Hirdetés

Aktív témák

• Zoli bácsi

őstag

Sziasztok! Délután kollégám laptopjánál furcsa dolgot tapasztaltam, nem találtam rá magyarázatot, de mivel nagyon érdekel mi okozhatja a jelenséget, gondoltam megkérdezem az okosabbakat.
    Szóval van nekem egy USB-s külső 2,5" merevlemezházam, benne egy 400Gb-os Samsung vinyó. Használom a laptopommal, és az asztali gépemmel is, egész elégedett vagyok a sebességével, a totalcommander 28-31.000 kb/sec sebességet ír ki másolásnál.
    Ma délután egy nagyobb fájlt vittem be a munkatársamnak, és csatlakoztattam a külső keretet a 2 USB-n a laptop (Asus x51H) portjaira. A másoláson kívül semmi nem történt a géppel, és figyeltem, a másolási sebesség erősen rapszodikus volt, tehát 3000-20000 kb/sec, bár a felső értéket csak egyszer érte el, jellemzően 3-5e kb/sec közt mozgott, erősen ingadozva, bár a géppel semmi mást nem csináltunk.
    A gépben kétmagos Dual core proci van, és ICH7 déli híd. Nálam az asztali gépben, és a laptopban is ICH9 déli híd van. Megnéztem, driverek fent vannak, vírus nincs.
    Ezen a gépen XP, enyémeken win7 van. Mondjuk kb 10GB szabad hely volt a vinyóján, amit 2gb kivételével megtöltöttünk, de nem hiszem, hogy ez okozhatná a lassúságot. :F
    Nem a lassúság volt számomra érdekes, hanem az ingadozó sebesség, pedig egy nagyméretű fájlt másoltam. Kolléga most akar venni holnap egy külső merevlemezházat, de mondtam utána kéne nézni a dolgoknak, ez így nem kóser, valami hiba van.
    Nem hinném, hogy a két déli híd teljesítménye közt ennyi különbség lenne.
    Van valakinek ötlete mit kellene megnézni? Én azt javasoltam, tegyünk föl egy w7-est, próbáljuk ki azzal. :U

Aktív témák