Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
peter889 #606 üzenetére
Nem forrasztják a csatlakozónál. Csak préselik, oszt vagy érintkezik, vagy nem. Ráadásul minél több csatlakozó van a táp és a használt között, annál több vezetékből áll sokszor. Ha a csatlakozón átmenő a vezeték, akkor késes csatlakozó átvágja a szigetelést, és hozzáér (rászorul) a belső vezetékre (már ha hozzáér....), ahol meg egymás mellett vannak (molex), ott két végénél csupaszított vezetéket tesznek a csatiba, és rányomják. Itt nem is egy kábel fut végig, hanem akár 4-5 is lehet! Szerinted forrasztás nélkül ez hány hibaforrást tartalmazhat?
-
liksoft
nagyúr
válasz
peter889 #600 üzenetére
Szia!
Az a táp tudtommal akkor jó volt. Mára szerintem simán felújításra szorulhat. De csak akkor, ha valami igen karcsú konfiguráció fut alatta, alaplapi VGA mellett. Ez a táp mai teljesítményorientált lapokat + VGA-t nem képes meghajtani. Viszont a tápellátás része a csatlakozó is! Ott sokszor van érintkezési hiba (csatlakozó és kábel között). Én ha tehetem, a csatlakozókon belül forrasztással javítom az érintkezést. Persze ez nem mindenhol valósítható meg.
Szerintem konzultálj egy jó szervizessel.
(Amit ebben a témában tudtam, átadtam. Sok sikert!)
-
liksoft
nagyúr
válasz
Vertigo18 #553 üzenetére
Azért ez így nem volt sehol leírva. Ugye nem várod el, hogy mások csak úgy kitalálják?
Egyébként ez is tönkre mehet, CSAK a másolat az egyetlen lehetőség amivel el tudod kerülni az adatvesztést. Bekapsz egy vírust, és hiába 100-as a drive az adatok a lecsóban. Ezen elgondolkodtál már?
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
Saltwater #542 üzenetére
Hát igen. A sík felületek képesek összetapadni, mint az üveges "tappancsai" amivel a táblákat szállítja. A felületi rétegeket meg ismerve, a felső adatréteg meghúzása simán összejön ilyenkor, hiszen lágy anyag van a kemény adatrögzítő alatt. Olyan ez, mikor a politúros asztalra selyemkendőt helyeznek, és azon húzzák a kezüket. H a kendő gyűrődik, akkor a felület is. Efölött soha nem tud már korrekt légpárna kialakulni, és elindul a felületi anyagleválás. Az alábbi képen is ilyen felület látható. Még a rámpa oldalán is ott a por.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
#97246720 #539 üzenetére
sokk sikert hozzá. a légrés annyira kicsi, hogy 1mm-be 60-80 ezer fér el. ilyen finomság és pontosság mellett dolgozz!
Kollégának meg nagybetűvel kezdett mondatokkal:
Köszönöm az értesítést, az igencsak érdekes felhasználói kezdeményezésről. Nagyon érdekel mi is lesz a vége.... -
liksoft
nagyúr
Egyébként általános szabály, hogy tipustól függetlenül 10 éven belül minden auto elkezd valahol rozsdásodni?
Nem csak elöregszik, de el is avul. Azt hiszem, a Ford T model sem mondható mára már korszerűnek.
Vagyis nem lehet belőle becsületesen pénzt csinálni. A honlapomon meg nézd meg a fényképeket a winyókról, rájössz, mechanikai hiba esetén felejtős. -
liksoft
nagyúr
Javíttatni nem érdemes, öreg darab és a javítás ára a használt alkatrésszel együtt (újat a gyártó nem biztosít) majdnem megegyezik egy új árával.
De ha gondod van, akkor minimum egy pontos típust megadhatnál. A Quantum 30GB-os drive-ból gyártott vagy 25 típust legalább 60 változatban. Most melyik a hibás?Ugyanis mindnek más a típushibája. De szerintem kuka.
-
liksoft
nagyúr
Ha fizikai hibás a drive (a szaporodó bad erre utal) akkor nincs olyan csodaprogi ami IC-t vagy fejeket vagy lemezt cserélne a winyóban.
Gandalf51: Mielőtt bármit csinálsz, a tápcsatlakozót ellenőrizd! Hibás érintkezés is okozhat fizikainak tűnő hibákat. Ha nem, akkor szegény nagy valószínűséggel a halálán van. (Jó hír, hogy a Seagate először így viselkedik, és nem egyből hal meg mint más gyártóé. Így le lehet menteni róla a fontos adatokat a legtöbbször.) -
liksoft
nagyúr
Lehet, hogy a halálán van. Bővebben: link Napi rendszerességgel csak ezt nézem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest