Új hozzászólás Aktív témák

• Timer

veterán

válasz kovsol #29555 üzenetére

Elsősorban Nikon vonalon, és ott is a FF gépekre gondoltam. Egy D3500-ról átváltani APS-C MILC-re csak azért, mert több a fókuszpont, nekem nem éri meg, pláne, mert FTZ adaptert is kellene vennem, ha csak nem válok meg az objektívektől is. Ha meg megteszem, akkor miért MILC irányába menjek, amikor FF szenzorral klasszikus DSLR olcsóbban is elhozható, és tele használt objektívvel hozzá a piac (ami nem az én műfajom, de ha mondjuk még garis, akkor miért ne)? Csak emiatt vetettem el, de ez mind szubjektív. Az eye-AF funkciót amúgy irigylem az újabb gépektől, bár live view alatt az arc-fókusz egészen jól megy a mostani belépőszintű gépemen is. De abban igazad van, hogy a szemfókusznál nincs jobb, és igen, pont kis mélységélességgel dolgozom, ha lehet.

"A dinamika az csökken ahogy az ISO -t növeled. Ha maxos dinamikát akarod, akkor alap ISO -t kell használj."

Ezt a tanácsot pedig köszönöm, megfogadom. Muszáj volt kicsit az ISO-n tolni, mert nem volt lehetőség állványozni (pörögtek az események), és semmiképp sem akartam elmosódott képeket, ami néha becsúszik ISO200, és viszonylag hosszabb záridő mellett. Ellenben, ha FF-en a 800-1600 ISO is hoz olyan dinamikát, amilyet láttam tőle most, akkor nem kérdés, hogy nekem arra lesz szükségem, mert milyen lehet akkor mondjuk 100-on? :Y

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák