Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• GuMipOkE

senior tag

válasz Penge_4 #1055 üzenetére

Az USD, EUR, HUF egy olyan bankszámlapénz aminek a nyilvántartásához egy szabályozott bankrendszer kell, mert ezekből annyi lehet, amennyit akarsz. Ez veszélyezteti az értékét. Kis túlzással elég a bankigazgatónak rátenyerelni a numpad-re és a számláján van 9999999999999999999999999999 HUF. A BTC esetében nincs olyan, hogy annyi van belőle amennyit akarok, mert a mennyiség rögzített. Tehát utólag nem dönthetem a rendszerbe korlátlanul, ellenben a fentiekkel. (legalábbis elvileg)

Éppen ezért az USD, EUR, HUF...stb. pénzek hitelesen egy BTC rendszerhez hasonlóban nem küldhetőek, mert ezeknek a pénzeknek - a fentiek alapján is - más a természete. Nem tudod hitelesen rögzíteni a forrását, nem tudod kizárni a többszörös elköltést...stb. Ezért nem tud az USD, EUR, HUF ugyanúgy működni.

Persze ki lehet találni a BTC-hez hasonló p2p alapú pénz utalási rendszert, de az nem tud olyan lenni, mint a BTC, mert a rendszerbe valahol hitelesített módon kell a pénzt beléptetni. Akinek a kezében van ez a "hitelesített beléptetési" jog, az egyenlő a FED-del, ECB-vel, MNB-vel...stb. Azaz "monetáris lazítás" címszó alatt beönthetnek a rendszerbe annyi pénzt, amennyit akarnak. Tehát ez csak a kereskedelmi bankok szerepét lőnék ki, a jegybankok továbbra is ugyanúgy basáskodnának a rendszer felett.

• poli27

veterán

válasz Penge_4 #1055 üzenetére

Nah közbe baszta a csőrömet felhívtam őket, azt mondták, tudok fogadni USD ,EURO a forint számlára is simán, átváltják, és van minden fogadásnak 6 euro költsége!Ez egy vicc sztem kapsz mondjuk 10 eurot amiből levesznek 6-ot!Ha devizaszámlád van akkor is ennyi ha külföldi bankból kapsz rá pénzt, szval no komment sztem !Néztem az unicreditet közbe és ott csak 500ft ez az összeg azért nem mind1 sztem !

Új hozzászólás Aktív témák