- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckay
aktív tag
válasz
<Adamsky> #14202 üzenetére
Mea Culpa!
Félrevezető segélykiáltás volt: Természetesen nincs időszinkronizációs hiba a bal és jobb oldalra tett hangszóró között, amikor analóg kábellel kötöm be párhuzamosan a jelforrásra.
Egyszerűen csak képtelen voltam kicselezni a TWS párosodást. Minduntalan átállt valamiért arra. (Igaz, ettől még fura, hiszen az analóg kábeleken a bal hangot csak az egyik kapta meg, a jobb hangot csak a másik, mégis, valamit csináltak hogy a takk hang így szóljon: takk-takk.)
De vagy 30 ki és bekapcsolás után egyszer rájöttem, hogy mégiscsak be lehet kapcsolni őket úgy, hogy a bal és jobb oldalra tett hangszóróból egy időben, méghozzá a képpel egyidőben halljam a hangot.
Bocsi a riasztásért.Hanem attól még van egy kis gond.
Tabletről, telefonról szépen szól a két EarFun Boom, analóg kábelekkel bekötve.
De amikor átviszem a Windows PC-re, amire az eredeti cél lenne, akkor sistereg brummog.
Szólni szól, meg már rutinosan meg tudom csinálni hogy ne párosodjanak TWS-be, node nagyon nagy az alapzaj.
Hm, viszont ez így már nem feltétlenül ide való téma.
Mégis, ha van valakinek ötlete, kérem, ne tartsa magában!
Thx.
-
mckay
aktív tag
válasz
<Adamsky> #13685 üzenetére
Sziasztok,
végül ma forrasztottam egy Y kábelt (3,5") az 2 db EarFun Boom hangszóróhoz. Úgy próbáltam csinálni, ahogy Adamsky kolléga írta.
Szól is, az egyik kábelen a bal, a másikon a jobb csatorna jön.
Hanem, és ezen meglepődtem, van egy fél tized késleltetés a bal és jobb között!!!
Nahát. Pedig két egyforma hosszú (1,8m) kábelt használtam.
Viszont így sajnos nem tudják betölteni a sztereó hatást...
Szerintetek lehet a kábel hibája? Vagy ez valami specialitása/okossága ennek a hangszórónak? Elméletileg nincsenek is összepárosítva TWS-sel... -
mckay
aktív tag
válasz
Aureal #13820 üzenetére
Igen, szól TWS-ben a jack.
Adamsky,
nem kellett semmi furfang, egyszerűen bedugtam, és akkor az az input szól - nincs is váltógomb az inputok közötti váltogatásra.Annyit hozzátartozik a sztorihoz, hogy az egymás közti bluetooht kapcsolat miatt van egy fél másodperces késleltetés.
Így zenét hallgatni tök jó, de játszani vagy filmet nézni már nem tökéletes.
Ilyen audiovizuális élményhez akkor inkább bütykölök majd egy olyan kábelt, amit lentebb is javasolt valaki, hogy Y formában szétosztja a bal és jobb hangokat a két hangfal között.
:-) -
mckay
aktív tag
válasz
Aureal #13711 üzenetére
Szia,
csak szeretnék visszajelezni, hogy a két EarFun Boom hangszóró mégiscsak szól TWS módban (vagyis egymás közti bluetooth kapcsolat biztosította stereo hangmegosztással) úgy, hogy az inputot egy jack kábel jelenti.
Tehát nem feltétlenül kell az inputnak is bluetooth-nak lennie.
Ettől még nagyon szépen köszönöm a válaszodat. Inkább így legyen, hogy valamire nem is számítok, és aztán mégis sikerül.
És persze a többi hozzászólónak is köszönök mindent, hiszen mások is nagyon sokat segítettek a választásban.
Szóval van hangja - ha kell - a Windowsnak és a telefonnak is, és mivel akksis, így még akár el is vihető egy kisebb bulikába.
Thx a lot!
-
-
mckay
aktív tag
válasz
pècsimunkás #13722 üzenetére
Hááát, 20 ezer alatt nem látok UBOOM-ot, csak 27 ezerért, legolcsóbban.
Néztem az EarFun weboldalát, látom hogy 60 dollár (23 ezer), és olvasom hogy ingyenes szállítás. De ki tudja honnan és hogy ez mennyire valós hogy ideér egy hét alatt?
Magyarországon olyan webshopot látni az árgépen/árukeresőn, ami
- 27 ezerért adja, és a 3. munkanapon itt van a cucc,
- 37 ezerért adja, igaz, holnapra itt lenne (*lza.hu)
Ti szoktatok a gyártói weboldalról rendelni, amelyik egy EU-s Amazon raktárból ígéri?
És tényleg ideér egy hét alatt?
Adamsky,
igazad van, hogy most ennyiért az újabb modellt is meg lehet venni.
No de az július közepi shipping.
És konrétan kívülről jobban tetszik a régi.Pécsimunkás,
könnyen lehet, hogy jobban szól az Anker, és nem is lenne sokkal drágább.
De külalakra nem tetszik, mert nem helytakarékos.
Nálunk kicsi az íróasztal... -
mckay
aktív tag
válasz
francz'70 #13709 üzenetére
Hát, úgy néz ki, hogy a család megszavazta: költsünk többet, abból baj nem lehet.
Legyen akkor 50 ezer, és abból kijön 2 db EarFun UBOOM.
Ha csak nem mondtok jobb vételt sztereo hatásra, 60 ezer alatt, akkor keresek egy webshopot rá, ahol lehetőleg készletről megvehető.
Csak azt nem értem, hogy az arukereso/argep szerint hogyan lehet olyan nagy különbség egy-egy bolt között, mármint az árban.
Lehet, hogy az olcsóbbik az csak ígérné, és soha sem küldené?
-
mckay
aktív tag
válasz
<Adamsky> #13685 üzenetére
Akár lehet 50 ezer is.
Nem mondok árat, mert nem tudom, hogy mit lehet kapni a pénzemért.Még azt sem tudom, hogy a Windows képes lenne-e támogatni egy ilyen bluetooth hangszórót.
Mert pl. ha úgy merül fel a kérdés, hogy 20 ezerért csak Android/iPhone, de 50 ezerért jobban szól és még Windows is, nos, akkor nem drága az 50 ezer sem. -
mckay
aktív tag
válasz
francz'70 #13688 üzenetére
Francz70,
köszönöm, akkor szerintem le is ütök egy ilyent, pont ott, ahol mutatod.Pontosabban két ilyent.
Ugyanis az az elképzelésem, hogy a TWS révén majd stereoban szólnak, és még csak nem is kell majd kábelt forrasztgatnom Aureal útmutatása szerint.Nézegettem a neten, hogy mit is jelent ez a TWS. Van olyan módi, hogy nem az audio forrásra kapcsolódik mindkettő, egyenrangúan, hanem csak az egyik kapcsolódik és a másik lesz a slave.
Ebben az esetben, amikor az inputot jack dugón kapná, akkor talán még késleltetés sem lenne sok.
Ez persze csak álom. Lehet, hogy ez analóg-digital átalakítást követelne meg, amit lehet hogy alapból nem csinál, és akkor nincs mit átlökni TWS protokollal.
Vagyis lehet, hogy TWS-t csak olyan forrásból tud, ami Bluetooth, vagy saját SD kártya.
Egyébként, ha már itt tartunk: a Windows-ba, ha veszek kék fogat, akkor nem tudná maga is bluetooth hangszóróként használni?
Úgy biztosan menne a TWS...
-
mckay
aktív tag
válasz
francz'70 #13680 üzenetére
No, micsoda időzítés, épp egy topik-megújító diskurzusba csöppentem!
Ez nekem még jól is jöhet, amikor földhöz ragadt best-buy dolgot keresek!Francz70,
nagyon szépen köszönöm, máris sokat segítettél! Elementáris az ötlet, hogy párosítani. Tényleg nem tudtam, hogy van ilyen...
Ez a TWS megoldás most megbirizgálta a fantáziámat. És ha egy kicsit több basszust álmodnék a történetbe, akkor válasszak nagyobbat, és kész?
Vagy nem is kell nagyobb, mert ennek az említett, névleg 10W-os, méretre öklömnyi (10 cm) kis hangszórónak sem kell lesajnálni a mélyebb hangjait? -
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsolnátok egy tanácstalannak?Szeretnék egy szpíkert venni a PC mellé, de akkor már olyant, hogy
- telefonnal is lehessen rá kapcsolódni (->bluetooth),
- és adott esetben ki is lehessen vinni a kertbe háttérmuzsikának (->akksi)Tehát nem egy lenyűgöző hangzás-világú, drága buli-hifi hangszórót keresek.
Sokkal inkább egy best-buy cuccot, lehetőleg karcsú / kis méretben, ami azért a 20 ezer forintos Lidl hangprojektorkánál picit szebben szól, és mégsem kerül a triplájába.
És mivel az elsődleges dolga egy-egy sorozat, meccs-nézés, youtube lesz, méghozzá a PC-n, szóval egy AUX kellhet!Szerintetek van ilyen, és nem is túl drágán?
Lehet, hogy volt már szó ilyesmiről korábban, node 13 ezer hozzászólásnál tart a topic, és nincs összefoglaló... :-) Elnézést kérek tehát a láma kérdésért!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett +128GB SanDisk SD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- Gopro hero 7 black
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest