Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Cleo

tag

válasz greeneye166 #200 üzenetére

Én is nagyon szépen köszönöm a vélemény osztást és a linket.
    - a felülről kompatibilis chip alatt azt érted, hogy kiadásakor az összes addigi szabványt kezeli.
    Talán az, hogy ne vegye le a gyártó mindig valamelyik feature-t és adja helyette egy másikat, ami nem is pótolja a régit, hanem megint valami mást.
    - Gyakorlat: próbáltam már high-gain, diversity antennát berakni egy bluetooth bridgebe. Eredmény: több mint százméteres szabadban, viszont csak 5-8m vasbeton fallal.
    - WIFI és Bluetooth: elméletileg nem zavarhatják egymást, én sem tapasztaltam eddig.
    Bluetooth használja a FHSS modulációs rendszert (79 csatornás), ahol az AFH (adaptive frequency hopping, BT 1.2 -től) segítségével tudja elérni, hogy a collision NE történjen a WIFI forgalommal. Mivel más energia szint kell a WIFI-hez, így az AFH meg tudja különböztetni melyik channel éppen megy a Wifi forgalom és egyszerűen elkerüli azokat. Max csak akkor, ha a Wifi és Bluetooth egy eszközön van együtt (co-located, emiatt a AFH nem is jöhet szóba) és a gyártó nem törődik a probléma elküszöbölésével
    Legalább is úgy tudom... :)

Új hozzászólás Aktív témák