Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csaba951
    veterán

3db 7970 2GH/s teljesítménnyel bír, ez jelenleg ~98.000,- HUF / hónap.
    A fogyasztás 3db esetén ~630W. Vegyük a teljes pc-t 850W fogyasztásúnak. Ha jól emlékszem 30,- HUF. bruttó-t fizetek 1kWh-t. Ez óránként 850W fogyasztással ~20.000,- HUF / hónap.
    2GH/s-kel a jelenlegi adatok szerint 78.000,- HUF a tiszta bevétel. 500.000 / 78.000 = 6.4hónap.
    (Én a korábbi számításnál csak a 3db 7970 árát számoltam, mivel más nekem adott.)
    A fenti alapján a 7. hónap végére van 78.000,- HUF bevétel. Persze minden ideális, nincs leállás, stb.

Vagy rosszul számoltam? Igen - a nehézségi szint növekedés. Ez vágja haza valószínűleg az egészet...

Ugyanezekkel a paraméterekkel hogyan módosul a megtérülési idő, ha minden hónapban 25%-al csökken a kitermelt coinok száma, és 1 BTC=100 USD?

Havonta egyre kevesebb coint tudsz csak kitermelni, és ezt a "kiesést" csak részben fogja kompenzálni az esetleg megemelkedett BTC/USD árfolyam. És ez a diff (kb. 33%) emelkedés be is következett 2013 március közepe-2013 április közepe között. Ha tényleg lesz valami az asic gépekből (nem csak 1 db YT video :D ), akkor pedig ennél sokkal nagyobb ütemű termelés csökkenésre lehet számolni (változatlan számítási kapacitás mellett).

(#973) radi8tor1
    Komoly! Ez az első ház amint látom, hogy előre be van tervezve a vízhűtés a kiépítése a házon a videókártyáknak! :DDD

Új hozzászólás Aktív témák