Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    válasz csaba951 #1245 üzenetére

    Köszi a válaszokat, de a lényeg amiért kérdezem filozófiai és technikai oldalról megközelítve:

    Filozófia:

    A.) elég szkeptikus vagyok per pill a bitcoin és egyéb clonjait illetően, értem a mögötte meg húzódó logikát és a kicsit anarchista világ felfogást a minden hatalmat mindenkinek elvet. Ami valljuk be részben most divatos a gazdasági világvalóság miatt , de hosszabb távon csak akkor lehet életképes ha a bitcoinban történő tranzakciók és a hozzá kapcsolódó közösségi szolgáltatások - ami a bányászok munkáját és profitját adják - meredeken nőni fognak.
    B.) A hosszú távú "megélhetés" -re akkor van esély ha egy szervezet - lehetőleg valami nagyobb állami bitcoin esetén, vagy magán egyéb saját clone esetén - aminek napi több milliós vagy milliárdos tranzakciós mennyisége van beszáll ebbe és egyfajta outsörszingként kihelyezi a munkát a bányászoknak.
    C.) Amíg erre nincs esély addig nagyon gyenge lábakon lépdel a bitcoin mint rendszer mivel fogy az alapanyag, csökken a jövedelmezőség és adott esetben ha a technológia nem tudd lépést tartani a nehézségi fok növekedésével együtt csökkenő profittal akkor a rendszer simán belefordul egy veszteséges rátába és 3 nap múlva 0 lesz a számítási kapacitás mert mindenki kiszáll :(.
    D.) elég gyér a kereseti ráta kivéve ha nem vagy computer mérnök és össze rakasz valami egyedi sajátot vagy nyomod más elektromos számlájára.

    Technika:

    Én vagyok a kvázi "rendszergazda" persze korlátos skillekel mert én mérnök vagyok és nem a infokommunikáció területéről. Ezért magammal tudom a tanácsként adott vásárlást megbeszélni és amíg az agyam két féltekéje között nincs elvágva minden drót addig nem baszssz... magamat :)

    A.) Ennek ellenére vagy kicsit számítás után arra gondoltam ha usb-s vga kártya teljesítménye mondjuk kb. 100 MH/s körüli és USB re lehet 10 -et vagy nX is pakolni akkor egy kissé emelet energia növekedés mellet akár rentáblis lehetne a dolog.

    B.) gondoltam ezt a következők miatt:
    b1.) mert max 8 kártyás PCI-e alaplapról tudok
    b2.) mert egy 15e USB kártya alapjában olcsóbb mint minden 4 db vga kártya után egy újabb gépet is összerakni.
    b3.) az energia használatban egy USB -s kártya töredéke egy PCI-e osnak
    b4.) ezt még akár napenergiával is életben lehetne tartani :)

    C.) ami még gondolkoztatta a kicsi agy tekervényeimet, hogy lehet-e mondjuk csökkenteni a vga kártya terhelését , hogy ne akarja fullban nyomni a számítást mert így akár minden gépen ami a környezetben van egy csökkentett módban futtatható lenne a bányászat - persze úgy, hogy az energia növekedés / számítási teljesítmény a leg optimálisabb legyen. Gondolom ahogy minden műszaki berendezés nem a maxon futatot rendszer adja a legjobb teljesítmény arányt. Igaz ma mindenki minél nagyobb számítást akar kicsiholni mert a számítási kapacitás a szűk keresztmetszet de adott esetben egy 75% terhelés esetén lehet - nem tudom csak gondolom - csökkenthető az energia költség.

    Még 1x bocsi a kissé terjengős eszme futtatásért.

    Ezért gondoltam a már említett USB-s rendszerre.

    Uff

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Új hozzászólás Aktív témák