- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
maxrad1580
aktív tag
válasz
Primelight #399 üzenetére
noterepair kolléga újra tudja neked írni a biost külső íróban.
-
Primelight
újonc
Sziasztok!
Először is Kellemes Ünnepeket!Volna egy ASUS K52F notebookom, a BIOS - még nem értem, hogyan, de - két bekapcsolás között úgy átállította magát, hogy nem magyar billentyűzetet érzékel és nem enged be Supervisor módba, csak User módba. Az ASUS erre annyit válaszolt nekem, hogy ennél a típusnál találkoztak már ilyen hibával...
Az ASUS honlapjáról leszedtem a legújabb BIOSt és felfrissítettem, minden rendben ment, de többé nem indul el, még tölteni sem tudom, teljesen halott a gép (bár pont lemerült volna az aksi, de éppen ezért hálózaton volt, viszont a BIOS restart után már nem égett a töltést jelző LED sem).
Utánajártam a neten, innen tudtam meg, hogy ha NTFS meghajtóról akar valaki BIOSt frissíteni, akkor az tönkreteszi az ASUS-okat, bár ezt az ASUS sem akarja bevallani és a rendszer sem írja ki, a frissítést sikeresen végigviszi, de utána többé nem indul el.
Ezen a problémán tud esetleg valaki segíteni?
Előre is hálásan köszönöm!
Üdv,
Primelight -
noterepair
tag
válasz
maxrad1580 #396 üzenetére
Nem kicsit,, nagyon 😜😜
-
Vodkateso
újonc
Helló!
Nekem olyan problémám lenne, hogy frissítettem a bios-t a nemrég vett Lenovo z50-75-ös laptop-omon, és olyan jelenség történt, hogy folyamatosan a boot menüt hozza be és nemlehet tovább lépni..
-
petike333
újonc
Sziasztok!
Nekem egy Acer Aspire 552 G típusú laptopom van, ami most teljesen elhalálozott. Bekapcsolom, és semmi nem történik. A power gomb világít és annyi. A dvd olvasót megpörgeti és kész. Semmire nem reagál semmit. Windows 7 van rajta, egyik nap lefrissítettem, másnap mikor kapcsolnám be, ez fogadott. Mi lehet a gond?
-
magellaner
tag
Sziasztok olyan problémám van hogy nyomtam egy bios resetet a biosból és utánna nem hajlandó elindulni a laptopom,bekapcsolásnál annyit csinál hogy pörög a venti meg az hdd-t elindítja és nincs kép. Elemet nagynehezen kiszedtem. A laptop egy asus x55.Win 8 at telepítettem elötte. Hdd nélkül és elem nélkül is ugyanezt csinálja.Valaki segítene megköszönném.
-
Turcsi08
újonc
válasz
noterepair #389 üzenetére
Ja hogy többen vagytok?
Bocsiii. Bárkinek szól ,aki meg tudná csinálni gyorsan gyorsan...
Az elem már pipa.Meg minden más bootolási lehetőség is. Semmiről nem akarja az igazságot. A chip írással lehet olyat csinálni, a mostani legfrissebb biost ráírni? Vagy legalább egy olyan verziót ami támogatja a Legancyt is?
-
noterepair
tag
válasz
businesbela #387 üzenetére
A p100 lehet vissza tud állni ha a Bios elemet ki veszed , ha mégse ujra kell írni akkor ,.
-
Turcsi08
újonc
Szia! Nekem egy csak UEFIt támogató bios problémám van. Win8 levakarása után derült ki , hogy csak uefit támogat a bios és most semmiről sem bootol és semmit sem lehet kezdeni vele perpill. Szívesen elviszem a gépet Hatvanba akár holnap is , mert nagyon nagyon sürgős lenne sajnos... ha egyáltalán orvosolható persze és vállalod is. Acer e410 viszonylag ritka és új gép is természetesen gari nélkül. Köszönöm a választ előre is. Üdv
-
businesbela
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Toshiba p100-463 laptopom windows alatti bios frissítés közben lefagyott.Tud valaki valami okosságot mondani mit lehetne vele kezdeni?
Előre is köszi.
-
Csizi666
csendes tag
Üdv Mindenki!
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy Lenovo Fles 2 14" gépem amin minden tökéletesen működött Win 8.1 64 bit-es verzión és a legvégére már csak a bios frissítés hiányzott.
A Lenovo honlapjáról leszedtem a hozzá tartozó Haswell-es frissítést. Sikeresen települt, majd az újraindítás után a bott menüt adja be. Ott kiválasztom az ssd winchestert amin a oprendszer van és ezután nem tud elindulni a gép, hanem visszadob a boot menübe!
Esetleg valaki tud rá megoldást, hogy mit ronthattam el vagy hogy mit tudnék csinálni????????????
-
Vangelis
félisten
Nekünk ehez kellene chip író.
25L2006E
Adott egy BIOS Író:
[link]de viszont azt írják, hogy csak 25L2005 ig ír.....
Nem is látni olyat ami írná a HP bios chipjét.
-
GoZoL
senior tag
válasz
Vangelis #382 üzenetére
Szia!
Ez a topic kicsit ki van hallva én is kínlódtam pár hete egy HP pavillion laptoppal, bios frissítés után nem kapcsolt be a kijelző így tuti sikertelen lett a frissítés. Itt a PH-n találtam egy srácot aki újraírta a biost és azóta is működik. Ha érdekel akkor privátot írj és megadom a címét a srácnak.
-
Vangelis
félisten
Üdv srácok!
Ilyen gondom volna:
Windows alatt bios frissítés közben lefagyott ( teljesen, semmire nem reagált! ), ujrainditas utan se kep se hang, mivel a wincsi nemrég lett cserélve a recovery partíció nincs meg, tönkrement. Néhány angol oldalon találtam leírásokat az USB-s recoveryre, de nekem egyik sem működött. DE érthetetlen leírások voltak, összefőggéstelen zagyvaság. Ha valaki küldene egy linket, amibenm érthetően le van írva, akár angolul azt megköszönném...
-
freenz
újonc
Hali! Nekem egy Samsung NP700Z5C típusú laptopom halálozott el bios frissítés következtében. A történet nagyon egyszerű: öcsém bezárta a programot frissítés közben. Ezután restart, majd a power-leden kívül semmi életjel. Ez volt kb fél éve, azóta már 3 helyen volt, köztük laptopszervízben, és bios írónál is (jelenleg is ott van). A legnagyobb probléma, hogy nem találok/találunk hozzá való biost. Ebben szeretnék segítséget kérni.
Előre is köszönöm! -
kismester2
újonc
Sziasztok! Barátnőm laptopján azt a jelenséget tapasztaltam hogy (nem tudom volt e már ilyen panasz ezért leírom) Nvidia videókártyán futtatja a játékot (Geforce GT 620M) és teszem fel lenne 70 FPS de kb 2-3 másodpercenként bedöcög ekkor lemegy 30 fps re 1 pillanatra és aztán ujra csinálja. Az érdekesség az egészben hogy ha az adott játékot áttálítja az integrált videókártyára, akkor az nem döcög, csak az Nvidia. Hozzátenném hogy már nem egyszer újra volt telepítve és driverezve is, (BIOS-t nem frissítettük.)Mikor újonnan vették a laptopot akkor nem volt vele efféle baj, viszont mióta elkezdődött mind 1 mit csinálsz. az Nvidián döcög a játék az integrálton nem. (Samsung np300 e5x-s02hu notebook).
Köszönöm előre is ha van valakinek ötlete rá
Szerintetek ezt befolyásolja a BIOS? Érdemes lenne forssíteni? Illetve, ennél a Samsung notinál hogy néz ki egy BIOS frissítés? mert én sehol nem találtam..
-
GoZoL
senior tag
Sziasztok!
HP DV6780Se bios frissítés tökéletesen lement és a következő bekapcsoláskor nincs kép világít az összes visszajelző led. Próbáltam a recovery biost 1 hosszú 2 rövid síp hallatszik, addig amíg ki nem kapcsolom a laptopot. Teljesen kuka a laptop? Köszönöm!
-
törölt tag
Üdv.
Adott két laptop, mindkettőnél ugyan az a hiba jelenség. Bekapcsol a ledek szokásoson világítanak, ventilátor is felpörög néha ahogy kell neki csak kép nincs.
Mindkettő Inteles, és Intel videokártyás szerintem nem reball kell nekik. Lenovo G550 és Toshiba NB200.G550 nel volt próbából ram, cpu cserelve, külső moitoron sem volt semmi.
NB200 nal ram csere, külső monitoron sincs semmi.Ez után próbáltam mindkettőn pendriverol biost frissíteni, CrisDisk segítségével, a bios.wph fájlt a gyártó honlapjáról szereztem be.
Konkrétan az érdekelne hogy mit jelent az hogy ha egyik laposnál sem indul el a bios frissites pendrivrol.
Két féle pendrivrol is próbáltam, rengetegszer, de semmi. Nem sipol a gep, a pendriv nem villog hogy barmi is történne.A laptopok nem most romlottak el de most volt időm foglalkozni velük.
Segítséget, tanácsot előre is köszönöm.
-
stagenull
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS U30JC típusú notim, ami sajnos behalt BIOS frissítés közben. Nem tudom pontosan miért, még az is elképzelhető hogy lemerült
(tudom, megérdemlem, nem kell mondani)
Semmit nem csinál ha bekapcsolom, fekete képernyő. Néha felpörög a venti, aztán elcsendesül.Esetleg ez még menthető lenne valahogy? Minden megoldás érdekel.
Előre is köszi a válaszokat. -
szabyka95
őstag
válasz
TDansz5000 #367 üzenetére
Na igen, megfelelo bios frissitessel uj hutobordak nonek a laptop belsejeben ..
-
vétó
aktív tag
Sziasztok, Lenovo Thinkpad T400 BIOS frissítés után sötét maradt (újraindításig eljutott, és aztán semmi; csak a bt, akku és hálózati töltés ledek világítanak). Van rá valami varázsige ami ad még neki esélyt, vagy ennyi volt?
-
TDansz5000
újonc
válasz
noterepair #366 üzenetére
Csak csalogató volt, hogy a hűtés javulhat ha felrakok egy új BIOS-t... Van, hogy 100 fokig felizzik a procim...
-
noterepair
tag
válasz
TDansz5000 #365 üzenetére
Jo lesz az csak ne piszkáljátok azt a biost mert akkor örökre elmegy kekszet kapálni!!!!!
-
TDansz5000
újonc
válasz
noterepair #364 üzenetére
Ráfrissítettem eleinte ugyan az volt nem akart indulni meg valami szöveget írt ki + a hűtés maxon pörgöt, de vagy 3-4x újra indítottam és most már megjelent a Dell logó + ne pörög a hűtés a bios-t pedig lehet használni. Hát nem tudom ha így maradna nem bánnám...
-
noterepair
tag
válasz
TDansz5000 #363 üzenetére
Próbáld meg még egyszer ráfrissíteni a Bios-t, lehet rosszul hibásan írta fel , 😁
-
TDansz5000
újonc
Sziasztok. Bios frissítés után a rendszerem a dell 15r n5110-en megzavarodott. A windows bebootol de szörnyen pörög a hűtő és ha simán rá megyek arra, hogy leállítás akkor kikapcsol majd magától újra bekapcsol. Csak az segít, ha kiveszem az aksit. No már most, hogy be jön a windows, sőt a bios is. Csak nem lehet benne semmit sem módosítani, van-e esély arra, hogy vissza állítsam? Választ előre is köszi!
-
PDavidson
újonc
válasz
maxrad1580 #172 üzenetére
Sziasztok!
Nekem egy samsung NP355V5C típusú gépem van. 2 napja, azaz pénteken BIOS-t frissítettem, azóta jelentkeznek a tünetek: lefagy a gép, nem indul be. Ma már egyáltalán szóba sem áll velem.
Indításkor a ledek világítanak, a ventillátor hol pörög hol nem, de a kép nem jelenik meg.
A javítása sürgős lenne, nagyon!
A segítséget előre is köszönöm! -
noterepair
tag
válasz
Franky2Ster #357 üzenetére
Nincs mit ,
-
Franky2Ster
senior tag
válasz
noterepair #356 üzenetére
Köszönöm!
-
noterepair
tag
válasz
Franky2Ster #355 üzenetére
Ne bántsd mert nem lesz jobb, és gyorsabb se, utána meg géped se !!! Nem éri meg !!
-
Franky2Ster
senior tag
Hátha itt hamarabb választ kapok!
Kérdésem az lenne,hogy neki -e merják állni egy Dell 7737 Bios frissítésnek a secure boot -ot kikittattam és vettem új windows kulcsot mert a gyári telepítő frissítős secure boot egy rakás .... volt! Most jelen pillanatban A06-os bios van fent és a Dell oldaláról a gépemhez tartozó új bios verzió pedig A09-es?! Köszönöm előre is a segítséget! -
knorbert15
csendes tag
válasz
knorbert15 #353 üzenetére
A pontos noti megnevezés Toshiba Satellite C55-A-1P2
-
knorbert15
csendes tag
Sziasztok, van egy Toshiba Satellite notebookom. Szeretnék bele tenni plusz 4 gb RAM-ot, az alap 4 mellé, megnéztem, hogy DDR3L kell, olyat vettem még a késleltetés meg a Mhz is egyezik, a márka Kingmax. Behelyezés után el se indul a gép, ha kiveszem megy. Megcserélni nem mertem, BIOS-ban viszont néztem, hogy nincs a RAM-ra külön beállítág, pl hogy óra jelet húzzak. Szerintetek lehet hogy BIOS frissítés kellene? A noti 16 Gb-ot támogat, és 2 Slot van, az egyikbe a gyári van. Vagy lehetséges, hogy a vett memória a hibás? Bocs ha véletlen OFF.
-
housejoy
tag
Sziasztok ! beismerem én voltam a hülye amikor kitaláltam biost frissítek de utólag már bánhatom
az történt hogy az Acer Aspire 8930G laptopomon szerettem volna INSYDE EFI biost frissíteni, tettem ezt windows 7 x 64 alól ,el is indult a progi láttam a folyamat ábrán hogy törölte az előző verziót majd miután írni kezdte volna az ujat elszállt a a progi valami hibaüzenettel..., magától leállt a gép(windows kilépett) és onnantól kezdve nem hajlandó bekapcsolni. áramot kap mert ez a típus ha bedugom a töltöt kikapcsolt állapotban is kéken világít a zsanéroknál meg a power gomb. akksija az már rég nincs benne.szóval sejtettem én ezt hogy bios chip csere kellene és rendeltem is egyet ebayről,viszont nem pontosan azt a típust küldték mer állítólag azt már nem gyártják (winbond 25x16avsig) helyette ezt küldték állítólag felis programozva 25q16dvsig, ki is lett cserélve viszont a gép maradt teljes nyugalmi állapotban. szóval vagy a chip mégsem kompatibilis vagy eleve elfelejtették rátenni a bios progit .vagy létezik az hogy a biossal valami más is elszállt? most ujra rendeltem chipet nagynehezen kaptam eredetit állítólag felégetik rá amit kell de ha az sem válik be nagy gondban leszek. nagyon hálás lennék valami jótanácsért bár sztem az fórum mester segítségét kérem majd ha ő úgy látja van esély a hibajavításra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- iPad topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- ASUS ROG Strix G16/i9-13980HX/1920x1200/165Hz/32GB/1TB/Geforce RTX 4070 8GB
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- ÚJ ÁLLAPOT, 97% AKKUMULÁTOR Macbook Air M1 8/256 Asztroszürke
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest