- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thumas
tag
Sziasztok, egy jó ideje nem írt ide senki de megpróbálom.
Szóval van egy JBL Duet NC bluetoothos fejhallgatom. A problémám az lenne hogy akár milyen módon próbálom beállítani valamivel mindig gond van, leginkább full képernyős játék közben. Vagy a mikrofon nem működik vagy hang nincs egyáltalán, vagy csak nagyon rossz minőség. Alies bluetooth portot tettem a PC-be. Van ötletetek hogy mi lehet a gond? -
ClassicLook
csendes tag
Sziasztok!
Lehetséges 2 bluetooth fejhallgatót használni egy PC-n egy időben?
Ha igen, hogyan? -
kilesz77
csendes újonc
Sziasztok,
fiamnak hoz a jézuska egy sony wh-ch500 bt fülest a PC-hez, mert folyamatosan kinyírja a vezetéket...a füles bt 4.2 szabvány, de a neten keresgélve a dongle-k 4.0-sak. Lehet-e itt vmi kompatibilitási probléma, illetve javasolnátok konkrét dongle-t amit érdemes megvenni, és nem kerül többe mint a füles...
Win10 alatt mi lesz itt a teendő?
köszi
Attila -
bypass|HUN
aktív tag
válasz
bypass|HUN #325 üzenetére
Hm, hááát elég inaktív ez a topik...gondolom többen vagyunk akiknek gondjuk van, mint akik segíteni (mert értenek hozzá) tudnának...na mind egy..
Szóval pár órányi olvasgatás, telepítés majd törlés és újra telepítést követően sikerült életre kelteni ezeket az ipari termékeket. Egy nagy xar, mind minőségében mind stabilitásában...egyáltalán nem jött be, úgyhogy irány a kijárat. Visszavittem, és hoztam helyette egy [ilyet], na ez kifogástalanul üzemel, instant készülék...abszolút elégedett vagyok vele.Üdv: bypass
-
bypass|HUN
aktív tag
Hali.
Vettem egy [ilyet] meg egy [ilyet]. A pc- n win7 64 bit- es oprendszer van. A stick az alap generic driverrel megy, látja is a eb-bt300 headset- et, csak éppen a hangot nem tudom belevarázsolni a fülesbe. Nincs semmi extra igény, csak a youtube videók és esetleg valami egyszerűbb játék hangjának kéne megszólalni. Aki tud segítsen, köszönöm.
Ui.: a bluesoleil 10.0.464.0 verzióval próbáltam, de az mintha inaktív program lenne, feltelepült, de nem lehet bekapcsolni, olyan "sejtelmesen" mutatja az alkalmazás az eszközöket...szóval azzal nem jutottam előbbre.
Üdv: bypass
-
Trabecan
tag
Egy lamer kérdés : van ma már olyan bluetooth-os wireless (vezeték nélküli) füles PC-hez (!), aminek : 1. nem késik a hangja PC-n játék közben, 2. lehet mikrofonként is használni (skype) játék alatt ? Magyarul : kiváltható-e egy sima vezetékes-mikrofonos füles a mai PC-s játékokhoz BT-s fülessel, mikrofonnal ? Ha létezik ilyen, akkor légyszi segítsetek és egy link is jól esne
A hangminőség elég ha olyan, mint egy átlagos 5000 Ft-os fülesen, nem vájt fülűnek lesz
Lényeg : ne késsen a hang és működjön vele rendesen pl. a skype. Köszi.
-
Coc@s
őstag
Időközben megtaláltam a BlueSoleil-t.
Ezzel életre kelt a füles, tökéletesen működik (a program rövid lejártáig).
Azonban rá kellett jönnöm, hogy bejött, amitől titokban féltem.
Vagyis orgonálás közben a BT hatalmasat késleltet és így játék közben használhatatlan a fejhallgató BT-n.
Marad a vezetékes használat orgonálás közben, minden másra viszont tökéletes. -
Coc@s
őstag
Sziasztok!
Elkezdem elölről elolvasni a topicot, de fölteszem a kérdésemet/problémámat.
Van egy HP Compaq 6200-as PC-m, WIN7 64 bit fut rajta. Ez egy "célgép", midi harveres orgonát vezérel.
Kaptam egy Sennheiser Momentum M2 AEBT Bluetooth fejhallgatót. Vettem egy USB-s Bluetooth adaptert, ez már tudja a BT 4.0-t és mindenféle profilokat, ami kell a fejhallgatóhoz.
Nagy nehézségek árán - mindenféle driverek utólagos telepítésével - eljutottam oda, hogy a BT adapter is látszik/működik a gépen, valamint a fülest is tudtam párosítani, a windows felismerte mon ill.sztereo fülesként is.
Azonban a hangokat/zenét továbbra is csak a hangszórók kapják, a füles nem játszik le semmit.
Ugyanezek az elemek egy WIN10-es PC-n gond nélkül, jól működnek.Szerintetek a WIN7 lehet a ludas, vagy a PC kora/driverei okozhatnak még mindig problémát?
Ahol volt konkrét hibaüzenet, stb..., annak mindnek utánajártam, HP oldalon, Youtube-on meg is lettek ezek megoldásai, de most itt megakadtam.
-
Pjotar
csendes tag
Sziasztok!
nekem win 8.1el van egy kis gondom
vettem egy bluetooth headsetet amit pc-n szeretnék használni.
az eszköz csatlakozik
de vagy csak lejátszik vagy csak felvesz
én a 2-t egyszerre szeretném hogy működjön
telefonnal párosítva hibátlanul működik.
de játék közben ha megnyitom a ts-t nem működik a mikrofon
vagy pedig nincs hang a fülesben -
bristol777
csendes tag
Üdv!
Segítséget kérnék. Laptophoz win 8.1. szeretném csatlakoztatni a pioneer SE-MJ561BT fülest. Párosítás megtörtént, azonban az eszköz leválasztva státuszú. Nem tudom alapértelmezettnek beállítani. Mit tegyek?
Köszönöm. -
kismokesz
tag
hello van egy lg hbs750-es bluetooth-os fülesem és win7-el nem akar normálisan menni valakinek valami ötlet?
-
Vgyuri2
csendes tag
Érdekelne, hogyan tudnám Windows7-hez, asztali géphez használni a BS6 kékfogú (vízhatlan) kihangosítómat. Megtalálja, fel is ismeri, de nem talál hozzá meghajtót a windóz. Én sem:-(
-
tknof1871
őstag
Üdv! Mint sztereo fejhallgatoként zenét hallom, youtube videókat hallom.
Mint headset Skypeon összesen 1x működött, messenger-en is 1x. Se a mikrofon, se a hangszóró nem működik. Illesztőprogramok jók. Skypeban a headset mikrofonja és hangszórója van beállítva. Telefonnal párosítva is működik mint headset. Illesztőprogramok jók Hol lehet a hiba? -
Aryon87
félisten
válasz
thunder1991 #304 üzenetére
Sziasztok. Latom halott a topik, de teszek egy kiserletet, hatha lesz valasz ra. A gondom ugyanaz mint a kollegae, akiere most valaszolok, annyi kulonbseggel hogy en egy Tone Infinim-t szeretnek hangzasra birni a PC-n.
A munkahelyi gepen probaltam volna ki elsonek, de semmi. Feltettem a BlueSoleil programot, ami latta is a Tone-t, de ennyi. 3 illesztoprogramot ker az eszkozkezeloben. Win7 32bites az a gep.
Tartok tole hogy itthon se fog menni a win10-es, 64bites gepen..
Egy olcso noname pockot vettem.. [link]
Valaki tudna segiteni? -
Ciel00
újonc
Sziasztok,némi segítségre lenne szükségem,szitu a következő:
Adott az ajándékba kapott stereo bluetooth fejhallgatóm+külön vett adapter.
Mindkettő 3.0-ás BT-t használ,adapterhez legfrissebb widcomm driver telepítve.Windows 7 röfög a gépen.Csatlakozás problémamentes,csakhogy a bal oldalból igencsak beteg hang szól.Egyrészt teljes csendben is van egy kicsit sem kellemes recsegő-sípoló zaj.Hanglejátszás esetén amit hallok,az leginkább úgy írható le,hogy a várható dallam felére lassítva MIDI-re dekódolva tarkítva a már említett sípoló-recsegő élménnyel.Eközben a jobb oldalból párhuzamosan tökéletesen szól aminek kell.
Amit próbáltam:
-újraindítás.
-újrapárosítás
-driver reinstall
-wired kapcsolat.Ekkor mindkét oldal megfelelően működik,így a hangszóró hibáját kizárnám.
-BT kapcsolat telefonnal.Szintén jól működik,így a fejhallgató vevőjének hibáját is kizárnám.Nem igazán vagyok otthon bluetooth eszközökben,beállításokban,így tippem szerint vagy a dongle rossz(bár ez egy drágább példány,szóval nem ajánlom neki XD ) vagy a beállításokban rontottam el valamit.
Fórumok alapján ami talán még érdekes lehet:
-Van két wifi router is pár méterre illetve mobiltelefonok,bár a hiba fennáll akkor is,ha 20 cm-re van a fejhallgató az adaptertől,így nem hiszem,hogy interferencia lenne. -
MarkoMarko
újonc
Ilyen kiéheztetett közönségnek borítékolható volt, hogy jól fogy majd. Az előző generáció utolsó éveiben már az Intel integrált vezérlő hozta multiplatform játékok terén amit nyújtani tudtak: sok esetben sub 720p és low-med grafika 20 fps körül. Ehhez képest a mostani gépek olyanok mint a sivatagban egy pohár víz. Nekem a mostani "nextgen" nagyon kevés ahhoz, hogy teljesen kiszorítsa a PC-t, pedig amennyi időm van játszani, papírforma szerint konzoloznom kéne.
-
Lajkó
őstag
Arra meg hogy kicsi a füles: Nekem van a második legnagyobb fejem a munkahelyemen, még is csak félig kell kihúzni a szárait a fülesnek!
Szóval vagy az én fejem kicsi, vagy a Te fülesed kicsi!! -
ZolkoW
őstag
nem tudom, aktuális-e, most vettem egy PBHS1-est, kellemes csalódás. üzemidőről nem tudok még nyilatkozni, de teljesen jól szól, most azt keresem, hogy tudnám PC-ről küldeni rá a muzsikát..
Egész korrektül össze van rakva, nem tűnik túlságosan törékenynek, viszont az egész kisebb, mint vártam, cserébe legalább jó könnyű is. nincs nagy fejem, de a legnagyobb állásban kell használnom a pántot.. -
Kikki90
tag
Sziasztok Egy Nokia BH-110-et próbálok PC-n skype-ra használni. Telefonon vígan működik, de a win 7 miután felismeri, problémája van vele, és használni nem tudom semmire sem, felkiáltójeles
Van valami ötletetek? Köszi!
-
thunder1991
tag
Valaki tudna segíteni sehogy se akar megszólalni ez a fránya headset....
-
gorog67
aktív tag
Hol lehet Broadcom drivert letölteni? Én nem igazodtam ki a honlapjukon. A windózom Cambridge Silicon Radio-t ír ki az USB dongle-mnek és egy Aldi-s hangszórót szeretnék megszólaltatni, ami az androidos telóval tök jól megy. Nem akarom elhinni, hogy windóz alatt ennyit kell szenvedni. A BlueSoleil is csak 10 percig ment.
-
thunder1991
tag
Üdv,mindenkinek!
Valaki tudna nekem esetleg segíteni?
Van nekem egy Bluetooth X720-as fejesem és a géppel sehogy nem tudom összehozni....
BlueSoleilt fel tettem,meg is találja a gép de nem tud kapcsolódni,mi lehet a baja? -
róland
veterán
Én messze elkerülném a BlueSoleil termékeit.
-
bolcsodal
addikt
válasz
macilaci78 #300 üzenetére
Vegyél dongle kit-et a síma arctic P311 helyett, ahoz jár bluesoleil licensz (3x telepíthető). Én ugyanezt a fülest használom soleil nélkül. Egy BT-szoftvercsomagot töltsél hozzá éskész. Mondjuk én lapossal használom és a talk5h-val.
-
macilaci78
nagyúr
Artic P311 van nekem is. Próbára a hétre, ha nem barátkozok meg vele, akkor fülbe dugós lesz helyette.
BlueSoleil 10.0.479.1-et letöltöttem, megy is. Egy Bluetake BT007SX dongle-m van és Win7 Ultimate OS.Nincs olyan szoftver, ami nem 28€-ba kerül, hanem gyakorlatilag freeware? Zenehallgatás, skype lenne a használat tárgya. Nem nagyon akarom rákölteni a hardver árát a szoftverre csak azért, hogy tudjam arra használni, amire vettem...
-
Jenci87
újonc
Üdv Sziasztok!
Egy Pc-t szeretnék össze kötni egy Jabra BT2045 típusú bluetooth headset-el.
van egy sima bluetooth adapter amit csak simán a gépre csatoltam és az fel ismeri a körülötte lévő eszközöket.
a kérdésem hogy én skyponi szeretnék vele! lehetséges e eszt valahogy össze hozni sajnos nekem nem ment pedig több féle módban kerestem a megoldást!
A pc -n xp sp 2 van!
a segítséget előre is köszönöm! -
Csontikka
aktív tag
válasz
balazs1022 #295 üzenetére
A PC nem nem kell "wifi"-s nek lennie.
Csak legyen egy router, amire kapcsolódik a telefon is (wifivel) és a PC is (kábellel).
(a lényeg hogy egy hálózaton legyenek) -
Csontikka
aktív tag
válasz
balazs1022 #292 üzenetére
Ha DLNA képes és WIFI-s a telefon, akkor csinálj egy DLNA szervert a gépedre (legegyszerűbben windows media player win7-től felfelé) megosztod a zenéket, a telefonra pedig telepíts egy DLNA klienst, kitallózod a tartalmat és már mehet is.
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Olyat lehetne csinálni, hogy a számítógépen lejátszott hangokat ki küldje a telefonra és onnan tudjam fülhallgatóról hallgatni?A probléma ott van, hogy a gép kb 2 méterre van a monitortól (a hátam mögött), a hangfalak meg este hangosak és zavarnak másokat. Ezért fülesen szeretném a zenéket hallgatni. Hosszabbítom van, de macerás mindig átkötögetni a jack-eket. A kábelbe is mindig elakadok, sokszor a székkel is átmegyek rajta.
Szal pc -> hang kiküld -> telóre (ami elöttem vagy a zsebembe lehet)- > hang lejátsz -> és mindenki jól járÖtlet?
-
kvkplo
csendes tag
Üdv!
Rapoo H6060 headsetemet szeretném laptophoz használni Asus k53T össze is párosítottam őket, de valamiért akadozva játsza le a hangot, kb 1 másodpercenként akad, 1 másodpercig van hang.
Van valami ötletetek miért van, illetve mi lenne a megoldás?
Köszönöm -
Lajkó
őstag
válasz
Gaborka30 #289 üzenetére
Igaziból lehet, hogy csak dongle-t kellene váltanod, nem? Olyanra. amit szeret a hetes...pl.. Trust 17772. Biztos vannak komolyabbak is a piacon, de nekem ez jól üzemel teljesen.
-
Lajkó
őstag
válasz
Gaborka30 #287 üzenetére
Csövi!
Egyébként mennyire kényelmes az a füles? Meddig bírod ki hogy rajtad van? Nem nyomja/húzza a füledet egy idő után? Az üzemideje mennyiben felel meg a gyártói adatoknak? -
Gaborka30
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Arctic P311 bluetooth-os haedsetem. Win xp-vel hibátlanul működött. Most win 7 alatt szereném használni, de azt írja ki, hogy sikertelene a telepítés. Drivert nem találtam hozzá. Van esetleg tapasztalat ezzel vkinek?
Köszi!
Gábor -
joi29
őstag
Üdv
Az volna a kérdésem, hogy lehet e headset-eket csoportosan használni
egy bluetooth eszközről?
pl: egy kiállításon ahol igen nagy háttér zaj van és ezt nem szeretnénk
kihangositásal tetézni, viszont a reklám anyag hangját halhatóvá szeretnénk
tenni akár 8-10 ember számára is.
Vagy pl aki elhalad a kiállítási stand előtt annak a telefonja jelezze, hogy
szabadon elérhető bluetooth hangforráson audio anyag hallgatható. -
törölt tag
válasz
greeneye166 #283 üzenetére
köszi az infót!
nem akarok ezért pénzt költeni, akkor marad a vezetékes füles -
greeneye166
aktív tag
válasz
#34784256 #272 üzenetére
Anno barátom miatt ugyanezt googleoztam jó darabig, de semmi. A gépen Bluetooth 3.0 vezérlő szoftvere már alapból lejátszik telóról (lehet 2.0 is, de ott ezt nem próbáltam), de a gép irányába a teló ott sem jelentkezik be ilyen szolgáltatással, így nem is ad ilyen lehetőséget a program. Lehet pl androidok már tudják, de ehhez nem értek. Bluetooth hangszóró nem játszik?
-
Comic
aktív tag
válasz
Csontikka #278 üzenetére
Sajnos az nem jó, mert a free verzió kb 2 perc után "leold" az adatforgalmi korlát miatt.
A Toshiba szoftvere pedig kb ugyan annyi idő után elkezd zúgni, de úgy, hogy majdhogynem elhajítom a fülest a fájdalomtól.
A Winfos pedig nem is eszi meg, csak skype-ra.
Pedig az adó-vevő okés, mert telókkal (szám szerint 3-al) tökéletesen kommunikál, akár milyen kapcsolódást alkalmazok, a fülest meg használom 2 telóval is már vagy 2 hónapja... :S -
Comic
aktív tag
-
Comic
aktív tag
Sziasztok!
Akadt egy kis problémám!
Ebay-ről rendeltem BT headsetet és usb-s BT "dongle"-t. Fingom sincs, hogy hogyan is hívjam...
Szóval! Nem kaptam drivert, amin alapból igazából meg sem lepődtem, ami viszont idegesítő, hogy nem is tudom össze párosítani a kettőt.
Tud valaki egy épkézláb MAGYAR leírást és drivert, vagy komplett szoftvert, amivel tudnám használni?
Előre is köszi! -
törölt tag
A következő a problémám: Windows 7 64 bit és HTC Wildfire S között szeretnék Bluetooth kapcsolatot, hogy a telefon legyen a hangkimenet (magyarul azon halgassam ami a gépen szól éppen).
Össza is kapcsolódik a két eszköz, az audio gateway szolgáltatás is aktiv, látszólag minden jó, kivéve, hogy a playback audio eszközöknél nem jelenik meg a bluetooth audio eszköz, mint kiválasztható alapértelmezett audió kimenet, innentől fogva nem is tudom odairányítani a hangot. Tudja valaki a megoldást? -
Pilács
senior tag
Sziasztok!
Van egy Nokia MD-7W BT hangfal szettem, és PC-hez szeretném csatlakoztatni BT-on természetesen. Nem ezzel lenne a gondom, eszköz meg van, update telepít, szól is, de:
az első 1 percben pl film vagy zene hallgatás alatt csúszik a hang, nem reagál azonnal a hangerőszabályzásra sem, de amint eltelik kb 1 perc, észhez tér, a filmet oda húzom ahová akarom nem csúszik meg. Viszont amint film stop, majd előlről újta indít, újra csúszik. De ezt winamp is megcsinálja zenével, jack csatival bekötve nincs ilyen probléma. Azt olvastam vhol hogy olyan BT eszköz kell ami tud AUDIO GATEWAY-t a valós idelyű hangátvitelhez. Ebben van valakinek tapasztalata?Üdv!
-
róland
veterán
válasz
greeneye166 #265 üzenetére
Akkor már inkább Toshiba vagy Broadcomm/Widcomm.
-
greeneye166
aktív tag
Nm. Nem tudom mennyire vagy Nokia only, de a SonyE-nak a DS970-esével volt jó tapasztalatom (minden téren). Ha jól emlékszem az is tud több készülékhez csatlakozni, már ha a multipont ezt jelenti (rémlik a dolog, de már nem emlékszem). Kapd le a használatiját netről. Mondjuk Nokiához talán jobban menne egy DS980, de az még elég drága.
-
Exom
tag
válasz
greeneye166 #265 üzenetére
Köszi.
Win7 -em van, és mono fejhallgatót használok. Elfelejtettem írni, hogy fent van a Nokia Suite.
Most már csak multipontos hedszetet kell vásárolnom, mert ez az örökös párosítgatás nem tetszik. -
-
Exom
tag
Sziasztok
Meg tudná nekem mondani valaki, mire kell ez a Bluesoleil, ha csak egy bluetooth hedszeten keresztül akarok skypolni?
Van egy nokia BH600 -as headsetem, és egy CANYON CNR-BTU6 -os donglem.
Nem instaláltam semilyen sw-t manuálisan, csak a windows update-ről töltött le drivert, és működik Win 7 alatt.
Kipróbáltam és működik. -
Primary92
senior tag
Van egy HBH-DS220 headsetem, ami kiválóan működik a Defy-al. Szeretném használni PC-vel is, amin egy W7 Ultimate van. A gond az, hogy monoban ócska hangminőséggel űködik, viszont sztereóban nem szólal meg. Van ehhez valami ötletetek?
-
cyjambo
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, hogy nem a megfelelo temaba irok, de talan valaki tud segiteni, eddig nem talaltam valaszt a kerdesre.
Par napja van egy bh-503 nokia bluetooth headsetem, es iszonyatosan idegesito, hogy a kek led folyamatosan villog, amikor be van kapcsolva.
Nem tudja veletlenul valaki, hogy ezt ki lehet kapcsolni? Marmint a villogast? Fekete alkoholos filccel mar lefestettem, de meg igy is nagyon latszik sotetben. Engem annyira nem is zavar, viszont pl. ha buszon, tomegkozlekedesen utazok, akkor a mellettem levo embernek par masodpercenkent belevilagit a szemebe...
annyira nem toleraljak az emberek.... raadasul iszonyatosan eros fenye van, nem csak valami halvany kis villanas...
Koszi a valaszt,
Jambo
-
Zefír
őstag
esetleg ha veszek egy ilyet [link] Ezzel meglehet csinálni hogy gépen működjön?
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Van egy Nokia BH-102es headsetem, és az lenne a kérdésem, hogy nem talál hozzá drivert, valahogy nem tudnám még is megerőszakolni hogy tudjam használni géphez?? -
AXisBOLD
addikt
üdv.
bluetooth headsetet tudok használni notebookkal/PC-vel beszélgetésre, pl. msn-el vagy skype-al? esetleg zenehallgatásra, játékra?
egyik páros: Samsung WEP450 illetve Arctic Sound P311 & lenovo 3000 N500
a másik: Arctic Sound P311 & PC(win 7 64), usb dongle(szakasztott ilyen: [link], de egyébként noname, vodafoneban vásárolt.)
Szerk: eme hsz alapján megpróbálom majd összehozni, és jelentem a történteket
.
-
Cheesy
őstag
10k környékén keresnék most egy ilyen kütyüt, skypehoz lenne elsősorban használva.
Mivel nem volt még dolgom hasonló készülékkel, hozzátok fordulok tanácsért. Tippjeiteket előre is köszönöm. -
extrin
csendes tag
ja és én ventrilohoz szeretném használni
-
extrin
csendes tag
üdv
Van egy DELL BH200-as bluetoothos fülesem meg egy belkin usb adapter amihez fel is tettem a drivert és felismerte a fülest meg minden de amikor csatlakoztatom azt írja hogy szolgáltatás nem található pedig még azt is kiírja hogy audió fejhallgató. ja és windows xp-m van.
örülnék ha valaki tudna segíteni előre is köszi.
-
katonamatt
csendes tag
üdv!
A minap vettem egy samsung wep450 -es headsetet. A PC látja is, de drivert hiányol neki. Nem adtak hozzá drivert, a neten meg nem igazán találtam. Esetleg valakinek valami építő ötletel?
Előre is köszönöm
Üdv -
maceee3
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Hosszas keresgélés és próbálkozás után majdnem feladtam a Nokia BH-102 Skype-al való használatát.Végül sikerült rájönnöm a megoldásra és ezt most megosztom veletek.
Szóval, első körben kell nekünk ugye egy Nokia BH-102 és egy Bluetooth-os vevő.Az én esetemben ez egy USB dongle (CSR típusú) de nektek lehet laptopba integrált is.Legyen a Skype is feltelepítve a gépünkön.
Ha ezek meg vannak töltsük le és telepítsük fel a Bluesoleil nevű progit.Én most a legújabbat töltöttem le, (6.4.289.0 verzió) igaz csak trial verzió, de ez gondolom nem sok mindenkinek okoz problémát.
A kiegészítő Bluesoleil VoIP plugint is leszedhetjük hozzá, ez egy kis segédalkalmazás a használathoz.Ha ezeknek a telepítésével végeztünk indítsuk el a progit.(alul a tálcánál a kis kék bt ikonnak kéknek kell lennie, ez jelenti azt, hogy felismerte a program a hardveredet, aztán jobb klikk rá és Display Classic view. Ekkor előjön a progi klasszikus nézete.
Most vehetjük elő a headsetünket amely kikapcsolt állapotban kell, hogy legyen!Tehát nem villog rajta a kis kék led a töltő csatinál. A progiban jobb klikkel rányomunk a nagy sárga gombraés SEARCH DEVICES majd a headseten egyből folyamatosan lenyomva tartjuk a gombot (kb 7-8 mp-ig)ekkor gyorsan elkezd villogni a kis kék LED és ha mákunk van a progiban láthatjuk, hogy megtalálta a fülest. Közben is rá nyomhatunk a Search Devices-re ha nem menne elsőre.Ha megvan és magától nem ajánlaná fel a progi, párosíthatjuk az eszközt.Ezt úgy tehetjük meg hogy a progiban jobb klikk a fülesre és PAIR! A jelszó 4 db nulla de gondolom ezt mindenki vágja.Aztán Connect és megvagyunk
.Valószínűleg a gépünk telepíteni fog közben egy-két drivert stb. Ezután célszerű újra csatlakozni mert nem biztos hogy elsőre menni fog!Aztán GO a skype-ra és a hangbeállításoknál lecsekkolhatjuk, hogy a mikrofon, hangszóró BT-ra van e állítva.Itt le is tesztelhetjük.Remélem mindent leírtam és segít majd ez a kis TUTorial.
Sok sikert mindenkinek!!! -
stihuni
csendes tag
Sziasztok nekem egy olyan problémám lenne hogy vettem egy Samsung WEP 470 headset-tet a telómhoz, azzal működik kivállóan, de szeretném számítógéphez is használni...ami nem is oly egyszerű... mikor fel ismerte és párosítottam az eszköszt a bluetooth-ommal kiírta hogy javaslot a skype telepítése a VOIP-s dolgokhoz... de mivan akkor ha csak a windows live messengerhez akarom használni meg egyébb nem VOIP-s dolgokhoz? az audió eszközöknél és mindenhol fel ismerte a gép azzal nincs gond... a baj ottvan hogy tö süket az egész mivel VOIP-s kapcsolat nélkül valami szétkapcsol és azért nem működik sem a mikrofon sem a füles része... Kérdés az lennne hogy létezik e hozzá valami trükk vagy program hogy addig tudjam az (élő) kapcsolatot fent tartani amíg szeretném ... és nem addig amíg hívás érkezik (voip-ről) vagy telóról, tehát normális headset-ként hogyan tudnám használni?
-
Peti567
aktív tag
Platronics Audio USB 920 headset-et szeretnék venni!
Megéri megvenni, jó kis kütyü?
Olyan kell amit telefonhoz és géphez is tudok használni, és ez pont olyan!
Esetleg van más tipusú amit tudja ugyanezt?
Köszi -
plokij
csendes tag
válasz
katona0619 #239 üzenetére
windowsban alapértelmezett hangeszközt kell választani.
start
beállítások
vezérlőpult
hangok és audióeszközök
audio fül
hanglejátszás (vagy hangrögzítés)
alapértelmezett eszköznél kiválasztod amit használni akarsz -
DiVaD
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam, de konkrétan nem találtam választ a kérdésemre.
Skype-on/MSN-en szeretnék használni BT adapter + headset (nokia bh-102) kombót. Tudom lerágott csont...
De felraktam a BlueSoleil 2-t (mert az alap win driver nem támogatja elvileg az audio bt profilokat tudtommal) össze is tudom párosítani a kettőt, van már 2 féle BT audio profil a hangeszközöknél. De a hang az nem megy.Mi lehet a gond?
A füles jó, mert konzolon és telefonnal (W880i, V3, 6300) egyaránt működik. Az adapter meg a telefonomat is felismerte. A hangerőt felnyomtam maxra winben, de hiába... -
Vagyok
senior tag
Sziasztok! Bluetooth headsettel akarom használni a sypot a lapopomon, de valamiért nem sikerül. Itt sokat olvastam erről, de nekem Vista oprendzserem van. Mit kellene csinálnom,hogy működjön?
-
Integra
titán
hi,
régóta foglalkoztat a kékfogas headset laptop kombó.
ahogy olvasom, a laptopba integrált kékfog nem igazán van voip-ra kitalálva, hogy mondjuk skype-n tudjak beszélni vele, vagyis a thinkpad kékfog modulja se lesz jó, ha veszek hozzá egy plantronics headsetet..
ugyanakkor a quantumr.hu-n van egy plantronics voyager 520 szett, amit kifejezetten ezzel az usb stick modullal adnak és ki is írják, hogy a laptopba integrált kékfog macerás vagy egyáltalán nem jó etc... és ez állítólag frankó. 22e bruttóért.
szerintetek mi az igazság ebből?? -
katona0619
csendes tag
SZiasztok!
Nekem olyan gondom volna,hogy van egy B-Speech bluetooth usb adapterem hozzá tartozó B Speech Calypso headsettel!Ezt szeretném pc-hez használni!Fel is ismertettem a géppel,de valamiért nem közvetiti a hangot ha zenét vagy bármi mást akarok vele hallgatni?!
Mit kell ilyenkor csinálni?S.O.S!!!!!!!
Köszönöm a segitségeteket!
Üdv!Marianna -
holodp
aktív tag
Sziasztok!
Kérdéssel fordulnék hozzátok.
Vettem egy Nokia BH-600-as bluetooth headsetet, amit skypeolásra szeretnék használni. a gépbe egy Broadcom-os dongle van, szerintem ezzel nincs is baj. A baj az, hogy amikor a Skype-pal próbahívást kezdeményezek, minden tökéletesen megy, a mikrofon működik, visszahallom a hangom. Amikor azonban a szomszéd szobában lévő gépet hívom, akkor a csak némi recsegés megy át.Nincs valami ötletetek, hogy mi lehet a bibi?
-
AxelS
csendes tag
Hello
Most vettem egy sony headsetet, azt a ps3-hoz valót. Az lenne a problémám, hogy amikor csatlakoztatom, akkor a pc felismeri de nem tud programot társítani hozzá. A headsetet még egy gagyi régi nokia is tudja kezelni, ahhoz képest a pc miért nem? Mit lehet ilyenkor tenni, amúgy a skype-al szeretném használni?Üdv AxelS
-
bgabor224
csendes tag
sziasztok!!
valaki tudna nekem segíteni?
egy blutooth headset-et(nokia BH-201) szeretnék össze kapcsolni sz.géppel(win xp)!
a blutooth látja csak vmiért nem tok beszélni vele MSN-en szeretném használni!
SOS!!!!
ez lehetséges? -
AxelS
csendes tag
Hello
Most vettem egy sony headsetet, azt a ps3-hoz valót. Az lenne a problémám, hogy amikor csatlakoztatom, akkor a pc felismeri de nem tud programot társítani hozzá. A headsetet még egy gagyi régi nokia is tudja kezelni, ahhoz képest a pc miért nem? Mit lehet ilyenkor tenni, amúgy a skype-al szeretném használni?Üdv AxelS
-
lolchief70
aktív tag
válasz
Csontikka #232 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ
Na sikerült beleásnom magam a történetbe
A bluesoleil feltelepült, a gondra a megoldást a neten találtam nagy nehezen: a telepítendő fájlok elérési útjának nem szabad szünetet vagy _ - karaktert tartalmaznia,ezt korrigálva érdekes módon a windows installer hajlandó futtatni az aktuális blusoleil.msi fájlt.
A v6.4.249.0 verzió ment fel, de a headset nem kap jelet, párosítani gond nélkül lehet, az AV fejhallgató funkció is megy ,de az adatforgalom gyanúsan alacsony és nem is növekszik ha megy a zenelejátszás.
A headsetet (BH-103) kipróbáltam a notebookomon is (régebbi 2005-ös IBMT42), annak beépített ibm bluetooth adapterével tökéletes hangon szól és az adatforgalom is folyamatosan emelkedett amikor a status-ban megnéztem.Szerintetek a BT dongle vagy szoftveres a probléma?
Üdv
-
Csontikka
aktív tag
válasz
lolchief70 #231 üzenetére
Szia,
Mit jelent az pontosan, hogy megáll?
Milyen hibaüzenettel áll le?
Eseménynaplóba jegyez be valamit?
Ugyanaz a telepítő másik gépre felmegy?
Próbáltad ujra rakni a windows installert?http://support.microsoft.com/kb/315346
Üdv,
Csontikka -
lolchief70
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek volt már gondja bluesoleil 5.0 és az azutáni verziók feltelepítésével?
A gond a windows installer telepítőjének megállása.
A régebbi verziók pedig nem támogatják a nokia bh-103 headsetet.
Mi a megoldás?Üdv lolchief70
-
lépcsőház
csendes tag
Hello!
Van nekem egy Belkin F8T017-es bluetooth adapterem. Egy Sony Ericsson HBH-PV705 Headset-ettel szeretnék Skypeolni, de egyszerűen nem megy. Csatlakoztatom a fülhallgatót, meg is kérdezi hogy skypehoz akarom e használni, sőt skypeba még meg is jelenik hogy valami féle bővítmény szeretne települni, engedek mindent, de egyszerűen nem jelenik meg a fülhallgató sehol, a szolgáltatások között pedig nincsen semmi audió dolog. Fájlátvitel, meg szinkronizálás és kész. Pedig mikor a drivert telepítettem ki is írta hogy hands free audio meg ilyesmiket. Már 4 napja minden este ezt próbálgatom de sehogy sem jó. Remélem van aki tud segíteni.
-
zs mester
csendes tag
Sziasztok! Nekem az lenne a problémám hogy Nokia Bh-102 headset-em nem hallják hogy mit mondok skypon.Be van állítva hogy a headsetet használja de nem jó.Hang van rendesen
widcomm-os bluetooth om van. -
Steiner
csendes tag
válasz
greeneye166 #226 üzenetére
Köszi greeneye! Ez volt a megoldás.
A headsetet drágán, az adaptert viszonylag olcsón vettem és valahogy csak az adapterben kerestem a hibát (olcsó húsnak...).
Szóval a többfunkciós gombot és a hangosítót együtt nyomva sikerült.
Még egyszer köszi! -
Steiner
csendes tag
Hello!
Sajnos a fórumon nem találtam a saját problémámra megoldást, így írok.
Vettem egy nokia BH-503-as sztereo bluetooth headsetet. A telómmal működik, de a gépemmel nem. Az adapter amit használok valami concord márkájú. A telót látja a gép, de a headsetet nem. Úgy néztem a neten, hogy az adapter támogatott profiljai között nem szerepel az A2DP. Ez lehet a baj? Az eladó azt mondta h szórakozzak még vele, de sztem ő sem ért hozzá. Mit mondanátok erre? -
syl5
őstag
válasz
greeneye166 #222 üzenetére
Kössz a választ!
És a ds220 az milyen?
Annak is van olyan minősége , mint a ds970-nek?
Valamint az is tud egyszerre több eszközt kezelni? -
greeneye166
aktív tag
A hangminőséggel ezzel a headsettel nem lesz gondod (egy ideig ilyet használtam).
Azt hogy támogatja-e a dongle az A2DPt vagy a laptopba épített bluetooth készülék specifikációiban nézheted meg (használati ut.) vagy magában a programban.
A Bluesoleil program esetén - szerintem a többinél is hasonló:
-klasszikus nézetben látszik az összes a dongle által támogatott szolgáltatás ikonja halványan, vagy a settingsében is találhatsz beállítási opciót Audio Gateway Service néven. Ha így nem futsz össze az A2DPvel, akkor még meglehet próbálni ezt:
-párosítod az eszközt a ds970 használatiban leírt módon.
Ezután kérsz a programtól egy szolgáltatásfrisítést (refresh services) és ekkor kivilágosodnak az elérhető szolgáltatások, vagy esetleg ikonok sorakoznak fel a services menüben. Ha támogatja az A2DPt akkor nem csak egy headset ikon világosodik ki/jelenik meg, hanem egy másik szolgáltatás ikon is. DS970 esetén ez csak az A2DP szolgáltatás lehet.
B: ha nem támogatja, akkor egy 1500Ft-os USBs Bluesoleil-es dongle is tökéletes a célra
ui: a DS970 óriási előnye, hogy hiába párosítod más telókkal vagy egy PCvel és hallgatsz zenét, akkor is a legelsőnek párosított telefont veszi csak alapértelmezettnek. Így ha zenehalgatás közben hívnak, gond nélkül átvált a hívásra, majd vissza. -
syl5
őstag
Hello mindenkinek!
Notiba integrált bt adapterrel szeretnék használni SE HBH-DS970 headsetet.Valaki meg tudná mondani, hogy milyen progival tudom leellenőrizni, hogy tudja e az adapter a A2DP-t?
-
taratis
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni
Nokia BH-102 headsetet szeretnék párosítani PC-vel. A PC-ben egy Btech típusú USB-s adapter van, ami minden Bluetooth-t tartalmazó cuccost felismert a környezetében, csak ezt a headsetet nem. A következő üzenetet kapom rendszerint: Error Creating Headset connection with device. Válaszotokat előre is köszönöm -
greeneye166
aktív tag
válasz
macilaci78 #216 üzenetére
Nem tudom Nokiáknál hogy van, de az én SE headsetemet először párosító módba kell kapcsolni, hogy lássa a PC. Ezután kéri a PC a párosító kódot és jön létre a párosítás.
Gondolom a te headsetedhez kapott használatiban is van erről szó.
Más: Tudtommal csak az azonosító számra lehet keresni mert az FIX és a készülékre jellemző. A név alapján alapján még nem tudna külön felismerni pl két egymás mellé tett BH-102-est. Szerintem ez így logikus, más kérdés, hogy a túró tudja a készüléke numerikus kódját
Ötlet: Én a Blusoleil6-ot javaslom felrakni, ha támogatja az adaptered. A Nokiához adott szoftokat pedig szvsz el kell felejteni. Ha nem tudod, hogy a Bluetooth adaptered támogatja-e a BS6-ot, akkor innen szedd le a Hardware Check progit: [link]
A BS6 beszerzésében nem tudok segíteni. Nézz körül a megfelelő oldalakon. -
macilaci78
nagyúr
Hali!
Adott egy Nokia BH-102 headset és egy Bluetake BT007SX vevő.
A gondom az, hogy a vevő szoftvere mindenáron név, vagy ..:..:..:..:..:.. alakú numerikus cím alapján óhajt keresni. Betűt nem vesz be, de pl a Nokia E50 csatlakozott, annak címében is van betű, azt bevette, mert kijelezte az adott azonosítójú készüléket. De szerencsétlen headsettel nem tudom elküldetni az azonosítót, hogy megetessem a progival.
Tipp? -
feinadam
csendes tag
válasz
Csontikka #214 üzenetére
Üdv!Igen xp-m van.Notebookba integrált bluetoothon keresztül szeretném használni ezt az SE HBH-PV703 típúsú headsetet.
Xp felismerte bluetooth eszközöknél hozzá is adta.Viszont ha rákattintok a szolgáltatások lista üres,illetve az audió eszközök beállításoknál sem jelent meg a hangkártyámon kívűl más.
Ezt a blue soil-t muszály hozzá felrakni esetleg csak valami drivert kellene feltennem? -
B.F.G.
senior tag
-
feinadam
csendes tag
Üdv!
Van egy Sony ericsson HBH-PV703 -típusú bluetooth headsetem.
Kérdésem az hogy ezt tudom e használni számítógéphez.Igaz hogy nem stereo de lehetséges hogy pl zenét halgassak rajta vagy bármi féle hangot halljak(msn)?
Számítógéppel párosítottam.És a bluetooth eszközökön belül a hangeszközöknél meg is jelent, viszont nem tudom működésre bírni,nem látom a hangok és audióeszközöknél.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
greeneye166
aktív tag
-
Zomby8
tag
Sziasztok!
A következő problémával szeretném a segítségeteket kérni:
Adott egy Kensington dongle illetve egy Motorola H500-as headset. Ezeket szeretném párosítani és skype-al használni. Feltelepítettem a WIDCOMM software-t a cd-jéről és sikeresen párosítottam is a headsettel és skype alatt is tudtam használni. Igenám, de egy gép újraindítás után már nem találja meg az előzőleg párosított eszközt. Többféle hibaüzenet közül válogat: pl. remote device closed the connection.
Akkor oldódik meg csak a probléma ha leszedem a bluetooth software-t és újratelepítem, ekkor megtalálja és megint tudom használni egy újraindításig.Ha valakinek van ötlete azt nagyon megköszönném!
-
Cleo
tag
válasz
greeneye166 #200 üzenetére
Én is nagyon szépen köszönöm a vélemény osztást és a linket.
- a felülről kompatibilis chip alatt azt érted, hogy kiadásakor az összes addigi szabványt kezeli.
Talán az, hogy ne vegye le a gyártó mindig valamelyik feature-t és adja helyette egy másikat, ami nem is pótolja a régit, hanem megint valami mást.
- Gyakorlat: próbáltam már high-gain, diversity antennát berakni egy bluetooth bridgebe. Eredmény: több mint százméteres szabadban, viszont csak 5-8m vasbeton fallal.
- WIFI és Bluetooth: elméletileg nem zavarhatják egymást, én sem tapasztaltam eddig.
Bluetooth használja a FHSS modulációs rendszert (79 csatornás), ahol az AFH (adaptive frequency hopping, BT 1.2 -től) segítségével tudja elérni, hogy a collision NE történjen a WIFI forgalommal. Mivel más energia szint kell a WIFI-hez, így az AFH meg tudja különböztetni melyik channel éppen megy a Wifi forgalom és egyszerűen elkerüli azokat. Max csak akkor, ha a Wifi és Bluetooth egy eszközön van együtt (co-located, emiatt a AFH nem is jöhet szóba) és a gyártó nem törődik a probléma elküszöbölésével
Legalább is úgy tudom... -
Integra
titán
válasz
greeneye166 #202 üzenetére
háááááááát
ezt szerintem nem én fogom megfabrikálni -
Integra
titán
válasz
greeneye166 #200 üzenetére
annyit olvastam anno, hogy az 1.0 és 1.2 kékfog hatótáv 10m ami 5öt jelent akkor gyakorlatban, a 2.0 meg talán 20m ami meg akkor talán 10m-es hatótávot jelent ugyanazon az emeleten ideális esetben.
igazság szerint akartam nyitni egy "nagy headset topic"-ot, amibe minden mehetne bele a vezetékes kütyükkel is, de aztán láttam, hogy van ilyen és azért nem nyitok hogy utána be is zárják. akár ezt is átlehetne keresztelni rá.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PlayStation 5
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest