- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
RootRulez #37327 üzenetére
Szia!
Köszi a választ!
Hát, pécsi hírdetések közül nincs sok választék.
Van egy 86gt 8k-ért és egy 4350 7,5k-ért.Mivel tud többet az Ati? HD videó, vagy ilyesmi?
Amúgy visszafogja őket az Asrock buta vezérlője?
Jah igen, ati az csak 1 hónapos és van rá 2 év gari; Geforce-ra kétlem, h lenne.
Melyik érné meg jobban?Mekkora a különbség köztük teljesítményben?
Most hírtelenjében nem találtam cikket az atiról (86gt-ről ellenben tele van a net). -
ferrari1
őstag
válasz
RootRulez #37313 üzenetére
Vagy ez a jobb, igaz? Már húzom is lefelé.
-
ferrari1
őstag
válasz
RootRulez #37313 üzenetére
Valószínűleg nem. Ezt töltöttem le. Remélem jó, ha nem adsz egy linket amre gondolsz?
-
PuMa_
tag
válasz
RootRulez #37136 üzenetére
Köszönöm szépen, félig meddig megnyugtattál
Felbontás az oké lenne FullHD a monitorom, persze játszani csak akkor szoktam ekkorában, ha tényleg megtehetem. A húzásnak nem vagyok a híve, de talán most az egyszer majd megpróbálom.
Még azt megkérdezném, hogy alaplapból (chipsetből) mit ajánlanál, vagy ezzel annyira ne foglalkozzak? Vagy valamilyen P45-be gondolkoztam, de isten igazából nForce érdekelne csak 790i túl drága, 780i-t nem lehet beszerezni, 750i pedig lehet picit gyengus ma már....Köszönöm a segítséget -
tomiee85
senior tag
válasz
RootRulez #37111 üzenetére
1680x1050-t használok mint 22" wide nativját. Pont erre irányult a kérdés hogy 2600-2650Mhz-et elvileg gond nélkül ki tudok préselni belőle. És hogy ez maga a VGA tuningja nélkül hoz e látványos eredményt.
3dmark-al jelenleg nem tudok próbálkozni mert nem akar elindulni, majd holnap kitalálom mi a baja. -
jaja1981
addikt
válasz
RootRulez #36997 üzenetére
Mindenki ebben a nagy tévhitben él, hogy a VGA majd így meg úgy segít videót konvertálni, renderelni ,meg CAD alkalmazásokban.
Az egész marketing, mit nyomnak felénk.
A jelenlegi szoftverek 99%-a nem használja a VGA-t semmire, csak megjelenítésre.
Általános számításra nem.
A maradék 1% meg éppen hogy valamit piszkálgatja, de még nagyon gyerekcipőben jár ez a kérdés.
AKi ilyet szeretne, hogy VGA is számoljon videó tömörítésekben, azok a nagy gyártók termékei között keresgéljenek és patch-eljenek ezerrel, mert úgy működget, de sokszor érezhetően rosszabb minőség keletkezik, mint ha csak CPU számol.Ahhoz, hogy a VGA is konvertáljon olyan szoftver kell és akkor sem biztos, hogy támogatja, használja a VGA-nkat.
-
-
RootRulez
félisten
-
dokesz007
aktív tag
válasz
RootRulez #36178 üzenetére
Már ezen is túl vagyok, hozom azt a kib. rönhsasítót, elvégre gépész vagyok neeeem....és átalakítóm 3 csuklós mechanizmussá 1 ütéssel....
k...tatáját....grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
még 1x megpróbálom azt a teves space pilotot megeszkábálni ha nem, akkor megy vissza xp és amíg meg nem döglik az marad...
a többin marad a win7, ez van...kkkkkkkkkkkk
akkor még egy másik kérdés, nem tudod, h miért küldi fel a proci terhelést fullra, ha önmagában áll az asztalon, olvasok egy oldalt, mellette semmi nem megy...ez is kiborít...ilyenkor fütyül mint egy turbina,,
köszi az eddigi segítséget...
-
Márton
nagyúr
válasz
RootRulez #36121 üzenetére
van szenzor, és mutatja a driver is a hőmérsékletet!
Az asus 400-on járatja csak a ramokat, gondolom így garantálható a passzív működés.
Meg is vagyok elégedve, mert több óra hd videó lejátszása után (dvi+hdmi csati) is csak 61 fokos. Igaz nyitott házzal, de ha ráteszem a szellőzős oldalát sztem akkor is max 5-öt emelkedik még. Szóval jó döntés volt ez a 4350, már csak a projektor felé érdekel milyen 50hz-es jelet ad ki, remélhetőleg overscan nélkül. -
fagy53
nagyúr
válasz
RootRulez #35875 üzenetére
Sokmindenre, de Tőled függ elsősorban.
Milyen játékok mennek rajta, milyen igényességgel futtatod őket, stb. Az 512MB elég, talán a GTA4 eléggé optimatizálatlan szoftvere nem elégszik meg ennyivel, de erre nem érdemes várat építeni / finom voltam
/.
Nem tudom milyen órajelen használod, 720MHz-et általában viszik ez pedig szerintem elég. -
Antigabo
tag
válasz
RootRulez #35786 üzenetére
Köszi a tanácsot !
(mármint annak aki 2 karakter felcserélése ellenére is képes átlátni egy kérdés lényegét !..)
Drájvert mindenképp cserélni fogok még a DX telepítésre is rányomok majd.
3x cseréltem már DX9-es karit de azokkal nem volt baj.
Csak most gondoltam azért megkérdezem... -
Alister71
nagyúr
válasz
RootRulez #35722 üzenetére
A 320-as G80 GTS-t sokan leírják, a régebbi tesztek miatt is, pedig nem olyan gyenge az. Nekem most is van egy és 1-2 memória igényes játék kivételével a 9600GT szintjét lazán hozza. Nemhogy a 4650-est, de a 4670-ist úgy eltángálja, hogy a 4670 azt se tudja hol van.
Az a G80-as GPU simán megy a gyári 500 helyett 575-625 körül és rengeteget gyorsul a kártya.
Kiteszteltem már elég szépen, GTA4 kivételével minden mostani játék simán megy rajta, élsimítást kell 2x-es környékére rakni.
3870-ről cseréltem rá és stabilabb teljesítményt nyújt, jó pár játékba pedig a jobb nV támogatásnak köszönhetően gyorsabb mint a 3870. -
-
WolfheartGR
őstag
válasz
RootRulez #35711 üzenetére
a problémás Asus 9800gt Matrix nálam tanyázik, konfigom az adatlapomon.
Köszönöm a segítsegget.
A másik gép/gépekben ennél gyengébb tápok fognak muzsikálni.
De lecsokizom a vádlim, ha ott meg jó lesz....
Holnap egy 450-es csifivel (delta bél [mint nekem az 550-es], azon jelenleg egy 9800gt üzemel, igaz galaxy xtreme tuner) lesz kipróbálva ma asszem egy 460-as gigabájtal (400-as fsp bele van ha jóltom). -
yolan
őstag
válasz
RootRulez #35711 üzenetére
holnap lesz rá lehetőség.
megvétel utána szétszedtem, kitakarítottam, átpasztáztam, a gpu-t nem sarkaztam le az szent, a memóriákhoz hozzá sem fértem, nem feszegettem fel a memóriákat hűtő lemezt, ecsettel portalanítottam majd összeraktam és állt vagy 1 hetet. előző tulaj az elhozás előtt tesztelte kb 1 héttel, tökéletesen működött, most nem megy -
válasz
RootRulez #35692 üzenetére
Elsőkörben munkára használom, netezés, filmezés, másodsorban és tényleg ez szinte minimális kevéske kis játék. Vagy a hd5570-t vagy hd 4650-t szeretnék. Az 5570-t ma szúrtam ki, hogy nem vészes az ára, akkor inkább már azt :-)
@audi100td: Köszi az infót, nem vagyok nagy hardware guru, de azért próbálok igényes konfigot használni :-)
-
-
RootRulez
félisten
válasz
RootRulez #35695 üzenetére
Na meg is van, igaz ez HD3300 és 1950PRO...
VGA | --OS-- | Pont | SM2 | SM3 | CPU
3300 | Win 7 | 2022 | 0658 | 0776 | 2933
1950 | W XP | 5147 | 1914 | 2126 | 2313Egyszer, pont nem volt VGA-m mikor hálózni hívtak, elmentem az integrálttal, gondoltam miért ne. Legnagyobb meglepetésemre ment minden rajta szépen, amivel játszottunk.
Red Alert 3, CoD2, CoD4, WarCraft 3. Hirtelen ezek jutnak eszembe...
-
válasz
RootRulez #35690 üzenetére
Fogyasztásmérő szerint, most ha fullra terhelem a procimat, akkor az egész eszik 100w-t, ha számolok egy 80% effektivitást akkor legyen mondjuk a 350es táp teljesítménye 280w-t. Gondolom azért csak nem eszik egy ilyen 'szörny' 180w-t, illetve a jövőben szeretnék mellérakni még 2gb ramot, amit nem tennék 30wattnál többre. A másik kritikus kérdés nekem a hang, eddig nem volt panaszom rá, persze nyilván hangosabb lesz a plusz venti miatt, illetve a nagyobb terhelés miatt. Köszönöm a választ!
-
Qru
MODERÁTOR
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
RootRulez #35468 üzenetére
Ahol van rendes SLi profil ott jobb a GX2. Legutóbbi LAN-on srác gépébe GX2 volt az enyémben GTX260 (216SP) OC és több fps-e volt azonos beállítások mellett (konkrétan COD-oztunk). Jah és egyikünknél sem volt proci limit (i7 rulz
). Nem kötekedés képpen, csak úgy érdekességként.
Ennek ellenére én is GTX260-at vennék inkább mint GX2-t.
Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Windows 11
- Milyen TV-t vegyek?
- Külpolitika
- Crypto Trade
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Napelem
- További aktív témák...
- NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti Founders Edition
- MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC majdnem új 2028.04.22-ig magyar garis
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- GIGABYTE GeForce RTX 2080 TURBO OC 8GB GDDR6 videokártya (használt)
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest