- Computex 2025: Jól sikerült a be quiet! belépője a perifériák világába
- Computex 2025: Nézzük miket mutat idén a DeepCool!
- Comptex 2025: Házak, tápok és kézikonzolok az Antec standján
- Computex 2025: Profi SSD-k, hűtők és más kiegészítők az Adata standján
- Computex 2025: Monitortól a tápegységig mindent megnéztük az ASRocknál
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
őstag
válasz
Dr. Akula #29 üzenetére
Pont az emuláció miatt nem lesz szükség kritikus tömegre. Mind macOS-en mind Windows on ARM-on használtam x64 alkalmazásokat minden probléma nélkül, sebességgel sem volt semmi probléma.
Fejlesztés szempontjából sem nagyon különbözik az ARM, meg az x86, max ha nagyon low level optimalizációkat használna az ember, de sokszor ezek már librarykban meg vannak oldva.Az Appleről leírtak meg jó nagy hülyeség
-
Gábor001
tag
válasz
Dr. Akula #26 üzenetére
Amire gondoltam, az az, hogy ami fut, az jól fut, maximum lassabban.
Nyilván az emulált programok sosem lesznek natív sebességűek, de mennyire baj ez egy átlag felhasználónak? Windows natív, Chrome natív, Office natív, a nagy szoftvercégek kihozzák korán az ARM verziót (hozzáteszem, az én felhasználásomban is vannak olyan programok, amiknél még híre sincs az ARM verziónak, és szükség lenne rá, de én nem vagyok átlag felhasználó), más mi kell még?Játékoknál a handheld gépek valószínűleg érdemelnek valamennyi figyelmet, amiben az ARM kifejezetten jó, így kizártnak tartom, hogyha az ARM natív kód csak egy legördülő menünyire van, akkor ne próbálkoznának azzal is a cégek. Ez más, mint Mac-re hozni a programot, ami jóval bonyolultabb.
Nem hiszem, hogy az ARM a 3DTV sorsára jutna, az Apple is emellett áll, aránylag sok sikerrel. Viszont azt gondolom, hogy Windows környezetben továbbra is lényeges lesz az x86, nem szűnik meg az ARM ellen, így a kettő valószínűleg párhuzamosan lesz egymás mellett még hosszabb ideig.
-
Gábor001
tag
válasz
Dr. Akula #21 üzenetére
Nem teljesen értem a problémát. CISC-ről RISC-re nem annyira bonyolult a váltás, maximum nem használja ki a program a teljes regiszterbankot. Teljesítményveszteség, ahogy mondtam, várható (amin javítanak hardveresen és szoftveresen), de mi mással lenne a probléma? Tudomásom szerint sem az Apple-nél, sem Win10 ARM alatt nem volt kompatibilitási baj az x86 emuláció miatt.
Játékoknál pedig nem az x86 emuláció okozta a fő fejtörést, hanem az új GPU, sok játék el se indul megfelelő márkájú kártyák nélkül. Elvileg ezt is megoldották valahogy, erre gondoltam. Más kérdés, hogy azok eléggé kihajtják a CPU-t, így lehet lemaradásban lesznek az Inteltől/AMD-től, amíg nem írják meg az új játékokat ARM-re.
Meg nem váltja a világot, de végre normális teljesítményt pakoltak az ARM verzió alá. Eddig is az volt a fő gond, hogy az ARM PC-k a (hasonló árú) Inteles PC-kkel szemben sokkal lassabbak voltak, ami nem ellensúlyozta a jobb üzemidőt.
-
Gábor001
tag
válasz
Dr. Akula #16 üzenetére
Azért ez más, mint egy Linux-Windows átmenet. Itt csak a kódot kell átfordítani ARM-re, ami mindennemű hiba nélkül megy, de teljesítményveszteséggel. Linux és Windows között a könyvtárhívások stb. lefordítása okozza a gondot inkább.
A nagyobb és lényegesebb programok valószínűleg (mondjuk) 1 éven belül átíródnak, a régebbi programoknál pedig elnézhető valamennyi teljesítményveszteség. Játékok még a kérdésesek, de a Qualcomm szerint azokkal sem lesz komolyabb probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Macbook Air M1 2020 8/256GB, akku 99% garanciális 2027.03.12.-ig
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6300u(4x2,9Ghz)8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,SSD
- MacBook Pro 15 Retina,Core i7,GT 650 VGA,16GB Ram,750GB SSD,nagyon szép állapot
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest