Új hozzászólás Aktív témák
-
Sokimm
senior tag
teljesen lekapart partició (500 giga full üres), amire raktam egy sp1 win7 prof hun 64-et, amivel ugyanúgy "néha előjön" az usb nélküli élet.
Asszem viszem szervízbe a lapot...
-
Sokimm
senior tag
usb boot-ról, "nyomjom meg egy gombot usb ról való boot-oláshoz". Megnyomom, és betölt a rendes, normális(?) win, amit ma tettem újra. (nem a win rendszertelepítőnek kéne betölteni ilyenkor?
) (most gyorsan lementem az adataimat róla, míg érzékeli a a win-es pendrive-ot a rendszer, és utána megpróbáljam egy másik winnel?)
Amikor működik a rendszer, akkor stabil, de nem mindig indul el.
Ez lehet újdonság a szakiknak. Ha rossz fórumba írok, kérlek tereljetek jó irányba, ne szemeteljek ide ilyenekkel... -
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Van egy furcsa bajom:
Kb 2 hónapos a konfigom, ami a következő: msi h87m-e35 i3-4150 2x4gb 1600 ram és 2 500gb-os 5400-as toshi 2.5 hdd.A hiba előzménye:
Volt egy 20GB-os rendszer partició, meg egy maradék (480) adat árolós. Ezen kb 100GB adat van, és egy töredezettségmentesítés után, levágtam róla 180GB-ot, remélve, hogy majd a win(fos)7 telepítése közben a 20GB-os particiót törlöm, és hirtelen egybe ugrik majd a két üres terület, és lesz egy 200GB-os területem a rendszernek. Nah ez nem sikerült, mert nem dobta össze őket, hát jó legyen. A 180GB-osra telepítettem egy rendszert, a 20GB-os valamiféle adattárolónak megcsináltam (nincs még rajta semmi), és a rendszer (win7 prof n hun) tökéletesen feltelepült, majd a kötelező driver-eket telepítettem, meg csomó programot (semmi warez, csak netfx4.5 silverlight, vlc és egyéb felhasználói apróságokat, ami közben kért pár újraindítást, és természetesen sikeresen meg is történt... Nah de most, hogy végeztem a rendszer "összerakásával", rádugtam egy másik 500-as hasonló (2.5 5400 toshiba) hdd-t, és a kötelező file-okat, amivel akarok dolgozni (videóvágás amatőr szinten), az asztalra pakoltam a 180GB-os rendszerre.
Aztán, hogy leválasszam a feleslegesen pörgő hdd-t (az adat 500-ast), kikapcsoltam a gépet, és lehúztam a vinyót. A kábeleket megigazítgattam, hogy ne legyenek a levegőáramlás útjába, és bedugtam az előlapi jack aljzatot is. Túl sok volt ez egyszerre a rendszernek, mert amikor kapcsolnám be, ez a hibaüzenet lett a meglepi: "BOOTMGR hiányzik újraindításához nyomja meg a Ctrl Alt Del"
Jah de a billentyűzet, meg az egér nem világít. (lézeres egér, és a numerikus ledecske sem).
Nah akkor forced shootDOWN, és kábeligazgatás... 5. alkalommal felvillan a billentyűzet és egér, tehát már tudok a biosban boot-ot állítgatni, mert usb-ról telepítettem ezt a windows. (ez a win van azon a laptopon is, amiről most írok, tehát elméletileg működik, meg amíg telepítgettem a driver-eket is ment rendesen...)
Kijelölöm az usb-os kingston pendrive-ot elsődleges boot-nak, majd utána jöhet a hdd, és f10, save. Újra indul. De megint nincs az usb aljzatokban kakaó, és nem működik se a pendrive, se az egér, se a bill...
Itt ugrik a majom a vízbe:
Néha van (egyszer felismerte, kb 2 perc prohardverezés után (a probléma megoldásra valami okosságot keresve)) 5 alkalomból 1x boot a pendrive-ról, akkor elindul a rendszer, stabilan megy, aztán a javítást választva a win telepítésénél, automatán felismeri a hibát, amit "javít, és újraindít" után sem javult meg a dolog. Ugyan az a hibaüzenet. Még jó az usb... 2-3x jó. Csodálkoztam is.
Aztán megint boot-olnék a pendrive-ról, hátha valami "haladó javítást" lehetne választani, nem pedig ezt a semmit nem érő gyári "megoldást", de már megint nincs usb.Mi van ezzel a géppel?
Régebben (másik win 7 prof hun (nem N széria)) nem volt soha ilyen usb nem működős probléma, de nem tudom összekapcsolni a két dolgot, mert még a hdd-k lecsatlakoztatása után sincs usb, tehát ez nem win dolog... valami sokkal izgalmasabb!
Tippek, véleménye, kritikák, ötleteket elfogadok, mert most kb szomorú vagyok tehetetlenségemben!
És hogy a témához kapcsolódóan kérdezzek: Hogyan boot-oljak ebben az esetben a pendrive-ról? -
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
boratsagdiy #242 üzenetére
Köszi! Öt hozzászólással előrébb #237
-
boratsagdiy
tag
Ezt használjátok nagyon könnyű és megbízható ! http://rufus.akeo.ie/?locale=hu_HU
-
Kowa
tag
válasz
Glaz-dozfhut #239 üzenetére
es windows to go?
-
Kowa
tag
Mi,yen programmal tudnam azt megoldani hogy hdd helyett egy usb 3.0 ra telepitenem mondjuk win 8.1 et es arrol bootoljon a rendszer?
-
Gabesz87
veterán
Valaki lentebb kérdezte, hogy miután egy pendrive-ból bootolható telepítőt csináltunk, utána hogy lehet szokásos pendrive-ként használni? Engem is ez érdekelne; simán csak megformázom Windowsban és kész?
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
#95997075 #233 üzenetére
Találtam egy programot, ami lehetővé teszi a pendrive-ról bootolást olyan gépen, aminek a BIOS-a nem támogatja magától ezt az opciót. A program neve: EasyBCD Letöltéskor nem kell megadni nevet és e-mail címet. Nem próbáltam, de működőnek mondják. Ahonnan vettem és bővebb info itt.
"új üzenet" akart lenni -
Angel2014
addikt
Sziasztok ! Kérlek segítsetek nekem pár kérdésben és hogy jól e csinálom.
windows 8.1 et szeretnék usb pendrivra rakni UEFIBEN
1 Kérdés: ez csak fat 32 használható, hogy elinduljon mert ntsf ben nem indult ?
2, amikor rendszergazdaként megcsinálom parancssorból a pendrivot akkor a végén muszáj beírni a mastert,
Bootsect.exe nt60 xxxx ét ? vagy csak elég a fat32 formázása és mehet a másolás? akkor is jó lesz?
3 És ha már ezt előkészítettem uefi bootra és pl egy barátom megkérne rakjam újra a gépét de nála legaciban van a bios akkor is indulna , vagy akkor muszáj lenne megcsinálni ntsf-re?
4 Ha esetleg windows 7 et rakom legacy biossal ugyan így kell csinálni csak ntsf ben igaz?
Ezekben szeretném kérni a segítségeteket. -
csanady97
tag
Ha a pendrivet megcsináltam hogy lehesen róla bootolni akkor utána hogy tudom visszaformázni hogy újra rendes pendrive legyen?
-
Matthisa
tag
sziasztok! Adott egy windows 7 összeomlott most javítani kéne!Netbook nincs olvasó!Csak az usb-és megoldás maradt! Megcsináltam a telepítőt pendrive-ra!Prioritásban is a pd van elöl!Be is jön hogy Windows is loading files illetve utánna starting windows és utánna fekete képernyő meg a nyílkurzor!Ennyi utánna se kép se hang!Mi lehet az oka?
-
lajxko
tag
Hali!
Szeretnék csinálni egy Multi-USB pendriveot YUMI segítésgével ( vagy bármi mással, ha tudtok jobbat).
Kellene rá a windows egy jó pár verziója, win7(x86, x64 ), win8 (x64), win8.1 (x86, x64 ) + egyedi win7 (x86, x64 ). Ezen kívül még raknák rá Hirenst meg még egy pár dolgot, de az már nem gond szerintem.Hogy tudom a legegyszerűbben megoldani?
Arra gondoltam, hogy rakok egy:
1 db Microsoft.Windows.817.AIO.Multi.Language.2013.December-westlake iso
1 db windows_8_pro_vl x64 iso
2 db a egyedi win7-et
egymás után YUMI-ba, viszont így összegerjednek, elbasszák egymást, mert a mappák neveik ugyanazok.Az lenne szerintem a legjobb megoldás, ha a westlakes iso-t tudnám szerkeszteni, és berakhatnám mellé még a sima win8-at + a 2 egyedi win7-et, viszont ennek nem tudom a módját. Tudtok benne segíteni?
-
hawrlantb
tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék egy boot pendrivot készíteni windows 7 ultimate x64-re. Megoldható ez? Hogy kell ilyet készítein? A másik kérdésem hogy mivel most egy 32 bites rendszer van fent azon a gépen amin készíteném, egyáltalán meg tudja e csinálni? -
emitter
őstag
Sziasztok,
elég régi gép AwardBios Setup Utility (nem Phoenix Award Bios! Így néz ki: link) nevű biosában nem találok olyan lehetőséget, hogy USB pendrive-ról lehetne bootolni. USB FDD és USB ZIP van, de azokkal nem indul a pendrive. Valami ötlet? -
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asus K52J szériás laptopom, és azt szeretném megtudni hogy lehet usb-ről bootolni?!
BIOS-ban nem találok usb lehetőséget. -
BitMan65
csendes tag
Az alaplapnak mi a pontos típusa?
-
harrygabi
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kis problémám..
Ismerős áthozott egy notebookot, rakjam már újra az operációs rendszerét.. windows 7. Kértem kölcsön egy pendrivet, egy okos programmal ráraktam a windowst, gond nélkül bootoltam újra is telepítettem.
Azután mondom akkor újratelepítem már az én gépem is, rég volt már mivel nincs benne olvasó.
De az Istenért nem bírom rábírni hogy bootoljon usb-ről..
Ezeket a lehetőségeket dobja fel: : Floppy, LS120, Hard Disk, CDROM, ZIP,
USB-FDD, USB-ZIP, USB-CDROM, USB-HDD, Legacy LAN, Disabled.
Egy ~5éves abit alaplapról lenne szó.. sürgős lenne, köszönöm! -
BitMan65
csendes tag
Vista és a Win7 telepítő készítése egyszerűen Pendrive-ra.
Biztos sokan végigjárták a internetet,hogy készítsenek hordozható telepítő anyagot pendrive-ra.
Nos én is köztük vagyok,illetve csak voltam mert én is csellengtem minden oldalon de vagy én vagyok
buta vagy nagy parasztvakítás volt az egész.
Tartott ez addig amíg besokalltam és kínomban elkövettem a következő lépéseket.
Előre is hangsúlyozom lehet,hogy már más is rá jött akkor viszont "feltaláltam a spanyol viaszt"
de én kínomban vetemedtem erre.
Figyelem Xp-t így nem tudtam fabrikálni.1. Formázd meg a pendrive-ot.
2. Az ISO vagy NRG állományt társítsd a WinRar-ral.
3. A nevezett állományt nyisd meg dupla kattintással.
4. Nyisd meg a pendrive-ot külön ablakban.
5. A WinRar ablakában jelőld ki az állomány tartalmát és húzd át a pendrive-ra.
Kicsit molyolás után felteszi a kérdést,hogy másolni akarod?Természetesen YES.
Fontos!! A pendrive-on levő telepítő állomány nagyon érzékeny ezért az utólagosan ne másolj semmit a pendrive-ra.
Remélem sikerült segítenem valakinek ha igen akkor küldj egy zöld pontot a [moderálva] címre.Esetleg ha valaki használható útmutatót tud adni miként telepítsek Xp-t pendrive-ra annak én küldök zöld pontot.
[ Módosította: Qru ]
-
bb.bocs
őstag
válasz
#97004288 #204 üzenetére
aha. hát jó lenne megoldani. emrt most win7 linux mint xp win8 is van telepítő rajta... jó lleírtam. ebböl a linux a win 8 meegy. az xp kékhalál ellenörizzem chkdsk/f
a win7 kinyögi hogy tegyek be vlmi cdt vgy dvdt amin a fájlok vannak... nem tudom miért nem keresi a pendriveon és itt meg is akadok. nagyon jó lenne megcsinálni. még mindig az xbootnál tartok. msot ha megit yulival szórakozom ami cseppet sem jött be akkor oda sok meló mire ezeket úgy felpakoltam hogym indent lásson elinditson kb...csak telepitenie kéne
és az xboot nál nem lát külön partíciókat, csak az egészet és nem rakja partíciókra... azzal nem lehetségesja és a yumiban pl a win 8 sincsen benne se mondjuk ha all in one dvdt akarok feltenni az is gond neki. linux mintet meg nem is láttam benne asszem. szóval x bootos megoldást szeretnk
-
törölt tag
Szerintem külön kellene létrehozni a partíciókat a pendrive-on és ezekre feltenni az op. rendszereket, valamint talán a GRUB-ot mint boot menü-t. tudtommal ezt valahogy fel lehet pendrive-re is tenni. De igazán nem néztem utána a dolognak.
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. már az internet 80% át átnéztem de semelyik sem volt igazán megoldás.
van 1 pendriveom. 16 gb os.
a cél:
pl 1 xp telepítö
win7 telepítő
linux live cd
linux mint telepitőa linux nem fontos de kb ezeket szeretném rátenni, úgy hogy mikor elindul a gép, bejöjjön 1 boot menü és kkiválasztva az a telepitő, live cd induljon el amelyiket választom. probálkoztam már mindennel, a legjobban talán a Yumi vált be eddig, de ott az a baj hogy hol jó, hol nem, de inkább nem
a win 7 et xpt és linuxot nem szereti...
ezenkivül mondjuk legyen ez 10 gb lefoglalt terület. a többi részt jó lenne külön partícióként használni, ahol adatokat tudok tárolni.
várom az ötleteket, mert már nekem nincsen.(parancssorból is árogattam át már meg formáztam és ment,, 1 telepítövel, amig mellé nem pakoltam még cuccokat...)
ja igen és lehetöleg isokat szeretnék haszálni -
flash-
veterán
sziasztok
lenne egy kérésem!
olyan pendriveot szeretnék létrehozni amin több olyan dolgot is ki tudjak választani amik külön külön iso-ban letölthetőek a netről.
példa:
letölthető iso formában a memtest,és az avira virusirtó "dosos"vírusirtója.
ezt a kettőt szeretném egy pendrivera rátenni,úgy hogy ha bootolok a pendriveról,akkor menüben ki tudjam választani hogy melyik program bootoljon. az avira vagy a memtest,stb...
tudtok ebben segiteni?
szóval nagy segítség lenne ha valaki leírná hogy hogy csináljam meg! -
spe88
senior tag
Akarok egy 'gép telepítő' pendrive-ot, amiről tud bootolni a Windows. Ez a pendrive elég nagy ahhoz, hogy rápakoljam a Win7-et, XP-t, az összes programot, ami kellhet, ezen felül meg még azt, amire tényleg szoktak használni egy pendrive-ot
Szóval létezik-e olyan opció, hogy tudjon bootolni, mindkét wint lássa és telepítésnél esetleg ki tudnám választani, hogy melyik wint rakja fel. Amikor meg már windowsos környezetben beteszem, akkor lehessen használni normál drive-ként!
thx
-
drahotab
tag
Sziasztok!
Asrock b75 pro3-m lapom van (meg semmilyen oprendszer nincs a gepen)
Amikor benyomom, azt irja: error loading operating system.A biosba az usb eszkoz van beallitva elsonek, a tobbit kiszedtem. NTFS es FAT32 ben sem megy...
Valaki tudna nekem segiteni?
Koszonom!
-
BambaHuba
tag
Sziasztok!
Átnéztem a googlet, fórumokat és oldalakat. Sehol sem találom a megoldást. A helyzet az, hogy van egy Sony Vaio VPCY2 laptop (opt meghajtó nélküli), amin nincsen windows. Probáltam bootolni külső optikai meghajtóról, USBről, de egyik sem megy. A biosban csak annyit lehet beállítani, hogy Külső eszközről/networkről/belső merevlemezről bootoljon. Azt írja, hogy:
Check cable connection!
PXE-MOF: Exiting Intel PXE ROM.
Operating System Not Found
Kivagyok már kicsit
Köszönöm előre is a segítséget!
B -
G.A.
aktív tag
Helló!
Tudna valaki egy programot, vagy leírást adni, hogyan tudnék 1 pendriveról több operációs rendszert telepíteni?
Már van 1 pendriveom amin rajta van a win7 és arról megy a telepítés, de azt szeretném, ha lehetne választani valahogy így:
boot from hdd
win7pe(előtelepített windows)
valamilyen előtelepített linux
win7x64SP1HUN
win7x86SP1HUN
ubuntu
suse
rebootValaki?
GA
-
Rush26
csendes tag
A notimban(asus t9400) bedöglött a vinyo,És csak olyan botolási lehetöség van hogy usb fdd.Rápakoltam pendrivre egy ubuntu-t és beállitottam elsö helyre az usb fdd-t de meg sem nyikkan. Mit csináltam roszul? Vagy estleg nem is lehet bootol?ni pendrivrol
-
elfelejtette
veterán
Kolléga akar pendrive-ról wint telepíteni, de nekem nem rémlik, hogy az ASUS M3A biosában lenne 'try other devices' kapcsoló...
Ilyenkor mi a teendő? -
Male
nagyúr
Win7 telepítőt szerintem inkább az MS-féle megoldással csinálj.
...ha ezzel csináltad, és SATA driver a gond, akkor a chipsethez tartozó cucc kell rá... de ilyen Win7-nél szerintem nem szokott előfordulni (XP.hez kellett).
-
gyiku
nagyúr
16gb sp usb3-at megcsinaltam bootosra, es ramasoltam a win7 gyari lemezrol mindent, hogy odd nelkul is tudjak telepiteni. el is indul a telepites, de vmi sata drivert hianyol a vertex2hoz. mit rakjak meg ra az usbre?
-
1989rigo
tag
Üdv.
Szeretnék egy pendrive-ot win xp telepítőre használni. Rámásolom cdről azt restart majd beállítom h bootoljon a pendiről de továbblép rajta. mit lehet tenni?
-
válasz
Reset Elek #86 üzenetére
Nagy vagy!!!
-
uszilard
tag
Azóta is másolja a fileokta. Úgy döntöttem veszek egy új pendriveot.
PQI U273 4Gb fekete USB Flash Drive ra gondoltam. A fontos nekem hogy meg legyen a csatlakozásnál a fém keret és hogy gyorsan lehessen írni olvasni és hogy minél rövidebb legyen(autós fejegységben is használnám)
Köszi
Üdv Szil
-
uszilard
tag
Üdv Urak!
Szeretnék csinálni egy bootolható xp sp3 telepítőt pendrive-ra, Megoldható ez?
A data 2gb-osom van.
Köszönöm.
Üdv Szil
-
martin66
senior tag
Igen ez volt a baj, köszi, láttam videókban is, hogy rendszergzadaként indítja el viszont azt hittem nem kell :S, de így már jó
köcc
-
martin66
senior tag
Szerintem az a baj, hogy nem engedi be írni ezt a parancsot BOOTSECT.EXE /NT60 H: helyette ki írja, hogy a hozzáférés megtagadva :S
-
martin66
senior tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítség, pendrivról akarom telepíteni a windows7-et ez a leírás szerint csináltam végig BIOS-ban is át állítottam,. hogy USB-ről bootoljon viszont amikor F12-vel besegítek, hogy bootolni akarok usbről akkor sem kezd bootolni illetve akkrosem ha simán csak el indítom a win7-et nagyon örülnék ha tudnátok segíteni.
KösziMartin
-
herrLeon
tag
válasz
hegeanabol #174 üzenetére
-
hegeanabol
aktív tag
válasz
hegeanabol #173 üzenetére
hát látom nem járok szerencsével .....
-
hegeanabol
aktív tag
válasz
hegeanabol #172 üzenetére
Mostanában ha lehetne
-
hegeanabol
aktív tag
Láttam már pár jó dolgot. De ennyi össze visszáságot
Valaki le írna egy alap DOS inditót win7 alá ??
THX
-
Sunyer
csendes tag
Sziasztok!
Van itten egy új lapi: Samsung R528
Szeretnék vele pendrive-ról bootolni!
Az oprendszer telepítésnél a CD-hez nem kellett átállítni 1st bootot mert magától nyomatta a CD-t...
De most hogy USB-znék hiába kerestem a BIOS-ban a BOOT fülnél azt h 1st, 2nd stb.
nem találtam effélét!
Pedig párszor már tettem újra gépeket de ez a BIOS meghökkentett.
Megmondom őszintén, az angolom nem valami fényes de a BOOT nál csak
INABLED -ENABLED választások voltak és a többi fülnél sem volt olyan amit keresek.
Valószínüleg ott van csak én nem beszélem a nyelvet...bocsi
Valami tipp? -
sonar
addikt
Sziasztok,
Portable Win7-et szeretnék csinálni. No nem telepítés céljából.
Túrtam a netet, de nem találtam számomra megfelelő megoldást.
Addig ok, hogy ha végig követem ezt a leírást: [link] akkor induláskor nem telepítek hanem nyomok egy Shift+F10-et és van parancssorom. Sőt még ha másolok fel TC-t azt is el tudom indítani.
De kéne nekem az asztal is. Olvasgattam és elvileg a WIM fájlokkal operálgat, azaz, hogy azok tartalmazzák az "imaget". Na most én a win7 telepítőben kettő wim-et találtam.
boot.wim - 137.5 Mega, install.wim -2.0 Giga
Ha az install.wim-et kicserélném egy telepített gépről készültre akkor az működne? Egyáltalán tudja vki pontosan, hogy melyik wim mi célt szolgál?Csinált már vki ilyesmit?
@cocka - szerintem nem lehet megcsinálni mert ha jól tudom akkor ezeket a wim-eket csomagolja ki a ramba és a végén meg nem csomagolja vissza a változásokat.
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy a BartPE, MiniPE (XP-re épül) és hasonló windóz live CD-szerű rendszereket hogyan lehet persistentté tenni egy pendrive-on?
Eddig annyit tudtam megcsinálni, hogy bootolok a penről és ugyanúgy működik, mintha CD-ről vagy DVD-ről bootolnék. Vagyis a változtatásokat nem őrzi meg és pl. update-ekhez is a ramot használja.
Ubuntunál az usb live készítőben beállítható hogy persistent vagy nonpersistent verziót akarsz, az működött is csak a helyhiánykorlátba ütköztem.
Windóznál hogy érhető el, hogy a live környezetben végzett módosítások megmaradjanak, hiszen a pendrive-ra ugyebár írni is lehet. Vagy hogy csak azt írja a ramba, ami kikapcsolás után elveszhet, amit módosítok és mentek az a következő indításnál is ugyanúgy maradjon?
Tud erre esetleg vki válaszolni?
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Windows 7 alatt tud valaki bombabiztos módszert DOS-os pendrive készítésére? A HP módszere itt kudarcot vallott, eszem is a kefét miatta...
Válaszokat előre is köszönöm.Vig
-
Pego
csendes tag
Köszi Sonar a válaszod.
Szerencsére sikerült, mégis az USB-ről való bootolás. Ennek a gépnek (Toshiba L20 183) kissé trükkös a BIOS-a ezen a téren, legalábbis számomra. Ugyanis a HDD lehetőséget nem csupán előre vagy hátra tudod mozgatni a listában, hanem - és ez az amire eddig nem jöttem rá - enterrel belépve egy külön almenü jön fel és ott a vinyó és a csatlakoztatott USB eszköz sorrendjét is meg lehet változtatni. (szerencsére az USB pont bent volt a gépben)
Azért írtam le ilyen részletesen, hátha mást is érinthet ilyen probléma, meg az okulásért is először jobban körül kell nézni. (bár nem gondoltam volna hogy a HDD-n belül lesz az USB lehetőség)
De, hogy az USB-ről való bootoláshoz egyéb dolgot is hozzátegyek: Én kezdőként egy számítástechnikai magazinból kiolvasott, egyébként magyar programozó által elkészített kis programot használok (jelent esetben, ahogy jól is gondoltad: Linux live OS előállításához). A neve: UNETBOOTIN. Egyszerű és működik.
Esetleg ezzel kapcsolatban lenne még egy kérdésem: Lenne-e olyan lehetőség, hogy egy-egy ilyen USB-s Linuxos indulás után a kívánt beállításaimat (pl.: internet kapcsolat paraméterei, könyvjelzők, stb.) egy fájlba elmenteni szintén az USB-re és így a legközelebbi indulásnál onnan beolvasva a rendszer már tudná alkalmazni és nem kéne megint mindent megadni elölről?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv. mindenkinek!
Ui.: mindig próbálkozzatok
-
sonar
addikt
válasz
gabor977 #158 üzenetére
Miért ne tudnál? A kérdés az, hogy a telepítőben mennyi és milyen driverek vannak beleintegrálva. Bár elég foghíjas kérdést tettél fel. Ha linuxot akarsz telepíteni akkor biztosan nem lesz gondod ha új disztribúciót használsz.
@Pego - ha nincs lehetőség akkor sajnos nem lehet.
-
Pego
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek egy gépet (jelen esetben egy 4 éves Toshiba laptopot) meg lehet tanítani USB-ről való bootolásra, ha egyébként a BIOS-a ezt nem ajánlja fel. A BIOS frissítéssel már próbálkoztam, de ugyanaz a 4 lehetőség van mint előtte (HDD, CD/DVD, Floppy, LAN). Ha van ötletetek azt megköszönném, de azt is, ha valaki megmondaná, hogy nem lehet, mert akkor nem küzdenék tovább.
A segítséget előre is köszönöm! Pego -
e00dgy
aktív tag
válasz
Reset Elek #86 üzenetére
Ezt kipróbálom. Már régóta szeretném, használni a pendriveról való bootolást.
-
gabor977
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy amennyiben van egy USB-SATA/IDE átalakítóm és egy SATÁS vagy IDÉS DVD meghajtóm, akkor tudok róla bootoltatni és oprendszert telepíteni?
Vennék egy netbookot, és nem rendelkezem 8 gigás pennel, ezért a kérdés.
Köszi.
Üdv.
-
sonar
addikt
Írásban biztos elmarad a winyótól, de ha csak olvasni akarsz akkor is.
A boot idő hosszabb lenne abban is biztos vagyok. De szerintem ha elegendő memória van a gépedben akkor nem nagyon okoz gondot. De biztos, hogy lassabb lesz. Esetleg CF kártyát kipróbálni IDE átalakítóval? -
sonar
addikt
Dos-os boot-os usb-t akarok csinálni, de vhogy nem akar futni a VFD Vista 64bit alatt.
Találkozott már vki hasonló problémával? Tudtok rá vmi megoldást? -
Gézengúz
addikt
-
drachos
tag
Na, ez engem is érdekelne
De most az lenne a gondom, hogy csak ki akartam próbálni a dolgot, és próbálkoztam sok mindennel (unetbootin-al több pendrive-ra is megcsináltam xbmc boot pendrive-ot), kiválasztottam bisoban 1st boot device-nak a removable device (vagy valami nagyon hasonló), de nem akart sehogy sem bootolni usb-ről. Ezek szerint ő eltávolítható eszköz alatt nem pendrive-ot ért? mert akkor mégis mit? Laptopon próbáltam, ilyenen: Asus X51L
-
harry
veterán
Sziasztok, szeretnék egy olyan pendriveot, melyre telepíthetnék oprendszert (egy ubuntu home-server / media gép volna). Milyen szempontok volnának fontosak? Mekkora legyen a minimális írási/olvasási sebesség? Mennyivel lenne lassabb egy vinyónál? Mármint a tényleges használat alatt, nyilván olv/írásban lassabb egy pen, de ez mennyire érezhető pl. torrent, hálózati másolgatás, ftp, filmezés, stb esetén? Fontos, hogy csak az oprendszer lenne a pendriveon, van mellette egy vinyó is, ott van minden adat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/I5-8600K/Seasonic focus plus 750w gold/GTX 6GB)
- ÚJ ASUS B760 Core I5 14400 Gamer ErőmŰ PC 32Gb RAM 1.0TB SSD ASUS PRIME RTX 5070 12GB DDR7 2ÉV GAR
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest