem van, többek között egy fúleksztrás hawaii partszakaszom.

Ezen az oldalon (ScamWay) én betegre és könnyesre kacagtam magam! Az MLM kritikáját itt kezdtem, majd egy táblázatos blogbejegyzésben és egy hajmeresztő pénzügyi MLM-nél folytattam, majd megMLM a kalapom, ha ti ebből megéltek... És ide találtam a Prohardverre újra :-) Tanulságos... Azt látom, hogy hívek is akadnak, de kitartóbbak a kritikusok.

ABrokernet - kritikusok két csoportra oszthatóak:

1. csoport: akik már voltak Brokernet MLM-ben, és hatalmas pofon(ok) után kijózanodtak
    2. csoport: akik már voltak Brokernet MLM-ben, és ezt erősen elhallgatják :-)

Na jó, akad talán egy-két tiszteletre méltó hozzászóló, aki valóban előrelátó józansággal kimaradt, és bírta az ismerősök és álismerősök rohamát. Vagy olyanok is akadnak, akik - biztosítói környezetben látták a bnetesek ordító hibáit, bűncselekmény-közeli stiklijeit, és így teljesen reálisan látják a helyzetet.

Azt még megértem, ha termékek értékesítére hálózatot épít egy cég, de ha ezt szolgáltatások, különösen pénzügyi szolgáltatások közvetítése területén teszi, az már nem is súrolja, hanem egy az egyben kimeríti, lefedi a pilótajáték fogalmát. Azért vagyok ebben ennyire biztos, mert a gyártott termékek ára is viszonylag szabad (előállítás, marketing, alapanyag, szállítás, stb.), de a szolgáltatások, különösen a pénzügyi szolgáltatások ára nagyon eltérő, ott ordít, hogy valós hozzáadott értéket nem tesznek az alap szolgáltatáshoz a közvetítők. Így a Ponzi-séma jön ki: az új befizetők (jutalékot termelők) befizetéseiből (jutalékának jó részéből) tevődik össze a régiek vezetői jutaléka.

Ráadásul semmit nem adnak a szolgáltatást végző MLM-cégek (Brokernet, OVB, Bridge, MPK, MBI, AWD, Grawe stb.) cserébe a rengeteg kezdő munkatárstól lenyúlt jutalékért. És mégis tele van az internet érdeklődőkkel, kérdezik, hogy "megéri-e?".

Hát, kérem szépen: NEM ÉRI MEG!

• Széltoló

tag

Végre már,hogy a nyilvánosság előtt is megköttetik egy üzlet:-)
    Gratula mindkét félnek!

• S80_f_index

csendes tag

válasz azigazforest #3800 üzenetére

Hm.. van tippem, hogy melyik termékről beszélünk, de....

1., elárulok egy titkot :) elképzelhető, hogy a közeljövőben cégen belül átigazolok a termékfejlesztésre (és utána természetesen megalkotom azt az UL-t, ami mindent visz :D )

2., Drága Forest, az ajánlatod megtisztelő és megható, az alábbi feltételekkel elfogadom:
    - sikerül a cégen belüli átigazolásom,
    - 100%-ban meggyőződöm arról (tudok objektív lenni), hogy az általad ajánlott termék veri az Univerzumot.

Akkor kötök, most, mindenki előtt megígérem :) . Mennyi a min. díj?

• Széltoló

tag

válasz azigazforest #3801 üzenetére

Egy avivást érdekelheti a haveromat, természetesen csak 2006 szeptember előtti:-)

Ha anno nem nyitották meg rá a ppluszt,akkor az most hozamadó mentes vagy sem?
    Ha nyitották,de pénz nem került rá, akkor mi a helyzet vele?

• azigazforest

tag

ELADÓ

2003.07.01-2023-ig futó UL
    éves díj 500K
    jelenlegi vv 2,2M

rárippan valaki?

Aktív témák

Hirdetés