Aktív témák
-
spanyoll
addikt
@(#49447) Dell XPS & @(#49448) nexia: Nem is tudtam, hogy ennyi különbség van laptoptartók között! Na majd akkor amint aktuális lesz, visszatérünk erre, addig meg maradnak a jegyzettömbök a gép felső közepénél támasztván jobb híján.
-
spanyoll
addikt
Amúgy bizonytalan vagyok. Szükséges szerintetek alápolcolni a gépem (ahogy most van), vagy lényegtelen, és semmi köze a proci hőmérsékletéhez, hogy mennyire szellőzik így. Csak mert ha fölösleges akkor nem szenvedek vele
-
spanyoll
addikt
No kérem, akkor helyzetjelentést adnék a szituációról.
A pasztát barátom nem találta meg, így eléggé ideges lettem, nem volt kedvem várni még egy napot míg veszek, így nekiestem a gépnek.
Az alap problémáról látható két kép itt és itt van. A gép terhelés alatt brutál módon melegedett, 92+ fokos maghőmérsékleteket generálván.
A mai nekiesésem PC-s előéletemnek köszönhetően nagy vehemenciával indult, de félúton a tapasztalat letetette velem a csavarhúzót, ami nem megy nem erőltetjük alapon: a laptop szétpattintása, és szétszerelése nem igazán ment olyan gördülékenyen, a szétpattintásnál nem akartam jobban feszíteni, csavar már nem tartotta, így hagytam inkább, maximum nekiállok még egyszer nyugodtabban.
Közben alaposan lefújkáltam mindent amit csak tudtam, a ventire is ráfújtam pár nagyobbat, bár pörög, ezt megnéztem.
Utána stresszteszt, rendesebb, 20 perces, ami már sokkal kecsegtetőbb eredményt hozott. Ezt úgy végeztem, hogy a gépem alá raktam pár jegyzetlaptömböt, így most a hátsó szellőzős rész kb 5cm-re van az asztaltól.
Az eredményektől felbuzdulva előkerült az 1200W-os bika porszívó, fej levesz, és átfújtam első körben a kis szellőzőkön és mindenen amit tudtam, majd a remélhetőleg felvert port kiszívtam.
Ezután újabb stresszteszt, ami szemmel láthatólag még jobb eredményt mutat.Konklúzió: nagy valószínűséggel csak a por volt a probléma, de ugye nem nyugodhat meg az ember teljesen soha. Amint legközelebb Bp.-en járok felkeresem a topic szakértő és ilyen téren illetékes kollegáját, hogy mint igazi szakértő (nem kocapc-s) nézze meg a dolgokat, kapja szét, pasztázza át, ami csak kell, hogy a gépem még bírja egy ideig lehetőleg.
Véleményeket szívesen fogadok
-
spanyoll
addikt
Szerencsére barátom pasztáját elpakolták, vagy simán csak nincs meg, így várnom kell holnapig, hogy vegyek egyet, és megcsináljam a gépet. Szétvet az ideg
-
spanyoll
addikt
válasz
Dell XPS #49326 üzenetére
Mármint hogy érted? Takarításilag meg tudom oldani. Azon felül már tényleg nem hiszem. Ellenőrizni pedig lehet progival. Félre ne érts, nem akarok nagy hozzáértőnek tűnni, de próbálom megoldani minél kisebb költséggel az egészet. Persze új gép vétele drágább, de annyira értek hozzá, hogy ne csesszem szét a laptopom.
Mit javasolsz? A takarításon ,procipasztázáson és progis tesztelésen kívül mármint... -
spanyoll
addikt
válasz
Dell XPS #49323 üzenetére
Köszi, holnap nagytakarítok akkor, szétkapom a gépet, bár inkább asztalik mókolásában vagyok otthon, de nem hiszem, hogy akkora művelet lenne. Pasztát tudok kölcsönkérni, majd kenek akkor a procira. A hűtési házirendben majd kérek segítséget, ahhoz nem értek sajnálatos módon.
Addig is köszönöm a gyors segítséget, holnap jelentkezek! -
spanyoll
addikt
Program letöltve, elkezdtem tesztelni, és egyrészt brutál mód melegszik már most az egész, másrészt a venti nem hűt szerintem rendesen.
A magok hőmérséklete (max 98-97), átlagban 90 és 87 egyelőre 5 perc után, az alsó kis diagramon pedig írja, hogy a cpu usage 100%, a cpu throttling 0%, overheating detected ...
Amennyire én kiveszem ebből (leállítottam, nem akarom megsütni a gépet), nem hűt eléggé a venti, de mindenképp melegszik a processzor mint állat.
Venticsere, pasztázás, ventis alátét, vagy micsodi? -
spanyoll
addikt
A laptopom játék közben (swtor) random elkezd durván lagolni (nem a net miatt, ez garantált), olyankor mintha jobban is melegedne. Pörög a hűtő, a játék lagol, egyszer csak puff, véget ér a lag (ami akár pár percig is tarthat), és megy minden rendesen tovább. Ötlet, hogy mi lehet ez?
Én talán melegedésre gyanakszom, de nem hiszem, hogy az lenne a baj. Mivel nézzek mit, és mit csináljak?
Válaszotok előre is köszi! -
spanyoll
addikt
Üdv!
A laptoptöltőm amikor a gépem nem megy épp (általában simán csak sleepeltetem), akkor sípol. Biztos ismeritek azt a sípoló hangot amit néhány töltő kiad. Ez megszűnik azonnal, amint kirángatom a gépet az alvásból. Eddig nem tűnt fel, hogy ilyet csinálna a töltőm, úgyhogy ez valami rosszat jelent, vagy valami rossznak az előszele, vagy ártalmatlan akármilyen áramköri zaj, és ne foglalkozzak vele?
-
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
válasz
Dell XPS #47668 üzenetére
Az ODD helyére kerülő ú.n. Multibay bemókolása mennyire lenne munkás feladat?
Gondolom egy sima csavarozás, ODD ki, az új keret be, plusz kábelezés feladatoknál nem bonyolultabb...
Csak mert jövőre játszanék egy olyat, hogy a mostani vinyó elad, annak a helyére egy ssd, az ODD helyére meg valami nagyobb adatvinyó. -
spanyoll
addikt
-
spanyoll
addikt
Üdv!
Acer Aspire 5742G laptopomba szeretnék rakni plusz egy vinyót. Mire érdemes figyelnem vásárláskor, és milyen típusú laptopvinyókat ajánlanátok mint megbízhatóbb márka. Azon kívül van plusz egy slot a vinyónak?
A hátuljánál tudom hol kell majd kinyitni és bemókolni, csak milyet, és lehet-e?Válaszotok előre is köszönöm!
-
spanyoll
addikt
Kerestem itt ph-n is, gugliztam is, de idáig semmi értelmeset nem találtam erről. Noti tuningolás érdekelne, viszont nem hardveres, hanem külsőre. Festése, átalakítása, etc. Tudtok mondani erre valamilyen oldalt? Nem biztos, hogy hozzányúlnék a géphez, de hátha
Köszi
-
spanyoll
addikt
sziasztok. ket kerdes..
1: minden k52je szerias asus alaplaphibas vagy csak a nagy resze? csak mert most olyat kellett megint vennem karterites miatt..
2: alaplap hibassagat lehet tesztelni valami progival? ha igen melyikkel? mert ha igen, akkor hazahozom, tesztelek es rogton kiderul, hogy mivanbocsi a 3 hszert, telo szarakodik, toroltetem
-
spanyoll
addikt
sziasztok. ket kerdes..
1: minden k52je szerias asus alaplaphibas vagy csak a nagy resze? csak mert most olyat kellett megint vennem karterites miatt..
2: alaplap hibassagat lehet tesztelni valami progival? ha igen melyikkel? mert ha igen, akkor hazahozom, tesztelek es rogton kiderul, hogy mivan -
spanyoll
addikt
sziasztok. ket kerdes..
2: alaplap hibassagat lehet tesztelni valami progival? ha igen melyikkel? mert ha igen, akkor hazahozom, tesztelek es rogton kiderul, hogy mivan -
spanyoll
addikt
válasz
#82903040 #23867 üzenetére
Mert gyorsabban áll fel a gép, ha slp módban megy. Meg tudtommal egy hibernálás úgymond közelebb van egy kikapcsolt állapothoz mint a slp, márpedig épp ez a lényeg, hogy nem akarom kikapcsolni, hanem felnyitom, nyomok egy gombot és voila, 2 mp és megy a gépem ahogy ott hagytam, másik 5, max 10 mp , és már minden úgy megy netre felmenve ahogy előtte.
Hibernálásnál ez nem tudom hogy van ...
Nade áramfogyasztásilag nagyságrendileg mi hogy áll? -
spanyoll
addikt
Sleepben a gép nagyságrendileg hány százalék áramfogyasztással megy?
Egyrészt, hogy éjszakára mindig csak sleepelem, bár gondolom kb lófasz, 1 W se lehet, vagy ha hurcolom akkor már aksiról nem mindegy teljesen.
Nem konkrét áramfogyasztás érdekel csak úgy nagyságrendileg... -
spanyoll
addikt
Mindegy ... megy asus szervízbe, jobb ötletem nincs.
-
spanyoll
addikt
Sziasztok. Nemrég (1 hete) vettem egy új notebookot, viszont szerintem hülye.
Alapból freedos volt rajta, felraktam rá a win7-t, ment is tökéletesen, egyszer csak mindenféle ok (és extra kihasználtság nélkül) kifagyott. Miután ez másodszorra is előfordult raktam új windowst, hátha az a para. Az újjal is szarakodik.
Játék közben skype meg utorrent minden, pörög a gép, semmi baja, semmi akadás, tökéletesen megy.
Alap 5% cpu használat mellett, fut egy msn meg egy skype, és oknélkül kifagy, de olyan módon, hogy egér mozog, ctrl+alt+del-re nem reagál, semmire sem, aztán olyan fél perc múlva minden amit nyomtam megtörténik (felugrik az intéző ablak, becsukja az msnt, stb).
Futtattam egy memtest-et, mert memóriaproblémára gyanakodtam, de semmi baja.
Mi lehet az oka ennek? Vagy csak valami csoda folytán mind a két windows szarakszik??Más:
mivel ez életem első notebookja így lehet, hogy hülye kérdések , de nekem mégis feltűnt asztali után:
-ha kikapcsolom a monitort fn+f7-el, akkor nem kapcsolódik ki, csak leveszi ilyen pár % fényerőre, mert lehet még látni nagyon halványan ami a képernyőn van, egérmozgást is (a nagyon halvány azt takarja, hogy kvára kell néznem közelről) ez normális?
-ha berakok egy dvd-t akkor ilyen nagyon hülye hangot ad ki, eddig ilyet nem hallottam, de tökéletesen megy, így ez csak az én paranoiám szerintem.Bocsi ha faszságokat kérdezek, csak tényleg nem vágom, ha sima asztali lenne nem fosnék ennyit, de drága kis gép, és nem akarok laptop nélkül maradni 2 hétig míg szervízelik. Ha valaki tud segítsen pls.
Ja ... a gép pedig ő lenne [link]
Innen is rendeltem. Válaszokat előre is köszi
Aktív témák
- MSI Thin 15 Gamer laptop makulátlan állapotban, 2,5 év garanciával, ingyen kiegészítőkkel.
- Garanciális! ASUS Zenbook Notebook! 13" OLED / i7-1065G7 / 8GB / 512GB SSD
- Lenovo ThinkPad X13 Gen4 Laptop! Intel i5-1345U / 16GB DDR5 / 13.3" WUXGA
- Lenovo ThinkPad X1 FOLD! Hybrid laptop! Hajlítható OLED kijelzős (2048x1536)! BeszámítOK!
- ASUS TUF Gaming F16 (2024)
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- PS3 Játékok 2000Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest