- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Projektor topic
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
SipiBcs
őstag
Sziasztok!
Kiadó albit keresünk a kedvessel. Min 2 szoba az ideális. Ha valaki tud valami ilyesmit, ne tartsa magában. Köszi!
Ugyanitt 2 és fél szobás penzai, első emeleti lakás eladó!
[ Szerkesztve ]
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
akaigx
csendes újonc
Isten éltessen minden Fero02-t!
-
lemmy71
őstag
Realme 8 5G vagy 9i. (nekem az 5G nem fontos) még nem döntöttem el. Nem vagyok egy nagy igényű ilyen téren, lényeg a nagy aksi és a 3,5 jack aljzat, mert a műhelyben az az első hogy ráakasztom az erősítőre és rádiót hallgatok
A T -tol 40 + 30 összevont kedvezménnyel 7 ezerért elhozhatom a már élő szerződésemre. Nekem ennyit meg ér, még ha nem is egy atomerőmű a készülék[ Szerkesztve ]
-
lemmy71
őstag
Valami gond volt az ügyfélkapus imei szám ellenőrző programmal. Ma újrapróbáltam és jogosult választ kaptam, meg is csináltam az előzetes regisztrációt. Ha időm engedi akkor irány a szolgáltató és ott hagyom nekik az őskövület 2610 -t
-
lemmy71
őstag
válasz DrBubo77 #41485 üzenetére
Igen évekig a szekrényben pihent a nokia, amikor a Z2 megadta magát akkor vettem elő ezt az őskövület. 2021 novemberétől folyamatosan be van kapcsolva és hébe hóba van egy két hívás és sms is rajta.
#41484 Papooo
Nem céges. Több mint 20 éve vagyok "telekom" ügyfél, anno a westel 900 -al kezdtem a pályafutásomat
Na mindegy, elengedtem ezt a témát, nem szorulok rá a narancs akcióra majd megoldom magam -
Papooo
senior tag
válasz lemmy71 #41483 üzenetére
Amennyiben céges kártya volt benne, akkor az nem számít.
Két éve használjuk a menlóhelyemen anyós leselejtezett okostelóját, a céges (ezer éves nyomógombos) helyett.
Az se jogosult az imei alapján, mert céges kártyával volt használva.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
lemmy71
őstag
válasz DrBubo77 #41481 üzenetére
Ez egy tartalék szám vészesetére, de ez is előfizetéses és néha használom is. Ezt a Nokiát valamikor tavaly novemberben üzemeltem be újra azóta nem volt kikapcsolva és volt egy két hívás meg sms is. Itt élek magyar vagyok, mi kell még
Ja rájöttem, nem vagyok narancs ügynök költsék gyógyszerre azt a 40 ezret -
DrBubo77
veterán
válasz lemmy71 #41479 üzenetére
Egy fontos feltételnek nem felelsz meg.
Minden magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy, aki olyan 3G-s vagy 2G-s mobilkészüléket szeretne korszerű, 4G- vagy 5G-képes okostelefonra cserélni, amelyen 2021. július 1. és 2022. április 30. között legalább egyszer sikeres hanghívást indított, adatforgalmat bonyolított vagy SMS-t küldött.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
lemmy71
őstag
válasz Papooo #41476 üzenetére
Üdv.
Ez a mobilcsere dolog hogy is működik a valóságban. Nagyon láma vagyok ezen a téren és telefont is max 5 - 6 évente cserélek. A mostani készülékem megadta magát, usb port akku kuka. Így elővettem az ezer éves nokiát, ezt hogyan tudnám valami értelmesebb telefonra cserélni, megmondom őszintén fizetni nem igazán akarok érte. Nekem nem lételemem a telefon -
Papooo
senior tag
-
Papooo
senior tag
válasz grafnet #41472 üzenetére
Mobilcsere programot megjátszani?
Bevittem egy nyomógombos szutyit ami megfelelt a előírásoknak, és 0 forintért (39990 ft volt a készülék, és maximum 40000 forintos állami támogatást adnak) vettem egy Realme C11-et.
Jó, tudom, nem túl acélos a teljesítménye, de családi tartalék telefonnak megfelel.Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
grafnet
veterán
Srácok,
Karitatív segítséget szeretnék kérni:
Olyan telefont keresünk, ami nem mai flagship, de használható:
- böngésző,
- Kréta,
- YT,
- FB és társai,
appok futtatására.Egy nagyon rossz anyagi helyzetben lévő családnak keresünk készüléket, ami már neked nem kell, de már pénzt sem nagyon tudsz érte kapni, de még használható.
Ingyen, vagy némi kp fejében megnéznétek a fiók mélyét?(Nekem sajnos nincs már, mert a srácok az előzőt mindig leselejtezik... törött kijelzős telefont meg csak nem adhatunk ajándékba!)
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
DLDKox
aktív tag
Valakit nem érdekel egy számítógép, a héten dobtam össze új alkatrészekből:
- Kingmax 8GB DDR4 2666MHz
- Cooler Master 500W Elite V3 tápegység
- KINGSTON 500GB NV1 M.2 PCIe SSD
- ASUS PRIME B560M-K
- INTEL Core i3-10100F 3.60GHz
- ASUS GT 730 2GB DDR5A ház illetve a dvd író egyedül használt.
Az alkatrészek ára 160e volt, fél áron vihető. -
doberman
senior tag
-
p.t.r
aktív tag
A megmondóemberektől elnézést kérek. A többieket viszont továbbra is várom.
-
public73
senior tag
ZURAK!
van valakinek ismerőse aki alaplapot javít, tesztel, bevizsgál és nem kókler, hentes, szakbarbár?
konkrétan egy asrock x300 a potenciális jelölt... -
Morris
veterán
Nem tudom, hogy bonyolult e, mert engem nem érdekel. Békés megye pont olyan hely, ahol nincs értelme száguldozni. Én betartom a sebesség határokat, így pont leszarom, hogy hol mérnek.
Jó lenne ha mindenki így tenne.
Ezért nem értem, hogy ennek a kezdeményezésnek mi értelme. Tudván egyébként, hogy a waze évek óta tökéletesen működik ebből a szempontból is. -
ZetorGumi
addikt
Jórésze a mai usereknek szerintem már Waze-t, vagy egyéb GPS alapú alternatívát használ, amiatt, mert kifejezetten erre van.
Régebben emlékszem, volt sok ilyen Viber csoport, de mára szinte mind kihalt, pont emiatt, amit fent is említettem.
Az, hogy meríti a telefont, nem hinném, hogy nagyon igaz lenne, mert háttérben futó alkalmazásként sem észrevehetően gyorsabban merül a telefonom, illetve 90%-ban vezetékes CarPlayt használok. Hogy másnál ez hogy van, passz, de szerintem sokan tudják tölteni a telefont az autóban.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
p.t.r
aktív tag
válasz Stylewars_kp #41458 üzenetére
Köszi!
-
p.t.r
aktív tag
Kedves urak!
Lenne egy újabb erőtlen próbálkozás részemről a VIBER békéscsabai traffipax közösség indítását illetően. Itt lehet csatlakozni, ismerősöket invitálni, stb., majd később bejegyzéseket tenni a közösségben.
Köszönöm mindenkinek, aki velem tart. -
p.t.r
aktív tag
válasz grizlisandor #41455 üzenetére
A folyamatos gps használat gyorsabban meríti az akksit, nem futtatjuk. A vibernél meg talán lehetne egy ilyen csopihoz más jelzőhangot is adni.
Nálam nincs ilyen gond a viberrel. -
p.t.r
aktív tag
válasz Stylewars_kp #41451 üzenetére
Közösséget akartam létrehozni, de úgy tűnik ez nálunk nem elérhető. A csatorna, amit lehet, az viszont elég egyoldalú, csak az adminok tudnak bejegyzéseket tenni. Nem jó ez így.
-
p.t.r
aktív tag
Sziasztok!
Elég sokat ülök autóban, sokszor látom itt-ott a trafit és gondoltam kipróbálhatnánk egy ilyen viber csatornát. Hátha érdekel még valakit. Tudom, hogy vannak erre speckó appok, de azt nem futtatom folyamatosan, a vibert meg alapból igen.
Aki úgy érzi, hogy csak ez hiányzott, az csatlakozzon.
Köszi!Traffipax Békéscsaba csatlakoztatása a Viberen https://invite.viber.com/?g2=AQBplvW%2FC94eCU%2B89rwZa0yz6vdumB%2FsAwR%2B4NQjtzcXrglGFjTfYefDm6MVoYIR
-
sanzi89
addikt
Valakinek ötlete, hogy hol lehetne venni betonba keverhető, erősítő üvegszálat Békéscsabán? Minimális mennyiség kellene, és a posta több, mint maga az üvegszál. Szaszák, Ádám tüzép kilőve, OBI, Praktiker kilőve.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
yohnsee
tag
Sziasztok,
Békéscsabán ismertek olyat, aki bérbe vállal ultrahangos tisztítást? 2db 11cmx11cmx4cm nyomtatott áramköri panelem lenne, de ezért nem vennék egy gépet, mert kb. 2 évente lenne szükségem rá.AVR
-
Gyuri27
félisten
Nincs valakinek 3 vagy 4 pin y kábele ventihez Urak?
Amd - Radeon - Ryzen
-
public73
senior tag
válasz littlelion21 #41438 üzenetére
ezeöccáé?
-
littlelion21
addikt
Vegyetek telefont: [link]
-
Dani_kp
addikt
válasz Stylewars_kp #41432 üzenetére
Persze, azzal nincs baj.
Tegnap elvittem kipufogó dob cserére, akkor meg nem világított. Tök véletlen az egész. Vicc.grafnet: megnézem . Illetve most adtak egy tippet, hogy érdemes lenne biztit is cserélni, mert az is tud szivatni.
[ Szerkesztve ]
https://ingatlan.com/33821564
-
ZetorGumi
addikt
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Dani_kp
addikt
Békéscsabán vagy a közelben tud valaki rendes, megbízható autóvillamossági szerelőt. Abs visszajelző világít a műszerfalon, de maga az abs működik. Én csak kontakt hibára gyanakszok.
-
benzol
aktív tag
Esetleg nincs valakinek a szekrényben lapuló, porosodó de még működő eladó walkie talkie-ja?
///\oo/\\\
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz Stylewars_kp #41425 üzenetére
Az meg csak hagyjan, de ha nem olvasod el az utolso 1200 hozzaszolast akkor majd jol megkoveznek minden kerdes miatt
...
-
Stylewars_kp
őstag
köszi mindenkinek. El is felejtettem, hogy ph!-n mindenre is van külön fórum.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
grizlisandor
veterán
válasz Stylewars_kp #41422 üzenetére
Nem kellett volna off topicnak jelölni a hozzászólást, hát beszélgetünk.
Nyílt egy külön topik a témáról, Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb). -
Gyuri27
félisten
-
Stylewars_kp
őstag
Valaki eltudná magyarázni ezt a gáz/áram kedvezményes ár témát? Vagy van valakinek egy jó cikke erre?
Éves szinten beleférek, de télen a villanyba+gázba havi szinten karcos lesz. Ha túllépem arra hónapra pluszt fizetek? De éves szinten meg benne vagyok. Vagy van egy éves keret, az ha lefogy akkor fizetek felette már drágábban?[ Szerkesztve ]
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
doberman
senior tag
-
BaKeSZ87
őstag
Ahol nincs több cég is ahova bármikor átvesznek szó nélkül, ott úgy gondolja a főnök, hogy ezt megtehetni. Erre a cinizmusra csak úgy tudnék reagálni, hogy akkor itt az A4-es, írd alá, aztán mint gyerek korodban, csináld magad!
Szar helyzet, ha mindent le kell nyelni, mert kell az az állás mert nincs másik.
Nem csoda, hogy elvándorolnak az emberek, így utólag kiszámolva 24-25%-kal több fizetésért jöttem el '14-ben, a munkakörülményeket, szakmai fejlődési lehetőségeket pedig össze sem lehet hasonlítani. -
Dani_kp
addikt
Tipikus "főnöki" hozzáállás. Mert ugye tudjuk, hogy mi a különbség a vezető és főnök között.
De az a durva, hogy szemrebbenés nélkül mondanak ilyet és ehhez hasonlót az alkalmazottaik szemébe. Meg amit így rajtad és gondolom másokon is így "megspórolt", azt majd év végén karácsonyi prémiumban megkapja.https://ingatlan.com/33821564
-
Dani_kp
addikt
válasz BaKeSZ87 #41406 üzenetére
Ő konkrétan a Linamarban való szenvedés és kínlódás miatt ment el. Plusz ami nagy érv, hogy gyulai, oké van 4 sávos gyorsforgalmi, de akkor is naponta 2x25-30 percet spórol, kocsival megy.
NoLF: sokszor a nyugalom többet ér, mint a pénz. Amúgy meg gépészmérnökként sem kapott többet, ugyan úgy 3 műszakban, csak robot beállító, karbantartóként.
De egy másik osztálytárs egy elég nagy középiskolában volt rendszergazda, ahol mindent is neki kellett csinálni, hangosítás, projektor beállítás...stb., minden olyan, ami kellhet 1-1 nagyobb rendezvényen (évnyitó, évzáró, ballagás). Mind ezt nettó 180-200k.ért, tizen akárhány év után. Mikor felmondott, marasztalni akarták, de nettó 230-nál többet nem tudtak volna neki adni.
Most a rendőrségnél rendszergazda nettó 280k.ért plusz juttatások, ha jól emlékszem.Nem tudom, itt ennyire gáz ez akkor? Én már ezekhez az árakhoz, információkhoz hozzászoktam, szóval tényleg nem tudom.
-
public73
senior tag
válasz Gyuri27 #41408 üzenetére
jelenleg lakást újítok fel (sajátunk), így hivatalosan 2,5 órát "dolgozok" egy nap (10:30-13:00) pesten (személykocsiban utazva), amiért kapok 170k-t nettóban...békéscsabán ( vagy békés megyében, tökmindegy) mindezért napi 9-10 órát kellene a belemet kihajtva megfeszülnöm...kész röhej ez az ország!
-
Gyuri27
félisten
Itt ez van. Itt a tescóban is jóval kevesebbet keresnek mint kecsótol felfelé. IT, progis, rendszergizda felét harmadát jeresi a pestihez, dunántúlihoz képest. De vannak akik szakmunkás minimált. Ez itt más világ. Nagyon más. De mondthattam volna a kömüvest, burkolót vagy bárkit. Munka csak csak lenne, de fizetni nem fizetnek. A linemarba, csabametalnál, kuka és sorolhatnám 40-50% a fluktuáció minimum. Ja és elöszeretettel alkalmaznak közvetitön keresztül. Akik a fizetésedböl még vesznek is le. Henkelnél is ugyanez. Ez itt uraim a vadkelet.
Amd - Radeon - Ryzen
-
BaKeSZ87
őstag
válasz Dani_kp #41405 üzenetére
Akkor ahogy Gyuri is írta ez a nettó 300k a 3 műszakért ami a standard körülbelül arrafelé.
Ennyire nincs munka, hogy gépész diplomával elmennek az emberek karbantartani három műszakba? Itt sincs kolbászból a kerítés, de azért gépész diplomával irodán dolgoznak az emberek 8-tól 4-ig ( vagy rugalmas munkaidőben ) légkondicionált irodában, nem három műszakolnak. Három műszakba én sem járnék ( tudom fene a kényelmes p.csámat ) pedig csak érettségivel meg OKJ-s CNC-forgácsoló papírral rendelkező gépbeállító vagyok. -
Dani_kp
addikt
válasz BaKeSZ87 #41402 üzenetére
Cnc-t nem tudom, de volt egy gyulai osztálytársam (villanyszerelést tanultunk), Ő robot karbantartó volt a Linamarba. Jelentkezett a Gyulára az Airbus-ba villanyszerelő karbantartónak, szokásos 3 műszak és elvileg ~450k. bruttó + kafeteréria , amivel felvették. Amúgy gépészmérnök végettsége is van.
Amúgy a Linamarba műszak/soronként volt 3-5 gépbeállító, akik a meó papírok alapján végeztek korrekciózást, persze ha méltattak megnézni... a betanított "géprakók" pedig 3-4 gépbe rakták a megmunkálni kívánt alkatrészt. Elég lélekromboló egy munka volt az.
Amúgy nem lenne rossz hely a Linamar, de a fillérb@szás miatt, állandóan csak újraélezték akár 20x is a kopott szerszámot, utána meg csodálkoztak, hogy selejt és nem fér bele a tűréshatárba az alkatrész.[ Szerkesztve ]
-
BaKeSZ87
őstag
válasz Gyuri27 #41403 üzenetére
14 október óta Győr környékén dolgozom, nem azért kérdezem mert oda vágynék, csak kíváncsi voltam. Itt elég gáz a helyzet, még olyan zöldgombost sem lehet találni, aki dolgozni akar és tud mérni és/vagy korrekciózni. A fiatalok hozzáállása és tudása pedig elszomorító.
-
BaKeSZ87
őstag
Sziasztok! Tud valaki infóval szolgálni, hogy milyen pénzeket ajánlanak CNC vonalon az Airbus alkatrész gyárban? Van egyáltalán elég szakember, vagy átmennek az emberek a Linamarból? Van még egyáltalán Linamar? Nem vagyok képben.
-
Geby
senior tag
válasz grizlisandor #41399 üzenetére
A gyula Tescoban a folyosón a srác nekem egy lehetetlen hibát javított meg. 6 másodpercenként rebootolt a telefonom. Netes leírások alapján a bekapcsológombra gyanakodtunk, de végül a gombot mögötti elektronikán döglött meg valami chip. Ez cserélte valami haverja. Elég kevés esélyt láttam onnantól, hogy kiderült nem a gomb a hibás. De megvarázsolták. És azóta is megy a telefon. Aprópénz volt. Természetesen nem volt mentés a telefonon lévő adatokról....mert minek.....
tel: hetven/hatharmincegy-tizenegyhuszonkilenc
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asszociációs játék. :)
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest