- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, gyerekek! Minden igazi ReWork-össel fordult már elő ilyen
-
Na, akkor mit felejtettem el?
-
-
Látom már hajnalban nem bírtok magatokkal!
-
Benji77
aktív tag
Ami büdös....az szar
-
Benji77
aktív tag
Tőle vettem a Kinkbo-t fluxot is. Tuti, hogy az se japan gyártmány. Aktív állapotban elég szúrós szaga van.
-
mobileman
senior tag
válasz
KillHates #769 üzenetére
Pedig kénytelen leégetni magát..Nehogy már a Kínaiakat kelljen másolni, ha ők azt írják, hogy eredeti, akkor itt nálunk nem kéne eredetinek feltüntetni..Kína nem az eredetiségről híres..
Az eredeti nem így néz ki, és az 'Advabced' elég eredetinek hangzik Advanced helyett, ami a dobozon van
-
-
robick5
tag
-
mobileman
senior tag
Ki akar venni nagyon eredeti Amtech fluxot occóé?
[link] -
f27
senior tag
Én kb olyan 55-60 ilyen gépet javítottam le,de amit tavaly nyáron csináltam azok is müködnek!
Iszonyat érzékenyek ezek a chipek a hőprofilra,ha nemjól emelkedik és nincs betartva a 6fok/s hűtés már rosz is lesz.
a héten 3db K50 javítottam .
Senki nemjelzett vissza hogy nemüködne,illetve akiket ismerek használják regeltől estig és jók még. -
f27
senior tag
Ez de durva...
Ide hoz egy szerviz egy fusi notit hogy nézzem már meg mert ők nemmennek semmire vele.
Mondom ok hát nézük meg... Kérdem mi a hibajelenség.
Nemcsinál semmit szó szerint.
Tápot nekilököm full agyhalott..
Leveszem hátlapot hiányzik minden chip róla
Kérdem ti szedtétek le róla valami hőlégfúvóval? mert a csatik feketére égtek a chipek mellett...
Dehogy ,és mondom ezzel szívtok pár napja és aztsem vetétek észre hogy se chipset se GPU se ramok nincsenek már az alaplapon -
f27
senior tag
válasz
KillHates #752 üzenetére
Olyan chipeket amiről nemtudom hogy 100%-ig müködik saját magam építem be! ilyen chipek azok,ami üzemképtelen alaplapokrol bontott! Ill ha valakinek tényeg nagyon kell,és kétes, elküldöm felteszi és ha müködik fizeti!
Eladni csak 100% üzeképes chipeket adok el!
Tesztelt chipeket veszek megbizható forrásombol,ill üzemképes alaplapok bontásábol.A becsület kodexel nincs baj,nemismerek itt sem olyant aki füllentene,viszont ha átgondoljuk a javítgatásainkat,ki dolgozik itt valós gyári hőprofilokkal,és kidolgozik kitalált innen onnan össze gyüjtögetett,általunk talán jónak mondható profilokkal?
Én 100ezreket fizettem a hivatalos profilokért hogy véletlen se haljon bele egy chipsem a müveletbe.
Vagyis ha útközben meghal egy chip,azt kibizonyítsa be hogy jóvolt? Hiába mondja meg őszintén valaki hogy nemindul azzal sem az alaplap...Több ezer chipet vettem már és lehet mákos voltam,de az utolsó 5db G86 chipeken kívül mind jó volt
A G86 osak 2012 chipek voltak és ugyan elindult mindegyikel a gép,de ahogy drivert kaptak belső monitort lekapcsolták külsőn jóvolt -
f27
senior tag
Benji77
Megérkeztek a chipek
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #749 üzenetére
Tudom
Nagyonsok chipet tartok készleten,folyamatosan érkeznek új chipek,és rengeteg üzemképes alaplapokat bontogatok le azoknak a chipjei is beépítésre ill eladásra kerülnek. Jelenleg is van vagy 50 alaplapom ami bontsra vár,ebből van vagy 20 ami jelenleg is bekapcsol és müködne,van vagy 10 ami 0perces zsír újak és már ezt azt lekaptam rolúk,vagy még tényleg érintetlen új. -
f27
senior tag
mind 2007-es 8k futárral együtt.
-
Hunter2
addikt
Olyan kérdésem lenne hogy a 7600go-N-A2-vel van valami csereszabatos chip amit fel lehet rakni a helyére?
7300, 7400 esetleg? Egy toshiba a100 vga-ra kellene.
A másik kérdés hogy tudtok-e biztos forrást mcp67mv-a2-re? -
Nem tudom, hogy mi mi a fenét kepesztünk a rework állomásainkkal? Itt a tuti megoldás 799,- Ft-ból (ennyi a csirkekeltető lámpa a Tecsóban) és máris mehet az ipar!
-
vondra
csendes tag
Üdv!
Érdeklődnék hogy nem tudja e valaki, hogy normális (nem hőlégfúvó akrobata!) bga -zó van e Székesfehérváron?
Előre is köszönöm a választ -
Pályázati úton kaptam a KFKI-Gamma Művektől.
A Jingce meg megy VITUKI-ba
(végre tudok majd rendesen dolgozni Gergőnél)
Álmodik a nyomor...
1.2 GHz-es szkópod nem igazán lehet, vagy akkor már nem kínai BGA-zó géppel gurigáznád a kaksit...
Az a típusszáma a jó kis DSO1200-as Hantek-ednek!
200MHz-es és 500 Ms a mintavételezése. Nagyon jó kis gép az! El ne add semmi pénzért! -
-
-
ez nagyon jó! És tényleg!
Szerintem akik tervezik a PCB-ket azok sem tudják, hogy mit csinálnak. A múltkor kb 70 oldalas kapcsolási rajzot kellett átböngésznek egy tetves visszacsatolás miatt.
Na, beszéltünk a PWM-ről az AMD-s gépeken erre mit találok az egyik Acer-PB alaplapon:
Ezt csinálja sunyiban az RS780 ha "leül". Acer márkaszervizben volt a gép
Most már vígan kocog a masina... -
Furmany
csendes tag
Sziasztok!
Itt sok a profi szaki, elekadtam egy asus A6000KM géppel hátha valaki tud segiteni.
Hiba bekepcsolás után a MAX1544 AMD PWM Controller ic kb fél perc után tüz forro és lekapcsol a gép.
Látszolag minden müködik kép minden van. Mi okozhatja a hibát ic szar vagy mi lehet vele? Már egy csomo forumot olvastam erröl de senki nem irta hogy mi okozta a hibát. Rajz alapján feszeket jonak mérem ez a kisidö alatt. Köszi. -
Benji77
aktív tag
Már a második Asus K50AB szopat meg.
Kis naiv az RS780-at kezdem újragolyózni, de nem az a ludas, hanem az Ati 216..... vga.
Szóval K50-nél azzal kezdjetek -
f27
senior tag
robick5
Jók ezek a robick5 matricák,de akárhányat leszedtem mind leszehető/visszatehető anélkül hogy sérülnének
Kicsit cserintem ha bevágnád 4 oldalt szikével miután felraktad,akkor nemjönne le épben roluk.
-
f27
senior tag
van valakinek olommentes 0,5 és 0,6 golyói készleten?
Sn 96 AG3
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #715 üzenetére
Találkoztam igen.
Némelyiken sikerűlt egy bios frisítés (újabb verzió ha van) és megoldotott,illetve kikell venni az alvó módot és helyette egy hibernálást állítani arra kikapcsol biztosan.
Amugy ez nem a vidkarinak a hibája hogy az a marha nemkapcsolja le a tápfeszeket a magrol,és hütés nélkül halálra sül.
Inkább a biosé amit persze hogy is írnál átt ha nem hozzáférhető az adattömeg.
esetleg ha nemtalálsz rá más megoldás,olomentes forrasztás rá és slep kikapcsol/letilt!Minden gépet egy lézeres hőmérővel is ellenőrzök.
Ha megegyezik a monitorozott hömérsékelt a mag felszínén mértel akkor nemfoglalkozok vele,ha nem akkor betolom a kézi szondát a seggébe és úgy ellenőrzöm le!Illetve találkoztam pár DV 6-DV7 gépnél ahol sz@r volt a gázcsőben a gáz és csak a magok mellett volt buzgón forró a cső végénél meg alig,vagyis rosz volt a hűtése mert elrobant 100fokon szegényke
-
Ha a VID megugrott, akkor az a 45-47 fok és 68-75 fok nem annyi.
Mivel a gép által mutatott hőmérséklet nem egy szenzor eredménye, hanem egy matematikai műveleté.
Ha megnézed a nominális áramfelvételt és a magmérethez adott disszipációs értéket, akkor már könnyű kiszámolni, hogy valójában hány fokos is a GPU.De ennél sokkal egyszerűbb egy jól működő gépen csinálni egy referencia mérést valami jófajta szondával és utána összehasonlítani egy magasabb VID-ü gép méréseivel. Máris meglesz a hunyó; a megmakkant V-BIOS.
Más:
Ráfutottál már az AMD HD5 ezres széria sleep-ignor hibajelenségére? Nem nagyon böngésztem az AMD-s hibajelenségeket mostanában, mert van most mit sütögetni, de olyannak találkoztam, egy HP DV7-essel, hogy az "ilyet még nem baxtam" kategóriát teljesen kimerítette;
Mivel mint ahogy fent is írtam, (meg a lustaság fél egészség), szondázni szoktam a GPU-t mint monitorozni.
egy HP DV7-es elég furcsán viselkedett; mondhatni visszatérő vendég lett idővel. Már az összes chip új golyókon ült, de még mindig 2-3 hét alatt elromlott. Kapott új chip-eket is (NB, GPU) és megint visszajött.
Megint felélesztettem a gépet, be a szonda, hagyom valami HD-s videóval hadd kínlódjon az AMD fosadék. Minden rendben; 65 fokig kúszik fel benne a GPU, a venti kellemesen duruzsol, a Turion ZM70-es is egész Centrino módjára viselkedik; megáll 55 fok körül. Ott is hagytam a gépet, hadd főjön a levében. Visszamegyek olyan egy óra után, a gép szépen készenlétben. Már kapcsolnám vissza amikor látom a műszeren, hogy 96 fokos a GPU meletti szonda. Persze odanyúltam, mert tuti a műszer a rossz. Hát nem az volt, viszont most már bármikor le tudom olvasni a mutatóujjamról az hőcső gyártási számát
Az Turion langyos volt, viszont a GPU már elérte a magleválást éppen a láncreakció előtt volt pár fokkal, hogy nem csinált Hiroshimát a gépben. Utána olvastam és kiderült, hogy van egy olyan szériahibás HD5xxx-es ATI Mobility (persze mi más lenne?) sorozat ami egyszerűen nem meg le sleep-be hanem kocog tovább az utolsó órajelen amin a gép alvásba küldés előtt hajtotta
Csodás! Gyanítom, hogy nem ez az utolsó amivel találkoztam... -
f27
senior tag
válasz
KillHates #713 üzenetére
G86-631-A2 volt rajta gyárilag,érdekes mi?
Tudom hogy selejt a 630 széria,de azért 1-2évet kihúznak az új chipek is,mellesleg nemlétezik javított chip csak átcimkézett,és ezt biztos forrásbol tudomA hűtésén nem modosítottam,nyugalmi álapotba 45-47fok szerintem hibátlan. Terhelésnél 68-75fok ez sem vészes ,és terhelés abbahagyása után pár perc mulva 50fok alatt volt.
Viszont a bios kicsit átíródott mi az hogy 0,9V-helyett 1,1V
A max 1,1V helyett pedig 1,4V kap a chip?Szerintem ez nem éppen normális feszültségek. -
Hűtésmódosítást megcsináltad? Különben lefőzi magát fél óra alatt.
Nekem szoktak menni két-három hetet is, de ahogy Gergő mondja, csak idő kérdése, hogy mikor fingik ki megint.
A másik hibája a D630-830-nak, hogy a hőcsövük elenged, és nem hűtenek rendesen. Ezt is meg kell addig nézni, amíg szét van szedve. -
f27
senior tag
Találkoztatok már olyan esettel,hogy pl egy DELL D830 nál foltos képernyővel hozták be reball után nemvolt változás ezért tettem rá egy új G86-630-A2 GPU-t
és másnap este ugyan azzal a hibával elszáljon? -
nahunn
tag
Valaki találkozott már Macbook-nál azzal, hogy alsó foglalatban lévő RAM-ot nem látja, a másikban megy de fagyogat, főleg mozdításra. i5 van rajta integrált NB, az lehet kaka vagy ezeknél is szálszakadás?
-
f27
senior tag
Eddig egy db hibás sem jött ebből a szériábol.
40$ egy chip pontosan 216-0774007
Most egy szériás G86-750-A2 hibás chipeket fogtam ki,de kicserélik mind.
Felteszem megy mind,de nemhajlandóak elfogadni a drivereket,vagy csak a régebbi drivereket.ketté törette a cég velem és kértek fényképeket róla(felirják a sorszámukat ) kis köcsögök
-
Benji77
aktív tag
Asus K50,K51 esetén az alaplap másik oldalára (BGA chip túlsó fele) is lehet rakni vastagabb (2,5mm-ses) thermo pad-et. Csak ki kell vágni a fekete műanyag fóliából pont akkora darabot és máris fémes felülethez tapad a pad, így egy csomó hőt a billentyűzet alá vezeti. de nem lesz túl meleg a billentyűzet sem.
HP DV6-9 -es szériánál is alkalmaztam már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest