Új hozzászólás Aktív témák
-
p5quser
tag
válasz
Pyttawrx #993 üzenetére
Sziasztok!
Csakhogy más már ne fusson az én hibámba, gyaníthatóan típus specifikus dump kell, vagy - mint esetemben - vegytiszta gyári bios. A serialt és a típust át tudtam írni, az oem win kulcs viszont heló ugyan, de mivel az alaplap már becsekkolt az ms-hez, így nem kellett vesződnöm az aktiválással. A bitlokert kikapcsoltam előtte, csak a pin kódot kellett megváltoztatni.
Kb. egy hete stabilan működik a noti. Nem dobja el a touchpadet, a bluetooth eszköz sem válik köddé (ezt elfelejtettem írni múltkor), alszik, eszik, jár, kel, teszi a dolgát.
Még egyszer köszi!
Sziasztok! -
p5quser
tag
válasz
Pyttawrx #989 üzenetére
Sajnos most nem vagyok a notinál, hogy lefényképezzem a biost, de nincs erre vonatkozó, releváns beállítási lehetőség benne. Se az érintőképernyőre.
Szerinted ha letöltök egy friss biost a lenovoról, dump méretűre vágom és felrakom ch341a-val, teljes törlés mellett, annak lehet értelme? -
p5quser
tag
válasz
Pyttawrx #985 üzenetére
Úgy csináltam harmadjára hogy win install után letiltottam a driver frissítést. Csak a win frissítéseit raktam fel. Semmi változás. Pár újraindítás és nuku touch. Aztán jött ki az új bios, ami egy windows májusi frissítést hivatott javítani. Ezért gondolom hogy valami bios-hiba lehet a háttérben és nem hardveres.
A toucpadra és a billentyűzetre gondolok. -
p5quser
tag
válasz
Pyttawrx #983 üzenetére
Alapból nem látja a touchot és a billentyűzetet. Igaz, 18.xx es a linux volt. Nem telepítettem fel, hogy vajon lehúzza-e a drivereit. Illetve az is fura volt hogy nem tudok semmilyen legacy os-t elindítani rajta, pedig a biosban ott van az opció. Csak efit hajlandó bootolni.
Köszi hogy segítesz! -
p5quser
tag
válasz
Pyttawrx #981 üzenetére
Üdv!
Ez megvolt, ahogy írtam is. Szépen lefrissítette, majd pár napig jó is volt. De a frissítés is csak felülírt részeket. Nem tudom vannak-e elmentve a dumpban modelspecifikus beállítások és mi van akkor, ha csak egy megvágott clean biost rakok fel.
Ha egyátalán ez a baja. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
Pyttawrx #977 üzenetére
No para, csak ne úgy ajánld a videót, hogy megfelelő módszer, inkább csak kiindulási alap. Főleg, hogy a tápot SOHA nem így csatlakoztatom; csak egy tizedmásodpercre billen félre a fesz konnektorba csatlakoztatáskor, már viszi is magával a vadászmezőkre a cuccost.
HP-k félrefrissítése 99%-ban user error.
Első körben mindent ki belőle, amit csak lehet (akku, ram, hdd, odd), ez nyilván típusfüggő, majd hard reset. Ezután max 1 ram modullal, más továbbra sincs benne!, már ekkor a gombkombinációt nyomva tartva csatlakoztatom a töltőt, várok 5 másodpercet, majd megpróbálom bekapcsolni.
Ez az alapeljárás nálam, a gép reakciójától függ minden további -
BlackDRose
csendes újonc
-
BlackDRose
csendes újonc
válasz
Pyttawrx #933 üzenetére
Pendriveról BIOS fristés? Nem próbáltam. A jótállást olvasva, ha BIOS telepítés okán halt meg a gép, akkor nincs rá gari (azt nem tudom, hogy, ha gyári BIOS a gép saját honlapjáról telepítve is érvényes?). De azért megpróbálom a szervízet. CMOS elem kivétele-visszarakása megoldhatja a problémát? BIOS írást, hol?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Macbook Air 2020 8/256GB dobozos
- Thinkpad T490 27% 14" FHD IPS i7-8565U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS érintő Ultra 7 165H RTX 2050 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Lenovo Thinkpad T14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 PRO 8540U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro 3 év garancia
- Latitude 5550 15.6" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest