- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Analóg fényképezés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonThomasino
veterán
-
tajcsi
őstag
válasz DonThomasino #501 üzenetére
Nem próbálkoztam biosz frissítéssel. a másik, ha ennek fujitsu biosza van nemtudom ez egyáltalán lehetséges e. A másik nagyonn gond, hogy ezt a lapot egy megbízható ph juzertől vettem, adott rá pár nap próbagarit, s ez okés de
Viszont ha ilyen lapokat építenek a fujitsu gépekbe akkor azért ennél minőségesebbnek kéne lennie. Mivel játékra nem volt használva a gép, csakis office dolgokra.MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
spista222
addikt
-
spista222
addikt
Írd be ide hátha tudnak rajta segíteni.
-
Kobold190
aktív tag
akkor valaki találjon már nekem is egy forumtémát az én problémámra, mert ez nagyon bosszantó
-
tomsics
senior tag
Pár napja írtam nektek,hogy kék halálokat kapok,meg a hdd-t sem akarta felismerni a gép.Azóta újra raktam a win7-et.1 napot ment minden tökéletes volt.De ma már kaptam 2 kék halált.Mind a kétszer neteztemmjad az explorer hirtelen leáll.Akk próba újra,be se tölti és megint leáll.Ezt eljátsza kb 2-3-szor majd kék halál.
Ezt a hiba üzenetet küldi:
hibaTudtok valamit segíteni?
[ Szerkesztve ]
░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
-
Realradical
őstag
-
Kobold190
aktív tag
válasz Realradical #510 üzenetére
Mostmár nekem is, különben ez memória hiba, a tuning miatt van
-
Kobold190
aktív tag
-
tomsics
senior tag
válasz Realradical #510 üzenetére
Nincs semmi tuning,nem élek ilyenekkel.Minden új kb 1 hónaposak.Közben kaptam megint egy kéket,de másik hiba üzenettel.Azt csinal h netezés közben az explorer leáll.Akkor ugye megkérdi h keressen megoldást a neten vagy újra.Rá megyek h újra,de be se tudja tölteni mert leállt megint ,és ezt csinálja pár alkalommal majd kék halál.Feladtat kezelőben kiakartam lőni az explorer.exe-t de akkor kiírta h a fealadkezelő leállt.
Nem tudom mi a fxsz van már vele,de eléggé idegesít.Tesom gépjén ugyan ez a win7 van már majd 1 hónapja és ő még 1 kéket sem kapott.░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
-
Kobold190
aktív tag
-
-
tomsics
senior tag
Realradical:tudom nem te írtad a tuningot,csak bele írtam azt is,hogy nem tunigolok.Bocs
Ha a virágboltos azt jelenti,hogy nem eredeti akkor virágboltos igen.Akkor sorban:
Újra rakás elött firefoxal is ugyanezt csinálta.
Avast-ot használok az nem jelzett semmiféle vírust.
Memtestet futtatam végig ment mindegyik de nem írt hibát.Hd sentinellel és HDTunal is megnéztem a winyót.100% kondició,0 hibás szektor.
Tegnap raktam újra a gépet,már komolyan nem tudom mihez kezdjek vele.[ Szerkesztve ]
░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
-
tomsics
senior tag
válasz Kobold190 #526 üzenetére
Megint kaptam 2-őt,különböző hibakódokkal vagyis az egyik 1A a másik sima A végződésű.Csak akkor kapom ha neki állok netezni és nem bírják betölteni az oldalt.Most próbáltam chrome-al azzal is ugyanaz a jelenség mint explorerban.
Ha külön tesztelem a memokat,ugyanabban a slotban vagy egyik ebbe másik abba?░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
-
tajcsi
őstag
válasz spista222 #503 üzenetére
RAMhiba volt. Hihhetetlen mik vannak. Ennyi év PC pályafutás és nem tudtam rájönni. Szóval, beletosztam egy kártyát. Ment normálisan. Elinditok pár oldalat a böngészőben, kékhalál-restart. Megismétlem az oldalak kinyitását, ismét restart. Egyenként elkezdem őket kinyitni, mikor jutubon videóztam megtörtént a kékhalál. Na mondom f*sza, tán megtelt a ram vagy mi...kikapcsoltam a gépet, kifujtam a ram foglalatokat...és nem indult a gép, hanem csak biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip, biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip, biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip...na ekkor kezdtem el anyázni....uh elmentem modulokért egy haverhoz és most minden dolgozik. Megpróbálom kivenni a kártyát a gépből, hátha nem halt be az integrált vga...
MAXIMUS VI Extreme, Z87-WS, 3970X és sok más fimomság nálam...
-
VS461
tag
Sziasztok!
Hátha jó helyen kérdezek... ASRock A75M-ITX alaplapra építettem egy szándékom szerint halk konfigot: A6-3500/Scythe Big Shuriken, 2x4 GB Kingston HyperX, Samsung 830 64GB, PicoPSU 160XT stb. A gond az, hogy valami nagyon ciripel, cicereg. A táp környékéről hallom leginkább, ha terhelés alatt van a gép - és ebből a szempontból terhelés egy foobar2000 is, sajnos. A hang egy jó erős vinyó seek-hangra hasonlít, de magasabb ferkvencián, másodperces megszakadásokkal. Kellően hangos ahhoz, hogy a halk zenehallgatást, filmnézést meggátolja. Ha az UEFI-ben matatok, akkor nincs ilyen hang, a Windows töltése után jelenik meg. A SpeedFan szerint hőmérsékletek, fordulatszámok rendben vannak, a gép nem fagy magától...
Fogalmam sincs, hogy ez most az alaplap, a táp, vagy más miatt van. Egy miniITX lap kellően zsúfolt, a PicoPSU alkatrészei és a RAM között pl. nincs egy milliméter sem, esetleg erre gyanakodom, hogy gerjed valami ott benn (ATX-ATX hosszabbító esetleg?). De megszüntetni nem tudtam eddig...
Köszi előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота
-
spista222
addikt
Örülök hogy sikerült megoldani, Leggyakrabban a rammal szokott lenni a baj azt érdemes elsőnek lecserélni ha van másik.
VS461: tilts le minden energiagazdálkodást (ne vegye vissza a proci frekvenciát és feszt) és akkor lehet hogy megszűnik a hang csak cserébe lehet hogy egy kicsivel többet fog enni a gép.
[ Szerkesztve ]
-
VS461
tag
Ha jól értem, túl erős a 160XT-s táp? Ezek szerint alaposan túlterveztem... A legkisebb Pico az 90 wattos; elég lenne-e a konfighoz? Még egy PCIE hangkari lenne a rendszerben.
Egyébként energiasémát átállítottam teljesítménycentrikusra, de semmi...
Helicopter pilots are different... "За всю историю никто и никогда не сумел завоевать Афганистан. Hикто и никогда" - 9я рота
-
VS461
tag
Lejárt... Izzítottam némi Prime95-öt, mire megszűnt a ciripelés... Lehet, van valami abban, amit a túl alacsony terhelésre mondtok - Bekapcsoltam egy kis játékot is (a régi jó Ghost Recon), de az kevés volt a ciripelés abbahagyásához.
spista222: ja, értem... mindjárt kiderítem. Szerk: 2100 és 2400 MHz között ingadoznak a magok órajelei, a VCore 1.2 és annál magasabb
[ Szerkesztve ]
-
VS461
tag
Hogy még finomabb legyen... nem tudok belépni az UEFI-be. Nem reagál se az F2-re, se a Del-re. A többi funkcióra érdekes módon igen (Tab, F6)...
-
tomsics
senior tag
Szó szerint ugyanezt produkálja nekem is a gép.Oldalak nézegetése s kék halál.
Memtest egyenként is hibátlannak mutatta a ramokat.Most átraktam tesom kingstonjait és várok
Ha megint kapom a halált akkor kivehetjük a hibalistából a memokat igaz?
Ha tesom gépe fog halálozni akkor pedig mehet gariba egyből?
Ipon nem szokott kekeckedni ilyenekkel??░▒▓█ MITSUBISHI-GALANT-DIESEL █▓▒░ / G Laci /
-
-
tomsics
senior tag
-
Kobold190
aktív tag
Nekem mondod, én 1 hete vettem az új am3+ os lapom, még 1.5 hetet vártam a memória, tegnap sikerült végre kapnom egy satas dvd írót is mivel az enyém még ata-s volt a lapon meg már nincs olyan csati.Telepítem minden oké.Na mondom egy kis tuning 2.8 ról 3.5 re gond nélkül, utánna mondom még egy kicsit de azóta semmi, még 200 MHz et sem tudok..
-
Bruticus
csendes tag
Elolvastam a hozzáoszlásotokat és ugye kb 3 napja én is hasonló problémával kérdezősködtem itt nekem és 95%ban azt modntátok nálam a a gt 240 a ludas és a vidikari ciripel, mivel alaplapi vga-ra kötve és ugyanazt futtatva nem csinálja. Most azért írnek mert ez külön cpu tápellátásért felelő dolog az alaplapon is írtátok ciripelhet.Nos ezt olvasva mivel marhára nem lehet még mindig megítélni honnan jön a ciripelő hangom, van e köze hozzá hogy ha benne van a gt 240 a gépembe akkor a CPU körüli dolgok legyenek a ludasok. Ezt azért kérdezem mert ha a vga ciripel és mivel nembiztos hogy gariztatják a ciripelést ezért választanám azt az utat hogy kibírom vele még egy kis ideig mert lesz másik kari 1-2 hónapon belül és szükségem lenne a gépre, viszont ha megveszem bele az uj vidikarit és azzal is ez csinálja az gáz.Szóval lehet e köze a ciripeléshez ? hogy a processzor körül cicereg nekem is valami, ha benne van a gt240 nagyobb terhelés esetén, gt 240 nélkül elhallgat alaplapi vga-n, kell e aggódnom hogy nem is a vga mert mint említettem hiába bújok bele a gépbe de egyszerűen nemtudom honnét jön ?!
-
Kobold190
aktív tag
most akarom azt hinni h a bioszban van a gond, mert elég friss a lap, de ha nemjó eladom rögtön
-
Klemens
őstag
Sziasztok!
Hatalmas a baj nálam.
Van egy MSI 760GM-P23 FX lapom. Az éjjel kivettem belőle a RAM-ot, hogy lemérjem mekkora viszont rosszul tettem vissza. Sajna pont fordítva, de nem láttam. A sötétben nem vettem észre, hogy féloldalasan áll benne a modul, a pöcköket rá lehetett pattintani. Bekapcsolásnál csak felvillantak a ventik és utána gép kikapcs. Próbáltam bekapcsolni, de semmi. Egy idő után bekapcsolt, de 3 sípolás fogadott. Ha átteszem a másik foglalatba a modult, akkor hiba nélkül megy a gép. A lényeg az, hogy lehalt az egyik foglalat a lapon.
3 évig garis még a cucc, de nem tudom az ilyet mennyire szokták megenni, hogy egyszer csak lehalt egy foglalat.
Érdemes elvinni gariztatni (1x már volt, akkor magfeloldással volt baja, persze más ürüggyel vittem vissza, BIOS frissítést csináltak akkor) vagy esélytelen?Szerk.: Ha netán sikerül gariztatni és elcserélem a lapot egy MSI 870A-G54-re. 3 év garis, 6 hónapos, mindene megvan.
Jó lenne egy ATX-es lap igazából.[ Szerkesztve ]
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
radir01
tag
Üdv lenne egy alaplappal kapcsolatos gondom! Gyorsan leírom,próbálok tömör lenni és érthető!
Adott egy ABIT IC7-MAX3 socket 478-as lapok királya! Egyik napról a másikra megadta magát! Tünete: NEM AD KÉPET!
Következőek történtek:
-adott volt egy működő gép,átpakoltam mindent majd próba,eredmény nincs
-táp csere volt,eredmény nincs
-bios elem,másik gépből szedtem ki,nem mértem de jó,eredmény semmi
-gép bekapcsol,ledeg világítanai,proci vga ram melegszik,speaker nem jelez semmit
-ha kiveszem a ramot majd indítok,speaker jelzi a ram hiányát,amúgy bekapcsoláskor halgat
-kondik,diódák,ic-k bemérve,működnek
Egy érdekes dolgot viszont megfigyeltem,az integrált abit firewire chip (tsb43ab23) szabályosan izzik a bekapcsolás után már 10mp-el! Jelenség oka? mi produkálhatja? vagy valakinek valami más ötlet hol keresendő a hiba?
Hirtelen ennyi jut eszembe!
Előre is köszönöm!Remélem feladtam a leckét
[ Szerkesztve ]
-
Klemens
őstag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest