- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
(De ha valakinek megfelel SD-ben is, a Viasat Film egész nap ezt a filmet adja, végtelenítve, reggel 6h óta, egészen holnap hajnali 3h-ig! )
Ugyanazt a filmet láthatod egész nap az egyik tévécsatornánBeam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Jocek1979 #13098 üzenetére
Akkor szoktam átalakítani a hangsávot, ha anyámnál akarok lejátszani valamit, mert az ő tévéje nem ismeri az e-ac3-at, csak az ac3-at. Viszont épp ezért összehasonlítani sem szoktam, hiszen nála csak az átalakított file szólal meg… De az legalább megszólal. Ha halk, akkor felhangosítom.
Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz Jocek1979 #13092 üzenetére
Én erre az Avidemux nevű szoftvert szoktam használni, innen beszerezhető: [link]
Egyetlen hátránya, hogy a feliratokkal nem foglalkozik, így ha azok is vannak az eredeti anyagban, a kimenetként kapott médiafájlból már hiányozni fognak, mintha sosem lettek volna benne.
Ezért az MKVToolNix segítségével szoktam visszamuxolni a feliratokat az Avidemux által átkonvertált hangú fájlba: [link]
Ennél jobb megoldást nem találtam eddig, de örülnék, ha létezne olyan szoftver, ami a fentieket egy lépésben meg tudja oldani…
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
válasz GeryFlash #12922 üzenetére
+1
Kiejtése pedig píszí, szemben a személyi számítógép rövidítésére használt PC-vel, ami hiába personal computer, magyarul mégis csak pécének mondjuk. Aki nem találkozott még vele – sőt, a belőle képzett píszískedni (kb. „politikailag korrektnek lenni”) igével sem, az kb. egy szatyorban él.Az MP pedig, mint member of parliament, azaz parlamenti képviselő, legalább annyira lehet ismert a filmekből, mint a military police, azaz katonai rendőrség. Minden azon múlik, hogy ki milyen filmeket szokott nézni. Persze vannak, akik azt hiszik, hogy mindenki csak olyanokat néz, mint ő…
[ Szerkesztve ]
-
-
kezo0
addikt
válasz Valdez #11918 üzenetére
A blu-ray lejátszó az nem médialejátszó. Ha nem gyári lemezek az elsődleges forrásaid (amelyekről biztosan lejátssza a Pana is a HD hangokat), hanem merevlemezen levő médiafájlok, akkor sokkal jobban jársz egy erre a célra szolgáló médialejátszóval.
-
kezo0
addikt
Én meg azt írtam, hogy nincs olyan, hogy a tévé és a lejátszó is felskáláz. Mert ha a lejátszó skáláz fel, akkor a tévének nem kell, ha viszont a lejátszó nem skáláz fel, akkor a tévének kell ezt megoldania. Tehát: vagy egyik, vagy másik csinálja, és nincs olyan, hogy mindkettő egyszerre felskáláz.
koncsik pedig azt írta, hogy „ha mindkét készülék fel akar skálázni, annak nem lesz szép eredménye” – de ilyen helyzet nincs. Illetve esetleg akkor mégis elképzelhető, ha mondjuk egy 720p-s anyagot úgy játszol le a lejátszón, hogy fixen 1080p-re felskáláztatod, és ezt a jelet skálázza még fel 2160p-re a tévé. Hát ez tényleg nem biztos, hogy a legokosabb megoldás lenne.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
válasz koncsik #11840 üzenetére
Az nem úgy van, hogy egy tévé mindig felskáláz, ha olyan jelet kap, amit fel kell skálázni? Mondjuk vegyünk egy 4K-s tévét, ha erre full HD jelet küldesz, akkor automatikusan felskálázza 4K-ra, mert ha nem tenné, akkor a képernyő közepén bámulhatnánk egy negyedképernyő méretű képet...
Nem is tudok róla, hogy ez a funkció bármelyik tévén kikapcsolható lenne.
Ergo, ha a lejátszó skáláz fel, akkor a tévé már eleve olyan jelet kap, amit nem kell felskáláznia, ezért nem is fog hozzányúlni. Ha nem engeded a lejátszónak a felskálázást (mert azon – és csak azon! – ez eldönthető), akkor viszont a tévé skáláz fel, hogy a kép kitöltse a képernyőt.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Én nem használom az Androidos appot (iOS-es változat van az iPad minimen, de azt is csak nagyon ritkán indítom el), de szerintem az pl. nem az apptól függ, hogy van-e szünet lejátszáskor az egyes trackek között, hanem a lejátszó firmware-étől. És ugye egy ideje tudja már a fw a gapless play-t. Szóval ez nálam szépen működik. Az iOS-es appban a beállítások között bekapcsolható ez a feature.
Továbbá az iOS-es appban nem keveredik össze a zenék sorrendje. Vagy pl. az app indításakor bekapcsol a lejátszó, és az appon belül is van ki-bekapcsolási lehetőség. Szóval úgy néz ki, iOS-re kicsit jobban megcsinálták az appot, mint Androidra. Mondjuk abban kezet rázhatnak egymással, hogy amikor este csekkoltam, mit is tud az app (mert már nem emlékeztem rá), 5 perc alatt addig nyomogattam, hogy sikeresen lefagyott a p@ba.Azt hiszem, ez is csak megerősített benne, hogy maradok a távirányítónál, mert az viszont még mindig az egyik legjobb, amivel valaha dolgom volt.
Két bajom van az Oppoval, az egyik a feliratkezelés jól ismert hiányossága a magyar nyelv kapcsán, a másik pedig az, hogy zenelejátszás közben nem indul el a screensaver, és egy OLED tévénél nem szerencsés, ha hosszú ideig ugyanaz a statikus információ van a képernyőn, ezért ilyenkor inkább manuálisan le kell kapcsolni a képernyőt, hogy ne legyen beégés. Már ha az ember el nem feledkezik róla...
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Illetve olyan is van, hogy akárhogy mereszted a szemed, nem tudsz különbséget tenni a lejátszó és a tévé felskálázása között. A lényeg, hogy nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy egyik vagy másik a jobb.
-
kezo0
addikt
Te magad karikáztad be a mediainfóban a hangformátumot, ott látható, hogy az Atmos a Dolby TrueHD sáv része. Ha átmegy a Dolby TrueHD (márpedig látható, hogy átmegy), akkor gondolom, az Atmos is. Legalábbis az erősítőbe eljut. Az más kérdés, hogy mi nem fogjuk hallani a szükséges extra hangsugárzók hiányában.
-
kezo0
addikt
De jó, köszi, hogy leírtad ezt, én is ki fogom próbálni. Csak USB-s külső meghajtón lehet a felirat, vagy esetleg megadható a SUB mappa helyének egy tetszőleges hálózati hely is? Jó lenne, ha nem kéne pendrive-val bohóckodni, de tudom, ne legyek telhetetlen.
-
kezo0
addikt
Hát mondjuk a hivatalos Oppo fw update oldalt magamtól is megtalálom, de kösz.
Azt hiszem, megvárom, hogy nálad hogy sikerül a frissítés, mivel számomra semmilyen lényeges újdonságot nem tartalmaz, és a frissítés után factory resetet kell neki nyomni, amihez meg nem igazán van kedvem, ha nem muszáj...Ez a log, hátha valaki nem akar külön rákeresni:
Release Notes:
Category: Latest Official Release
Main Version: UDP20XEU-60-0625
Loader Version: TF0035
MCU Version: MCU203-01-1118This release is for the OPPO UDP-203 and UDP-205 4K UHD Blu-ray Disc Players
Special Notice:
1. Once this firmware version is installed on the player, you will not be able to revert back to any previous official or public beta firmware. There will be no problem upgrading to any future official or beta firmware release.2. For players with firmware version 42-0329 or earlier, please install the UDP20XEU-45-0605 firmware first. You will then be able to upgrade from version 45-0605 to the latest version, 60-0625.
Comparing to the previous Official release version UDP20XEU-56-0224, the major changes included in this version are:
1. Added the Dolby Vision “Player-led processing” mode for compatibility with recent Sony Dolby Vision TVs and firmware updates.
2. Added the “Dolby Vision” mode under the HDR Setting menu, which allows the player to convert the output to Dolby Vision when possible.
3. Added the “Dolby Vision Processing” setting under the HDR Setting menu. This setting allows customers to choose whether Dolby Vision processing is handled mainly by the TV or the UDP-20x player.
4. Added MQA support via the USB DAC In for the UDP-205 players.
5. Added the “Up-Sample DAC Input” setting under the Audio Processing menu for the UDP-205.
6. General fixes and disc compatibility improvements based on recent and upcoming UHD Blu-ray releases as well as user-submitted samples.
-
kezo0
addikt
A fejlesztés befejezése egyben azt is jelenti, hogy a meglévő modellekhez sem fog már újabb fw kijönni, vagy azok még lesznek egy darabig?Szerk.: közben meg is leltem a választ, a firmware-ek kiadásával nem állnak le: [link]
[ Szerkesztve ]
-
kezo0
addikt
Egyrészt ne vedd magadra, a türelmetlenség nem neked szól, hiszen nem tőled vásároltam a készüléket. Másrészt egyszerű felhasználóként nincs hozzá közöm, hogy honnan, milyen keszültségi fokról és/vagy körülmények között kell firmware-t írnia, és kinek. Igazából az b...a a csőrömet, hogy attól a cégtől nem jön semmilyen tájekoztatás, akik eladták nekem a lejátszót, sőt, amikor tök korrekt hangnemben, kellő udvariassággal érdeklődtem felőle, hogy mikor várható a régóta ígért javított CFW, még lekezelő és pökhendi mödon is válaszoltak. Kb. az volt a lényeg, hogy ne pattogjak, majd értesítenek, ha lesz valami. És ennek is már több hónapja. Miközben egy tisztességesen megfogalmazott levéllel, amelyet mondjuk mindenkinek kiküldtek volna, akinek CFW-rel adták el a készüléket, és amelyben elnézést kérnek az előre nem látható nehézségek miatt elhúzódó fejlesztés miatt, az én vitorlámból pl. simán kifoghatták volna a szelet. Így viszont kicsit (?) az az ember érzése, hogy aki már kifizette nekik a lóvét, az kb. onnan kezdve le van ejtve magasról. Ez nem a legszimpatikusabb customer care a részükről.
-
kezo0
addikt
Csak már tartanánk ott, hogy az legyen az egyetlen probléma, hogy miként kerül fel az új CFW a gépre... Mert ugye ígéret az új CFW-re mindig is volt, az Octogon Audio ezt effektíve írásba is adta már az eladáskor mellékelt papírokon, aztán ugye azóta sincs más, csak az ígéret.
És tudom, hogy a DV húzta keresztül a terveket, de persze ezt sem tőlük.Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…
-
kezo0
addikt
Szia, nekem tavaly augusztus óta van egy Oppo 203-asom, és azóta is az a 20XRU-42-0329 főverzión alapuló CFW van rajta, amivel vettem. Tehát 7, azaz hét hónapja nem kaptam hozzá frissítést, miközben a gyári fw azóta már vagy 4-5 alkalommal is frissült... Utoljára kb. egy hete jött ki ez:
Létezik, hogy tavaly augusztus óta a CFW-ből is volt újabb verzió, csak hozzám nem jutott el?
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a topic kifejezetten a Blu-ray lemezek lejátszásához használt keszülékekkel foglalkozik.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest