Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim76
aktív tag
válasz Zsivaagoo #6838 üzenetére
Ááááá.... ez defájt 2 rövidke hét szabi, meg 1,5 hét próbálkozás (hogy behozzam az elmaradást) után visszataláltam ide, és mi vár... ezen sírvaröhögtünk... egyik kolléga ex 1st level-es, csak halkan bólogatott, mikor megmutattam neki, és jöttek a sztorik
Feldobtad a napot
Na elkezdek visszaolvasgatni, milyen gyöngyszemek voltak itt még közben.
A conversation végét meg lehet ellopom az aláírásombaThere is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
Végigolvasgatva EZT meg néhány másik, a témával foglalkozó fórumtopicot, azt hiszem, nem szabad nagy jelentőséget tulajdonítani az ASIC quality értéknek, legalábbis 60% felett nem.
Nálam ezt dobja rá, de még ezen is meglepődtem, mert van ebből a chip-ből még 3 féle magasabb órajellel, ugyanilyen gpu fesszel kiadott változat is, egészen 1120 alapig, úgyhogy a 75+% ennél ahogy olvasom egész jó.
There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
válasz MiklosSaS #5233 üzenetére
Az finom, akkor jó bolt volt
Az 560Ti-k úgy hallottam amúgy is általánosan jó minőségűek, elég strapabíró sorozat volt, ezek szerint Shokkolo kolléga igen jó példányt fogott ki még azon belül is.@Shokkolo: egy Fire Srike -ot eressz rá majd, ha van időd, kiváncsi vagyok ott mit hoz a tied.
There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
válasz Shokkolo #5231 üzenetére
Ezen miért csodálkoztál el?
Azért lett belőle 560Ti, mert 90% feletti az ASIC quality-je a GF114-nek, egyébként sima 560, vagy mégalacsonyabb minőségű gpu-nál SE lett volna belőle a gyárban.Így osztályozzák őket... A 100%-os GK104 lesz csak 680-as, aminek valami defektje van, az mondjuk egy blokk letiltása után lesz teljes értékű 670-es, és azok közt viszont lehet, hogy oc rekordot is tud dönteni.
Egyszer olvasgattam egy leírást erről, de most nem találom... ha meg lesz belinkelem - talán techpowerup-os volt, de keresgélek még.[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
válasz MiklosSaS #5200 üzenetére
Nekem ezekben a 2 frissen vett lenovo-ban igazi csalódás az i7-3770, ugyan nem K-s, de még a win 7 élményindex is csak 7,7-re értékeli, pedig ettől, a 3. generációs "übertopcsúcsprocesszor"-tól a 7,9-et vártam volna...
Gyakorlatilag a terrás 7200-as hdd-vel, a 8gb 1600-as ram-al a használat során kb. a fiam a6-3650 gördülékenységét hozza. SSD-vel sokat javulhatna, meg , ha valami cpu igényes dolog menne rajta, akkor biztos domborítana, de nemigazán értem , hogy miért torzult el a világ annyira, hogy már minden beszállító a rendszeréhez, ha prezentációs notebook, ha asztali, szinte office gép kell, akkor is képes odaírni, hogy min. requirement 3rd. gen core i5 (3rd. gen. core i7 recommended).
És nem azért, mert biztosra akar menni, hiszen egy pentium 2020-as röhögve elvinné, hanem mert így tűnik komolyabbnak a rendszere - hisz milyen rendszer az , amihez egy celeron is elég...There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
válasz Zsivaagoo #5166 üzenetére
Igen, de már nemigen lehet kapni, meg drága is, ha csak monitoring funkciója van a rendszernek. Nem kell grafikus teljesítmény alá. A Zotac-nak már a GT610-es kártyájából is van 2 DVI-s, az negyedébe kerül, csak előbb a dvi plittelést kell megoldani, mert a jelek szerint most sem a displayport-dvi átalakítóval van gond. Ma jön egy másik fajta splitter, kipróbáljuk azzal, ha az se megy, akkor EZ lesz + 2 db. HDMI-DVI átalakító, azokkal még nem volt gond, és akkor minden monitor külön portból lesz hajtva.
-
Jim76
aktív tag
válasz mackosajt #5142 üzenetére
Most szereztem egy 8400GS-t, és próbaképp rádugtam a dvi splitter-t... láss csodát, fhd mindkét monitoron prímán megy... Már csak az a gond, hogy azon meg 1 dvi, 1 vga van, a vga splitter mögött meg max 1600x1200 a felbontás Az amd szivat, nem kicsit, lehet beleb@szarintom a csavarhúzót az oem 7450-be, hogy véletlen se induljon el többet, és akkor jöhet egy rendes vga bele
Lenovo... én így (nem)szeretlek
-
Jim76
aktív tag
A 7450-en 1 db. displayport és 1 db. dvi van... nincs hdmi ez ilyen sz@r oem verzió, a lenovo konfig része, a választható vga-k legerősebbike az i7-3770+8GB ram mellé... röhej.
ThinkCentre Edge 92There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
válasz mackosajt #5129 üzenetére
Igen, és ez a nagyon furcsa... ha a dp üres, és a dvi-re dugjuk a splittert, akkor is crt monitornak látja , és 640x480-ra állítja be, és nincs csúszka, hogy feljebb tegyed... mindkét monitoron. Ha simán 1 dp, 1 dvi 2 monitor akkor hibátlan fhd mindkettő, és látja a monitor típusát is... lehet, hogy a delock dvi splitter a sz@r?
Nem írnak felbontást hozzá, de nem gondolnám, hogy reális a mai világban olyan dvi elosztó, ami vga felbontást tud... a fhd-t legalább át kéne vigye mindkét szálon.
Ez a cucc, amiről szó vanThere is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
Akkor GTX650 lesz... az 4-et kezel a leírás szerint is. Itt a teljesítmény huszadrangú dolog.
thnx, ezt nem tudtam eddig, hogy az amd csak 3-at kezel.Mackótestvér: hát azokat feldughatjuk, a jelek szerint... minden splitter utáni képernyőn 640x480 a fix felbontás , és nem jövünk rá miért
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
mod: Ez szerintetek tud 4 monitort kezelni? 4 csati van rajta, de a leírásban azt írja up to 3 displays... az mire vonatkozik, csak az eyefinityre?
-
Jim76
aktív tag
válasz Zsivaagoo #5114 üzenetére
Igen, sajnos ez kilőve... A gyökér lenovo képes egy i7-3770 konfigba olyan B75-ös alaplapot beletenni, hogy 1 db. 16x-os pcie van rajta. Persze egy Quadro5000 is belemehetne abba az egybe, de ez most nem segít rajtam. Viszont azt néztem, a Zotac GTX650-je lekezel 4 db monitort natívan 2 dvi 2 hdmi, ami már csak azért zűrös, mert a HP 23-as FHD monitorokon d-sub,dvi,displayport van csak, így a hdmi-t megintcsak át kell alakítani... hogy rohadna meg a displayport, ahol van - a hp agymenése, és eddig előnyét még soha nem tapasztaltam, de hátrányát annál inkább.
Van olyan AMD kártya is szerintetek, ami tud 4 db. digitális jelet splitter nélkül 4 natív csatin kiadni?
Én nemigen találok, legalábbis a GTX650 árkategóriában...There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
Na gyerekek, kis help pls:
Adott egy (kettő) Lenovo ThinkCentre Edge92 (33874AG) , amiben van egy AMD Radeon HD7450 1G (DVI+DP) kártya.
Cél, hogy 4 db. FHD monitort elvigyen, ami 2+2 igazából mert 2-2 db-on ugyanaz kell látszódjon (egymással szemben 2 ember nézi ugyanazt a 2 képet)Szereztünk hozzá 2 db. DVI splittert (dvi -> 2 db. dvi) , és egy DP->DVI átalakítót.
A probléma az, hogy az átalakító mögé, vagy a DVI-re egy képernyőt teszünk, kiválóan megy, a splitter mögött 2 képernyő szintén megy , ugyanazt a képet adja, de crt monitoroknak látja és csak 640x480-ban akar menni, nincs is több opció.
Ha a DVI-re közvetlen van dugva a splitter, ha a DP átalakítóra akkor is ua. a helyzet.
Ha a DVI-re egy DVI-D-SUB átalakítót teszünk, és egy VGA splitter, akkor prímán elosztja (bár csak 1600x1200-ban, de az a vga átalakító/kábel hibája).Mi lehet a gond, továbbmegyek, ha megelégelem a szívást, milyen VGA-t érdemes beletenni, ami splitterek nélkül elvisz 4 monitort.
Munkagépek, grafikonok mennek rajtuk 24 órában, nem játékra kell, csak vigyen 4 monitort FHD-ban.[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
Találtam egy jó kis pontos, hasznos, elég részletes leírást a kupaktalanítás menetéről:
[link]De legalább ilyet is láttam....
-
Jim76
aktív tag
Azt már nemigazán nevezném "frissítésnek"
W7-> W7 SP1 az frissítés...
32->64bit a háttérben ég és földNem tudom, hogy a MS van-e olyan elvetemült, hogy ilyen esetben is felkínálja telepítéskor, hogy talált egy régi win-t, és frissíted-e, de még, ha igen, én akkor is szűz partícióra telepíteném inkább. Elkerülendő a későbbi lehetetlen debugging-ot, ha valami zavart éreznétek az erőben egy-egy régi alkalmazással...
-
Jim76
aktív tag
Kicsit lemaradtam... van/volt kép a nagy sassss skalpolt gyíheteséről? Megnézném, milyen - én ugyan sose mernék hozzányúlni, de kiváncsi vagyokViZion: ugyan miért módosítaná az aláírását, fáj az igazság?
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
válasz Shokkolo #4979 üzenetére
Na, látod én ott tartok, hogy a uplay-ről, meg az origin-ról leszedtem a kártyához kapott fc3, fc3 bd, cry3 játékokat, feltelepítettem, de még egyiket se indítottam el, csak annyira, hogy elindul-e egyáltalán... sok időt kell gép előtt töltsek, otthon is van olyan, hogy 1-2 órát is, de játszani esetleg hétvégeken, 1-1 órát ha jut idő, meg sokszor sajnálom is rá...
Múlt hónapban is, mielőtt megvettem a 7770-et, inkább hetente egy szabad estét arra szántam , hogy újra megnézzem a millenium trilógiát az asszonnyal (ő még most látta először), mert úgy éreztem, jobban kikapcsol a hétköznapi mókuskerékből... Szombattól hála az égnek lesz 2 hét szabi - már qrvára rám fér, hajtós volt ez az év (is) eddig...
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
válasz mackosajt #4976 üzenetére
Megnézem majd, bár kevéske szabadidőmben én inkább elmentem sniper irányba, ritkán valami fps, autóssal leginkább a fiam játszik, én akkor, amikor vele leülök, tv-n, kormánnyal f1 2012 vagy dirt3-al játszani.
-
Jim76
aktív tag
Én is vártam, de egyre forog az agyunk, mert pont az jutott eszembe, hogy ez valami buta nokiás játéknak elmenne, de pc-re, 2013-ban.... ez az, amit még ingyen letölteni is drága
Én ehhez kapok ma egy acc-ot, egy-két teszt erejéig... azt mondják ez viszont nagyot üt, csak az nv physx lehet nálam már hiányozni fog alóla...
A video-k alapján tényleg ott van..: [link]
Kiváncsi vagyok a 7770 elvérzik-e vele
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
Ha valakinek elkerülné a figyelmét EZ az írás... csak, hogy nehogy pénzt adjatok érte.
-
Jim76
aktív tag
válasz MiklosSaS #4962 üzenetére
Hát, hasonló nyűgök vannak, de ha Tahiti-n élnénk, napi 2 órát dolgoznánk a heti 3-4000USD fizetésért, azt is a medence partján notebookal az ölünkben, nagyokat úsznánk, búvárkodnánk, sok helyi gyümölcsöt meg frissen kifogott tengeri halakat ennénk, laza, jó minőségű sörrel leöblítve a végén, szerintem hamar rendbejönnénk...
Ergo a környezeti tényezők nem ideálisak, és nem a korunkkal van baj!
-
-
Jim76
aktív tag
válasz MiklosSaS #4893 üzenetére
EZT néztem ki ez még meglesz idén, a másik kártya marad jövőre... most térkövezik az udvart idehaza... (kb. egy komoly gamer konfig árából ) így is sokat elszórtam már idén a gépre...
-
-
Jim76
aktív tag
EZ továbbra is idegesítően olcsó... 47.615Ft-ért 7770 CrossFire... hmmm.. azzal nyugtatom magam, hogy a tápom úgyse bírná a 2. kártyát, még, ha az asus-al menne is együtt...
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
Pirellinek de szar reklám ez a F1 idény
-
Jim76
aktív tag
Lehet nálam van a baj, de a xilisoft-al elméletben prímán kéne menjen az AMD APP, fel is ismeri, konvertálás alatt villog is a logo, és mégis csak a cpu számol, a gpu load 0%.
Emlékszem amíg régen én használtam először a fiam A6-3650 6530D IGP-jét, az is elméletben tudta az AMD APP-ot, de ott se működött, egyik formátumnál se, pedig kijelölik a sw-ek, hogy melyik kodek támogatja, és hiába azt választod, akkor se megy. Cuda-val soha nem tapasztaltam ilyet, ahol cuda volt, ott ment is rendesen. Mi lehet a gond...
-
Jim76
aktív tag
Mondjatok légyszi olyan videoconvertert, ami openCL-el, amd steam-el, vagy akárhogy, de amd gpu gyorsítással tud h264-et konvertálni, és normálisan műxik, mert eljött a pillanat, amitől féltem, megláttam, hogy egy szokásos 1,5-2 órás dvd-t le akarok konvertálni mkv-ba, vagy mp4-be, és a megszokott 10-12 perc (GT640 cuda-val) helyett 35-45 percet ír a winavi, csak cpu-val, és elkeseredtem....
Hát csak van valamilyen megoldása az amd-nek is h264-re... 2013-at írunk.
Most töltök egy xilisoft-ot, ott fűt-fát ígérnek - kiváncsi vagyok rá.
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
Jó reggelt az Uraknak!
A hűtés részét nem bízta a véletlenre... Nekem kicsit olyan Metro2033 design, csak nagyanyám képkerete nem passzol annyira oda
-
Jim76
aktív tag
válasz Shokkolo #4841 üzenetére
Az finom... mikor bekötöd, és azt gondolnád élednek mögötte a disztribuciok meg a access switchek,és kiderül, hogy 3 hello (6mp) után sem áll át az stp és a core uplinkje blocked marad fwd helyett valamiért, na az az érzés megfizethetetlen 6500-as catalyst-al utolsó élmény ilyesmi volt.... és akkor kezdődhet a néhány órás netmon/wireshark, hogy wtf... nem kívánom senkinek. Főleg mert az ilyesmit csak este v hétvégén lehet csinálni.
-
Jim76
aktív tag
válasz mackosajt #4804 üzenetére
Nem kell mondjam, hogy vigyázz velük...
Nagyon elterjedt, hogy ott a router mellett a sniffer, wireshark-al, és azt várják, hogy használd a jelszavaidatBefizetett a régi cégem, mint hálózatos csop.vezetőt egy Schöller Network Control féle forgalomelemzés tanfolyásra - hát... nem szeretnék senkit riogatni, miket húztunk ki egy-egy előre generált mintából... Mondjuk ott professzionális sniffer eszköz volt közel 5k $-értékben, de elég annyi, hogy nem álltunk meg ott, hogy egy 15-20 perces 150e. csomagos mintából néhány elejtett VoIP telefonbeszélgetést visszahallgattunk (persze ezeket a mintákat direkt oktatási célra csinálták, de akkor is kerekedett a szemünk, pedig mind hálózatos mérnökök voltunk ott, néhányan a NAV-tól , nyugdíjpénztártól meg egyéb IT biztonság szempontból nem kispályás helyekről)
-
Jim76
aktív tag
-
Jim76
aktív tag
Lord, Mackó: 1100/1250
Ezt sikerül kihozni belőle, 69C volt a max. közben, de az 5GHz-es ramok szerintem izzanak a sötétben
De szépen megy minden, nem hibázik sehol eddig. GPU 1,2V-on. Driver: WHQL 13.4.There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
válasz Alister71 #4601 üzenetére
Köszi, a tegnapi tapasztalatok alapján sok értelme sincs... ugyan nálam gond nélkül ment, legalábbis 1-1 vantage, 3d11, valley, cine openGL tesztek alatt az 1000/4500@1040/4700 de nemigazán észrevehető a különbség, és nem tudom egyébként miért. OpenGL-ben pl. 65,8 helyett 66,9-et hozott, ami aránytalanul kevés, a szintetikusokban is csak 1-2% a plusz.
A GT640 nagyon bírta az oc-t, és szinte arányosan ment fel a teljesítmény ott a 901/891@1050@970 megérte, és közel nem melegedett ennyire, mint ez.
Az extreme-en futtatott valley végén 70C volt a gpu - az normális lehet? (GT640 58-59C volt ugyanott, bár 60-70%-al kevesebb fps-el)Na majd tesztelem fárkrájjal , meg bf3-al is a hőfokokat, de mindenképp csak alapon. Egyébként az jó benne számomra, hogy még csendesebb, mint a 640 volt, így már semmi se zajong a gépben
-
Jim76
aktív tag
Nekem ez a "csomag" lett, ebben farcry3, farcry3 blood dragon van alapból, meg lehet az ipon adta hozzá a crysis3-at, de ugyanazon az amd oldalon kellett a promo kódot megadni, mint az első kettőhöz, csak míg azokhoz szép színes promo kártyán volt a kód, addig volt mellette egy sima a4-es papír ipon logo-val és a kód, meg, hogy jó játékot kívánnak... gondolom valami mennyiségilicence-es cuuc, és ők osztják a kódot hozzá, a farcry-okat meg az asus csomagolja hozzá, vagy mittudomén
-
Jim76
aktív tag
ViZion, Mackó:
Hagyom én alapon akkor, esetleg a ramokat piszkálom majd kicsit, így is olyan szépen megüti a 800-at a valley-ban extreme-en, hogy a GT640 530-a után csak néztem, mikor azzal is FHD-ban játszotta a gyerek a TV-n a Dirt3-at. Akkor ez elég kell legyen, hogy az ingyenfárkráj meg ingyenkrájzisz elfusson rajta.
Nekem ugyan csak egy vastag húszasba volt, azért is vettem meg gyorsan, de még teli áron 28-30-ért se értem hogy fér bele a gyártóknak ez a neversettle reloaded+crysis3 akció. Most végigpötyögtem, hogy elinduljanak a letöltések, de 54.99+29.99+14.99EUR , ~100EUR a 3 játék a kosárban, ami pont annyi, mint a kártya ára...There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
válasz mackosajt #4561 üzenetére
Mackótestvér! Mit bír a 7770 szólóban szerinted, ami még kényelmes oc-nak minősül, és ha nem akarom feszegetni a határait - Konkrétan erről van szó ?
Most 1000/4500-on áll default-ban, 1150/4800-ig mehet, vagy szolidabban érdemes, vga-ban most jó az asus, érdemes egyáltalán húzni, vagy ne bántsam?There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
Na itt van végre (még lent a parkolóban a kocsiban, de itt van ) a 7770...
Van hozzá elméletileg EZ a csomag, meg krájzisz 3 is.
De még nem bontottam fel. Ideje lesz már este bekerüljön a gépembe, mert múlt hét vége óta a c2d-n vagyok otthon, amibe a GT640-em került, csak még nem adtam oda, mert kb. 140GB-nyi játék volt a kívánságlistán, és a vége pont tegnap este ment fel (bf3, dirt3, metro2033, gta4, fifa12, f1 2012, hitman abs, cod bops2) - szerény igények.... viszont ami a lényeg, 1280x1024-ben (így fogják használni) gyakorlatilag az összes teljesen jól fut, és egyik sincs low setting-en, pedig picit féltem az E6750+GT640+4GB 667DDR2-től, de nagyon kellemes meglepetés, a Zalman CNPS9500 meg qrvajól hűti. Így a Giga lappal, hűtővel, cpu, vga, ram összesen 35-be lett a végén (nagylelkűségemnek hála )... ennyiből többet azt hiszem nem lehetett kihozni.There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
A használtautó reklámok ötletesebbek, és jót tesznek a szemnek :
(aki nem angolos: "Tudod, hogy nem te vagy az első, de ez tényleg érdekel?")
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
Most veszem eszre, hogy meg hozzairtal a hsz-hoz, elnezest. Mar telefonrol vagyok, de holnap szivesen segitek, ha tudok. Nap kozben kuld el privatban, pontosan mit szeretnel, es kitalaljuk hogy lehet megcsinalni.
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
válasz MiklosSaS #4404 üzenetére
Ez pedig sajnos igaz... nincs is erről mit beszélni. Az ivy cerka szálanként olyan erős, mint az első gen. i3/i5, azok meg biza bulldozer szinten voltak, vagy feljebb szálanként. A cine jól mér, az más kérdés, hogy a való élet szerencsére nem benchmarkokból áll, különben már csak az intel gyártana cpu-t.
-
Jim76
aktív tag
Ez így jó, hozzá ne nyúlj (nálunk a 80/40-es-re a digi is ilyesmit dob néha)
@Nagy Sass - Akkor az új rigmus, amit skandálunk ezentúl, hogy:
"Intel cerka, Intel cerka über alles,
Über alles in der Welt!" ??Tudod ám, hogy ezzel a legkomolyabb reklámot csináltad az intelnek - ha valami elvetemült rákeres a futuremark results-ra, mielőtt celeron cpu-t venne, most majd meglátja, hogy KIHAJJJCCCSAAA!!! (ha nem is teljesen )
@ Mahrenburg: lehet elkapta Őt is a nagyzolási mánia a hétvégén! 1610-es már ivy...
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
válasz mackosajt #4321 üzenetére
Neked van venti a vrm bordán? Az nélkül nekem cine max 4,3-on futott le rendesen, ventivel 4,7-el sincs baja. (5,75-5,78-at hoz 4,7GHz-en, ami az alap 4,05-höz mérten király, megérte azt az ezrest, hogy ne melegedjen túl)
-
Jim76
aktív tag
válasz mackosajt #4311 üzenetére
Ezért kérdeztem elsőre itt is a ram-okat...
Engem már szivatott meg csúnyán ASUS M5A99X EVO-ban ram, ami sehogyse akart 1866-on menni...
Ott mondjuk a késleltetésekkel ki lehetett okosodni a stabil üzemet, bár azt is csak 1,65V-on, tehát gyakorlatilag ram oc történt, hogy menjen az amúgy gyáriján. Másik topicban le is írtam régebben az esetet - pedig az a nagy asus terméke volt (de tökhiába, a baj nem a lapokkal van, hanem a cpu-ram párossal, azaz a ram-al leginkább, ami hisztis egy kicsit )There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
válasz mackosajt #4300 üzenetére
Vagyok, vagyok, csak vendégség volt , meg csobbantunk egyet a kölökkel, ha már kisütött a nap
JimBeam helyett JackDaniel's, meg Heineken voltLátom valamit csak sikerült kihozni a dologból, majd azért írd, hogy mit bír 1600-as rambeállítással stabilan, lehet az zavart be...
Na megyek harapok valamit, hajrá
-
Jim76
aktív tag
válasz mackosajt #4278 üzenetére
Azért kérdeztem, hogy a 2.30-as van fenn, mert abban írja, hogy "3. Modify Clear CMOS Switch does not work symptom." De a load bios default hasonlót kéne csináljon, ahogy ViZion mondta.
-
Jim76
aktív tag
válasz mackosajt #4270 üzenetére
XMP? Nekem eddig csak intel lapban működött...AMD-ben meg se próbáltam. Elég intel specifikus dolog. Mindenesetre , ha fsb alapon, nem tudom hogy tudja épp 89-el lejjebb venni. Főleg, ha amúgy meg stabil, legalábbis, ha a bench lefutott akkora baj nem lehet vele. Persze lehet a lap nyűgje, nem mondom, hogy nem. De, ha ezek után lapot veszel kizárólag asus-ban gondolkodnék a helyedben, mert ha bármi akár hasonló problémád lesz vele, csak annál fogják a szakmai fórumokon komolyan venni a kérdésed, ahogy tapasztalom, mert az összes többinél (asrock,giga...) csak a savazás megy, értelmes válasz nemigen jön a problémára. Kicsit olyan ez, mint amikor az önindítós topicban a "néha sokat teker" problémára 10-ből 9 válasz, hogy minek vettél renault-t , ha hondád van, akkor 10-ből 9 azt mondja nézesd meg a szénkeféket...
-
Jim76
aktív tag
válasz mackosajt #4249 üzenetére
Ram-ok, ram konfig a bios-ban okés? Single channel-ben is ezt csinálja? Nem vetted ki/raktad vissza a ram modulokat mostanában? Elég hülye probléma :S Ha visszakapcsolod a turbo-t, az működik, vagy az sem?
-
Jim76
aktív tag
100Mbps= ~12,5MByte/sec ezt tudja elméletileg, de a hardvertől, a kábel/csatlakozó stb. minőségétől valamelyest függ a dolog.
Egy normál cat5e kábellel, egy nem túl régi alaplapi, vagy pcie hálókártyával a 10 MByte/sec-ed meg lehet a 720-assal is, nem lesz gondod.
Ha 6-8MByte-okat látsz, írj privátban, és leírom, miket érdemes kikapcsolgatni a hálókártyán, hogy simábban menjen a router mögött.
A lite N-es 150-es wifi is elég lesz (na az nem fog 70-nél többel adni, ha megfeszül se, de akkor is elég), mert a legtöbb eszköz nem fog tudni venni annyival se - telefon, b/g-s notebook....[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
válasz mackosajt #4242 üzenetére
Köszönöm! Ez príma, a 35fps, ca.1500 pont az teljes képernyőn nekem bőven jó lesz mindenhez
Egyébként a GT640-el az FX6100 3,8GHz-en 529-et, 4,2GHz-en 531-et hozott, és kapaszkodj meg a 2,67GHz-es E6750 c2d-val 528-at, úgyhogy az a 89MHz semmin se változtatna szerintemRouter téma : otthonra annak, aki nem ért hozzá a 1043-as, ha régi is, de jó választás gyári firmware-el, ha kicsit többet szán rá, akkor 4300-as (ez már 2 usb-s stb.)
aki ért hozzá, ugyanezek ár-érték arányban nagyon jók, csak rá kell tolni pl. az előzőleg említett vargalex féle openwrt-t, integrált luci-val (GUI), és rádugni egy külső hdd-t - ezzel tulajdonképpen üzembehelyezünk egy kis linux(szerű) szgépet pluszban, ami fogyaszt <20W-ot, és egyből van otthon igény szerint:
- normális tűzfalunk, az összes kliensünk előtt
- 7/24-es torrent kliensünk, szgép bekapcsolása nélkül
- proxy-nk
- printszerverünk
- fileszerverünk
- DLNA szerverünk
- ftp szerverünk
- QoS management (voice-hoz, vagy bármihez)
stb.stb....ezekből 1-2 van némelyik gyári fw-ben is, de nem összehasonlítható az openwrt-s megoldással.
TP-Link+openwrt mellett szól, hogy annyira elterjedt, ha bármi nyűgöd van, a google első 5 találatában ott lesz rá a válasz, Alex-et meg el lehet érni itt a Ph-n, úgyhogy hálózatosként is otthonra ismerősöknek, ha kérdik milyen routert vegyenek 20k alatt, akkor azt mondom olyat, ami ebben a listában benne vanThere is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
válasz mackosajt #4212 üzenetére
Mackótestvér, megkérhetlek, hogy nyomj egy Unigine Valley bench-et a 7770 CF-el, sima Extreme beállításon?
Az amiben a GT640 az én konfigomban pont ugyanannyi pontot kap, mint a most összepakolt C2D E6750-ben, amiben csak 4GB 667-es ram van extreme-en, kiváncsi lennék a CF abban mit tud, ha az tényleg ilyen kifejezetten vga limites bench.Hálás köszönet előre is
(amúgy Mucsi a legkeményebb... [link])
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
válasz MiklosSaS #4162 üzenetére
Köszi a tapasztalatokat. Meglátom... ha nem jön be, eladom. Nem volt még se CF-em, se SLi-m, és bár SLi-re jobban vágytam volna, ez most így alakult. A GT640-et oda kellet adjam, ha már odaígértem, ez meg megérte.
7850-ért 45-50-et amúgy sem adnék, így kétszerre meg nem olyan fájdalmas Keveset játszok, inkább csak a tudat - nekem tényleg elég volt a GT640 is...There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
válasz MiklosSaS #4154 üzenetére
Naigen, de a 7850@7870 lesz olyan erős, mint a 7770 CF? Közvetlen összehasonlítások nemnagyon vannak, de ezek alapján, félek egy 7850 igencsak elvérzik a 7770CF mellett:
@Mackótestvér: igen, az egyik már megvan, jóáron... kérdés, hogy mondjuk ősszel csereberéljek tovább, vagy vegyek mégegy 7770-et, ezért kérdeztem, hogy megyen-e 8x-8x-ban rendesen az ext4-ben...
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
válasz mackosajt #4148 üzenetére
Neked az ext4-ben hogy megy a 7770 CF-ban? 8x-8x?
Most az lesz, hogy a GT640-em már odavan, és olcsón tudtam szerezni egy ASUS HD7770-et, így egyenlőre az lesz, de, ha beválik, akkor veszek mégegyet, mert akkor a kettő lesz annyiban, mint egy jó 7850-es, annál meg a 7770 CF erősebb remélhetőleg, és akkor az maradna min. 1-1,5 évig.There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
válasz mackosajt #4089 üzenetére
Ha Te is eladod, biztosan diszkriminálva leszek itt is, mint az univerzum egyetlen barma, aki még ext 4-et használ pedig ez már megmarad, ha lapot cserélek majd, az platform váltás miatt lesz. 8xxx-hez valóban nem való, de szerintem egyik 18-20eft-os lap se...
-
Jim76
aktív tag
válasz gyuszaa #4086 üzenetére
Ugyanennyiért 8+2-es nincs, párezerrel többért sincs, tízezerrel többért van... Azok megérik, akinek megérik. Mi a valós probléma a vrm hűtésen kívül, amit egy 40mm-es venti megold egy ezresért?
Nem új lap már, voltak hibái, és, mivel ár-szolgáltatás arányban jó volt, sokan vettek, ergo a hiba felkerült a netre gyakran, másikoknak is vannak teljesenmás hibái, de ha kevesebb van belőlük, kevesebben panaszkodnak rájuk. Nem mondom, hogy fanatikusan megint ilyet vennék, de hogy el nem adnám még, az biztos, mert lehetne akármilyen vrm hűtés akárhány fázis, a 6100-asom akkor se menne max. 1-200MHz-el többet (4,8-on vígan benchmarkoltam, esetleg azokkal a prime is elmenne 4,8-on... de minek? nekem legalábbis minek fűtsön, így is alig bírja a klíma idehaza )There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
válasz MiklosSaS #4079 üzenetére
Hagyjátok már azt a szerencsétlen ext4-et
Én az FX-em abban fogom eltemetni, annyira semmi bajom nincs vele... 4,2-4,5GHz-en használom, semmi baja, nyilván 15 órás prime-ot nem nyomtam rajta, de nem is ez adja a megélhetésem, mindenmásra meg kiváló, és tartom, hogy FX6xxx-hoz, átlagusernek, akinek elég, vagy sok is 30% OC, annak nagy hülyeség kiadni 10-15-20eft-al többet lapra... költse inkább pluszban vga-ra
Uffff én szóltam
-
Jim76
aktív tag
Ráérsz még ezen gondolkodni, először barátkozz a gondolattal, hogy ha valamit szeretnél elérni az IT területen (többet, mint a 1st level support/helpdesk - mert az az alja, oda gyakorlatilag betanított munkások magas ingerküszöbbel kellenek /pici túlzással/, a 120 féle, 2 naponta ismétlődő problémákat lekezelni), szóval valóban hozzáértést igénylő, jobb eséllyel jól fizető IT munkát akarsz, nem fogod tudni elkerülni, hogy analízist, lineáris algebrát, valószínűségszámítást, statisztikát tanulj. Én szoftverfejlesztő mérnöknek tanultam (végül cisco hálózatos mérnök lettem...), de a műszaki szakirányos kollégák is végigszívták az előzőeket, pedig maximum néhány osztályt, egyszerűbb db connection stringeket felhasználva, vagy tömböket feltöltögetve stb. kellett írjanak java-ban jellemzően, tehát valódi sw fejlesztést nem tanultak.
Ha meg odakerülsz, és idehaza akarsz boldogulni, akkor leginkább valamilyen üzemeltetési területre fókuszálj - szerver-, alkalmazásszerverek-, hálózat üzemeltetés, ha support, akkor min. a 2nd level, helpdesk-be, 1st levelbe be ne ülj, hacsak nem éhenhalás kerülget, illetve webfejlesztést, bármilyen egyszerűek az alapok, és szép színes, sok a kezdeti sikerélmény, felejtsd el... annyira sokan csinálják (sz@rul, de olcsón), hogy php fejlesztő, flash-actionscript, html5 fejlesztő az esetek 80%-ában aprópénzre tudja váltani csak a tudását, ha van is neki.
-
Jim76
aktív tag
32GB ssd?
Win7 feldagasztja magát 15-18 GB-ra rövid idő alatt, a maradék hely minél kisebb , az ssd annál lassabb, néhány kritikus indítási idejű alkalmazást se tudsz majd arra telepíteni, ráadásul, ha TLC-s, az 1000 ciklus 32GB-nál igen rövid élettartamot fog jelenteni, ha sokat használja. Min. 60GB MLC-s a rendszernek, megéri.
szerk: megnéztem,MLC, az jó, de szerintem akkor is kevéske a 32[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
Úgy tudom am2 óta egyféle hűtőfelfogatás van, az fm1 szinte biztos, hogy tökugyanaz, mint az fm2. Én a Gemini II-m végül 5500-ért adtam el itt a ph-n, és a hangtalansága miatt őszintén sajnáltam. Valami spéci ventilapátjai vannak egy nagyon lapos ventiházban, és sokkal minőségibb darab, mint pl. az amúgy nagyon bevált, de ahhoz képest gagyibb fogású és hangosabb alpenföhn Brocken gyári 120-asa. HTPC-be i3, FMx stb. 4 magosig simán vennék újra olyat, de a 6100 annyira melegedős, hogy kellett rá a Brocken....
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
Itt írtam le 2 hónapja nekem milyen volt a konfigomban
A legcsendesebb hűtő, amivel találkoztam eddig, de FX-re nem való... az FM2-vel viszont jó páros lehet
-
Jim76
aktív tag
Hali későnfekvők!
Ma se sokat tudtam részt venni a témákban, nem sokszor voltam gépközelben, viszont sikerült a rokongyereknek fillérekért szerezzek egy használt konfigot ismerőstől, ami remélem elég lesz neki a gt640-el játszani. Giga lap, E6750 c2d , 4Gb ram, Zalman hűtő és nem volt egy huszasba összesen. Beledobom a GT640-et, aztán meglátjuk mennyire hajcccsa ki
Viszont ahogy nézem a teszteket itt-ott a 7790-et elég jónak hozzák ki, GTX650Ti és a Boost közé, árban meg a Ti árában van. Lehet megelégszek az OpenCL-el cuda helyett, úgyis azt mondják az a jövő. Mit gondoltok, adjam lejjebb, vagy inkább a Boost-ban gondolkodjak továbbra is a 6100-as mellé? Tanácstalan vagyok, hogy váltsak-e nvidia-ról...There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
-
Jim76
aktív tag
válasz DeadMeat #3675 üzenetére
Nem, ne értsd félre, ha elolvasod, épp azt írom, hogy ő az aki , ha szolidan is, de megpróbálja kicsit visszafogni az i3 duna jegén való megkoronázását, nem kötöttem bele egyikbe se, és ha elolvasod az adott topicban a hsz-om, mégcsak amd pártinak se lehet nevezni, mindössze reálisan próbáltam szemlélni a belinkelt Dirt3 chart-ot, ami elindította az egészet.
Az a teszt, legalábbis a Dirt3 fps-ét mérve nem jó semmire, az látszhat belőle, hogy az ivy szálanként erősebb az FX-nél... ezt meg nem vitatta még ember a földön, de +4 szállal, hogy még gyengébb is lenne, az mókás
De távol álljon tőlem beszállni ilyen háborúba, csak ami hülyeség, az hülyeség
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
válasz gyuszaa #3663 üzenetére
Siralmasan szánalmas... a teljes internetgalaxisban találnak 1 db. olyan elcseszett tesztet, amiben az i3 megelőzte a 8150/8350-et, és gyakorlatilag ebbe a (valószínűleg azonos szálszámmal történő) teszteredménybe kapaszkodva már kész tényként kezelik, hogy a 8150/8350 reálisan csak az i3-al összehasonlítható, sőt, már magukat nyugtatják vissza ilyenekkel, mielőtt már mértéktelen nagynak kiáltanák ki az i3 előnyét:
"De azért tegyük hozzá h ez is alkalmazásfüggő, leginkább játékokban olyan jó csak az i3, sok alkalmazásban a 8150 is lenyomja az i3-t".[ Szerkesztve ]
-
-
Jim76
aktív tag
válasz MiklosSaS #3651 üzenetére
A 8c+HT az 16 lesz, nem 12, ugyanúgy, mint a nagy xeon-ban, vagy rosszul tudom? Vagy mégis bedörgöltem egy házikörtét, vagy Te buktál rá a skót lére, hogy valamelyikőnk már rosszul számol? (az elsőt tudom, a másodikat sejtem, hogy úgy van )
-
Jim76
aktív tag
válasz MiklosSaS #3642 üzenetére
Az a helyzet, hogy én ma délután egy ilyet toltam be a Nagyvillámban Visegrádon, és sajnálnám kirakni a sarokba a felsorolt piák elfogyasztása után, uh nekem elég lesz a kv is :
"Polpetti milánói spagettivel
Sajttal, sonkával töltött pulykamell rántva, milánói spagettivel és sok sajttal tálalva"[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
válasz Shokkolo #3635 üzenetére
Ide jöhet egy
@(#3632) FatalEror : az van, hogy nekem pl. sajnos az FX-ben mostmár nem túl szimpatikus a társaság jópár tagja, akik itt (még) nem fordulnak elő, sőt lehet, hogy itt ebben a nem szakmai topicban a "nagyon hozzáértők", is kellemesebb beszédpartnerek lennének, de ott már fárasztó néha az ugyanazokon a dolgokon lovaglás, minden alkalommal, amikor egy új bekérdező megzavarja az állóvizet...
Én magam részéről ezért teszek fel ritkán itt szakmai jellegű kérdést is, mert itt válogatott (számomra megbízhatóbb, valóban releváns információkkal szolgáló) emberektől kapok rá válaszokat, ráadásul sosem éreztem, hogy valaki esetleg márkaszponzorált lenne (nem valószínű nyilván, nem szó szerint értendő, csak az érzésre gondolok, ami olyankor jön, amikor valami überszuper, mindenmás meg szemétrevaló sz@r, és ezt 100 tény se tudja nála megcáfolni - ilyen volt a cpu-s topicban az akár "Macho fan club"-nak nevezhető 2-3 ember, akik gyakorlatilag mindenre Macho-t ajánlottak - mintha néhányan pénzt kapnának az ilyen hsz-okból épített marketingért)[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
A soho routereket nem vágom jobban, mint sok átlag user (amin nincs CLI attól viszketek, mindig ssh-zni, vagy telnetezni akarok rájuk - otthoni enyémre/Tp-link/ is openwrt-t tettem, hogy lehessen használni mindenre - torrent, proxy stb.), de a cisco epc3925-öt konkrétan már buzeráltam, mert Anyáméknál is a T olyat tett be, coax modem+wifi router. Ha az a típus a tied is, érdemes tekergetni rajta, mert egy full gigás, n-es cisco router nem 20mbps-et tud, Anyámék két szintes házában a tetőtérből ad olyan erősen, hogy 5 falon keresztül a túloldali teraszon 40-60mbps van kétpálcával a notin. Ha melléteszem, a noti 90-120mbps-ig is elmegy néha, belső hálón másoláskor.
Valami ott nem kerek
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
Azért azt a noti drivert még megnézném. Hasonlóan jártam hp val, hogy win 7 lerántott drivert, noti 20mbps telefonom mellette 40mbps... jó driverel noti 60-70mbps. Routeren meg válts csatornát, és játszd ki a 20-40Mhz-et, akár a mixed módot is kapcsold ki ideiglenesen. Ennyire sz@rt azért nem gyártanak ciscoék mé soho-ban se
[ Szerkesztve ]
-
Jim76
aktív tag
válasz mackosajt #3548 üzenetére
Szép
Mennyit küzdöttünk, mire az összes Y-t kiírtottuk, meg én gyűrűs cableguide-ot inkább csak optikához használok, utp-hez a fésűst jobbszeretem. Ez is hasonlóan nézett ki mielőtt ott jártunk: 2,5 óra meló 2 embernek...There is no elevator to success - just the stairs. So take it one step at a time!
-
Jim76
aktív tag
Áááá.... ez fájt - pihent vagy látom
Más: főnököm egy órája idecsapott egy ilyen kis tapogatósképernyős vackot 300+e-ért, hogy vigyem, oszt teszteljem, használjam, próbálgassam mire lenne nekünk jó:
Namostmár ez core i5 vPro ám.... de olyan harmatgyenge, gondoltam nyomok egy winrar bench-et, mást nem telepítettem még rá, de elkeserítő. Tudom nem asztali, meg minden, de akkoris egy gyíí5... 22eft+Áfas fx6100-am alapon 5300-5400-at húzva 6700-6800-at dob winrar 4.20-al, ez meg alulról veri a 2800-at.
Mi a t*kömnek tesznek beléjük i5-öt sose értettem, de látom ez is csirke, mit tudna ugyanez egy alap mobil i3-al...Win 8 szépen elmegy rajta, de ez esetleg prezis noti-tablet kombónak lehet jó valakinek, de annyiért meg csillagászati az ára... merthát az i5-öt meg kell fizetni
-
Jim76
aktív tag
válasz MiklosSaS #3541 üzenetére
Ez meglepett... mert konkrétan lóf@x a különbség. Én azt hittem sima 15-20%-al fogyaszt majd kevesebbet, de ez még 10 sincs átlagban.
Lassan tényleg annyi marad a pro az intel javára, hogy 1 szálon erősebb, viszont akkor a multithread-ben egyenlő teljesítményű processzor miért éri meg sokaknak mégis az esetenként +70-80%-ot árban az amd-hez képest? Annyira sokan, annyira sok 1 szálon dolgozó alkalmazást használnak még?
Annyit beszéltek itt az intelről, hogy már elkezdtem számolgatni, nézelődni... de oda jutok, hogy az i5-ből még a 3570K is csak 17%-al erősebb overall-ban, mint a 6350-es FX, az áruk viszont 56-60eft vs. 35-38eft. ... tehát kinek éri/érheti meg?
-
Jim76
aktív tag
-
-
-
Jim76
aktív tag
válasz Shokkolo #3340 üzenetére
Pfűű de ronda... nem egy 3750-X az biztos - bár attól még lehetne jó - a Huawei-ek se voltak szépek, de bírták a strapát.
Szép (hosszú) napom lesz ma (is)... 5 perc és irány Debrecen - új hálózat kiépítés, aktív eszközök telepítése, felprogramozása helyszínen. Faxa meló így kispéntekre...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Prime Video
- One mobilszolgáltatások
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Vicces képek
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- CPU léghűtés kibeszélő
- Okos Otthon / Smart Home
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitnesz felügyelő
- További aktív témák...