Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alusky

senior tag

Nekem meg hozott ismerősöm a saját borából, olaszrizling, az előző évi nem a mostani. Színe jó, illata jó, bátran bele is kortyoltam nagyot le is nyeltem, azt hittem kiköpöm a nyelőcsövem. :D Olyan erős poshadt avas takarmánybolt érzet jött vissza, ez a tipikus egér íz. A gagyi állateledel boltokban ahol a rágcsálóknak a kajáját meg szénáját stb. nem zárják le hanem nyitva van mikor belépsz és megcsap az az állott szag.

Aztán meg érzem, hogy csíp, pattog a nyelvemen, minta szódát innék. Hát ez sem a nyomás alatt erjesztésnek köszönhető :D , hanem mert talán 1.5 is lehet benne az illósav tartalom az csíp így.
    És még édes is. :D Ezen már nálam se segít az édesség, ez szar. Én megiszom az édes borból a kevésbé jót is, de ez szar, hibás, kuka. Talán borpárlatnak se lenne már jó.

Mondom neki, hogy ez nem oké, meg nem is szokott itthon egy későn érő fajta ennyi cukrot felszedni, gondolom túlcukroztátok, nem erjedt ki vadélesztővel (ennyi már alkoholtűrő fajélesztővel se tud) aztán a cukros lében megindultak egyéb nem kívánatos erjedések is. Az idei bor nem tudom milyen, de azt máshogy kellene folytatni, hogy ne járjon így. :D

Hát szerinte finom. :DD

Új hozzászólás Aktív témák