Új hozzászólás Aktív témák
-
Majomparádé elúszott?
-
Cs1csó
titán
Szép! Amúgy lehet passzív módban is komoly feltöltéseket elérni persze ehhez két dolog kell: megfelelő mennyiségű és minőségű torrent. (a mennyiség alatt akár a több TB-ot értem, minőség alatt pedig friss tartalom pl. XXXHD stb. vannak akik jobban tudják, mit és meddig érdemes seed-ben tartani)
-
csaba951
veterán
válasz
SunMount3r #52542 üzenetére
Az adott torrent General fülén meg tudod nézni, hogy hány perc múlva lesz esedékes a következő bejelentés. Megnézed egy bejelentés után és következő időpont értékéből már látod is. Ez szerintem simán lehet szerverenként más és más időtartam.
-
Geth
veterán
válasz
SunMount3r #52542 üzenetére
Szerintem ez trackerfüggő, de lehet hogy van libtorrent default is.
Btw, van "Reannounce In" oszlop a felületen. -
SunMount3r
nagyúr
Heló!
Azt tudja valaki, hogy a qBit milyen gyakorisággal "reannounce"-olja az open tracker-es torrenteket?
THX!
-
Geth
veterán
válasz
Dragon3000 #52538 üzenetére
Ugyanez, csak enélkül a torrentoldalnak hívott katasztrófa és helyezések nélkül.
-
totron
addikt
válasz
Dragon3000 #52533 üzenetére
Egy teljesen más társadalmi rangból néz le a többiekre most már. Emelkedettebb életérzésként jelenhet meg.
-
Cs1csó
titán
válasz
Dragon3000 #52533 üzenetére
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #52529 üzenetére
"U" egész pontosan:
Currently uploading (interested and not choked)
A jelentés része, hogy not choked, mert van olyan, hogy "u":
Peer wants your client to upload, but your client doesn't want to (interested and choked)Tehát pont a not choked / choked - azaz a nem fojtva / fojtva a különbség.
-
-
1084. az nCore helyezésem? Az már Legend rang!
-
Végleg elbúcsúztam a Tag helyezésemet, mostantól Elite lett.
-
-
brd
nagyúr
válasz
Doky586 #52517 üzenetére
U: éppen feltölt a kliensed a peer felé (az itt nem definiált, hogy a kapcsolat hogy jött létre, csak az adatforgalom irányát jelzi)
I: létrejött, bejövő kapcsolat (tehát a másik oldal indította - ebből lehet tudni, hogy nálad van port forward, tehát aktív tud lenni a kliensed - ill. port forward helyett persze az is lehet, hogy nincs is NAT a te oldaladon)Elvileg van egy olyan, hogy 'h', ez jelenti azt, hogy an ún. UDP hole-punching segítségével tudott kialakulni a kapcsolat. Ha ez meg lett valósítva ténylegesen (én nem vagyok biztos benne, hogy ez ténylegesen működik is, de papíron még pl. a régi uTorrent is tudja), akkor az 'I' valószínűleg nem fordul elő, mert helyette a 'h' fog látszódni két passzív esetén.
-
Geth
veterán
válasz
Doky586 #52518 üzenetére
Melyik része nem világos? Az interested? A (not) choked?
Az I azt jelenti, hogy a másik fél kezdeményezte a kapcsolatot, azaz a Te kliensed ~nem passzív. De ebből szerintem még nem tudod megmondani, hogy a másik fél passzív vagy aktív, hiszen két aktívnál is valakinek kezdeményeznie kell -
-
Kérdés: Mit jelent az U és az I ..?
Másként fogalmazva melyik nincs olyanoknál akik nat/tűzfal mögött vannak? mindketten.
-
-
_DiEGO_
őstag
OK mindent elhiszek
én minden szerveren Aktív módban vagyok
Az IPv6 amellett, hogy a jelenlegi dinamikus IP-cím kiosztás helyett minden végfelhasználó kaphat egy fix IP-címet, a biztonság terén is hoz újításokat a jelenleg használt IPv4-hez képest. A 128 bites címtartomány több ezer milliárd eszköz számára biztosíthat IP-címet, így gyakorlatilag kimeríthetetlen a kapacitása. Lefordítva ezt a háztartásokra, az otthonokban minden internetképes eszköz önálló IP-címet kaphat, így azok zavar nélkül kommunikálhatnak egymással. Ha az eszközök az internethez kapcsolódnak, akár a fűtőberendezéseket vagy a mosógépet is bekapcsolhatjuk mobiltelefonunkon keresztül.
[Az IPv6 előnyei a végfelhasználó számára]
IPv6 magyarország:
Magyar Telekom
-
Geth
veterán
válasz
_DiEGO_ #52506 üzenetére
Ez teljesen félrement, kár volt beküldeni...
Nincs fix IP címem (se IPv4, se IPv6 prefix), hetente változik.
Viszont van dinamikus és egyben publikus címem/tartományom, nem vagyok passzív.Illetve nincs olyan, hogy "egy tori oldalon vagy passzív". Olyan van hogy passzív vagy, meg olyan van, hogy nem.
-
-
_DiEGO_
őstag
válasz
tibaimp #52469 üzenetére
Hali
Látom nem is kell válaszolnom Geth által már tudod a lényegét. Fix IP IP és IP-t mindenkinek, hogy ne passzív módban legyünk, hanem aktívban. Ha betán valaki mégis Passzív egy tori oldalon, csak csesztetni kell szolgáltatót, hogy Dinamikus helyett FIX IP -t kérsz !
-
brd
nagyúr
válasz
Virag.h #52495 üzenetére
Esetleg még az lehet, hogy ha olyan a kliensed, hogy le kell állítani a már letöltött seed-elését, ameddig fut az ellenőrzés, mert átnevezi a file-okat az ellenőrzés idejére és ha megy a seed, ez nem fog neki menni, vagy hasonló téren, extra probléma lehet, ha ez nem a helyi filerendszerben van tárolva, mert filerendszerfüggően/share protokoll függően kevésbé rugalmas is lehet a filekezelés (Windows-on pl. akár írásra megnyitott file-t is könnyedén lehet más programmal egyidőben olvashatóvá tenni, de ezt share-en keresztül nem szokták tudni/akarni megoldani).
tibaimp: De akkor meg sem találja a már letöltöttet, nem? Mert azt írta, hogy ellenőrzés is volt (tehát megtalálta).
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
totron #52500 üzenetére
Igazából mobil netre a dongle jobb, mert cserélhető, ahogy fejlődik.
Ok, egy Pi-t is eladsz és jön az utód modell, de ha mondjuk erősen beintegrálod valahova, ahonnan nem szívesen bontanád ki, totál be van lőve minden mindennel, ott egyszerűbb az öreg dongle-t kihúzni az USB-ből és az újat bedugni, pl. 3G -> 5G esetén.
Pi ügyben ismertető ? Hmm. Mire gondolsz ? Google, sok tutorial van, attól függ, mit szeretnél vele megoldani. Én Raspberry OS-el használom, az pedig Debian Linux, ugyanaz, mint az asztalim. Ez tanulós, de én régóta linuxozok, kézzel konfigolva kinyílik a világ.
Hogy a topic-nál is maradjunk kicsit: screen, qbittorrent-nox ..
-
csaba951
veterán
válasz
Virag.h #52495 üzenetére
A Generál fülön nézd meg az Info Hash v1 értékét. Eltér a kettő, ezért nem ugyanaz. A kliens eleve észleli a második torrent hozzáadásakor, hogy ez már benne van a listásban korábbról, és megkérdezi, hogy összevonja-e a kettőt. Ha igent nyomsz, akkor csak 1 sorod lesz, és úgy működik, ahogy szeretnéd.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Call of Duty: Black Ops 6
- Steam Deck
- Nintendo Switch 2
- Nintendo Switch
- ASUS routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Gyermek PC játékok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest