- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobileman
senior tag
Nem gondoltam, hogy nyugatra dezertált hazánkfiai ennyire masszív alkoholisták
-
d3lete
aktív tag
Az mitől lehet hogy egy videókártya nem ad képet de alatta bebootol a rendszer és 2. kariként töékeletes üzemel. Crossfire ben is. Ez feladja a leckét. (HD 4890)
-
Benji77
aktív tag
Nekem annyit bőven megér, hogy nyugodtak az éjszakáim
-
ielektros
senior tag
válasz
Benji77 #2876 üzenetére
Amikor kinabol megveszed az arut azaz importalod. Errol a DHL kiallit neked egy szamlat amit ugyan ugy koltsegkent lelehet irni. Mivel az osszeget befektetted alkatreszbe igy az kiadas. Persze ennek akkor van ertelme ha a kinaival nem iratsz ra 20 forintos erteket a csomagra. Ez baromsag mert valoban nem kell vamot fizetned erte akkor, ellenben nem tudod a teljes kiadast leirni a jovedelmedbol. Magyarul tobbet buksz mint keresel vele. Az egesz eves konyveleseim atnyalazasa ezt mar bizonyitotta. Pedig eleinte en is vertem a konyvelot, hogy baromsag. Aztan nem. Ha meg EU-bol veszel chipet akkor lehet, hogy bruttoban 30%-al dragabb, de ugrik a helyi afa az arbol es nincs vamkoltseg. Aztan meg ugyan ugy koltsegelheto az eves jovedelembol. Szoval ezt erdemes tenyleg atragni mielott nekiesel. Ki kellene szamolni, hogy mennyi penz az ami ebben a temaban erintett. Es rosszabb esetben is kihozod nullara de akkor minden hivatalos.
Nem celszeru rogton a fekete utat jarni (nem allitom, hogy igy teszed) mert a feket penzbol novekedni nem lehet. Lehet belole BMW-t venni talan, de ceges szinten valos erdemi novekedest nem tudsz csinalni hivatalosan. Azzal meg nem emelkedik a ceged erteke. Ha meg a cegednek nincs novekvo tendenciat mutato erteke akkor nem tudsz a nagyok szintjere eljutni ha bele gebedsz sem. marpedig egy jo szakembernek gondolom ez a celja.
-
ielektros
senior tag
válasz
mobileman #2882 üzenetére
Kotekedes nelkul. Mi a gaz azzal ha afas vagy? Mert a befizetett afat az ugyfel kifizeti neked. A vasarolt termekek afajat meg visszatudod terittetni. Vagy az a gaz, hogy az afaval megnovelt ar mar tul sok? Ezt kikell ertekelni, hogy mennyi penzrol van szo. Mert nekem pedaul nem hulyeseg hasznalnom 3 honapig az allam penzet majd negyed evente visszafizetni. Addig is tobbet forgatok.
-
Benji77
aktív tag
6 millió Ft alá vagyok belőve, mivel van munkahelyem és abból nagyobb, fix jövedelmem származik.
Erről már beszéltünk MSN-en.
Üzemanyag költséget is elszámolok+ villany, gáz.
Tegyük fel, hogy egy ügyfélnek chipet cserélsz 20eFt-ért. Adsz neki 20eFt-ról számlát.
A chip ára Kínából 10eFt, amit nem számolhatsz el.A számla miatt 20 eFt-ról kell leadóznod.
Akkor mi marad? -
f27
senior tag
-
ielektros
senior tag
válasz
Benji77 #2865 üzenetére
mire gondolsz pontosan a koltseg elszamolasnal?
ha nemetbol veszel chipet es olyan az ebay-es ajanlat, hogy benne van az MwSt azaz az AFA akkor alapbol 19%-al olcsobban megveheted ha van EU-s adoszamod. Az eves jovedelembol pedig koltsegelhezo azaz a kifizetett osszeg utan nem adozol. legallabis itt ilyesmi.
-
Benji77
aktív tag
Ha németből rendelek új chipet, akkor a kapott számlát itthon elszámolgatom költségként?
Mert ha igen, akkor bőven megéri onnét rendelni, még ha drágább is . -
ielektros
senior tag
HM55-ok mennyire meghalosak? asus noti nem indult. GPU jonak tunt, levettem a HM55-ot golyoztam es most mukodik. csak kerdes, hogy meddig?
-
ielektros
senior tag
Ok Feri koszi akkor rendelek kintrol DHL-el. Ez most fontos ugyfelnek lesz es siman kifizeti azt a 20€ plusszt a gyorsasagert.
ebay-en en mar vettem golyozottat tobbszor es hat jah... Nem kimagasloan jok a taoasztalatok. Ha innen veszem nemetbol a golyozottat akkor nincs gond mert ugyis szamlas, garis. Max visszakuldom neki.
-
Kocska89
tag
Sziasztok.
Asus X5DAD bekapcsol, power led világít. Proci melegszik venti is ki-be kapcsol, de kép nincs. Vga már próbáltam, északi/ déli híd lehet rossz?
-
f27
senior tag
Rendel mostanaba valaki 5db. GF-6600-A4 GPU-t?
-
f27
senior tag
válasz
KillHates #2820 üzenetére
Ha van benne infra ( marmint ha valodi infra lenne benne)
Akkor is levegovel szalitja le a meleget a chippig.Ugye amit a kinai sotetinfranak nevez,egy sima keramiaban egy cekaszt jelent!
Infrahoz semmi koze nincs.Nekem van egy olyan erzesem,mikor en vettem az X4 emet akkor frissen volt koppintva a valodirol,es meg eredetibb cuccok voltak benne.
Mostanra a kinai tutira kiapolta egyszerubb cucokra .
Viszont az aran nem valtoztatott. -
Csak nem infrás géped lesz?
Nem is tudom ki prüszkölt majd egy éve, mikor mondtam, hogy szépen vissza kell majd térni az infrára mert a levegő használhatatlan lesz egy bizonyos golyóméret alatt
Nem én találtam ki, hanem az ERSA fejtágítón sokkoltak minket. Ami a vicc az egészben, hogy AZ előtt egy évvel, meg még ŐK mondták, hogy itt vannak az új állomások, a forradalmi meleglevegős megoldással!
-
Meg ne vedd!! Egy kalap sz@r! Arról váltottam át Tőled vett 9803-asra.
Szerintem a Fluke direkt csinálta ilyenre; állandóan úgy elkalibrálódik úgy, hogy használhatatlan lesz: még egy sz@ros ellenállásmérésre sem lehet nyugodtan használni. A kijelzőjükből meg tényleg elszökik a gáz. Pár alkalommal még utána lehet feszíteni a nagyfeszt, de egy idő után már nem engedik a komponensek. -
f27
senior tag
Igen a felso resze alitolag hibrid.
Nem bontottam meg szett a kazant de jo nagy ,nem egy sima kis cekasz van benne szerintem
Az x4 is mas neven compard agy milyen neven 20,000$Nekem volt ilyen Fluke45 muszerem, jo volt a kijelzoje bar en nemszerettem mint muszert.
El is adtam fenebe. -
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #2809 üzenetére
Bezony, meg azert ott az Omron es jo par ceg meg. De siemens az iparban azert hidd el Feri, hogy nem orvend ekkora tiszteletnek. Sok esetben azert van hasznalva mert azt kell hasznalni... De ha lehet en kerulom. Ennek ellenere az igenybevetel a forraszto allomasban nem tulzott, igy valoban kicsi az eselye a meghibasodasnak. Amit erdemes ellenorizni jobban az a tapegyseg. Ezek a Siemens PLC-k mocsok tap erzekenyek...
-
f27
senior tag
válasz
ielektros #2803 üzenetére
8 senzoros hofigyeles.
Automatikus chip felismeres,es akar kalibral hozza egy profint (bar ebbe annyira nemhiszek)Ha uj chipeket teszel fel full gombmyomasra felteszi a chipet.
Ahogy nezem most az arakat,az x4. 8000$
Nem ment le az ara neki mint az osszes tobbi gepnek.
Oszinten szolva en orulok neki kicsit.
viszont alitolag a siemens vezerloket kicsereltek valami egyszerusitett vezerlesre mar az uj x4 ben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged