Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz DigitXT #5428 üzenetére

    "Oké, hogy várni kell, viszont vásárolni sosem fogsz vele, mert nem éri meg, hiszen ha mindig emelkedik, egyre többet ér.:D"

    Akik ilyesmit állítanak azokhoz csak egy kérdésem lenne: Vajon jelenleg és néhány évtizedben mennyi embernek volt valamennyi (akár csak minimális) megtakarítása is? A társadalom többségét nem racionális egyedek alkotják, hanem olyanok, akik azt mondják "Ez most kell, megveszem és kész!"

    Nem véletlenül népszerűek még a válság ellenére is a személyi kölcsönök sem. A Bitcoinnal sem lesz ez másképp. Mellesleg a takarékoskodók feje felett is mindig ott lebeg az örök kérdés, hogy mégis miért? Ha családjuk, gyerekeik vannak, az jó indok. De jelenleg is van rengeteg olyan idős, teljesen egyedülálló ember, aki úgy kuporgat, mint Dagobert bácsi, pedig fél lábbal már a sírban van. Ez egy jellemvonás, ami ellen nem lehet mit tenni.

    Egyik végletnek sincs sok értelme. Egyfelől az ember addig éljen meg szórakozzon (jelentsen számára bármit is ez a szó), amíg még fiatal, de lehetőleg úgy, hogy pár évtized múlva már mikor jönnek a betegségek ne az utcán vagy valami bérrabszolga-nyomorban végezze. Emiatt normális embereknél egyensúlyban van a költekezés-takarékoskodás. A két szélsőség közül pedig amíg a költekezők vannak többségben, addig a deflációs valuta maximum pár befektetési tanácsadó munkakörét fogja feleslegessé tenni azáltal, hogy a pénz egyben megtakarítási forma is, míg inflációs valutánál külön befekteti az emberek kis százaléka nemesfémbe vagy állampapírba vagy akármi másba, beleértve az ingatlanokat is. Ez utóbbi még negatív is volt, mert van egy csomó cég és magánszemély rengeteg ingatlannal a nevén, aminek a többségét még csak évente sem látogatja, nem tartja karban, benövi a növényzet, lepusztul, a környék dühös, a helyi önkormányzat meg éveken át tartó jogi huzavonákkal van elfoglalva. A deflációs valuta némileg csökkenti majd ezt a monopoly lázat is, hogy vásároljuk fel az egész bolygót négyzetméterenként.

Új hozzászólás Aktív témák