Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thomasa

    senior tag

    Sziasztok!

    Alaplap problémám lenne kizárásos alapon, mert a többi komponenst megvizsgáltam más gépben, és azokkal nincs gond. Táp, cpu, ram, hdd minden más oké. Alaplapi elemet kicseréltem, nehogy az legyen a gond. Default biost is betöltöttem. Sosem volt húzva, tuningolva.

    Alaplap: GIGABYTE GA-H55N-USB3 (1156)
    CPU: I3-540

    A gép működött kb 5 évet utána pár hónapig pihentetve volt, áramról lehúzva. Visszakapcsolva a windows10 nem akart indulni, kék halál, IRQ hibára hivatkozva újraindul. Első felindulásból HDD lehúzom, egy pendrive-os memtestest86-ot futtattam, ami az első pár másodperc után kb.12%-nál fogja magát, és újraindul a gép, mindig ugyanott. A RAMteszt másik gépben hibátlanul lefut. Egy másik memóriával még csak be sem bootol. RAM slotokat felváltva próbáltam, semmi eredmény. Windows10 pendriveos telepítő az első kis ablaknál alatta a körözésnél megfagy, és kimerevedik a kép, nem megy tovább.

    Kérdésem, hogy meg lehet javítani valahogy, vagy valamelyik kondi szállt volna el? Nem látok égésnyomot, vagy púposodást nincs szaga, körbeforgattam már a lapot.

    Ami még érdekesség. Fogtam egy pendrivera telepített linux cinemont és hiba nélkül elindult. Így működik, mindent tudtam benne csinálni fagyás mentesen. Ramokat látta, a system info is minden oké.
    A szakavatott szakik biztos láttak már ilyesmit. Köszi előre is a tippeket. :R

Új hozzászólás Aktív témák