- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nyomtató topik
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Videószerkesztés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yaye
őstag
A Regenerator nem nyúl a meghajtó tartalmához, tehát ha egy másik program korábban egy szektort rossznak jelölt, akkor az a sikeres "regenerálás" után is rossznak lesz jelölve.
"Since the program does not change the logical structure of a hard drive, the file system may still show some sectors marked earlier as "bad", and other disk utilities such as Scandisk will detect logical bad sectors even though the disk has been successfully regenerated and is no longer damaged by physical bad sectors. If you want to remove these marks, repartition the hard disk drive."
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung SATA 1TB-os vinyóm, amit NAS-ban hasznlatam. ext2 fajlrendszer volt rajta.
Nos, elszált, pontosabban hol megtalalta a kötet, hol nem a NAS.
Kivettem, Sentinelt ráengedtem, és kihozta, hogy van 3 hibás szektor (98%-ot adott neki). Egyszer pedig az XP is hibát jelzett "Nem sikerült a késleltetett írás" szöveggel.
Valakitől azt hallottam, hogy egy low level format megoldhatja a dolgot, ami eltart ugyan 3 napig, de megoldás lehet.Mi erről a véleményetek?
Most fut (12. órája) a samsung sajat diagnosztikai programja egy teljes ellenörzéssel (felületi is.)Kiváncsi vagoyk mit talál.
Előre is köszi a segítséget!
C.
-
PonPon
senior tag
Sziasztok! A HD tunes-al nekem is lett 3 piros pötty...lefuttatom a Regeneratort kiirja hogy 5 bad sector succesfully recovered, de akkor is ottmaradnak...na most akkor mivan?
-
djbahool
senior tag
Úgy néz ki (kopp-kopp), nekem is bejött a HDD regenerator!
-
mr_ricsi
veterán
''Egyébként általános szabály, hogy tipustól függően 10 éven belül minden winyo meghal?''
A desktop vinyók alkatrészeit 5 évre méretezik. A CAD progival úgy méretezik, hogy 5 évet bírjon, amelyik többet bír, az bónusz.
(Illetve: az 5 évet hogyan számítják -> heti 5x8 óra, vagy 7x24. Az IBM-nek is volt olyan desktop vinyója, amelynél nem javasolták a 24órás üzemelést) -
liksoft
nagyúr
Egyébként általános szabály, hogy tipustól függetlenül 10 éven belül minden auto elkezd valahol rozsdásodni?
Nem csak elöregszik, de el is avul. Azt hiszem, a Ford T model sem mondható mára már korszerűnek.
Vagyis nem lehet belőle becsületesen pénzt csinálni. A honlapomon meg nézd meg a fényképeket a winyókról, rájössz, mechanikai hiba esetén felejtős. -
gabor128
aktív tag
Értem.
Érdemes lenne megpróbálni szétszedni, hogy esetleg leesett a fej? Mert szerintem nem bad szektoros, ill. ha van rajta, attól még lehetne használni!
Ill. kukán kívül másra lehet használni, pl. beszámítják valahol, ha veszek valamit?
Köszi.
Egyébként általános szabály, hogy tipustól függően 10 éven belül minden winyo meghal?[Szerkesztve]
-
liksoft
nagyúr
Javíttatni nem érdemes, öreg darab és a javítás ára a használt alkatrésszel együtt (újat a gyártó nem biztosít) majdnem megegyezik egy új árával.
De ha gondod van, akkor minimum egy pontos típust megadhatnál. A Quantum 30GB-os drive-ból gyártott vagy 25 típust legalább 60 változatban. Most melyik a hibás?Ugyanis mindnek más a típushibája. De szerintem kuka.
-
liksoft
nagyúr
Ha fizikai hibás a drive (a szaporodó bad erre utal) akkor nincs olyan csodaprogi ami IC-t vagy fejeket vagy lemezt cserélne a winyóban.
Gandalf51: Mielőtt bármit csinálsz, a tápcsatlakozót ellenőrizd! Hibás érintkezés is okozhat fizikainak tűnő hibákat. Ha nem, akkor szegény nagy valószínűséggel a halálán van. (Jó hír, hogy a Seagate először így viselkedik, és nem egyből hal meg mint más gyártóé. Így le lehet menteni róla a fontos adatokat a legtöbbször.) -
gabor128
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is van egy kis gondom az egyik winyómmal.
Tök jól működött, aztán egy idő után(néhány év) CRC hibára, ill. bad szektorra utaló jelenséget mutatott. Megpróbáltam feltelepíteni rá pl 98-at. Elkezdte telepíteni, de elnyútotta a dolgot, mintha nem tudott volna beolvasni, vagy írni a winyora, végül sikerült felrakni, de nem bootolt be, nem működött.
Most már ott tartok, hogy Slave ként beraktam a gépembe. Az Xp csak a HW listában látja a winyót, de a meghajtók ablakban nem látszik.
Szerintem valami HW baja lehet (leesett a fej vagy vmi)
Mi ilyenkor a teendő, ill. mennyibe kerülne a javíttatása?
(Quantum ATA 30Gb winyo) -
tzoli986
tag
üdv.
azt javaslom töltsd le a www.salvationdata.com-ról vagy a HDD Scan and Repair Demo3.0 vagy a HDD Repairer Seagate Demo 5.0 nevű progit és nézd meg kezd el ezekkel scannelni,majd helyreállítani.nem olyan bonyolult a progi.rá fogsz jönni hogy kell kezelni.
én az elsővel megcsináltm már egy sziget vinyót amin elszórtan volt vagy 560 bed.szerintem neked is jó lesz,csak arra vigyázz,hogy ha ezzel a progival nyomulsz akkor amelyik partíción a hibás rész van az el fog tűnni az adatokkal együtt.aúgy jó még a hdd regenerator is de nekem az csak demóba van meg és csak 1 rosz szektort tesz helyre és utánna újra kell futtatni.ezek a demók viszont normálisan működnek.
sok sikert hozzá! -
törölt tag
Üdv!
A héten egyre többször láttam, hogy a vinyómon megsérültek file-ok. chkdsk is kiírta hogy bad sectoros. Leszedtem a HDTune-t, és tényleg az. Gondoltam, hogy esetleg egy zero fill segíthet rajta, szóval backup mindent, zero fill és windows reinstall. De egyáltalán nem segített a dolog, HDTune szerint megint bad sectoros a vinyómat. És persze ismét sérültek már windowsos file-ok. Lehet-e még valamit tenni? Javaslatokat várok. Remélem kukán kívül tud vki mást is mondani.
Ja igen:
-Seagate Barracuda 7200 SATA 120GB - ST312002 6AS
-garancia 4 hónapja lejárt
Előre is kösz. -
liksoft
nagyúr
Lehet, hogy a halálán van. Bővebben: link Napi rendszerességgel csak ezt nézem.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Letöltöttem a progit, látom ez dos-ban csinálja, és a leírás szerint az adatok megmaradnak, úgy állítja helye a winyót.
A probléma csak annyi, h 3 winyóm van, és a progi indítás után 2 lehetőségetkínál fel, h melyik winyót scannelje.
Találjátok ki: pont az hiányzik belőle, amit csinálni szeretnék (ATA).
Bezzeg a SATA-s winyót látja... -
mh197
őstag
Tudom ajánlani én is a HDD regenerátor progit, és asszem még az adatok sem vesznek el a javítás során! Bár nem véletlenül lett bad sectoros a winyód, szóval ott a javítás után is fenn fog állni a veszélye igen nagy valószínűséggel, hogy újabbak jönnek, és szinte biztos, hogy egy idő után bedöglik a winyó!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Bad sectoros winyót mivel tudnám helyrehozni?
Nemsok van rajta, csak néhány, viszont ez elég sok adatot tönkre tud vágni rajta!
Van 3 igen fontos file, ami nem olvasható teljesen, valószínű a badsector miatt.
Ezeket valamilyen progival helyre lehet hozni?
Fontos adatok!
THX!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hikvision 512GB nvme ssd
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 4TB Seagate HDD / Kingston NV2 1TB SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest