Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdi
veterán
válasz
durkonorbi #113 üzenetére
Ha hülyeséget írtam akkor azt írd le, nem fogok megsértődni. Nem tudom mi bajotok van azzal, hogy állítottam valamit, minek kell ledorongolni engem, nem mondtam, hogy okosabb vagyok nálatok, semmi ilyesmi, csak konzekvensen tartottam magam egy valószínű tévedéshez.
Ti meg véresen komolyan veszitek ezt itt
Na mind1. Nem folytatom a vitát, és én is küldök néhány morcos arcot
Igazatok lehet, bár akkor továbbra sem értem, mi a fészkes fenének tesznek a háziasszonyok sót + ecetet, ah a vízkövet fel akarják oldani ...
Lehet, hogy ez csak egy legenda, de annyira felbosszantott ez a dolog, hogy megyek és leverem az anyósomat (Ő mondta, hogy az ecetbe sót kell tenni, aztán fölforralni a teafőzőben). Igaz a amygarázatot én gyártottam hozzá.
Ja, hogy el ne felejtsem, még néhány morcos arc az arctól a nagyarcoknak:
Ja és idézem az anyósomat, aki nemzetközi hírű takarításkutató: ''ecet + só és fölforralni''.
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
válasz
durkonorbi #113 üzenetére
Helyes, még szerencse, hogy nekem didaktikából kell most vizsgáznom és nem kémiából...
NaCL+CH(mittudoménmennyi)OOH = CH(mittudoménmennyi)OONa + HCL ???
vagy fordítva?)
b@ssza meg, 20 éve nem foglakozom kémiával
valami olyasmifélére emléxem, hogy a CH3COONa oldódása kisebb mint a NaCL -é, ezért az oldatban több lesz a szabad H+ ion és Cl- ion, mint szabad Na+ és CH3COO-.
Na ezért.
idézzek is ?
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
Na ebben egyet értünk. A savon meg ne vitatkozzunk , mert én meg vegyészmérnök vagyok (jobban mondva voltam) és már elég régen volt amikor a sók oldahatóságát tárgyaltuk...
viszont ha desztvízben kifőzted és utána gyors száradást akarsz, akkor mosd át alkohollal. Pl. a pótfestéktöltőnél is ezt ajánlják.
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
csak néhány példa a só+ecet használatára
:
1) Bővebben: link
2) Bővebben: link
[Szerkesztve]
van még)
na mindegy
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
válasz
Zordkaszás #79 üzenetére
Minden csak értek és mérték kérdése, nem ?
Még gyógyszerként is szoktak sóssavat adni...
LOL végre egy jó beszólás
[Szerkesztve]
már egy perce egyfolytában röhögök ....
[Szerkesztve] -
rdi
veterán
válasz
Zordkaszás #76 üzenetére
ráadásul - bár ezt lezt, hogy rosszul tudom - ecet és só keverékéből létrejövő sóssaval kéne próbálkozni... (bár ebben nem vagyok biztos, de vízkó ellen kitűnő szokott lenni)
egyébként pedig behelyezés előtt leragaszthatnád az oldalán lévő érzékelő - csatlakozókat...
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- További aktív témák...
- MSI GTX 1060 GB
- (új) IPI Float 88 dual 8K black gamer egér (PAW3395, 42g, carbon fiber composite ház)
- Húsvéti Akció - (új) Eweadn X21 Pro pink gamer egér (PAW3395, 3 üzemmód, 56g)
- Egér Modding! Alkatrészek: mikrokapcsolók, enkóderek, kábelek, talpak, gripek, stb.
- Húsvéti Akció - (új) Machenike L8 Pro white munka+gamer egér (PAW3395, Infinite scroll, RGB töltőáll
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest