Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Melyik tápegységet vegyem?
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Akciókamerák
- Videós, mozgóképes topik
- Napok óta legyőzhetetlen a 32 GB-os új Radeon pletykája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
RootRulez
félisten
Nincs mit! Azért kérdezz majd rá a milyen routert topikban is.
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Hopp, valóban a gigabites lan meg itt kezdődik.
Tehát vagy gigabites routert a gépnek. Vagy wifin kapcsolódna a gép is a routerhez, ami bírja a 120-at, csak akkor meg wifi adaptert kéne venni a routerhez. Tehát nem igen lehet "olcsón" kihozni. Max átlépsz egy 80Mbites csomagba
Atticus85 Ahogy látom driverekkel kínlódhat... Telepítgettél mostanában drivereket vagy volt valami hardveres változás a gépben vagy mivel tudnád összekötni a lassulást?[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Net megy a routerbe, mazzag megy a routerből a gépbe.
Wifi meg megy a routerből a telóba.
Szóval nem kell a gépnek wifi vevő.
Én egy ilyennél nem adnám alább.
a TP-Link elég jó márka és nem drága.
Ha még lenne kérdésed, majd itt tedd fel, itt több a wifis/router szaki:
- Wlan, wifi, vezeték nélküli hálózat kérdések és válaszok
- Milyen routert?
Atticus85 Hiába irkálod be egymás után ugyanazt a kérdést. Ha olyan olvassa aki tudja, válaszol akkor is, ha egyszer teszed fel.Egyébként mi a probléma? Milyen hiba észrevétele után vezetett utad az eseménynaplóba?
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Más is kapott levelet egy anilove nevű 0 napos felhasznlótól?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Cimborámnál vagyok, akinek notebookja van, amiben van wifi. A netet lan kábelen kapja a notebook és cimbi megosztaná a wifiadapterével a netet. Ki lehet ezt vitelezni valamilyen módon?
Tehát a notebook routerként menne a wifiadaptere segítségével...
Köszi: RR
-
RootRulez
félisten
válasz
Rabbitf_24 #24995 üzenetére
Mi nem megy?
Az a legtisztább, ha a forráson kikapcsolsz minden biztonsági dolgot, tűzfal, víruskergertő, megymás, így ezek nem vethetnek gátat.
De eleve az nem tiszta, nekem, mivel van neked gondod, megosztás, meg van osztva de nem megy, stb...
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz
moha21 #24416 üzenetére
Egyszer írtam egy programot, ami tök ártalmatlan dolgot csinált volna, erre a nod vírusosnak láttam. Alig, hogy lefordítottam és futtattam, a nod már takarította is el.
Ezét egy 2 soros dolgot (azt a programrészt) meg kellett írnom, vagy 30 sorral, hogy kikerüljem, ami miatt a nod dünnyögött.
Ami érdekes, hogy a végeredmény ugyanaz volt és mégse sírt...
DeathAdder Ez az utolsó topik, amiben segítettem
Legközelebb találkozunk, fizetsz egy kólát
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz
DeathAdder #24414 üzenetére
Nálam Antivirus 4 van, nem SmartSec.
Nekem aktív a menüpont, semmit sem állítottam rajta, szóval nem tudom neked miért nem engedi...
mod:
Viszont van egy olyan a beállításokban, hogy "kivételek" és ott is hozzá lehet adni a kivételeket, talán az megoldja.[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz
DeathAdder #24412 üzenetére
Karanténba bemész és kiválasztod a karanténba zárt számodra szükséges fájlt. kiválasztod, hogy visszaállítás, és hogy legközelebb kezelje kivételként (nem tudom hogy van szó szerint de ott lesz).
Máskor csak akkor fogja kivételként kezelni, ha ugyanabból a mappából fogod indítani, tehát ha áthelyezed máshova, akkor már újra karanténba teszi majd...
mod:
Jah, a karanténba jobb klikk az elemen és "Visszaállítás és kizárás az ellenőrzésből" menüpont[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Haver most hívott, hogy van Dell OptiPlex GX280 számítógépe. Szeretnem belépni a BIOS-ba, de sajnos nem tud. Elmondása szerint, amíg nem tölt be a windows, a bill nem reagál semmire, tehát nem veszi be se at F2-őt, de a Boot menüs F12-őt sem.
Windowsban a bill tökéletesen működik, hogy lehet belépni a BISO-ba?
-
RootRulez
félisten
válasz
ZeroCaptan #23259 üzenetére
Nekem eddig nem tűnt fel, de most hogy mondod a 2L-es íze talán "öblösebb"...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Van nálam egy alaplap, mi azt csinálja, hogy bekapcsolom, felpörögnek a ventik, vinyók egyebek. De pár másodperc múlva a proci hűtő megáll, nem ad se képet se hangot, mi lehet a gáz?
A VGA venti továbbra is forog, szóval nem kikapcsolja magát csak a procin áll meg a venti, és se kép se hang...
Processzor tesztelve, másik lapban működik.
-
RootRulez
félisten
válasz
zsolti1902 #22581 üzenetére
Akkor befolyásolná az élettartamát, ha magas hőfokon menne. Azon nem sok múlik, hogy 28 vagy 31 fokos.
-
RootRulez
félisten
válasz
alfaman512 #22309 üzenetére
Végül is ott tartunk, hogy bármi okozhatja...
A HDD-t kihagytad...
nike_ Teszteld a ramokat és a merevlemezt is lesd meg.[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz
molnarpeter #22200 üzenetére
Hmm, ezt kipróbálom
-
RootRulez
félisten
válasz
molnarpeter #22196 üzenetére
Végül is igazad lett, nem kellett buherálnom sem...
-
RootRulez
félisten
sziasztok!
Van egy celeron d 356os proci nálam (3333MHz). A gépbe nem a neki való hütés van, hanem egy alacsonyabb gyári intel hűtő. 10 perc orthos után 62 fokon stagnál a hőmérséklete, a proci max 69-et bír. Általános felhasználás alatt 40-50 fok között mozog. Szerintetek jó lesz, ha ez a hűtés marad rajta?Köszi: RR
mod: 16 perc után is 61 fok.
sgergi én is így gondolom... szvsz, netezgetés közben meg msnnel (arra lesz használva a gép) nem igen fogja leterhelni a procit ennyire és ennyi időre folyamatosan...
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz
molnarpeter #22179 üzenetére
Az bánt, hogy ami nekem van, azon négy apró csavarral van felfogatva egy keret a bordára. De amit szerzek az elvileg nem úgy van, hanem egybe van és kész. Ha olyan lenne, akkor csavarok ki és kereteket pöckökkel együtt áttenném a másik bordára...
-
RootRulez
félisten
válasz
föccer #22172 üzenetére
Az a gáz, hogy az enyémnek eltörtem az egyik leszorító pöckét... Ki lehet azokat cserélni, mert nem nagyon tudtam szétszedni, ami most el van törve.
Ha ki tudnám cserélni a kis fehér izét, akkor nem is kéne a másik hűtés csak alkatrésznek...
mod:
Tehát a ezt ki tudnám cserélni köztük már jó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek egy újabb fajta (alacsonyabb) gyári intel hűtő elbír-e egy ilyen CeleronD-vel...
Ilyenről lenne szó:
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz
Teasüti #21857 üzenetére
Volt 1-2 próbálkozásom ilyen "oprendszerekkel", de csak a kíváncsiság hajtott... Sztem hanyagold.
Alapvető dolgokat nem tudtam megcsinálni egynémelyikkel. Pl. Internetet megosztani szoftveresen (akkor még nem volt routerem és switchel nyomultam).
Mert az ugye ki lett belőle véve...
-
RootRulez
félisten
Köszi srácok mindenkinek!
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Van egy ?halott? GIGABYTE GA-M57SLI-S4 (rev. 2.0) alaplapom.
Hiba leírása: se kép se hang. Memória nélkül nem csipog, így tudtam Proci vagy Alaplap a ludas. Mindkét alkatrészt leteszteltem cseredarabokkal, a processzor ment egy másik alaplapban. De a lap egy másik procival se ment...
Tehát most ott tartok, hogy a lap a rossz (és ez már biztos)
Megvizsgálva láttam, hogy 3 kondi kipúposodott (talán ki is folyt már kicsit) lehet ez a 3 rossz kondi a hiba forrása? Van arra esély, hogy a cseréjük után a lap újra menni fog?Bekereteztem a képen a bajos kondikat:
A kép illusztráció, ezen a kondik nem púposak, netről szedtem.
Katt a képre a nagyításhozSzerintetek?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Következő lenne a kérdésem, ha AHCI nem játszik, akkor Legacy IDE vagy Native IDE a nyerő?
-
RootRulez
félisten
válasz
RootRulez #21511 üzenetére
Nos újabb a korábbitól különböző lefolyással találtam magam szemben:
Tehát Nem tudok érdemben kattintani (idáig stimmel), de kitartó kattogtatás után a képernyő elsötétedett, majd további kattogtatások hatására megállt az egér is, ezt követte a reset (Ctrl+Al+Del-re se reagált egyik periódusban sem)
Persze van hogy lehal (nem tok kattintani, de egér mozog) és pár másodperc elteltével megint megy most is ez esett meg, mikor gépeltem az a postot...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok, mi miatt lehet az, hogy alkalmanként a gép befagy? Első jele, hogy mozog az egér, de pl nem tudok kattintani ablakok között, majd pár kattintást követően már az egér se mozog, majd vagy beindul kis idő elteltével vagy reset lesz belőle...
AIDA64 rendszerstabilitás tesztet eresztettem rá, ment is bő 7 percig, semmi gáz... Akkor mi lehet a gond, véletlenszerűen fordul elő. Előjött egy 1,5 éve telepített Windows7 HP-al is és a frissen telepítettel is.
Konfigom:
MTB: Biostar TA790GX A3+ 5.x
CPU: Phenom II 955 + HYPER212 PWM
RAM: 2GB G.SKILL + 1GB Kingmax DDR3
VGA: MSI HD5770 1GB vagy XFX HD4850 (mindkét VGA-val megesett)
HDD: WD750GB
ODD: NEC AD-7260S
PSU: CORSAIR HX520Szóval véletlenszerűen előfordul akár táblázatkezeléskor, böngészés alatt vagy kis 2D-s játék játszása közben (pl.: Bejeweled 3) 3DMark06 is lefutott gond nélkül, szóval végképp nincs ötletem, BIOS frissítés és reset is megvolt...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Olyat ismerünk, hogy IDE-SATA átalakító... De nekem olyan kéne, ami a SATA-t alakítja át IDE-re. Ilyen van? Mert nem igazán találtam eddig...
Tehát ennek az ellentettje kéne...
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz
Lompos48 #21111 üzenetére
Nálunk (vidáken) egy kétszeres Sony CD romja volt havernak, 468-P1 között valamikor, de íróra nem emlékszek, mikor vették... Ezek a haveromék voltak azok, akiknek minden új ilyesmi cuccuk megvolt. DVD írójuk is volt akkor, amikor még 70K volt. Én csak akkor vettem, mikor már 7K-ér volt
-
RootRulez
félisten
válasz
Morris #21103 üzenetére
Ó igen, Windows 98 és társai...
Ráadásul hármunknak volt egy CD írónk, hetente adtuk tovább egymásnak...
Sőt az első modemünk is így volt
Két haverommal két napig én interneteztem, aztán négy napig nem. Olyan volt, hogy a betárcsázós net és éjfél után 50 fillér volt percenként... freeweb csinálta vagy mi
-
RootRulez
félisten
válasz
gabor901113 #21040 üzenetére
Gondolom kell neki egy kis plusz fesz is. Kisebb szorzóval több FSB vagy ilyesmi... Ezt a tuning topikban jobban megmondják majd neked...
-
RootRulez
félisten
válasz
Воланд #21032 üzenetére
Így tudtam telefonról feltenni a képet, mert BT-om elromlott az adatkábelt meg nem találom, szóval telefonnal feltöltöttem és a linket betettem oda, hogy géppel kimásolhassam.
persze a képfeltöltéssel utána végeztem is, feltettem a képet máshova... remélem tényleg csak annyi baja lesz...
daa-raa: Remélem nincs igazad és megúszom egy reinstallal...
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Driver Sweeperrel letakarítottam egy drivert, de mégis ott van a program következő indításánál.Miért nem takarítja le, hisz arra való...
-
RootRulez
félisten
válasz
kbalazsa #20974 üzenetére
A CrystalDiskMark megmondja neked.
-
RootRulez
félisten
Szomorú!
Eddig is csinálta (tegnap, talán azelőtt is), de ma a legdurvább...
-
RootRulez
félisten
Halihó! Nektek is dobálja az 503-as hibát vagy épp mikor mit? Vagy az én netemmel van valami?
-
RootRulez
félisten
Újabban minden nap összekakilja magát a gépem. Megy-megy, de egyszercsak megáll minden az egér mászkál szépen, de nem tudok semmit se csinálni Ctrl+Alt+Del-re se jön be más... Olyankor bejön egy ablak, hogy program bezárása, de nem írja, hogy milyen programot kéne bezárni.
Lehet a probléma okozója, hogy procit cseréltem a gépben? Attól még mennie kéne, nem? Nem akarok Windowst telepíteni, míg nem jön ki a Win7SP1...
...
Jah, ilyenkor a Reset a "megoldás".
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
válasz
Intel fan11 #20874 üzenetére
Nekem 20 centi széles házban van a sima hyper 212.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Haverom hívott, hogy a gépében a következő hiba lépett fel: POST-ol, de a Windowst nem tölti be, hanem kikapcsol/újraindul. Tehát csökkentett módot se lehet előcsalogatni. Mi lehet a gáz? Memória hiba vagy merevlemez, esetleg elég lenne neki egy Win újratelepítés?
-
RootRulez
félisten
válasz
superecneB #20435 üzenetére
Hígítod bakker, minnyá szilveszter és jól jönne...
-
RootRulez
félisten
válasz
superecneB #20431 üzenetére
Viccel?! Alkoholt pocsékolni ilyenekre.
????
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Mivel tudok leterhelni 4 magot is? ORTHOS-al csak két magot tudok.
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Ashampoo Burning Studio 10-et használok. Hol lelehet beállítani a túlírás engedélyezését? Pár kB-on múlna, hogy ráférjen a DVD-re a cuccom
-
RootRulez
félisten
Na bekerült a gépbe a végleges processzor. Most már nem csinálja azt,m hogy pörögnek a ventik ezerrel első indításkor és resetig nem bootol a gép.. Viszont! Most azt csinálta 2x is, hogy minden előjel nélkül újraindult, hőfokok rendben vannak... proci 28-34 fok között mocorog vga ~40 fok. 2Dben volt mind a két alkalommal és nem volt leterhelve a gép.
Egyik alkalommal privit írtam PH-n. Másik alkalommal neten játsztottam a 40.000.000-ós játékkal... (Első alkalommal is nyitva volt a 40 milliós balak, de a háttérben. Esetleg a flash okozhat ilyen galibát? Nem kéne, mert ez az újabb firefox már külön folyamatként kezeli, nem?
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Olyat csinál a gépem, hogy bekapcsolom, és max fordulaton forog benne minden, se kép, se hang. Amíg nem nyomok neki egy resetet. Akkor lelassulnak a ventik és bebootol rendesen.
Viszont ha bejönne rendesen akkor meg esetenként csíkos a képernyő... Ez lehet PCI-E slotban rossz érintkezés? Mert a VGA-val nem igen van hiba, mert csíkozás után megint reset, akkor elindul szépen és gyönyörűen lemegy 3Dmark, furmark, bármi...
Szerintetek?
-
RootRulez
félisten
válasz
fastleslie #20035 üzenetére
A konfig az adatlapomon, a 710-es helyett most egy Sempron 140 van venne kétmagosítva...
-
RootRulez
félisten
válasz
fastleslie #20031 üzenetére
BIOS reset megvolt (rá is voltam kényszerülve)
...
Sőt BIOS frissítés is.
Mert nem szerette a procit. Működött a gép vele a windows is, de azt írta ki rá a Win is meg a BIOS is, hogy unknow processor...
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Sziasztok! Most olyat csinál a gép, hogy mikor bekapcsolom, max fordulaton forog a VGA hűtés és se kép se hang addig amíg nem nyomom meg még egyszer a bekapcsoló gombot vagy a resetet. Most cseréltem a gépben processzort egy kisebbre ideiglenesen, az okozhatja a zavart?
-
RootRulez
félisten
válasz
INMOTEP #19823 üzenetére
Én Paint Shop Pro 7-tel csinálgattam amikor kellett ezt-azt...
-
RootRulez
félisten
Sziasztiok!
Olyan problémám lenne, ha az adatlapomon szereplő 2. géppel elindítanék 1-2 régebbi játékot (warcraft 3, rollcage), nem indul el mindig elsőre. Ilyenkor második duplakattra elindul. Azt vettem észre, hogy amikor nem indul el a játék egy rundll32 folyamat indul el helyette, ami húzza a procit mint állat... Mi miatt lehet ez?
Win7 HP van a gépen.