Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Akciókamerák
- Gaming notebook topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós kamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
Aktív témák
-
joi29
őstag
válasz
hfrankee #36681 üzenetére
Az ég egy adta világért nem akarok okoskodni de volt már itt valakinek
közületek a Trust Power Master szériából tápja?
Na ugye a tápos topikban vagy négy ével ezelőtti rossz szériákból nyert
tapasztalatok alapján készítették el a listát és sajna azóta senki nem vette
a fáradságot hogy kicsit utánanézzen, hogy ez a korábbi szériákra vonatkozó
állítás még ma is megállja e a helyét.
A helyzet az hogy a jelenleg kapható 7k-nél drágább Trust tápokat, nem
véletlenül árulják nyugat Európai oldalakon ahova pedig akármilyen vásárlót
megkárosító sz..t nem lehet bevinni.
De sajna az egykori beidegződések olykor hiábavaló pénz kidobást
eredményeznek mert szó se roll a márkásabb tápok nem hiába drágábbak,
de ha kiderül hogy ezzel is jó pár évig biztonságosan elketyegett volna a konfig. -
fagy53
nagyúr
válasz
hfrankee #36629 üzenetére
Ha 1280x1024-ben használod, akkor szerintem nem éri meg a 20k-t a csere.
A nem alapon, hanem pl 700/1000-en járó 4830 ebben a felbontásban jól érzi magát, ha van egy-két optimatizálatlan játék, ahol pár dolgot vissza kell venni ami nem is látszik, akkor mi van?
Egyedül az MSI 5770 Hawk VGA érné meg a szoftveres vmod miatt, mert így még 10-20%-ot rá lehetne verni a 4830-ra, de ez többe kerülne, ill. nagyobb felbontásnál lenne értelme. -
RootRulez
félisten
válasz
hfrankee #36626 üzenetére
4770 (majdnem 4830) vs. 5770 Hát nem tudom, ér-e majd 2x annyit.
-
Leigh Teabin
csendes tag
válasz
hfrankee #36547 üzenetére
Már próbáltam csak a rendszervinyóval is, de nem volt hatása. Az alaplap valóban csak 256 mb-ig tudja kezelni az agp-t ami 1,5v, de akkor maximum annyi hogy csak 256mb-t lát az 512-ből gondolom én. Nem tudom hogy a 7600gt-nek mennyi volt kell az agp-hez? lehet hogy ez a gond vele. De akkor miért működött egy hétig tökéletesen?
-
Leigh Teabin
csendes tag
válasz
hfrankee #36544 üzenetére
Köszönöm, de az az igazság hogy volt már benne egy hétig, eleinte ment szépen de azután már annyira lelassult a gépem, hogy a bios-t sem volt hajlandó betölteni. azután visszaraktam a régi kártyát és újra működött tovább. A bios csak 256 mb-ig képes az agp-t
beállítani viszont az új kari 512-es. Mondom, egy hétig mentek a játékok meg minden, de azután annyira lelassult hogy már be sem kapcsolt, a külön tápkábel ellenére sem. 2 winyó és 2 dvd is van a gépemben, és nem tudok rájönni hogy miért működött és utána miért lassult le. -
lsc
nagyúr
válasz
hfrankee #26763 üzenetére
Sok függ az adott játéktól is, valamelyikben a videokártya dominál, van olyan amelyikhez erős proci is kell . Valamelyikben mindent feltolhatsz, valamelyikben csak 4x-es aa-t tudsz rátenni . Általában 12xx és hasonló felbontásban mindkettő dolgozik, leegyszerűsítve , 16xx-nél már inkább a videokártya . Természetesen ez nem azt jelenti hogy 16xx-nél már elég egy celeron, csak inkább ott már a videokártyán van a hangsúly.
-
lsc
nagyúr
-
lsc
nagyúr
válasz
hfrankee #26754 üzenetére
Akkor mint írtam sapphire 4830, 21 körül kapható, én is abban a felbontásban használom igaz egy -két játékkal /mondjuk stalker mindkét része/, nincs vele gond . Azért kellene izmosabb proci mert alacsony a felbontás . Az enyém 3,2-őn megy, próbáltam 3,6-on, nem volt nagy gyorsulás már, ezért ennyi .
Mod : A kis fogysztás rendben van főleg 2d-ben, 3d-ben sem vészes, a hűtő szabályozható, viszont az újakon pwm-es venti van, azt írják róla azt nem lehet annyira visszvenni, de valkinek nem hangos valakinek igen, én még nem hallottam .
-
lsc
nagyúr
válasz
hfrankee #26745 üzenetére
Az a full mekkora felbontást takar ? Ha a 17-es monitord 12xx környéki felbontású akkor a 4830 jó, a 4770 is egy kicsit drágábban, főleg ha kapsz . A procid nem ártana 3-3,2-őn járatni az alacsony felbontás miatt . Ha 30 körüli a keret akkor a sapphire vapor-x 4850 is mehet, a hűtése jó és csendes, a napokban még 30 körül kapható volt .
-
-
Eagle16
addikt
-
fagy53
nagyúr
válasz
hfrankee #11049 üzenetére
Nincsenek külön 2D és 3D órajelek a VGA bios-ban. A 76GT 560/1400 alapórajelekkel rendelkezik. Segédprogikkal, RivaTuner, ATiTool stb lehet felhúzni és az így elért órajeleket 3D profilba elmenteni. Így a kártya 2D-s módban az alap GPU órajelen megy, hacsak nem hoztunk létre egy downclock-olt 2D-s profilt, a memória viszont 2D-ben is a felhúzott órajelen megy. 3D-ben meg mindkettő a felhúzott órajelen üzemel.
Pl: alap - 560/1400 húzás után - 630/1640
2D - 560/1640
3D - 630/1640 -
fagy53
nagyúr
válasz
hfrankee #9241 üzenetére
A félelem jogos, de a mostani játékok, és ilyen a MOHAA is, jobban fekszenek a hasonló teljesítményű, de korszerűbb VGA-knak. A Sapphire 2600PRO DDR3 OC kártyája mégha nem is hajtaná ki teljesen a procid, több FPS-t eredményezne és 20k alatt megkapod.
A Crysis alatt egyértelműen jobb. -
ricsy888
senior tag
válasz
hfrankee #9241 üzenetére
Mivel AGP-s lap ezért elég nehéz bele találni megfelelő karit. De tekintve a procit egy X1900 nem éri meg Nvidia 7800-7900-at meg nem nagyon találni. Na nem mintha azokat kihajtaná
Talán egy HD2600 amit még elbírna.( de az sem tuti) Én is erre cserélek a Galaxy 7600GS Premium-ról.(azt hiszem akkor most ugyanaz a karink van)
Szöö: Érdekes helyzet. Crysis megy a gyengébb játékok pedig hibáznak
Ide okosabbak kellenek, nem én.
Aktív témák
Hirdetés
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest