Hirdetés
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dell asztali gépek
- ASUS ROG Ally
- RAM topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
-
Nem lett szerencsém. Rendeltem a megfelelőt. A feliratok mind stimmelnek a stick-en a K235 gyári stickkel, de a Connect Utility és a logioptionplus is azt írja, hogy a párosítani kívánt eszköz nem kompatibilis. A Connect Utility szerint 1 egér van a stick-hez párosítva, de nincs olyan menü, hogy törölni.
Az Unifying szerint nincs megfelelő stick a gépben. Ez rendben is van.
Van ötleted, hogy lehetne mégis összehozni? -
Köszönöm. A nano lesz az mert egy "elveszett" vevőt megtaláltam egy selejt laptopban. Az nem működött egyik bill.-el sem, de a második szoftverrel újra tudtam párosítani az egyik bill.-el. Így most van + egy működő billentyűzetük. Ha kell nekik a többi, vetetek velük nano-kat.
-
vegatti
csendes tag
Dell külső billentyűzet magyar.
Hát boldog voltam első nap, de a szoftver sajnos gyorsan tanul.
Másnap megint alig voltak magyar karaktereim. A Numlock ki-be kapcsolgatása akkor már nem segített. A beállítások->eszközök,nyomtatók->gépelés-> speciális billenytűzet beállítások-> Beviteli nyelv gyorsbillentyűi menüben megtaláltam, a szövegbevitel a nyelvek között (mit akarok a nyelvek között????) parancsot, ami Bal alt + shift -et jelent.Ezt megnyomva aznap ismét boldog voltam.
Ma megint ékezetek nélkül kezdtem, és a fent leírtak közül semmi nem segített.
Ugyanabban a menüben, van a Váltás erre: magyar (Magyarország) - magyar (eddig észtek voltunk??) , de ehhez nem volt definiálva gyorsbillentyű. Definiáltam, lenyomtam őket és most megint jó.Alig várom azt az egymást követő 2 napot amikor ugyanazzal a módszerrel működni fog.
A munkahelyen meg is haltunk volna , ha ez a gép nem kezelte volna flottul a külső Dell billentyűzetet, igaz az még XP-7 volt. -
dqdb
nagyúr
a másik végére ráforrasztod a billzeted eredeti kábelének a JST csatiját a megfelelő színsorrendben
Ha tényleg JST, és nem csak valami nagyon rá hasonlító, akkor annál szétpattintható a csatlakozó (az S betű solderless), és forrasztani sem kell.Ha jól emlékszem, akkor ennek a csatinak 1.5mm a rasztertávolsága
Mindenképpen le kell mérni, mert ezenkívül 1 mm-es és 1,25 mm-es változat is létezik (épített billentyűzeteknél ezekkel találkoztam eddig), ami szemre eléggé hasonló. Tolómérő + Conrad oldalán ott van az adatlap a pontos méretekkel és hamar kiderül.Chuzzlee803: a pontos csatlakozóméretekkel kérdezz rá az egeres topikban, hogy tud-e valaki az AliExpressnél közelebb és biztosan jó méretű kábelt.
-
-
-
dqdb
nagyúr
-
Lex Icon
senior tag
Köszi a tesztprogit, de ezzel se megy, pedig átállítottam a progit 105 gombosra, amin látszik az a gomb is. A PS/2-re dugott billentyűzeten érzékeli, az átalakítón keresztül nem.
Másik gépen is próbáltam, de nem működik.
Amit linkeltem képet, az nem pontosan olyan, mint az enyém. Apró eltérések vannak. Nem találtam pont olyan képet.
Miért gondolod, hogy amit linkeltél az jó? -
Lex Icon
senior tag
Ott valami windows layout rosszul van beállítva turpisság lesz a háttérben, ha jól emlékszem, akkor a magyar 101 layouton le van tiltva az ISO billzetek +1 gombja.
Keresgéltem ilyen bill. direkt kódot (leütéskor és felengedéskor is) adó progit, de nem sikerült találni csak netest, de az meg a Win-től kapja.
Kipróbáltam BIOS-ban, ott nincs win layout. A PS2-es portban lévőről "\"-t hoz be í-re, míg az átalakítósón semmit, tehát valami más lehet a gubanc. Találtam már Arduinoval megoldott átalakítót, azon azt programozom, amit akarok, de ha van rá működő megoldás, inkább nem tölteném ezzel az időmet.Összepattintás után már ezen sem megy a gombok fele.
Valószínűleg meghúztad a fóliát a leszorításnál és az érintkező lemarta a fóliáról a fém csíkot. Nekem is van egy ilyen példányom, elraktam donornak.
Nekem a másik 2 működik és szeretem. Ezek a mostaniak nekem nem jönnek be. Szeretem, ha a leütésnek van hossza, érzete. -
nyunyu
félisten
Zseniális, 4 évvel fiatalabb rondábbik RS 6000-em is csak addig működött hibátlanul, amíg szét nem szedtem megnézni, hogy mikor öntötték a házát. (nem volt a hasán a szabvány Cherry dátum
)
Összepattintás után már ezen sem megy a gombok fele.Mondjuk azon sem volt élmény gépelni.
-
dqdb
nagyúr
A magasság egy dolog, a kupak formája és a kapcsolóház formája is számít: low profile Cherryre jó a DSA és XDA kupak, ez eddig oké, alacsony szoknya. De jó a böszme magas MT3 is, mert olyan a belső formája, hogy nem ütközik össze a kapcsolóház a kupakkal, míg a jóval alacsonyabb Cherry profil fennakad.
-
Borsy
csendes tag
sajna a doboza elég megtévesztő volt, azon úgy néz ki, mintha maguk a billentyűk is világítanának!
nem várok csodát egy ilyen kategóriájú billtől természetesen, de szerintem az hogy világítanak a billentyűk az már alap dolognak kellene lennie...
most egy aula mittudoménmilyen billentyűzetem van, ezzel meg lennék elégedve tökéletesen, csak nagyon kopnak lefelé a billentyűk. -
dqdb
nagyúr
Közben lemértem: bottom outnál 2,2 mm távolság van a kupak és a plate között (Cherry profilnál és XDA-nál is, hirtelenjében ez a kettő volt kéznél), szóval erre a kapcsolóra a kedvenc szavaddal élve tanga kupak kell. Pontosan nem lehet számolni, mert a PCB-kapcsolóház teteje és PCB-stem vége távolságok vannak megadva, a plate-kapcsolóház távolság ismeretlen, csak becsülni lehet, és kép alapján ez is jóval rövidebb.
Vékony Cherry profilos kupaknál a belseje 14,3×14,3 mm széles legkívül és 10,9×12,9 mm legbelül, a merevítéseknél, ami a szokásos 4 mm-es útnál mélyebben van 12,6×13,1 mm, szóval a kapcsolóház itt nem lenne akadály.
Most nézem, hogy a stem is rövidebb (4,3 mm vs 3,2 mm), szóval egy szabványos MX keresztre tervezett kupak nem is menne fel rá tökéletesen.
Sehogy se jó ez, úgy tűnik.
-
dqdb
nagyúr
A Tesoro Agile kapcsoló a Kailh KH kapcsolót rejti. Maga a kapcsoló kisebb és alacsonyabb, mint egy szabványos MX méretű kapcsoló, szóval ha a Tesoro nem építette a szokásos 19,05 mm-es távolságnál sűrűbbre a kapcsolókat, akkor a kupak szoknyája ilyen téren nem fog problémát okozni, mert 2,7 mm-rel kisebb a kapcsolóház az egyik irányban és 1,8 mm-rel a másikban.
Olyan téren inkább, hogy alacsonyabb 3,8 mm-rel a kapcsoló, így az OEM profilos kupak biztosan a plate-en fog csattanni még bőven a bottom out előtt, és szemre a Cherry profilos szoknyája is túl nagy (lusta vagyok elővenni a tolómérőt). Márpedig világítós magyar kupak csak OEM profillal akad, nem világítós, de világos magyar kupak, ami tökéletesen látszik a monitor fényénél pedig Cherry profillal.
És miután eljutottam oda, hogy nem létezik megfelelő 3rd party megoldás, hozzátenném azt is, hogy nem szabványos az alsó sor kiosztása, így az amúgy is minimális magyar kupakválaszték kétharmadát már ez a tény is kilőné, ha a többi nem tette volna meg
Ezért szoktuk mindig kihangsúlyozni a billentyűzetes topikban a szabványos alsó sort előnyként, és a saját kapcsolótípust hátrányként (főleg akkor, ha az macerásan cserélhető), ahogyan a low profile építés is hatalmas hátrány jelenleg, ha kupakkészlethez szeretnél nyúlni (akár ez a Kailh KH, akár Cherry MX LP, akár Kailh LP/Choc).
-
Buncaman
tag
Köszönöm a válaszokat!
Valahonnan szerzek akkor Nem USB-s Bill-t. Régen volt, de fene gondolta hogy kelleni fog.
Ha utána sem oké a dolog, akkor veszek gombot. Ám a rendszer is a lemerülést írta.
De magát azt hogy nem veszi a billentyűzetet gondolom nem okozhatja vagy igen? -
bandi0000
nagyúr
-
WolfheartGR
őstag
őőő, valahogy megoldódott...
Ne kérdezze senki, más is használta a gépem, kifaggatom.
Egyébként egy billentyűkombionációval súlyosbított valamelyik egérbillentyű...
Hónapokkal ezelőtt volt ilyen problémám márt akkor kigugliztam, most több napi msnlog és guglilesés után sem találtam meg a megoldást.
Demost öröm és bódottááá -
Happy187
tag
Remélem igen, mivel van ilyen nyelvi csomag, amit a telepítő lemezről akar felrakni: Komplex írásrendszerek, és jobbról balra író nyelvek fájljainak telepítése. Van egy ismerősöm is aki pl héberül ír a gépen, és jobbról balra megy, hogy annak kell. Annyiból jó neki, hogy eredeti Xp-je van, és neki volt a géphez telepítőlemez, min ezek a fájlok megvannak. Nemtudom, ha elkérem esetleg tőle, akkor a feltelepítéshez kéri a serialt, vagy ha nem is telepítéskor rájön, hogy ez nem a gép amire arról a lemezről fel lett rakva az xp? Remélem érthető volt kérdésem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest