- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
norba69 #29646 üzenetére
Hát előszeretettel altatom ha nem használom, de cserébe napi 8-10-12 órát ott ülök és csak böngészek meg egy távoli asztalt futtatok, ezek mellett azért csak marad erőforrás a fentiekre szépen csendben, nem? Vagy nem tud nem elefántként viselkedni a porcelánboltban?
Egyelőre lekorlátoztam 7,8-ra biztos ami biztos, aztán max emelgetek kicsit.
Ha külső vinyóra torrenteznék, az is ugyanúgy igénybe venné a háttértárat, ugye? Lehet valami kis NAS lenne a legjobb megoldás ami tud magában torrentet tölteni és seedelgetni, akkor teljesen el lenne szeparálva a dolog.
-
norba69
senior tag
válasz
#42308056 #29645 üzenetére
A kettő együtt az igazi, de az ssd magában is sokat segít.
Ha csak akkor kapcsolod be a lapost, amikor valamit csinálni akarsz rajta, és azonnal altatod, vagy kikapcsolod, amikor nem kell, akkor a win kénytelen a frissítésektől kezdve az indexelésen át a dotnet opimalizálásig mindent akkor csinálni, amikor neked is kellenének az erőforrások, ennek az eredménye a már megint mi a gyíktól lassú ez a fos w10 kérdés feltételeHa a neted 20000-nél akad ki, akkor korlátozd 15000-re. Ezért írtam, hogy ki kell kísérletezni.
-
törölt tag
válasz
norba69 #29644 üzenetére
Megpróbálom majd, köszi.
De az a fura, hogy a régi notimnál nem rémlik ilyen, pedig ott is ugyanez a net volt egy darabig még.
RAM bővítés vagy egy SSD (a rendszernek meg fontos programoknak, a torrent meg menne a HDD-re) megoldaná a problémát? Esetleg a kettő együtt?
Na de várj, 30,000-re hiába korlátozom ha a netem 20,000-nél kiakad
-
norba69
senior tag
válasz
#42308056 #29643 üzenetére
A letöltés idejére a többi seedet állítsd le, az segít valamennyit. Nem bírja elég gyorsan a lemezre írni, amit letöltött, megtelik a gyorsítótár, aztán beáll, mint a cövek, ameddig nem végez az írásokkal. Mivel a rendszerlemezre töltesz, ezért a win is belassul. Korlátozd a letöltési sebességet 30000 kb/s-re, és úgy próbáld ki.
Ha az OS cache-t használja, az nem qbit tevékenység, hanem system.
Ha torrent nélkül is tekeri a merevlemezt, akkor más ok van a háttérben.
Hetente egyszer hagyd bekapcsolva pár órát a gépet, és hagyd békén, akkor a w10 elintézi a karbantartási dolgait. -
törölt tag
válasz
sfdrakex #29640 üzenetére
Kb. 250 megás UPC net. Laptop. 2,5"-os Seagate SSHD van benne. Változó, általában 10-15 gigás filmekkel nem szokott baja lenni, de ma reggel ez is megfogta. Korábban inkább a 10 giga körüli-fölötti sorozat évadoknál szokta ennyire megadni magát.
(#29642) enginev3.0: Végig ilyen. Néha megoldás, ha megállítom a letöltést amikor a System ugrik felfelülre a feladatkezelőben, aztán ha megint 0% a lemezhasználat újra el lehet indítani. Van hogy 30%-ot simán elmegy 15-20 megabittel, van hogy 10%-nál már szenved.
Azt érteném, hogy végig fullon megy a letöltés, feladatkezelőben végig a qBittorrent van legfelül nagy lemezírással, és kicsit megfogja a gépet, de ez hogy szénné fagy az egész és csak a force kikapcs segít elég gáz... Tiltottam a prefetch-et, a Windows keresést, korábban próbálkoztam a Defender letiltásával is de semmi sem oldotta meg.
De most pl. nem megy torrent és így is 100% a lemezhasználat. Kezd elegem lenni a Win 10 szarságaiból.
-
norba69
senior tag
válasz
#42308056 #29639 üzenetére
Korlátozd a letöltési sebességet olyan értékre, ahol még nincs disk overload.
Neked kell kikísérletezni, hogy ez az érték mekkora, függ az aktuális seedelésedtől, prociterheléstől, cache memória méretétől és használtságától, sőt, még attól is, hogy a merevlemez mennyire van tele, és melyik (belső vagy külső) sávjába ír. -
törölt tag
Sziasztok!
qBittorrentet használok, és az a problémám hogy sokszor 100%-on pörög a merevlemez ha nagyobb adagokat töltök le. Egy sorozatot pl. alig tudok leszedni, teljesen használhatatlanra tud lassulni az egész gép. Feladatkezelőben nem a torrent van elöl, a system meg akár a Chrome is elé ugrik.
Régebben nem volt ilyen, csak a net korlátozta a dolgot. A merevlemez kondíciója kiváló a HD Sentinel szerint.
Lehet az a baj, hogy a Windows alapértelmezett videó mappájába töltök? Számítanak ilyen dolgok?
-
ladanyi
tag
Sziasztok!
Én qbittorrent beállításához kérnék segítséget. Alapból bármilyen klienst tettem fel sosem volt bejövő kapcsolat. Aztán a qbittel elkezdtem utánanézni és eljutottam odáig, hogy végre zöld pipa van alul, és a sárga láng nincs bejövő kapcsolat üzenet helyett online zöld pipa van. A folyamat a következő volt: nincs vírusírtóm. Digi 1gb nettel szerelve a sorom úgy néz ki, hogy digi router, dir850l saját router (az 5ghz wifi miatt) és pc.
A digi routerről lekapcsoltam a tűzfalat teljesen. A dir850l portot nyitottam a windows tűzfal pedig nyitott. Sokáig azért volt sárga láng, mert nem jöttem rá, hogy a digi kábel bejövő része is egy router, de amint ez leesett és kikapcsoltam a tűzfalát zöldre váltott az ikon. NA DE MOST JÖN AZ ÉRTETLENSÉG!
Hiába vagyok seedben nem töltődik fel semmi. Az ncore-ral teszteltem ott ugye idő alapú visszaseed van nem feltétlen csak adatforgalmi, ott a kötelező visszaseed idő szépen ketyeg le és ok minden, tehát megvan a kapcsolat. DE adatseed NINCS. 1 hónapja nézem és semmi. Hiába azt írja a torrent mellé seed, hiába vannak peerek a feltöltési sebesség MINDIG 0, a feltöltési arány MINDIG 0. Igen állítgattam az aktív letöltések számát meg mindent. Igen kerestem olyan friss torrentet többször is amit sokan vittek stb. akkor sem megy adatforgalom egyetlen byte sem. Akkor mi a gond?? Ha valaki tud valamit ne tartsa magában! Köszi előre is! -
Konyika
senior tag
válasz
sfdrakex #29632 üzenetére
Nem is mondtam olyat, hogy ez nem így van! Sok laptop már madzagon is megfekszik a Gbit-töl.
Te azt írtad, hogy a wifi sosem stabil. Erre reagáltam, hogy a wifi is lehet stabil.
A mikrotik routeterem csak akkor indítom újra ha frissítés jön rá és mégis beton stabil a wifi. De elötte az archer-c7 is stabil volt meg a mostani Linksys is annak tünik.
Ettől függetlenül én is kábelen torizok
-
cooi11
senior tag
sfdrakex; norba69; woodworm.
Mitől van hogy csak a Facebook lassú?
Most csak a feltöltés állíttattam (korlátoztam):
:500KiB/s-re így jónak tűnik. -
tibi14
tag
válasz
szivacs1987 #29607 üzenetére
Köszi a választ! Több haveromnaki is bírja, ezt furcsállok, hogy csak nállam akadt.
Kekmen : Nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, már nem szaggat a TV, ha megy a seed.
köszönöm neked, és a többieknek! -
norba69
senior tag
Ha jól emlékszem, itt volt problémás emberke, hogy 2000 torrent pár TB anyagot nem akar kézzel költöztetni.
Újraraktam a seedgépem 1903-mal, és nem álltam vissza mentésből, hanem kézzel visszapakoltam 1000+ torrentet 40+ TB anyagot. A visszapakolás megvolt 3 óra alatt, az újraellenőrzés 2,5 nap volt.
Napi 3.-ról visszaestem 8.-nak, haviban 3.-ról 4.-re. -
szivacs1987
aktív tag
válasz
tibi14 #29590 üzenetére
Szia!
Nekem is F@ST 5655v2 van 1000/1000 mellett.
Nálam így voltak a kapcsolati szálak:
le:1000, 100
fel: 600, 60
Nálunk nem akadt az IPTV, pedig gyakran ment 3 is egyszerre. Akkor sem akadt be mikor közel 100MB/s-el töltöttem le, vagy folyamatos 15-30MB/s-el töltöttem fel.Nekem a kifele telefonálás akadt meg, ezért vettem saját routert.
Szerintem az ONT-nak simán meg kellene bírkóznia a neteddel,IPTV-vel.
-
cooi11
senior tag
válasz
sfdrakex #29605 üzenetére
Szia!
Segítenél?
A sebesség ikonra kattintok és ott
-Globális: Fel illetveiB/s?
................: LetöltésiB/s?
-Alternatív: Fel illetveiB/s?
................. Letöltés: KiB/s?
-Sebességkorlátok:⧆ ?Korlátok.....
..............................:□ ?Abszolút....
..............................:□ ?Sebességkorlátok.....
Az Ookla ↓ 150Mbps/ ↑ 50; ping: 10ms -
Én feltöltési száma torrentenként 125-öt adtam meg, mivel a szerver winyók jól bírja a strapát, ezen nem szabad spórolni!
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérek a qbittorrent beállításához.
A laptop lassan tölti be az internet oldalakat ha fut a qb., ha kikapcsolom a qb. úgy gyorsan tölti be az oldalakat.
Tudnátok segíteni a beállításában? -
válasz
tibi14 #29601 üzenetére
Azért mielőtt megveszel egy huszon-harmincezer forintos routert, amivel esetleg ugyanott lennél mint most, érdemes lenne kipróbálni, hogy ha a géped jelentkezik be a Telekomhoz PPPoE-n, tehát az ONT-t PPPoE PassThrough módban használva, jelentkezik-e ugyanez a hiba torrent mellett.
-
tibi14
tag
válasz
Kekmen #29600 üzenetére
Köszönöm!
Beálítottam, ahogy javasoltad, majd elválik bejött-e.
Most ugye tárgyaljuk a beállításokat, de ha ezek mellett is akadna a net/tv akkor mi van?
Mármint biztos az ONT a gyenge láncszem?Mert ha nem lesz így se jó kénytelen leszek routert venni.
Csak mivel nem értek hozzá, nem tudom melyik része gyenge az ONT-ban.Erre gondololk:Saját routered internet átjáróként való használata során mind NAT, PAT, Pppoe a saját router CPU-jával végzi az ehhez szükséges számításokat, az ONT a passthrough folyamat felé csak az adatokat továbbítja. Sajnos az ONT szoftvere nem az a szint, ami lehetővé tenné, hogy leellenőrizhető legyen felhasználói szinten, hogy az ONT-ban ez igényel e CPU folyamatot. Valószínűleg csak minimálisat. Az ONT és a saját eszközöd közötti CAT5e vagy CAT6 kábellel való összekapcsolás esetén nem hiszem, hogy bármiben szűk keresztmetszetet jelentene az ONT.
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- GTA VI
- Netfone
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest