Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Valami baja van a tápomnak
- VR topik
- ASUS ROG Ally
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
arcitec
üzenetére
Nálam hasonló volt a történet vége nem rég, de szerencsémre tudtam cserélni a procit és megoldódott. A bios-ban UV állítgatás ment félre egy ponton......na kipróbáltam valamit, amit nem kellett volna.
De, kivettem a drága nagy teljesítményű i9-et és betettem a i3-ast. Végül beindultak a dolgok. Tudom sok más miatt is lehet hasonló szitu. Sok sikert kívánok neked a továbbiakban.
Viszont nekem is lenne itt egy megoldandó kisebb problémám amihez segítséget szeretnék kérni, már ha lehetséges. Megpróbálom rövidre fogni.

Adva van egy Clevo P751TM1 laptop külső VGA kártyával futtatva sajnos eddig csak külső monitoron sikeresen. A gépbe MXM vga menne, de az nincs, megspóroltam stb....
Azt mondják ezekben a laptopokban tiltva van az IGP. Vagyis csak 1 vga üzemelne.Amit eddig összeszedtem egy erős gyanú, mégpedig hogy van egy áramcsati a laptopban amit pluszban rá kellene dugni a vga-ra és akkor elmondások szerint kapna áramot az mxm slot. Ezt mondta egy személy. Nálam most egy mxm adapter üzemel ugyanarra a slot-ra csatlakozva külső áramforrásról....eGPU kategória. Egy ilyen.. [link] és van kép a monitoron.
Amit szeretnék az az hogy a belső kijelzőin is lehessen. Ért itt valaki a Clevo laptopokhoz?
Van nyitott bios a birtokomban. Nem szeretnék fekete képernyőt kapni mint korábban amiből szerencsésen kikerültem, ezért nem nagyon merek próbálkozni tudatlanul ezzel-azzal.Abból indulok ki, hogy ha 1 vga legyen belső (akkor nem SG hanem talán PEG....eredetileg az van) képes képet varázsolni a laptopba, akkor kell hogy legyen valami mód arra hogy egy másik megoldás ami ugyanott csatlakozik és üzemel erre képes legyen. De, erre szeretnék választ találni.....
1, Ezeknél a laptopoknál vissza lehet kapcsolni a proci grafikus részét amit letiltottak?
(mert ha igen már nyert ügyem lenne egy korábbi MSI gép esete miatt)
2, A külső vga kártya valami bejelöléssel tudná helyettesíteni a belső clevo kártya hiányát?Bármilyen ötlet érdekel ami nem veszélyes.

-
-
ricsip
addikt
válasz
arcitec
üzenetére
Ilyenkor jól jönne, ha az alaplapnak lenne valami diagnosztikai LED-sora vagy elfüttyögné vajon éppen mije fáj, hol akadt meg, meddig tudott eljutni.
Mert az h. bekapcsolod a gépet, felpörögnek a ventillátorok, az még nem jelenti hogy a gép "elindult". Csak annyit, hogy a táp valószínűleg jó, az alaplap tápellátása is okésnak tűnik, és kapott áramot a processzor. Elindulni akkor indul el a gép, ha már adott a megjelenítő kimenetet, és útban van az oprendszer bootolása felé. Vagy legalább felvillant a billentyűzet LED-je (pl. numlock,capslock-ot tudod állítgatni) stb. Itt ebben az esetben meg lehet teljes tetszhalál is.Annak kellene esetleg utánaolvasni, hogy Quick flash után kell-e valami jumpert rövidrezárni pl. hogy cmos reset legyen, vagy bármi olyas lépés ami ha kimaradt, akkor a gép tetszhalott állapotban ragad a BIOS flashelés után.
Vagy a reset jumper ad fixen reset jelet a processzornak non-stop, hallottam régen ilyen bakiról is. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EAFC 26
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Facebook és Messenger
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Valami baja van a tápomnak
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
- Kingston FURY Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C40BBAK2-32
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest