Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- Nikon DSLR topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy egy Asus Strix Gaming X670E nem érzékeli normáliasn a Be Quiet Pure Loop 360 venti hubját?
A vízpumpa az AIO-PUMP csatiba van kötve, a Be Quiet venti hub központi csatlakozója pedig a CPU_FAN-ba. A ventik pörögnek (elég gyorsan), de a BIOS nem érzékel fordulatszámot.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz jokeph #73144 üzenetére
Köszi a választ!
Az előlapi USB-k tuti kapnak áramot, mert a külső HDD power ledje a kikapcsolás után is világít. Tesztelem majd a hátlapi aljzatokat is. Az egérnél gondolom gond lehet, hogy wifi-s.
A teszt erejéig szerzek majd egy vezetékest.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Urak, Gigabyte Z270-Gaming K3 alaplap a delikvens. Mivel a 2 éves informatikus jelölt folyamatosan bekapcsolja a gépem ezért gondoltam beállítom a BIOSban, hogy billentyűzetre és egérre kapcsolódjon be, majd kikötöm a power button-t. Nos, az előbbi esetben írja is a BIOs, hogy csak PS2 bili esetén működik a dolog. Az egérnél nem, de ott sem kapcsolódik be. Ez most komoly, hogy egy 7. genes Intel esetén ez így, PS2-vel működik...azaz nem működik?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz imotrepus #70735 üzenetére
Nem, semmi OC nincs rajta. Érdekes egyébként ez a minden 2. dolog. Sokat olvastam a témában. Win alatt lehetnek driver gondok hasonló hibával. Viszont ez akár egy BIOS módosításnál is előjön. Egyébként minden beállítást megjegyez a BIOS. Elemcsere is volt. Biztos hw hiba lesz.
-
aleister
veterán
válasz Chaser #70731 üzenetére
Több táppal is próbáltam. A CMOS battery mérés szerint elvileg jó, de kipróbálom most egy másikkal. Valamint CMOS reset is megtörtént.
Egyébként Windows és Linux alatt ugyanezt csinálja. El sem jut a driverek betöltéséig. Még a post screen sem jelenik meg. Ha a BIOS-ban átállítok valamit, akkor a restart után szintén nem jó. Ezért gondoltam alaplap hibára.[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Sziasztok!
találkozott már valaki olyannal, hogy egy alaplap minden 2. újraindításra jó csak?
Annyi a hibajelenség, hogy miután újraindítom a gépet, egész egyszerűen nem ad képet. Nem kap jelet a monitor. Az usb-s egér és bili nem világít.
Ha ezt követően hardveresen ki/bekapcsolom, akkor tökéletes minden.
Próbáltam más procival, rammal, alaplapi és dedikált vga-val, de ugyanez. A legfrissebb BIOS van a lapon. Egyébként egy MSI Z87-G45 Gaming mbo-ról van szó, és amikor megy, akkor a legnagyobb stabilitással, tökéletesen működik. Napokig járattam kikapcsolás nélkül. Tesztprogramok, játékok, stb mind hiba nélkül mennek.
Mi lehet a gond?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Starchm #62541 üzenetére
Köszi a választ!
A kérdés hátterében az áll, hogy van egy i5-7600K cpu, ami alá alapalpot kéne vennem. Na most vagy veszek alá egy 2xx-es mbo-t, aminél viszont előny, ha egy esetleges későbbi fejlesztés esetén tudja fogadni a 8xxx-es cpu-kat, vagy veszek egy 3xx-es alaplapot, ami kezeli a jelenlegi procim.
Alapban egy MSI Z270 Gaming Plus-t néztem ki. Olcsó és tud mindent, amire szükségem van.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Pár gyors kérdés a 7/8-genes Intel s1151 témához.
1. Azt tudom, hogy bizonyos 2xx-es chipsetű laplapokat működésre lehet bírni 8. gen cpu-val, de ez visszafelé is működik? Van mód a 3xx chipset alatti mbo-k esetén a 7. gen cpu használatára?
2. Van esetleg valami lista, hogy mely 2xx-es alaplapokhoz van jelenleg modolt BIOS?
Köszönöm előre is!
-
-
aleister
veterán
válasz FIDOKA40 #61337 üzenetére
Szerintem nem. Úgy van kialakítva a backplat, hogy ilyen ne történhessen. Ettől függetlenül egy próbát megér a levétel, mert megvan 1 perc alatt.
Simán rakd rá a bordát a cpu-ra felfogatás nélkül. A súlya annyira oda fogja nyomni a kupakhoz, hogy arra a kis időre nem lesz probléma.szerk:
(#61338) FIDOKA40
Igen, ez várható volt sajna. Hasonló cipőben jártam én is pár napja. Boltból vetted a lapot vagy itt hardveraprón?[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz MrDerekas #61324 üzenetére
Igen, eggyel.
Az a baj, hogy nincsen 2133 MHz-s modulom. Van itthon kétféle 2400-es is. Az egyik az említett Geil, a másik Patriot. Hozzátenném, teljesen ugyanúgy néznek ki. Nem kizárt, hogy ugyanazon a szállítósoron készültek.Próbálok felhajtani egy 2133-as modult, mert az alaplap leírása szerint ez csak OC órajelként támogatja, ráadásul 7.gen cpu-kkal. Ez utóbbi mondjuk nem lenne gond alapban, de ki tudja...
Ami zavaró, hogy az elején tökéletesen ment a masina. Feltelepült rá az oprendszer is, majd a frissítések lehúzása után egy restart már ezt a boot-reset loopot eredményezte.
Ha memória hiba lenne, akkor érzésem szerint az elejétől kezdve ezt csinálta volna.
-
aleister
veterán
válasz aleister #61317 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg a CMOS elem csere sem. Jelenleg csippan egyet, mintha elindulna, aztán jelet kap monitor, de csak feketeség van rajta, aztán újraindul. Tápot is cseréltem. Proci és ram más gépekben jó.
Rossz lehet az alaplap?
-
-
aleister
veterán
válasz MrDerekas #61314 üzenetére
Köszi a választ!
Bár én inkább hosszúnak mondanám a beep-csipogát, de 4 hosszú kódot nem találtam.
Ezzel mit lehet kezdeni?Egyébként vga nincs benne. Másik memóriával próbálva a BIOS képig bejön, aztán szintén újraindul.
szerk: rákeresve a hibára CMOS reset és BIOS frissítés oldhatja meg. A vicces, hogy nem tudok úgy BIOS-t frissíteni, ha folyamatosan újraindul.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Gigabyte alaplapnál mit jelent a 4 hosszú sípolásos hiba?
Bekapcsolás után kicsit vár a gép, majd miután sípol 4-et, újraindul, és kezdődik minden elölről. Képet nem ad. Néha rögtön elindul a gép. Néha az x-edik loop után indul el.gigabyte b250m.d2v lap, Geil Pristine 2400 MHz 4 GB DDR4. Procit próbáltam többfélét (i5-7600K, i3-6100) minegyiknél fennáll a jelenség.
Köszönöm előre is!
-
aleister
veterán
Köszi Urak!
Akkor ez természetes ezek szerint. Hogy mennyi ilyet kidobtam én! Azt hiszem fel kell túrnia a fiókjaimat.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Egy furcsa esetbe futottam bele. OEM alaplapot vettem, mert nem volt szükségem semmilyen sallangra, viszont meglepve tapasztaltam, hogy a hátlapi csatlakozókhoz való fedőlemezt sem mellékelték. Erre gondolok:
Azért ez szerintem az mbo tartozéka, hisz az OEM alkatrészből építkezőknek is szüksége van erre.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
A milyen alaplapot vegyekben nemigen kaptam választ a kérdésemre. Egy MSI Z87-G45 Gaming-et szemeltem ki, de kicsit tartok tőle. A Lucid Virtu MVP 2.0-ről eddig tulképpen csak rosszat olvastam.
Van valakinek konkrét tapasztalata a technológiával?
-
aleister
veterán
Azt nem tudjátok véletlenül, hogy az s1150 és s1156 lefogatója mennyire kompatibilis egymással?
Konkrétan egy i7 4xxx stock coolerét rá tudom passzítani egy i7-860-as s1156 mbo-ra?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Én abban a hitben éltem, hogy az Intel H-s chipset nem tud CF/SLI-t, mert nem tudja szétválasztani a pci-e csatornákat. Ellenben itt úgy van feltüntetve, hogy a H87 tudja kezelni a 2x8 csatornát, és csak a H81 dolgozik 1x16-on. Ez igaz?
A másik kérdésem, hogy eszerint van mód H-s chipsettel is tuningolni a cpu-t. Azt lehet tudni, hogy egész pontosan mely mbo-kon van ilyen lehetőség? Mert így, hogy lehet CF-em és tuning is H87-tel, nem vennék feleslegesen Z87-et.
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
válasz BomiBoogie #21370 üzenetére
Köszönöm a választ!
Kb erre számítottam az AM2-AM2+ kapcsán.Még annyi kérdésem lenne, hogy chipsetek terén a 970 és 990-es között van valami lényegi különbség? Itt úgy látom, hogy leginkább a CF lehetőségében tér el a kettő (a 980G-ben meg van igp).
-
aleister
veterán
válasz BomiBoogie #21368 üzenetére
Nem bővíteni akar, csak -mint írtam- elhalálozott az mbo-ja.
Akkor -ha jól veszem ki a szavaidból- érdemes AM3+-ost venni, mert menni fog benne a jelenlegi cpu, és nyitva lesz az út egy esetleges fejlesztésre?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Az AM3 és AM3+ lapok között mi a különbség?
Az egyik ismerősömnek elment az AM3-as lapja a Phenom II X4 3HGHz proci alatt. Érdemes lenne AM3+ -ost venni helyette?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- SkyShowtime
- Path of Exile 2
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest