- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
borbar
tag
válasz
<Adamsky> #11975 üzenetére
"Kínából - ahogy állnak a dolgok - én se hiszem, hogy fogok már rendelni."
Én meg azt hiszem, ezentúl EU-s raktárból nem nagyon fogok. :-)A múltkor leveleztünk, hogy bug-e az, amikor az Anker nem számít fel ÁFA-t.
Nem bug.
150 EUR alatti ÉS alis eladó EU-s vámraktárából vásárlás, megrendelés esetén az Ali felszámítja a magyar ÁFA-t, de Kínából 150 EUR felett nem változott az alis ügymenet.
Két tesztrendelést adtam fel. Július 13-án és 16-án. A 16-i a múlt héten megérkezett. 13 nap alatt. Kínából! (Igaz, a 13-i még Hollandiában.)
Nem állítom, hogy életbiztosítás Kínából rendelni 150 EUR felett, de az Anker egyébként is figyel vevőire. Pár hónappal ezelőtt írtam, hogy a Motion+-t 14 USD-os értékkel küldték el, ezt a mostanit 6 EUR-val.
Függetlenül ettől, nem állították meg a vámon, a posta kihozta ugyanúgy. Lehet, idővel felnőnek a feladathoz, és bírják majd adminisztrációval, és lesz valamiféle vámkezelés magyar ÁFA-val, mielőtt kiadná a Magyar Posta a Kínából rendelt árut, de ki tudja, ez mikor jön el. (És nem mindegy mekkora értékre vetik majd ki a 27 %-ot.)
Sajnos, ha viszont valami menő alis kuponnal (mondjuk 180 USD felett 20 USD kedvezmény) vásárolna az ember, akkor megint előjön az ÁFA, így azokat bebuktuk.Nem ajánlok, és nem beszélek rá (és félre se szeretnék vezetni) senkit. Leírtam a tapasztalataimat, talán valaki hasznosnak találja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Elemlámpa, zseblámpa
- Jogász topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- ÚJ Nvidia RTX 3080 10Gb GDDR6x Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV gamer PC
- Ikea Eilif Paraván, asztali elválasztó
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest