Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HantekDSO

junior tag

válasz Lord Gabor #24 üzenetére

Ezek szerint nem beszélgettél még "igazi" hifistával! :) (Szerencsés vagy! :D ) Még a 80-as években építgettem QUAD 405-öst, RIAA korrektorokat, akkor futottam össze párral. Amikre közülük többen is megesküdtek, hogy befolyásolja a hangminőséget:
    - A hangfalak kábelének a színe.
    - A hangfalak kizárólag kőből faragott lábakon állhatnak - ugyanolyan méretű és formájú, de fémből készült láb "eltorzítja a hangképet"
    - A tápegység szűrőelkóinak szintén nem mindegy a színe (természetesen mindkét színű 10.000 uF-os, 63V-os volt.)
    - A szobában, ahol hallgatod, nem lehet telefon (80-as évek, vezetékesről beszélünk...)

És még sorolhatnám... Mikor szóvá mertem tenni, hogy én bizony ezen különbségekből semmit ne hallok, természetesen én voltam az, aki hülye az elektronikához és az akusztikához.
    Szóval ennek a "csodacsapatnak" nem számít az ár, a műszaki, mért jellemzők - ha 10 millió kell ahhoz, hogy "hifistának" nézzék, akkor az utolsó fillérjét is elkölti az ilyen .... na inkább nem írom le mikre, mert még az unokám is ki lesz innen tiltva! :D

Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.

Új hozzászólás Aktív témák