- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Arcade jellegű kontrolleren dolgozik a Sony
- Milyen videókártyát?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szirijusz
csendes tag
válasz
palfitom #81295 üzenetére
#varmi2-nek is…
már szétkaptam, de semmi, csak amit leírtam.
Azt nem írtam, hogy a ramokat ki kellett vennem a régi hűtő levétele miatt. De az nem hiszem hogy okozott bármit is.
Aztán vissza a radiátor felszerelése előtt.
Amit viszont észrevettem, hogy a hűtő backplate-jét fordítva tettem fel… szóval lehet amiatt feszített valamit.
A procin nincsenek lábak, a foglalatban igen, de ott nagyítóval sem látok semmi elhajlást. Mondjuk amilyen aprók…
Szóval én lapcserére tippelekMár kérdeztem is a milyen lapot vegyek topicban.
-
palfitom
félisten
válasz
Szirijusz #81293 üzenetére
Mivel a probléma kiindulópontja a hűtő csere volt, ezért egyértelmű, hogy a procival és/vagy a foglalattal történt valami (99%, hogy túlszorítás miatt). Ha a hűtőt levéve sem javult meg, akkor még megteheted azt, hogy a procit teljesen kiveszed, és újra visszateszed + a hűtőt csak max. "érintőre-húzva" tedd fel, és nézdd meg, hogy működnek-e a ram-slotok.
-
Szirijusz
csendes tag
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Egy barátom keresett meg tegnap azzal a problémájával, hogy egy ASUS P8H67-V B3 alaplapba M.2 PCI-E bővítőkártyán behelyezett M.2 SSD-t nem tudja kiválasztani BOOT eszközként BIOS-ban.
Normál SATA eszközről indítva a gépet Windows alatt a PCI-E bővítőkártyán lévő M.2 SSD probléma nélkül működik, a Win látja, betűjel is kerül a rajta lévő partícióhoz.
Van valami beállítás/trükk amit BIOS-ban eszközölni kell, hogy BOOT eszközként kiválasztható legyen vagy ez az alaplap nem képes ilyen módon csatlakoztatott eszközről boot-olni?
-
-
válasz
IpiBcsi #81280 üzenetére
Windows alapvető beállításainak ellenörzése
Bios beállítások telepítéskor
Telefonon Zoom (vagy Teams) lehet nézni és mondani a másiknak mit nyomjon a biosban. -
-
Szirijusz
csendes tag
Nem tudom jó helyen járok-e de majd elküldtök a jó helyre...
Kezdem a konfiggal: ASUS TUF Gaming B660M-Plus D4, i5-13600k, 2x8GB HyperX Predator 3200. Eddig ezzel a konfiggal stabil volt a gép.
Lecseréltem a léghűtést AIO-ra. Összerakás után nem volt kép. Q-LED video hibát jelzett.
Némi keresgélés után kiderült, hogy ha van RAM az A2 slotban akkor nem indul a gép... A B2-ben mindkét modulom megy, tehát a RAM-ok jók. Úgy néz ki elszállt az A2 slot...Veszítek-e bármit, ha mondjuk egy modult (8GB soványka, mondjuk egy 16 v. 32-es modullal) használok a kettő helyett a B2-ben? Eddig teszteltem, stabil a gép... Érdemes lenne esetleg megpróbálni másik modullal?
-
IpiBcsi
tag
válasz
IpiBcsi #81262 üzenetére
Csorbi és bobalazs köszönöm szépen a segítséget. Kicsit nehézkes a kommunikáció, mert a fiam Pesten, én meg Balassagyarmaton vagyok.
Nos, megnéztük a BIOS-ban az UEFI beállítást, de sajnos nem találtuk. Tudom a Lenovo BIOS szimulátorból, hogy a Boot menü tetején kellene lenni egy BIOS mode menüpontnak, de nincs. A lemezkezelőben sem jártunk sikerrel. Viszont a rendszerinformáció az alábbiakat írja: BIOS mód: UEFI; Biztonságos rendszerindítás: kikapcsolva.
A laptop BIOS "Security" menüje így néz ki:Az "Information" menüben a Secure boot továbbra is Disabled. A Fifa meg persze nem indul.
Mit tegyünk? Telepítsük újra a Winsows 11-et egy GPT - UEFI módban elkészített pendrive-ról? -
stewe2
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy lapot ASUS B450F II, amivel semmi gond nincs is, ezt kivéve:
"N" továbblépve sajna nem tudom törölni a TPM beállításokat, mert nincs ilyen opció "Disable".
A factory resetre sincs változás.
Vmi ötlet, merre induljak el? Egyenlőre nincs összerakva a gép, csak BIOS-ig jutottam el.
Thx stewe -
jokeph
nagyúr
válasz
Kalacskepu #81277 üzenetére
Jó arra a W10x64 is, azt nem kell mókolni sem.
-
-
degec
senior tag
Tiszteltem
MSI B560M PRO WIFI, ebben van TPM cucc menni fog win11 ? nekem nem világos... HELP lécci köszönöm szépen ! Va nahol oda van írva hogy w11 ready van ahol semmi.. 13.gen-es lapoknal pl sehol hogy win11 oké..talán ez: [link]
-
-
IpiBcsi
tag
Sziasztok! A fiam szeretné a Fifa 23-at a Lenovo Ideapad Gaming 3 laptopjára telepíteni. Indításkor a Fifa azt írja ki, hogy "A biztonságos rendszerindítás nincs engedélyezve ezen a számítógépen". Nosza, belépünk a BIOS-ba, akarom mondani UEFI-be, az első oldalon (Information) valóban azt írja, hogy "Secure Boot Disabled". Elmegyünk hát a "Security" menübe és a Secure Boot-ot "Enabled"-re állítjuk. F10, Save&Exit. Újraindítás után az UEFI információs lapján továbba is "Disabled" van, a Security menüben pedig "Enabled". A Fifa természetesen indításkor feldobja a hibaüzenetet. Tudnátok segíteni, hogy lehetne a Secure boot-ot bekapcsolni?
-
dodi7
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Meghibásodott az ASUS EX-B250-V7-es alaplapom. Hosszas keresgélés után találtam egy
ASUS PRIME Z270-P alaplapot (szintén socket 1151 lap). Utána olvasva elméletileg helyettesíteni tudná a korábbit. Mielőtt megvásárolnám, meg tudnátok erősíteni benne?Konfig:
ATX méretű lap
Gépház: Silentium PC Regnum RG1W Pure Black
Proci: Intel Core i7-6700 SR2L2 3,4 GHz X701B961
Proci hűtő: SilentiumPC Spartan 3 LT HE1012
VGA: MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G (Interface: PCI Express x16 3.0)
RAM: 2 x 8GB DDR4 2400MHz Kingston KCP424NS8/8
ADATA Ultimate SU650 SSD 240GB 2,5" SATAIII
Seagate Barracuda 3,5" 1000GB belső SATAIII 7200RPM 64MB winchester ST1000DM010Köszönöm előre is!
-
ROBREGGAE
tag
válasz
HUN_Sector #81256 üzenetére
Ez jó hír akkor számomra. Az alaplap miatt merült fel kétség bennem igazából, hogy mennyire jó ennyi ideig hagynom és nem cserélni tegyük fel egy Z590-esre. Jó, igazából a tápom, se egy világszám, de azt jobb vga-nál biztos cserélni kell.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
ROBREGGAE #81254 üzenetére
A processzorod az egy ár/érték bajnok proci. A vga ezért előbb lesz túlhaladott, mint a cpu. Magyarán nevetve elbír egy erősebbet is a processzorod, pl. rx 6600/6650, rtx 3060/3060ti, csak hogy egy-két lépcsőfokkal feljebbről említsek két-két kártyát. Ezek pedig FHD high-on azért még egy ideig (néhány év) jól kiszolgálnak. Az csak az én véleményem, hogy a gtx 1660 supered is elég lesz még egy közepes időre, bár most éppenséggel megint kezd egy kicsit kora kétezres hangulatom lenni, úgy jönnek nagyobbnál nagyobb ugrásokkal a gyártók. (magszám, gpu fogyasztás/teljesítmény) - de talán nem eszik olyan forrón a kását.
A ramhoz nem kell nyúlnod. -
-
ROBREGGAE
tag
válasz
HUN_Sector #81253 üzenetére
Akkor, ha jól értelmezem, addig, míg nem tervezek proci cserét, nem érdemes költenem új alaplapra.
S, elég ez a h410 ehhez a konfighoz eljátszani mondjuk high beállítások mellett még pár évig? Nincs a teljesítményre meg stabilitásra rossz hatással?
-
-
Barell
senior tag
Sziasztok. Adott egy Asus TUF B550M-Plus alaplap. Audió téren van problémám. Működni működik minden azonban egyszerűen nem találok sehogy megoldást Equalizerre. Áttúrtam minden hang beállítást, Realtek szoftvert, de nem találtam. Valami megoldás rá esetleg? Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Házimozi haladó szinten
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Mikrotik routerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Kingston Fury 2x16GB DDR5-6000 KIT (KF560C36BBEAK2-32)
- ASUS PRIME H270M - PLUS Alaplap + Opciós bővítések!
- s754, s939, AM2, AM2+, AM3, AM3+, AM4, AM5, FM1, FM2 alaplap, CPU akciÓÓÓ
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged