Új hozzászólás Aktív témák
-
athomi
veterán
Tavaly írtam, hogy csak a palack, címke, dugó 600,-Ft körül van. 800,-Ft-ért akkor el lehet képzelni milyen tömegtermelt vacak került a boltok polcaira. Vörösnél amúgy is azt mondják mélyebben kell a zsebbe nyúlni, hogy valami rendeset igyál, mint a fehérnél.
Van 150-ért sör? Ha igen, akkor annak inkább borba a műanyag palackos (gondűző, koccintós, stb.) a megfelelője.
-
athomi
veterán
Palack, dugó, címke és valahol 600,-Ft körül jársz. Lesz még szállítási költség és árrés is. És akkor még kéne abba a palackba a bor is...
Nyilván mindenki azzal kísérletezik amivel akar. Nem mondom, hogy 1000,-Ft körül nincs iható bor, de ha onnan válogatsz, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy halom mellékízes, savpótolt, mustozott valamit iszol.
-
athomi
veterán
Nem túl bizalomgerjesztő se az áruk, se az üvegük. Nekem hoztak ajándékba nemrég bükki meg mátrai olcsó édesbort, a csapba végezték.
Ha jársz Mádon (Tokaji borvidék) tudok pincészetet ajánlani priviben, ősszel 1500,-Ft/l volt az édes sárgamuskotályos és édes furmint jól záró műanyag palackban. Ha van pincéd fél évet - 1 évet simán kibír. Út szélén bele lehet arrafelé is futni rosszul palackozott, kezeletlen borokba. Asszony korábban megivott mindent ami édes, mióta rendes édesborokat hozok neki, azóta neki se elég annyi, hogy édes legyen. Bükki vörös édest ő is kiöntötte.
-
athomi
veterán
Mennyire érdemes azzal foglalkozni, hogy egy bor milyen pontszámot kapott borversenyen? Egyáltalán azzal, hogy van e bármiféle díja?
Nemrég VinAgorán az egyik bor az aranyérmesek közül is a legjobbak közé került, így vélhetően 90 pont feletti pontozást kapott, Wineloversen viszont ugyanez a bor csak 87 pontot kapott.
-
athomi
veterán
Sose voltam borivó, max. évente ittam egy-két alkalommal egy pohárral a párszázforintos vackokból. Aztán idén év elején Mádon jártam munkaügyben és ha már arra jártam, természetesen lementem egy pincészetbe. Száraz muskotályos, félédes muskotályos, félédes hárslevelű, édes furmint és persze a kései szüret. Sose gondoltam, hogy alkoholos ital lehet ekkora élmény...
És persze a pincészetben töredékáron kapni a bolti árhoz képest a bor.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- Ùj - DJI FPV Drone - 0h repülési idő
- Peugeot PHE200 Mont Blanc - kerékpár
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkuval, ND és NDP szűrőkkel - megkímélt állapot
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE 47mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest