- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Plazma TV topic
- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Milyen SSD-t vegyek?
- Titanium besorolású Thermaltake táp érkezett az 1 kilowattot átlépő szegmensbe
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Jelentősen átdolgozná stratégiáját az ARM?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
harry
veterán
válasz imotrepus #74854 üzenetére
Mondjuk az csak a hutoborda homerseklete, ami ha alacsony, lehet azert is mert nem erintkezik jol, ami magyarazna a nagy melegedest is. Masfelol, azert aranylag valoszinutlen, hogy ott erintkezesi gond lenne...? Le lehet azt szedni / ujrapasztazni?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
harry
veterán
Megjott az uj alaplap (MSI Z490-A-PRO), proci, ram, ossze is raktam, a BIOS latja is az 500as Samsung SATA SSD-t (AHCI mode-ban van), ellenben nem bootol. F11-et nyomkodva a boot listaban valoban nem mutatja mar.
A BIOS-ban a boot listaban konkretan a Samsung nev nem is szerepel, csak ilyen altalanos elnevezeskent 'UEFI Hard Disk'.
Rakeresva azt talaltam, hogy ha meg MBR particio van rajta, akkor az lehet a gond (itt BIOSban nem is latok semmi legacy boot opciot).
A megoldas az lenne, hogy tegyem at egy masik gepbe es nyomjak ra egy mbr2gpt -t?
-
harry
veterán
válasz attiati #74842 üzenetére
Ja, hogy 3.0 vs 3.2 gen1 a kerdes. Ezt sajnos passzolom, fogalmam sincs igazabol, hogy a csatlakozo fizikai kialakitasaban van-e kulonbseg, vagy csak az alaplapi vezerlo oldalon, en kb ott megragadtam, hogy van usb3, nem kovettem a generaciokat.
Amugy mihez / miben fontos a gen2? Marmint gondolom adatatvitel, de mennyire szamit ez a gyakorlatban, milyen alkalmazasnal?
-
harry
veterán
válasz Forestgreen #74836 üzenetére
Ha semmi valtozas nincs csak rosszabb a kontroller, akkor talan inkabb azzal lehet gond...? Vagy tobbel is ezt csinalja? Masik gepen nezted a kontrollereket?
Fesz gond: engem azert meglepne. Nem tudsz egy kulso tapos USB hubot kolcsonkerni / kiprobalni? Pl. monitorban van usb aljzat? (Gondolom az a monitorrol kap tapot).Illetve ha 'receiver / kabel', akkor most van egy vezetekes, megy egy nelkuli is, es mindketto ugyanazt produkalja?
[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
válasz attiati #74829 üzenetére
Miert csak a hatlapi jatszik? Azt irod van a hazon USB3, ezt pont ra tudod kotni az alaplapi csatlakozora (masik alaplap de a lenyeg ugyanaz): link
De a te lapodon is ott az USB3 csatlakozo a lap aljan, felirat is latszik: linkgen2: Igen. Fent LAN csati, alatta USB-A, az alatt USB-C.
-
harry
veterán
válasz attiati #74825 üzenetére
Ja most nezem a szoveges, leirast, tehat 4db osszesen Ami nincs a hatlapra kivezetve, az az alaplapon levo tuskesor szokott lenni, amire pl. a gephaz elolapjan levo aljzatokat lehet csatlakoztatni.
Hasonloan az USB2-nel, 2db van hatul, es ezek szerint +4 a lapon.
A kepen alul latszanak is, ra is van irva, hogy USB: link
Ezen megjobban latszik: linkTehat akkor
- 2 x USB 3.2(Gen2), mindketto hatulra kivezetve, egy A es egy C tipusu
- 4 x USB 3.2(Gen1), ket A tipus hatlapra kivezetve es ketto (egy tuskesor) a lapon
- 6 x USB 2.0, ket A tipus a hatlapra kivezetve es 2*2 az alaplapon[ Szerkesztve ]
-
harry
veterán
Hello, kerdes egy MSI Z490-A-PRO alaplaprol, most neztem csak, hogy a 8tus CPU tap mellett van egy extra 4-es csatlakozo is, viszont mivel koltozes miatt nincs nalam (meg par honapig) a modularis tap tobbi kabele, igy csak a 8ast tudnam ratenni. A proci egy i5 10400F lesz benne, a tap Seasonic M12 II EVO 520 W + 2*16GB ram, RX580 vga, SATA SSD.
Jelentene ez gondot?
Ha jol tudom a mostani Ascrock B85M Pro4 + i5 4570 meg tobbet is fogyaszt (84W TDP, vs uj 65W), ezert talan nem problema, igaz?
[ Szerkesztve ]