Aktív témák
-
Csabee.
nagyúr
válasz dangerzone #33109 üzenetére
próbáltad már a HDD-det IDE módba rakni? Vista telepítést próbálj meg az felmegy-e, egy próbát megérne az is, de egyébként én memória hibára gyanakodnék!
Üdv: Csabee.
-
qfm
őstag
Pedig ez még mindig memória hibának tűnik. Érdekes a kiírásban hogy próbálja meg a videókártya cseréjét is. Esetleg egy bios frissítés, vagy másik ram? Veszteni valód nem igazán van ha megpróbálod.
Látom közbe más is írta hogy memória
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Megpróbálnék próbaképp egy CMOS Resetet.
Tápegység típusát nem írtad le.
Egyébként nem is igazán értem a problémát, hogy hogyan jelentkezik ez a képernyő...
Van egy tök csupasz vinyó, amire fel akarnád telepíteni az oprendszert, beteszed a telepítőlemezt, és aztán ez a kékhalál fogad? Lehet, hogy értetlen vagyok, de annyira összekavartad a sztorit a 3 vinyó-3 XP negyedik vinyó - 4. XP mellékvágánnyal, hogy most már rohadtul nem értem, mi van.
Először is: amikor telepítesz, EGYETLEN vinyó legyen a gépben, lehetőleg egy gyors, amire a rendszert telepíteni szeretnéd. Aztán magyarázd el, hogy is van ez akkor.Meg az se mindegy, milyen service pack van azon az XP-n. Érdemes a legújabb SP3-as integrált változatot használni (pl. hibajavítások miatt - esetleges driverütközéseket is kijavíthattak). Ezzel a módszerrel tudod integrálni az SP3-at a meglévőhöz: [link] (itt SP2-ről írnak, de az ne zavarjon meg, SP3-mal pontosan ugyanezzel a módszerrel kell csinálni)
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz dangerzone #33119 üzenetére
"Cmos reset nem hiszem h segítene"
És ezt mégis miből következtetted ki?
Igen érdekes problémákra tud megoldást jelenteni, talán én nem vetném el ezt ilyen hanyag könnyedséggel...Nem csak procihiba létezik, lehet ilyen alapon akár videokártya is...
De ki kéne próbálnod másik vinyó-adatkábellel (hátha kontakthibás, vagy egyszerűen szakadt) és -tápcsatlakozóval (esetleg kitágult).
Remélem egyébként a foglalatok (RAM, videokártya) tiszták... ha tele van porral, az is bajt jelenthet.Ha a memóriát csak memtest86-tal már ellenőrizted, akkor tolj rá egy GoldMemory-t is. (ld. pl. Hiren's Boot CD)
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
szasanyi
félisten
válasz dangerzone #35159 üzenetére
Nem próbáltad újabb WinRAR verzióval? Igaz, nem tudom milyet használsz. Nálam a v3.80 magyar verzió bevált, és csak akkor csinál ilyet ha hibás a letöltött fájl. Mondjuk olyankor jellemzően CRC hibát ír.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz dangerzone #35159 üzenetére
Hardveres ok esetén memóriahiba elképzelhető. Érdemes lenne tesztelni (legalább 6-7 órát) a RAM-modulokat, egyenként.
Ha tuningolva van a gép, a PCI-E frekit ugye fixáltad 100-ra? Ennek hiánya okozhat érdekes hibákat (CRC- és egyéb fájlhibák akár).
És mint már mondták, érdemes lenne megpróbálni másik WinRAR-verzióval.Sk8erPeter
-
szasanyi
félisten
válasz dangerzone #35163 üzenetére
Ha már gond nincs, nem hiszem, hogy XP lenne a ludas. Nem tudod megnézni, hogy amit te letöltöttél, annak másik gépen is problémás-e a kicsomagolása. Így 1értelműen kizárható, hogy valóban a csomagolt fájlok-e a hibásak.
-
szasanyi
félisten
válasz dangerzone #35167 üzenetére
B+ mekkora pendrive-ot használsz te? Vegyél már egy 8GB MicroSDHC kártyát USB adapterrel 3.5k-ért, és megoldódott minden ezzel kapcsolatos problémád.
-
Kommy
veterán
válasz dangerzone #39707 üzenetére
Szerintem azért van a belassulás mivel a vinyót lefoglalod és amit akarsz használni azért a fejnek helyet kell változtatnia ami időbe telik
-
Lenry
félisten
válasz dangerzone #40269 üzenetére
pedig van ilyen topik
Milyen kormányt vegyek?de inkább itt kérdezd meg, mert ez jobban pörög
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Zoli1222
addikt
válasz dangerzone #40271 üzenetére
Mennyiért akarsz? Ha 12k körül akkor Saitek r660, ha 35k körül Logitech g25, ha nagyon profi kell g27
-
Zoli1222
addikt
-
Zoli1222
addikt
válasz dangerzone #40273 üzenetére
Nekem az R660-ast ajánlották.
Sztem neked is azt fogják. Ebben az árban van még a Logtech MOMO és az Ex. A MOMO 2xk-ról lett 1 csomó helyen leárazva 13k-ra, de van neki 1 betegsége, gyorsan tönkre megy a pedál potija. Az Ex 15k körül van. A lényeg. A 3 közül a Saitek éri meg legjobban az árát.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz dangerzone #40365 üzenetére
A ház tartozéka.
-
marsu
veterán
válasz dangerzone #40365 üzenetére
A házhoz jár, mert ahány ház, annyi szokás ...
Van ahol rövid menetes réz, van ahol hosszú menetes réz, van ahol patentos távtartók kellenek az alaplap alá ...
Ezenkívül még egy kupac csavar a HDD-k ODD-k FDD rögzítésére, a VGA és PCI slotok rögzítésére, az oldal lapok rögzítésére.
Általában ilyen csavarok minden számítástechnikával foglakozó normális embernél nagy mennyiségben megtalálható.
De ha a vevődnek éppen nincs, akkor jó ha adsz neki egy maréknyit a házhoz.
Press any key to continue ...
Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol 2db kontroller és játék garanciával hibátlan
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB fehér játékonzol garanciával hibátlan működéssel
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + 2db játék garanciával hibátlanul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest