- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attis Radeon
tag
Halott a topik ide vagy oda,azért írok egy sort.
Ma megérkezett a BOSE 301 series 4.
Nem tudom mit tudhat egy DALI vagy FOCAL,mert az életben nem lesz annyi pénzem,de hogy a BOSE hozta amit kell neki,az tuti.
Megerősíteni tudom azokat a véleményeket,hogy KU....VA JÓ!!!! -
hack26
csendes tag
Most megyek a Bose 301 Series III. motyóért. Alig várom hogy otthon kipróbálhassam.
Technics a 909-el fogom megküldeni. B hangsugárzó szett lesz, hátulról fogják erősíteni a színpadképet.
Elöl PIONEER 5030-as tömör réz OCC -vel átkábelezett, újraépített hangváltó BENNIC fólia kondikkal.
Döbbenetesen jó lett!!!! A rendszer meg van támogatva egy Yamaha aktív subwooferrel így a mélyekkel nincsen gondom. Várom, várom, várom.........))
-
csyo
senior tag
topic halott
-
Zsombor88
csendes tag
-
csyo
senior tag
topic meghalt?
-
csyo
senior tag
sziasztok!
BOSE hangcuccot szeretnék venni itthonra, asztali szamitogep mellé.
Zenehallgatas, filmnezes.Mit ajánlanátok?
Elég sokféle van a piacon. Melyik megbizhato, és milyen arkategoriaban kezdodnek a jobb cuccok?
Láttam olcson is BOSE termekeket ebay-en. Ayok is jok, vagy gagyik?
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok! Companion 3-es (esetleg 5-ös) talajok jelentkezését várnám (akár itt, akár privátban). Volna egy-két kérdésem hozzájuk.
-
nbk
aktív tag
kicsit off
egyébként mielölött láttam audiophile árakat, csak szimplán feleslegesnek tartottam ezt a kategóriát, de mióta tudok 1-2 árat már ''parasztvakításnak'' is tartom...
www.superioraudio.hu -n van 1-2 kiegészítő hangcuccokhoz, van 1-2 ár is, nagyon durva...
1 db kb 50cmx50cm szivacs 90ezer... öööö
3 db tüskemhangfal alá 150ezer... öööö
szivesen beraknék egy audiophile fülüt hogy mondja meg vakon hogy 500ftos esztergál kúpokon van a hangfala vagy 150 ezer forintos tüskéken... -
nbk
aktív tag
nem azért linkeltem, hogy vegye meg valaki, csak arra reagáltam, hogy valaki szerint a bose a hangfal...
nem rossz, sőt nagyon jó, csak reagáltam, hogy azért létezik ám jobb is...
szemeket nyitok fel hé, nemköharapni...
ja és személyszerint még a bose-t se fizetem meg, nemhogy a felsőbb kategóriát...
csak véletlenül belecsöppentem az audiophile kategóriába egy weboldal erejéig, gondoltam megosztom a tapasztalataimat, mert (bár nekem sincs rá pénzem) nem árt a tájokozottság... ;) ja és bocs, ha belinkelek olyat ami annyira drága amire nincs pénzetek (pénzünk), majd a következő elött felteszem a kérdést hogy mi a max értékhatár...
ja és bocs, hogy bose topicban teszem mindezt, nem akarok én szétoffolni topicot, csak gondoltam jobb ha az illető aki szerint bose az etalon ezt nem hangoztatja egy audiophile találkozón/kiállitáson/vásáron...
mindezek után a bose szerintem is egy félisten... téma lezárva...
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
John J. Ati #22 üzenetére
menj el a bose hangstúdióba a körúton és hallgasd meg, ne az ilyen cikkekkel foglalkozz.
szerintem. -
Bose
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel valamilyen Bose hangfalszett, bármit be tudok szerezni olcsóbban!
Dobj egy email-t, ha valami érdekel! -
rutinka29
csendes tag
Sziasztok!
Én itt új vagyok ,de jó hogy van ilyen fórum is.
Nekem van 1 pár BOSE 301 hangfalam,amit egy Sony str-db940 -el hajtok!
nem tudom hogy a szettek hogy szólnak de ez a hangfal besz....ás !
ilyen erős telt és tiszta hangokat én még nem hallottam!
szinte mélyláda szintig lemegy ,nem torzít ,gyönyörű tere van,csillogó magasak jellemzik,persze természetesen eq kikapcsolva állapotban !!!
amióta megvan nem is jut eszembe másik hangfal után nézni!
na jó azért a 901-est meghallgatnám!
még a hangjáról hogy aki eljött és meghalgatta ,lepetézett!
én nekem nagyon bejön!
remélem az őszinte vélemény számít nem a handa banda, illetve sokat számit a hangsugárzók elhelyezése!
ha rossz az akusztikai körülmény akkor lehet akármilyen láda , nem lessz mély csak a szomszédoknak!
csááááááááááá!!!!! -
Zoddo
csendes tag
válasz
John J. Ati #22 üzenetére
Tényleg nagyon lelombozó amit az Acoustimass-ról ír.
Szóval köcce a linket.
Valszeg lemondok erről.
Akkor lehet inkább Klipsch. reméljük az ennyire nem gáz. -
John J. Ati
csendes tag
Nekem is nagyon szimpi volt a Bose, felfogásával, imidzsével együtt...Aztán elolvastam [url]http://www.intellexual.net/bose.html]ezt[/url] a cikket, ami ISZONYATOSAN lelombozott.
Apumnak egyébként Acoustimass rendszere van, és szerintem jól szól, de igazából nincs összehasonlítási alapom, nem hallottam még komoly high-end rendszert szólni. Ami még így is feltűnt viszont, az az, hogy a NAGYON mély hangokat nem adja ki normálisan, szerintem csak olyan 40 Hz-től indulnak meg, ami magas.
Amúgy mi az az olajhűtés? Hogy működik egy hangszóróban? -
Zoddo
csendes tag
Nekem is megtetszett ez a márka és kiváncsi lennék véleményetekre:
Ez egy milyen szett akar lenni? Valóban jó vagy csak lebutított, mert a fentebb írt árakhoz képest ''baráti'' áron lehet hozzájutni:
NEW Bose® Acoustimass® 10 - Series II
[link] -
damatic
tag
Egy BOSE valóban nem ér annyit, amennyibe kerül. Persze. Mert lecsupaszítva sokan csak azt nézik, hogy egy terméket mennyiért lehet előállítani, és valóban a BOSE termékeit olcsóbban is elő lehetne állítani.
DE!
A BOSE mit gondoltok mennyit költ fejlesztésre, mielőtt egy olyan minőséget kitesz a piacra, amely megérdemli, hogy rábiggyesszék a logot?
Volt szerencsém hallgatni 1-2 BOSE cuccot: Szegeden úgy 5 éve játszott a színház és egy pub közötti szabad téren egy jazz-pop együttes. 5 percig kerestem, hogy hol vannak a szélessávú és a mélynyomó ládák, de csak két olyan kontrol-féle dobozt láttam a zenekar mellett egy-egy állványon. Közelebb mentem, megnéztem, hogy milyenek ezek az ET fejhez hasonlító valamik. Mit gondoltok?
Még egy adalék:
Ha egy diszkót szeretne valaki hangosítani BOSE falakkal, akkor kimennek a cég szakemberei, és az egészet megtervezik teljesítményestül, hangnyelő falburkolatostul tokkal, vonóval. Eredmény: Hibátlan, torzításmentes, hallást nem károsító HIFI(!) hangzás koncertteljesítményen a táncparketten, tőle öt méterre meg kérheted a koktélt úgy, hogy nem kell ordítanod, sőt...
Ez a BOSE, meg még sok minden, és ezt kell megfizetni. -
Nem emléxem a nevükre, de kipróbáltam őket. Ekkora hangszóróból még soha nem hallottam annyi hangot, mint ebből... Mérete ellenére annyira telten szól, hogy döbbenet. Aktív (mondjuk a pc-s hangszórók olyanok szoktak lenni), de van benne egy két aranyos plusz funkció is, mint pl. az, hogy ha túl nagy jelet kap: még mielőtt a hangszóróhoz és tompítja, esetleg szabályozza azt, tehát a hangszóró bármilyen hangos, vagy torzított jelet is képes gyönyörűen (a realitás határain belül, de akár túllépve is azt
) visszaadni. A túl nagy mélyeknél szabályozza magát, így ez a hangszórópár soha! nem torzít. Ezért Bose a Bose
[Szerkesztve] -
fel kéne támasztani ezt a topicot úgy érzem, voltak itt olyan hozzászólások, ''a BOSE nem ér anyit, mint amennyibe kerül''. Hát erre csak azt tudom mondani, hogy jelenleg kevés (igen kevés) olyan hangfal márka van, ami egyáltalán labdába rúg, csak sokan egyszerűen nem fogják fel mi is az a BOSE. A BOSE a! hangszóró
Még a kisebb modellekben is olajhűtéses, Direct reflecting hangszórók vannak, amik tökéletesen adják vissza a mélyhangokat pl. .
Ebbe a kategóriába kevés márkát tudok felsorolni, de mondjuk:
Bowers & Wilkins, Bang & Olufsen (bár az inkább a designt képviseli, mert mástól veszik a techológiákat, de kétségkívűl baromi jók), egyebet hirtelen nem tudok mondani, van persze még 1-2 HIGH-END hangfal márka. Nekem ''kisebb'' kategóriás BOSE hangfalaim vannak, v201-esek. Ezek tényleg relatív olcsók, én 400 Euro-ért vettem Bécsben őket régen, de már nálunk is meg lehet kapni 100 környékén a párt...(persze + egy finom high-end erősítő megteszi hozzá).
Nem nagyobbak a JAMO Studio 80asaknál, de hogy mekkoár sózlnak, az döbbenetes. Egyelőre ennyit, remélem akinek BOSE-a van az megosztja velünk a tapasztalatait. Mindenesetre a hsz-t abszolut mértékben a teljeség igény nélkül írtam, tehát bocsánat, ha esetleg kihagytam valamit. -
Allien
veterán
Ja, külömben, ha a képen a kishangszórós rendszer van, annak 2 változata volt, ha jól emléxem a kisebb 600E HUF volt, a nagyobbik egy milla felett. A külömbség többekközött a hangszórók száma, tehát a kisebbiknél 5db kocka hangszóró volt, a nagyobbikban viszont már 2x5 db, és irányítva, tehát pl. egy hangfal tartó rúdon két hangkocka volt, külömböző irányokra forgattva.
-
Allien
veterán
Sajna, a linket nem tudom behozni (le vagyok korlátozva). De, én anno voltam a lentebb említett szakboltban, elég sokat, és halgattam több Bose rendszert is. A kisebb méretü dobozkák egyértelmüen jól szolnak, de csak magas, és középben, mély nuku, ezért kell hozzá a mélyláda, és sajna, az egy bizonyos hangerő után lép csak be, viszont attól még nagyon jót szól. Ilyesmit építenek be, ha jól tudom, az Alfa Rómeó-kba is.
Volt egy másik hangszóró, ami mértben nagyobb volt, bár még így is kb. egy 15''-s monitor fele lehetett, kb. abból viszont már jött mélyhang is ki, és nagyon jól szolt az is, és tisztán. Ha lottyon nyernék, én tutira vennék Bose rendszert, mert kisebb helyet foglal, mit más rendszerek, és szól legalább ugyanúgy (szvsz).
Tehát, minden csak pénz kérdés.
-
Cos
senior tag
Én is csak csatlakoznék az előttem szólókhoz a Bose hangszóróknak nagyon jó hangjuk van... de az áruk nem túl baráti! Viszont én azt mondanám hogy ha nyernék a lottón nem gondolkodnék rajta hogy mondjuk egy 5.1-es bose szetet megvegyek-e!
De ezt sajna még nem hallottam!
A nagy testvérek minőségi darabok!
-
micro
addikt
Akkor már csak a lottón kell nyerni... és lesz ilyenem.
-
Keitaro
addikt
a BOSE-nek nagyon jó hangszórói vannak horribilis áron... szvsz nem érnek annyit, amennyit kérnek érte, de ettől még elismerem, hogy jók
-
KriszBoy
senior tag
Hát nem! Volt szerencsém elég sokat hallgatni, sőtt még én is hajlottam felé házimoziban csak aztán meghallgattam vmi mást ennyi pénzért és rájöttem, hogy azok a kis kockacukor hangszórói mehetnek a pi...ba!
Most nem szídom, de ha 500e Ft helyett mondjuk 250 lenne akkor már ''gondolkodna'' rajta az ember!
[Szerkesztve] -
KriszBoy
senior tag
Bővebben: link
Ha jól látom 27500Ft !
Az egy kicsit sok! -
KriszBoy
senior tag
Én hallgattam és jót szól!
Csak úgy rémlik hogy annyiért amibe került már 5.1-es szetet kaptam volna! -
szasza_1
senior tag
Mint márka, szerintem egész jó.
-
micro
addikt
Hallottatok erről?
Esetleg valaki meg is hallgatta már?
Bővebben: link
Az árára is kiváncsi lennék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Asztalos klub
- Milyen TV-t vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG LCD és LED TV-k
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest