Új hozzászólás Aktív témák
-
muanyagos007
csendes tag
Halihó,
Bár egy eléggé gyengélkedő gép van kéznél, de sikerült elindítani rajta, és el is indult a telepítő.
Legalábbis a négy ablakos felület bejött, és tölt nagy erőkkel.
Szóval sztem az usb jó.Ezek szerint nem ez a gond (legalábbis gondolom).
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
muanyagos007 #258 üzenetére
Van egy kis portable program, amivel le tesztelheted a pendrive boot képességét, ha van másik gép kéznél. Mova Live CD Az USB-t választod értelemszerűen és nem hozol létre lemezképet - majd látod.
-
muanyagos007
csendes tag
válasz
Glaz-dozfhut #257 üzenetére
Köszönöm a tanácsot.
Ezeket végignéztem, ahogy írtad eleve úgy volt beállítva.
Az indító USB-t kettőt is csináltam kétféle progival (Power iso és Rufus) és külön külön pendrive és memória kártya USB olvasóval.Annyi, hogy nekem BIOS van a gépen ahogy a képen is látszik, viszont amikor csatlakoztatva van az USB akkor ott úgy írja, hogy UEFI: a pendrive neve.
Akkor most mi van? Milyen rendszer szerint és hogyan kellene ezt a dolgot elindítani?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
muanyagos007 #256 üzenetére
Az F8-at próbáltad már? Maga a telepítő eszköz biztosan jó és tesztelve is lett?
vagy
1. Lépj be a BIOS menübe az F2 nyomvatartásával bekapcsolás közben.
2. Választd a Boot menüt és azon belül a “Launch CSM” tedd enabled-re
3. Menj a “Security” menübe és állítsd a “Secure Boot Control” disabledre.
4. Végén F10 mentés és exit.
5. Újraindításkor tartsd nyomva a bekapcsolástól az ESC gombot a boot eszköz választó menü eléréséhez
Az Asus fóruma nyomán. -
muanyagos007
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget kérnék szépen.
Adott egy gép FreeDOS-al.
ASUS X200MA KX557D
Optikai meghajtó nincs, nekem külső optikaim nincs.
USB-re megcsináltam a boot cucot (win10), de nem indul el róla.
Belépek biosba, látja is, hogy ott van, de nem indul el a telepítés.
DOS-ban szintén be tudok lépni az USB-re, látom a fileokat, de a telepítés DOS alatt természetesen nem indítható.
Ha BIOS-ban csak az USB-t adom meg lehetséges boot opciónak, akkor semmit nem csinál a gép, ujraindítás után csak a BIOS-ba lép be.MI lehet a gond? Olvastam itt olyanokat, hogy nem tudja minden gép az USB bootolást, de mindenhol olyan megoldás volt írva, hogy egy cd-t használva indítsuk az USB bootot. Itt ez most nem lehetséges.
Tipp, ötlet, tanács esetleg?
-
Exian
addikt
Sziasztok!
Van egy pendrive-om (Kingston 16GB, jóóó régi), amit nagyon sokáig használtam rendszertelepítéshez, meg bootolós segédprogramok futtatására. Aztán egy ideig egy Samsung Smart TV-ben használtam felvételre, ami persze megformázta saját formátuma szerint.
Most ismét használnám PC-ben telepítéshez, de egyszerűen nem megy a bootolás róla.
Mi szúródhatott el rajta? A program, amivel csinálom rá a (Linux) telepítőt, az nem ír hibát, szépen végig csinál mindent, megformázza, rámásolja a fájlokat, a végén kiírja, hogy kész, de a bootolás nem megy.
Próbáltam már mindent, újrapartícionálni ilyen-olyan fájlrendszerekre, formázni, de semmi.
MobaliveUSB-vel is próbáltam virtuálisan indítani, azzal sem megy, de másik pendrive-val működik.
Rendbe lehet rakni valahogy, hogy tudjak bootolni róla? Gondolom az MBR-je szállt el talán.
-
GeoJoe
senior tag
válasz
reddotdaniel #250 üzenetére
Hali!
A megoldás egy vicc. Ha látod az üzenetet húzd ki a pendriveot. Zárd be az ablakot , vissza a pendrive majd kattints megint a telepítésre.
Rengeteg időt elszorakoztam ezzel, bekaphatjak a bal bokám
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
reddotdaniel #250 üzenetére
Ugyan ez a hibüzenet, mint a 248as hozzászólás képén? Azaz kettővel feljebb.
Több portot is próbáltál? Ugye nem USB 3-as porton próbáltad? Mert az okozza általában ezt a hibaüzenetet. -
reddotdaniel
újonc
Segítsen valaki! Készítettem egy bootolható usb-t a wintoflash programmal egy eredeti win7 home premiumról. Elindul a telepítés, de egyből megakad, ott hogy egy cd/dvd-meghajtó eszközillesztője hiányzik. Tallózás opció, de sehol sem találom. Ez egy asus k401l notebook és nincs benne semmilyen optikai meghajtó. Mi ilyenkor a teendő?
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Van egy régi, 1 GB-os Kingston DataTraveller (2.0) pendrive-om (ez még minőségi, régi darab élettartam garival). Szeretnék bootolós eszközt csinálni belőle, próbáltam a LiLit és a Yumit, de csak nem volt hajlandó bootloni róla a gép, de másik pendrive-ról képes, tehát a régi cuccal van a gond.
Mit gondoltok: gyárilag ilyen vagy meghibásodott? Egyszer róla nyomtattattam ki valamit, akkor a srác csak úgy kihúzta a gépből, nem választotta le. Létezik olyan program, ami képes helyreállítani? Már formáztam is, de nem segített.
-
GeoJoe
senior tag
Üdv! Néhány órája már keresgélek de hiába. Szereztem egy HP 250 g1 laptopot, hdd formazva, szeretnék rá egy win7et vagy 8.1et. Rufussal pendrive kész, laptop beolvas majd az alábbi üzenet :
A laptopon nem található 3.0 port (de azért kiprobaltam az összeset) , több kepfajllal is próbálkoztam, nincs ötletem. Több helyen felbukkant a hiba ahogy néztem a fórumokat de normális megoldás nem született. Ötlet?
Köszi -
thotzoltan
tag
válasz
boratsagdiy #242 üzenetére
szia..felraktam a Rufust,megbütyköltem a pendriveot,ahogy a program írta,átállítottam a Soni Vaio boot menűjét,és semmi..ötlet?
-
Sokimm
senior tag
teljesen lekapart partició (500 giga full üres), amire raktam egy sp1 win7 prof hun 64-et, amivel ugyanúgy "néha előjön" az usb nélküli élet.
Asszem viszem szervízbe a lapot...
-
Sokimm
senior tag
usb boot-ról, "nyomjom meg egy gombot usb ról való boot-oláshoz". Megnyomom, és betölt a rendes, normális(?) win, amit ma tettem újra. (nem a win rendszertelepítőnek kéne betölteni ilyenkor?
) (most gyorsan lementem az adataimat róla, míg érzékeli a a win-es pendrive-ot a rendszer, és utána megpróbáljam egy másik winnel?)
Amikor működik a rendszer, akkor stabil, de nem mindig indul el.
Ez lehet újdonság a szakiknak. Ha rossz fórumba írok, kérlek tereljetek jó irányba, ne szemeteljek ide ilyenekkel... -
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Van egy furcsa bajom:
Kb 2 hónapos a konfigom, ami a következő: msi h87m-e35 i3-4150 2x4gb 1600 ram és 2 500gb-os 5400-as toshi 2.5 hdd.A hiba előzménye:
Volt egy 20GB-os rendszer partició, meg egy maradék (480) adat árolós. Ezen kb 100GB adat van, és egy töredezettségmentesítés után, levágtam róla 180GB-ot, remélve, hogy majd a win(fos)7 telepítése közben a 20GB-os particiót törlöm, és hirtelen egybe ugrik majd a két üres terület, és lesz egy 200GB-os területem a rendszernek. Nah ez nem sikerült, mert nem dobta össze őket, hát jó legyen. A 180GB-osra telepítettem egy rendszert, a 20GB-os valamiféle adattárolónak megcsináltam (nincs még rajta semmi), és a rendszer (win7 prof n hun) tökéletesen feltelepült, majd a kötelező driver-eket telepítettem, meg csomó programot (semmi warez, csak netfx4.5 silverlight, vlc és egyéb felhasználói apróságokat, ami közben kért pár újraindítást, és természetesen sikeresen meg is történt... Nah de most, hogy végeztem a rendszer "összerakásával", rádugtam egy másik 500-as hasonló (2.5 5400 toshiba) hdd-t, és a kötelező file-okat, amivel akarok dolgozni (videóvágás amatőr szinten), az asztalra pakoltam a 180GB-os rendszerre.
Aztán, hogy leválasszam a feleslegesen pörgő hdd-t (az adat 500-ast), kikapcsoltam a gépet, és lehúztam a vinyót. A kábeleket megigazítgattam, hogy ne legyenek a levegőáramlás útjába, és bedugtam az előlapi jack aljzatot is. Túl sok volt ez egyszerre a rendszernek, mert amikor kapcsolnám be, ez a hibaüzenet lett a meglepi: "BOOTMGR hiányzik újraindításához nyomja meg a Ctrl Alt Del"
Jah de a billentyűzet, meg az egér nem világít. (lézeres egér, és a numerikus ledecske sem).
Nah akkor forced shootDOWN, és kábeligazgatás... 5. alkalommal felvillan a billentyűzet és egér, tehát már tudok a biosban boot-ot állítgatni, mert usb-ról telepítettem ezt a windows. (ez a win van azon a laptopon is, amiről most írok, tehát elméletileg működik, meg amíg telepítgettem a driver-eket is ment rendesen...)
Kijelölöm az usb-os kingston pendrive-ot elsődleges boot-nak, majd utána jöhet a hdd, és f10, save. Újra indul. De megint nincs az usb aljzatokban kakaó, és nem működik se a pendrive, se az egér, se a bill...
Itt ugrik a majom a vízbe:
Néha van (egyszer felismerte, kb 2 perc prohardverezés után (a probléma megoldásra valami okosságot keresve)) 5 alkalomból 1x boot a pendrive-ról, akkor elindul a rendszer, stabilan megy, aztán a javítást választva a win telepítésénél, automatán felismeri a hibát, amit "javít, és újraindít" után sem javult meg a dolog. Ugyan az a hibaüzenet. Még jó az usb... 2-3x jó. Csodálkoztam is.
Aztán megint boot-olnék a pendrive-ról, hátha valami "haladó javítást" lehetne választani, nem pedig ezt a semmit nem érő gyári "megoldást", de már megint nincs usb.Mi van ezzel a géppel?
Régebben (másik win 7 prof hun (nem N széria)) nem volt soha ilyen usb nem működős probléma, de nem tudom összekapcsolni a két dolgot, mert még a hdd-k lecsatlakoztatása után sincs usb, tehát ez nem win dolog... valami sokkal izgalmasabb!
Tippek, véleménye, kritikák, ötleteket elfogadok, mert most kb szomorú vagyok tehetetlenségemben!
És hogy a témához kapcsolódóan kérdezzek: Hogyan boot-oljak ebben az esetben a pendrive-ról? -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
boratsagdiy #242 üzenetére
Köszi! Öt hozzászólással előrébb #237
-
boratsagdiy
tag
Ezt használjátok nagyon könnyű és megbízható ! http://rufus.akeo.ie/?locale=hu_HU
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest