- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
btoth0413
kezdő
Énis rajongok az állványokért és a hifikért
-
btoth0413
kezdő
Nagyon menő dolgok ezek
-
zetor2000
őstag
válasz
HantekDSO #26 üzenetére
Nekem az is tetszik, amikor megveszi valaki a Nordost egyik tápkábelét végtelen pénzért, és abba nem gondol bele, hogy a lakásában lévő 3x másfeles kábelt nem cserélte le a kismegszakítóig, és onnan a bejövőt se. (12 Miska, meg az aprólék...)
Aztán van a másik véglet, a japán bácsi, aki a helyi elműtől kért egy saját betápot a hifi szobájához. Na, azon csak a hifije van.Onnan lehet már talán kiindulni.
A kőből faragott állvány nálam egyszer talán olyan lesz, hogy sírkövesnél vágatok 2-3centis gránitlapot, és kap pár hangfaltüskét, de még nem vitt rá a lélek. Ez csak esztétika lenne, nem érdekel a hangképbe bevitt színezete. De egyelőre megy a matek, hogy JBL L100 legyen, vagy valami más, "majd ha lesz rá" lé. Még egy Harbeth vagy hasonló jöhet szóba, valami, ami minőségben is "ott" van, ahol ezek.A legjobb, amikor a "nagy" hifista fülvizsgálaton esik át, és kiderül, hogy fél fülére süket, a másikra meg nem hall 12kHz felett
-
HantekDSO
tag
Viszont az AuraSync-es gépeket,ha elromlanak, remélem ide fogják a hozzáértő AuraSync tulajok bedobni:
-
Mert már az isten f*xa is RGB, ha betennél egy tyúktojást a gépházba, akkor az RGB fényétől kikelne. Lenne ilyen szép politikailag korrekt szivárványos csirke.
OK, ezekért remélem mindenkit bannolnak
De a 20 centis ATX 24 pin helyett még nincs normálisabb, azzal foglalkoznának
Azt elfelejtettem mutatni, hogy van RGB-s harisnyázott kábel is. -
ViZion
félisten
OK, ezekért remélem mindenkit bannolnak... az univerzumból
RGB AC tápkábel tehát van. Miééért? De a 20 centis ATX 24 pin helyett még nincs normálisabb, azzal foglalkoznának... vagy a ram slotokat megdönteni 45°-ban és elférne minden hűtő. stb... stb...
-
ambushka
aktív tag
válasz
Trailblazer #54 üzenetére
Valoban szori!
-
válasz
Trailblazer #54 üzenetére
Körtétlen orgyilkos?
-
Pedig nem éltél még igazán addig... amíg nem volt otthon... RGB TÁPKÁBELED!
-
HantekDSO
tag
Ez a "színpadkép" és rokonai ("hangkép", lélegzetvétel", átölelhetőség") nekem is nagy kedvenceim...
" amelyben tudományos igényességgel és dokumentált labormérésekkel elemezte"
Na ez az, amit a hifisták SOHA nem fognak elismerni - mármint hogy egy műszaki berendezést mérhető jellemzőkkel minősíteni lehet! Mert akkor esetleg kiderülne, hogy egy jól megtervezett, igényesen kivitelezett, pár 10 ezerbe kerülő erősítő ugyanúgy (ha nem jobban) szól, mint az, amire (merő sznobizmusból) milliókat/tízmilliókat költöttek!
Az ő mantrájuk az, hogy a hangzást nem lehet mérni ! (csak tízmilliókban)
-
Valamivagyok
tag
válasz
HantekDSO #34 üzenetére
Én is tudatlan vagyok a HiFi-hez a házimozit 2*2.5 Sal hangszó kábellel építettem össze amit 50Ft/méter áron vettem valami kiárusításon
szerintem 10-20 évig el lesz.
Minden témában vannak kukacos emberek, akik megmondják a tutit, és csak a prémiumok legjobbika a használható a többi sz@r. Én is a praktikus megoldások híve vagyok. -
válasz
HantekDSO #26 üzenetére
Az én nagy kedvencem az az USB-kábelteszt volt, amelyikben olyanokat írtak le, hogy a Hama USB kábelének szűkebb a színpadképe...
Egyébként nem is olyan régen írt egy magyar srác egy tanulmányt, amelyben tudományos igényességgel és dokumentált labormérésekkel elemezte, hogy a hangfalkábelnek egyetlen paramétere számít: az ellenállása. És az is csak a hangerőt befolyásolja. Minden más kamu.
MaCS
-
mozesapo
tag
"szimmetrikus Zowie ZA12-C-t"
Ez miért is szimmetrikus? Jobb oldalt nincsenek gombok. Hoppácska, baj van a fejekben bőszen, de nem csak itt, hanem a webshopokban is, sajnos. Kész katasztrófa igazi szimmetrikus egeret találni. -
HantekDSO
tag
Nekem az hiányzik nagyon, hogy a 230-as aljzat, amiből a PC kapja a tápfeszt, nem a felvett áramerősség függvényében villódzik a szivárvány minden színében, valamint hogy a billentyűleütéseknél nem villan legalább egy vaku fel, melynek fénye egy olyan, mennyezetre szerelt diszkógömbről verődne megsokszorozódva vissza, mely minden egyes BAL egérkattintás esetén 10 fokkal, JOBB egérgomb esetén 15-tel fordulna el...)
-
ViZion
félisten
Végre egy hozzáértő! Ez akkor is fontos, ha egyébként a tápot takarja mindenféle burkolat, az extra kábel a LEDeknek segíti a kultúrált kábel elrendezést.
Ha valami, akkor ez must have. Esetleg még a snassz, unalmas, gagyi CPU kupakokra lenne kijelző, ami minden fontosat kiír... -
HantekDSO
tag
válasz
Lord Gabor #24 üzenetére
Ezek szerint nem beszélgettél még "igazi" hifistával!
(Szerencsés vagy!
) Még a 80-as években építgettem QUAD 405-öst, RIAA korrektorokat, akkor futottam össze párral. Amikre közülük többen is megesküdtek, hogy befolyásolja a hangminőséget:
- A hangfalak kábelének a színe.
- A hangfalak kizárólag kőből faragott lábakon állhatnak - ugyanolyan méretű és formájú, de fémből készült láb "eltorzítja a hangképet"
- A tápegység szűrőelkóinak szintén nem mindegy a színe (természetesen mindkét színű 10.000 uF-os, 63V-os volt.)
- A szobában, ahol hallgatod, nem lehet telefon (80-as évek, vezetékesről beszélünk...)És még sorolhatnám... Mikor szóvá mertem tenni, hogy én bizony ezen különbségekből semmit ne hallok, természetesen én voltam az, aki hülye az elektronikához és az akusztikához.
Szóval ennek a "csodacsapatnak" nem számít az ár, a műszaki, mért jellemzők - ha 10 millió kell ahhoz, hogy "hifistának" nézzék, akkor az utolsó fillérjét is elkölti az ilyen .... na inkább nem írom le mikre, mert még az unokám is ki lesz innen tiltva! -
tothzoltan
tag
válasz
Lord Gabor #24 üzenetére
Nem pénzmosás. Szimplán magukat audiofilnek gondoló unatkozó gazdag idiótáknak találták ki, akik azt gondolják, hogy a hangminőség attól függ, hogy mennyit költesz rá.
Ez a 10-15 millió forintos ezüstözött sz_rcsík gyakorlatilag pontosan azt tudja amit egy jobb 5-8ezer forint körüli hangfalkábel.
-
tamas0201
csendes tag
Amd konfignál miért nem X3D porcit tettek bele sokkal gyorsabb. Persze ha csak az órajelet nézzük.
-
Elmör
őstag
Ezektől a fehér hűtőktől valahogy mindig kiráz a hideg, lehet fehér házban jól mutat, de hogy minden másban én el nem tudom képzelni, hogy ne legyen fura. Persze ahogy valakinek az RGB sem jön be, úgy mindannyian másfélét preferálunk. Árban a Seasonic tápok nem igazán okésak, viszont Corsairnél napokban néztem, hogy olcsósodás volt, legalábbis én amit vettem 1.5 éve az olcsóbb lett.
-
válasz
Trailblazer #10 üzenetére
Jól látod.
-
kromatika
veterán
Tápegység árak elképesztő mértékben elszáltak.Ok hogy Seasonic GX Gold,meg ATX 3 de akkor is .750-es táp 58 990
-
Watchdog
aktív tag
Az eltérő méretű ventilátorokkal szerelt (kétpetéjű?) ikertorony, az műszaki, vagy inkább marketing innováció?
-
GreatL
őstag
Én a gémerasztalra akarok majd italtartókat felcsavarozni... gondolom lesz vagy 2000 Ft a drótnak darabja.
-
laed
aktív tag
Borongós őszt felvidító hardverportfólió
Nekem ezektől az áraktól inkább sírnom kell.....
-
Azt hittem, engem itt már nem érhet meglepetés.
Aztán jött ez a fejhallgatóállvány 11e Ft-ért...
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Milyen egeret válasszak?
- Hatalmas pofont adna az USA a kínai chiptervezésnek
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - iPad Air 11" M2 / 6. generáció / 128GB / Wifi / Space Gray / Apple Garancia!
- ASUS RTX 3080 10GB GDDR6X TUF GAMING OC Eladó! Eladó!
- MacSzerez.com - iPhone 16 Pro Max / 256GB / Fekete Titán szín / Apple Garancia!
- MacSzerez.com - 2020 Mac Mini / M1 / 8GB RAM / 512GB SSD / Garancia!
- MacSzerez.com - 2020 Mac Mini / M1 / 16GB RAM / 256GB SSD / Garancia!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest