- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
Kiss67
senior tag
Sziasztok . Nem tudom hogy jó helyen teszem e fel ezt a kérdést.
Adott egy Barebone. A hibajelenség a következő: Kikapcsolás után rapszódikusan visszakapcsol a gép. Már próbáltam bios frissítést is. XP reinstallt is. Nem segített ! Most kihúztam az UTP kábelt , és talán most nem ! Ez még nem biztos, lehet várni kellene még egy kis időt , hogy biztos legyen.
A visszakapcsolás teljesen más időpontokban történik 1, 5, 10 50 perc és akár több óra.Egyik nap arra ébredtem hogy megy a gép.
MI lehet az oka????
Várom a segítségeteket.
Köszönöm. -
feld
tag
Hello!
Segítségeteket szeretném kérni .
Tudja-e valaki hogy egy Abit Fatal1ty FP IN-9SLI alaplapban elfutna-e ez a ram :DDR2 PC8500 1066MHz 1024MB KINGMAX
???
és hogy mennyivel lenne jobb mint a 800MHz-s ramok ... érezhetően gyorsab lenne a gép ?Az aktuális configom ( Gondolom az is számít a teljesítményben ) :
Core 2 Duo E6750 , Fatal1ty FP IN-9 SLI , Leadtek 8600GT , 1gb 667es kingston , 160Gb samsung és egy 550Wos táp Asus 16-12BL DVD-+/-RWVálaszotokat előre is köszönöm . Feldi
-
Alyens
aktív tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segitség! Egy P4es lapban ki lett cserélve a proci kooler egy silent maxxra
és az a gond vele, hogy az alaplapi cooler leszabájzás igy nem megy. Talán valami olyasmi lehet a gond hogy az alaplai cpu fan 4pines és a gyári intel venti is. Az új venti, pedig 3pines. Help -
sziasztok!
tudja esetleg valaki, hogy az LGA775-ös alaplapok (az enyém konkrétan egy Gigabyte P35-DS3) hogyan használják fel a 12V-os ágakat? azért érdekel, mert a tápomon az egyik 12V-os ág csak a 4 pines ATX csatlakozóban van jelen, a másik pedig mindenhol máshol, incl. a 20/24-pines alaplapi csatlakozó. ebből az is kijöhet, hogy a CPU-é az egyik ág, és minden egyébé (PCI-E csatlakozó, ill. SATA táp és molex csatik ) a másik, vagy akár az is, hogy az alaplap számára a két ág együttes teljesítménye elérhető. vagy valami a kettő között...
köszi,
gbors -
Kicsirics77
veterán
-
amdkiller
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki ABIT kn8 ultrához VISTA drivert valahonnan?
Este probálkozom meg 1szőr felrakni a vistát... -
Hege1234
addikt
Hali!
van egy rossz asus p5p800se-m
van a piacon olyan lap ami ezekkel az alkatrészkell2x1 gb ddr1 400mhz
ati radeon 1950 pro agp 8x
intel pentium D 935 3.2lécci segítsetek mert én nem találtam ilyet
-
Dedkov76
tag
Hali!
Tegnap vettem egy Asrock 4CoreDual-sata2-es lapot és egy E4500 Core 2 Duo procit.Összeraktam a gépet,de se kép se hang.Én arra gondolok,hogy azért mert csak 1db 512 ramot tettem bele és ugye így nincs meg a dual.Igazam van vagy kezelnie kéne csak egy ramot is a lapnak?Köszi előre is. -
zso73
veterán
válasz
marcarc #3877 üzenetére
NF7+ Sempron elad 15-ért. A ramok 1GB/ 6 eFt
7600GT elad 15-ért.
Asrock Alive NF7 HD redy 15fFt Ipon
AMD X2 4000+ AM2 dobozos 15 eFt Ipon
Kingmax - 2048MB 800MHz 8316 Ft A4 Team
Inno3D - 8600GT 256MB GDDR3 128bit Dual-Link DVI-I, TV Heatpipe 21156 Ft
Marad kb.10 eFt-od valamiből erősebbet venni. 5000+, vagy 8600GTS -
marcarc
senior tag
Elérkeztem egy lap és proci cseréhez csak nem nagyon vágom a dolgokat(Mit mivel hogy?)Edddigi lapom egy ABIT nf7 + amd semptron 2200+(Nem röhögni
ez az első gépem)
Most szeretnék javítani a teljesítményén!Kb 40ezer forintom van erreha összejön összejön ha nem nem!2gb dd2 400 as memó vanbenne+geforce 7600gt ddr3 hát kb ennyi!Ki milyen lapot ill procit ajánl ami bele illene?A válaszokat előre is köszönöm! -
ECS
csendes tag
Sziasztok!
Az itt kapott hasznos!! tanácsoknak köszönhetően pár nap tapasztalata...
A lecserélt ASUS P5PE-VM vas máshol kipróbálva is sz@r.
A vett új lappal (Asrock 4CoreDual-SATA2) a tapasztalat:
- Stabilabbnak tűnik a tápellátás mindenhol.
- A DDR 400-as ramokat valóban 400-on működnek. (2*200) Nem úgy mint az előzőben, amiben a CPU-ról vett FSB-t használta a memóriának is. (CPU 20*133Mhz , RAM 2*133) És ezen nem is lehetett változtatni!
- Az egész rendszer (W XP-pro SP2) gyorsabb. Lehet, hogy az előző lap hibája okozta, vagy a RAMok sebessége a lasabb értékeket.. Én sacc/kb 15%-os gyorsulást érzek au OP rendszer és alkalmazásaiban.
- A gyerekek szóltak, hogy a játékok is gyorsabbak, sőt a VGA kártyán megjelentek olyan funkciók is amik eddig elérhetetlenek voltak. !!?? (eddig 800*600 volt az egyik játék max felbontása, most feldobja a 1024*768-at is és "szinte" ugyanazon a FPS-el megy)A lap csere utáni OP rendszerek viselkedése:
- Ubuntu 7.04
15 másodperccel lasabban indult be az első alkalommal, de SEMMI !! gond nem volt a futtatással. Automatikusan leszedett mindent maga alá ami kell.
Teljes helyreállítási idő kb. 2 perc.- WinFos XP-pro SP2
Teljesen összefosta magát. (Előző lap Intel chipset, ez Via)
A cd-ről bootolva a javítócsomag újrapakolta az Xp-t, majd telepíteni kellett a chipset dolgait. Majd tiltani a már előtte telepített frissítések újra letöltését. (A registry szinkronizáció..)
Sok dologhoz felügyelet kellett és nem automatikus volt.
Teljes helyreállítási idő: kb. 3 óra és jónéhány ősz hajszál.- Mac OSX 10.5
Bootolás után bekérte a teleepítő DVD-t és automatikusan javított mindent.
Teljes helyreállítási idő: kb. 10 perc.Tehát aki azon gondolkozik, hogy chipsetben eltérő alaplapot cserél anélkül, hogy újra akrná húzni a rendszerét nem árt előtte feljegyezni jónéhány dolgot. Lehet, hogy így sem ússza meg az WinFos termékek újratelepítési procedúráját.
Bocsánat a hosszú írásért, de talán másnak segít.
-
marcarc
senior tag
Elérkeztem egy lap és proci cseréhez csak nem nagyon vágom a dolgokat(Mit mivel hogy?)Edddigi lapom egy ABIT nf7 + amd semptron 2200+(Nem röhögni
ez az első gépem)
Most szeretnék javítani a teljesítményén!Kb 40ezer forintom van erreha összejön összejön ha nem nem!2gb dd2 400 as memó vanbenne+geforce 7600gt ddr3 hát kb ennyi!Ki milyen lapot ill procit ajánl ami bele illene?A válaszokat előre is köszönöm! -
rovar1
csendes tag
válasz
yakuza.tora #3855 üzenetére
ma raktunk össze egy ilyen gépet. csak annyit mondhatok,hogy megabrutál. persze a megbízhatóságáról még semmit
-
sp3333boy
csendes tag
ÁÁÁÁ Teljesen öszezavarodtam olyan alaplapot keresnék ami kezel madj az AMD Phenom 9500 de láttam egy pár laplapot hasonló névvel és öszezavarodtam :S Tehát
Asus m2n-sli
Asus m2n-e
Asus m2b-e SLI
Asus m2n SLI DeluxeMindegyik létezik vagy vanemik csk elvan irva egyes oldalakon?
Öszezavarodtam
anyira hasonlyt a neve
Valaki segítsen ...Köszönöm....Még egy kérdés....a Gigabyte GA-M57SLI-S4 sAM2 Kezeli a Phenom 9500-at?
Előre is köszönöm.... -
JetiRulez
őstag
Helló!
Kéne egy kis segítség: [link].
-
sp3333boy
csendes tag
Az lenne a krédésem h az:
Asus M2N-S SLI be vagy a Asus M2N SLI-Deluxe -ba belemgy egy AMD Phenom 9500??
Előre is ksözönöm... -
yakuza.tora
addikt
Üdv Istenek!
Egy pici segítségre lenne szükségem! A Gigabyte GA-N680sli DQ6-os lapjáról van valakinek konkrét tapasztalata? Ha igen és megosztaná velem, azt nagyon megköszönném!Elsősorban megbízhatóság, tuning, quad CPU támogatás érdekelne. (Az nVidia chipset melegedéséről tudok, vízzel lesz hűtve alap (is).
-
moltam
tag
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Nagyon fontos lenne. Tegnap óta az alaplap környékéről pittyegés hallatszik (pl. mikor nyomkodom az egeret). És mikor pl játszom elég intenzívvé válik, mintha morse jeleket küldene a gép: [link]. Tán valami vírus lehet?
-
CsatiZsol
aktív tag
Szia!
Itt is Te? Nagyon köszönöm a válaszodat. Tehát akkor sikerült egy elég jó lapba bele nyúlnom.
Nagy öröm ez nekem, mert olyan konfigot szerettem volna összerakni ami nem lépi át a 200k-s álomhatárt és még sokáig fejleszthető, ennek alapja egy jó alaplap.Sajnos csak heverom ramjaival on the fly sikerült ezt egyszer kipróbálni, hogy egyáltalán beállítja-e vagy sem, és akkor beállította, de haverom visító hangja miatt nem sikerült semmit megnézni, hogy ez valóban megy-e ennyit vagy sem.
Válaszod nagyon köszönöm, ha valakinek van tapasztalata is a témában nagyon várom a hsz-eket.
Üdv Zsolt
-
moltam
tag
Asus P5P800 SE alaplapomra ma vettem egy 1500 ft-os alap cooler master hűtőt (LGA775). 4 csavarral kell az alaplap másik oldalára helyezhető merevítőbe csavarni. Feltettem, de az alaplap láthatóan görbe lett a hűtő körül (a 4 pontot húzza maga felé a proci pedig lesüllyedt) Ez az LGA775 tényleg ennyire gagyi vagy egyedi eset? Nem árt az alaplapnak?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
CsatiZsol #3843 üzenetére
45nm-es procikat csak most hozták januárban forgalomba, elég friss lehet azért nincs még kint a gyártó honlapján. Később lehet adnaki ki újabb BIOS-t ami támogatja már az új E8xxx-es procikat is. Sőt arra is van esélyed, hogy még bios-t sem kell frissíteni. Az én deszkám hivatalosan nem támogatja az 1333MHz-es QPB-s procikat mégis lazán ment benne egy 1333MHz-es rendszerFSB-s E6550.
Memória: A JEDEC szabvány hivatalosan DDR2 esetén csak 800MHz-es ramot ismeri el, de ettől függetlenül valószínűleg kezeli az 1066-os DDR2-es modulokat is. Az hogy a mem sebességet 1333MHz-re feltudod venni: Nos ezt sokan tuningnak hívják.
-
Kicsirics77
veterán
mondtam hogy ez az én magánvéleményem
de az tény hogy ha tuningra kerül a sor akkor magasan a giga lap a nyerőbb
viszont neked kell eldönteni mennyi pénzed van és mire akarod használni a lapot és milyen extra feature dolgok vannak az egyiken és mik a másikon
én gigát vennék most is de már van 1 -
CsatiZsol
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Abit IN9 MAX WiFi lapom, ez ugye NForce 680i-re épül, azt szeretném megtudni, hogy ez a lap a következő generációs Intel procikat eszi-e vagy sem? Néztem a honlapon írják, hogy 45nm-ert is támogat, de még nincs egy proci sem ezek közül a support listában
Jelenleg Core 2 Extreme QX6850 1333 All 13 OK
Core 2 Extreme QX6800 1066 All 13 OK
Core 2 Extreme QX6700 1066 All 13 OK
Core 2 Extreme X6800 1066 All 13 OK
Core 2 Quad Q6700 1066 All 13 OK
Core 2 Quad Q6600 1066 All 13 OK
Core 2 Duo E6850 1333 All 13 OK ezek vannak a listában legfelül. Fogja még tudni a lapom a penryn vagy penrin-eket kezelni?A Másik kérdés a lapjuk azt írja, hogy DDR2 800 amit támogat a lapom ramból, ehhez képest a BIOS-ban simán tudok 1333MHz-et is választani és ezzel szinkron ram hajtást. Most akkor mi van? 800-as DDR2 amit max kezel, vagy tud neki 1333MHz-et is adni? Bocsi, hogy ide írogatok és nem utána nézek, de vizsga időszak kellős közepén vagyok és a szakdolim sem áll túl jól még ahhoz képest, hogy 10.-én le kell adnom, de ezek a kérdések nagyon foglalkoztatnak. Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát.
Üdv Zsolt
-
MrTeddy
csendes tag
Hi!
szerintetek melyik a jobb lap??? (ezekre van keret...)ASUS M2N-SLI
GIGABYTE GA-M570 SLI-S4
MSI K9N SLI-2Fés ami még lenne hozzá:
x2 4400+ vagy x2 4600+ proci, még nem döntöttem, szerintetek melyik?
(a 4400 2,3Hz-megy a 4600 meg 2,4-en? a memória sebbesség kihasználás miatt nem lenne jobb a 4600?)2 x 1Gb 800-as memória
Asus 8600 gt vgaköszi!
-
kolakola
tag
Sziasztok,
Gondoltam ebbe a toipkba is bedobom az én nagy bajom,
ha esetleg nem a megfelelő helyre ment volna, csak hagyjátok figyelmen kívül.Erre keresek megoldást:
[link]Minden ötletet szívesen fogadok.
Köszönöm a segítségeteket. -
Ebben az esetben nem érdemes cserélned, én - mivel nem tuningoltam, és csak netezős gépként funkcionált - igazából nem éreztem különbséget a két különböző chipset között.
Annak idején azt olvastam, hogy a hibás 875-ösök mentek 865-ösként PAT nélkül, aztán a jó ár/érték arányú lapok iránt támadt nagyobb kereslet miatt jöttek a gyárilag letiltott, de egyébként működő PAT-tal rendelkező chipek. Nyilván ezek azok, amelyekben utólag aktiválni lehetett a funkciót. Természetesen elképzelhető, hogy van még néhány apróbb eltérés, ami elkerülte a figyelmem, nem ástam bele magam túlzottan a témába annak idején. -
Tottu
senior tag
Üdv!
Én is most akarok, majd egy újabb gépbe beruházni... Olvastam a topikot és a láttam, hogy a legjobban favorizált alaplap a GA-P35-DS3L. Ehez most 2 kérdésem lenne:
- A gyártó honlapján megtaláló a következő: Intel® Core™ 2 multi-core and upcoming 45nm processors. Ez most az idén megjelenő "nagy architektúra váltzosáson" átesett mikro procikra utal (integrált grafikus chippel bla,bla...)? Szóval azzal is kompatibilis ez a lap?
- Az alaplapon levő integrált hangkártya milyen minőségő hangot képes magából kicsikarni? Ez helyett inkább érdemes egy külön álló hangkártyát venni, ha jobb minőséget akarunk? (Jelenleg egy Sound Blaster 5.1 Live hangkártyám van, de gondolkoztam egy SB Audigy-n is ha már új gépet veszek)
-
xtmod
senior tag
nekem 3 éve megbízhatóan működik a p4p800-e deluxe. a pat, a megvételkor be lett már kapcsolva, és egyfolytában azzal megy. semmi gondom nem volt még vele. viszont ha csak ennyi a különbség a két lap között, akkor nem érdemes p4c800-ra cserélni. egy valamit viszont nem értek. ha tényleg csak ez a különbség, akkor az asus maga ellen dolgozik azzal, hogy engedélyezi a pat-ot a p4p800-on.... ?
-
papi77
addikt
zserintetek a fujitsu-siemens-es alaplapok támogatják a tuningot???(P5LD2-FM/S)köszi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
greatchaos #3820 üzenetére
Több slotba is próbáltad? Ugyan így nem látja a másikat?
-
batmab
senior tag
válasz
greatchaos #3820 üzenetére
tipp a másik rovatban...
-
redzsi
senior tag
Hali!
Szeretném húzni a procimat. De Gigabyte M61 SME S-2 alaplaphoz adott Easytune5 progtam, overlock funkciója nem aktív. Tudja valaki az okát? Ötlet?
Köszi -
greatchaos
addikt
hali
lenne egy kérdésem:
ASRock K7S8X v3 alaplap
2 db 256 ddr400-s ram
mindkettővel működik, de csak külön külön. mindkettő benne van, akkor is csak 256-t ismer,h bármelyiket kiveszem, akkor is 256... tehát, nem rosszul rakom bele, vagy valami, tehát ilyen jellegű válaszok kilőve...
esetleg valami? - előre is köszi
-
-
ShiZy
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #3804 üzenetére
Szia!
Nem szimpi az Asus, vagy rossz tapasztalatod van vele, vagy esetleg egyértelműen jobb a Gigabyte? Mondj kérlek pár érvet, hogy miért lenne jobb a másikat venni. Köszi előre is!
-
sommm
csendes tag
sziasztok!
volna egy kis problemam...
vettem gianninal egy asus P5KC-t.
latszolag semmi baja, de nem jutok el a post kepernyoig sem. eloszor azt hittem, hogy keves a tap (400W), merthogy vettem egy gainward 8800 GT-t is, de miutan visszatettem a regi 7600GS karit, azzal sem postolt a gep.
szerintetek mi lehet a baj?parameterek: Asus P5KC, Gainward 8800GT OC (Asus 7600GS), 2x1GB Samsung DDR2 667, Pioneer SATA DVDRW, valami SATA vinyo, IDE vinyo, vizhutes, noname 400w tap.
koszi elore is:
s
-
nagydris
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy MSI K9AG Neo2 Digital alaplapom van és amikor bekapcsolom a gépet akkor egy olyan hibát ír ki a winchesteremre, hogy "BAD" valami és Replace and backup. Nyomjak egy F1-et a folytatáshoz. Nemtudjátok mi lehet ez?
Köszönöm
-
mario11
tag
Bocsi .
A proci northwood telekondis EE -
mario11
tag
Sziasztok .
Egy 478-as 3.2 mhz 800fsb d1 steping proci alá milyen alaplapot vegyek ?
Köszönöm. -
ShiZy
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek. Egy új gép összeállításán töröm a fejem, de nem vagyok igazán jártas a témában. Ezek a hardverek kerülnének bele:
Intel Core 2 Duo 2.33 GHz (E6550) LGA775
Corsair 2GB DDR2 (2x1GB 800Mhz PC2-6400 4-4-4-12) XMS2 memória hũtőbordával
ASUS EN8800GT 512MA kérdésem az lenne, hogy Ti milyen alaplapot javasolnátok? Egy másik fórumon ajánlották az Asus P5K-t, de szeretnék bizonyosságot kapni arról, hogy ez tényleg jó választás. (Nem azért mert nem bízok másokban, de jobban szereti az ember, ha többen megerősítik abban, hogy ez alkalmas lesz, illetve talán itt több a hozzáértő.) Az árkategória az körülbelül ez lenne, mint a fenti lap esetében.
Köszönöm előre is a segítséget!
ui.: illetve ha lehet, akkor feltennék egy másik kérdést is, mert nem találtam egy összefogó topikot, ahol a gép egészéről lehetne beszélni. Szerintetek ez a proci húzva alkalmas lesz a VGA teljes kiszolgálására?
-
batmab
senior tag
válasz
jasonka #3794 üzenetére
innen szedd le a progit...
hibakodok jelentése...
második kör:ha hozzá akarsz látni,elöször takarits ki a házban..hütök,ventilátorok,stb.
proci ujrapasztázása is segithet..a tápot is kifujhatod,de csak akkor szedd szét,ha már láttál ilyet...egyenlöre ennyi..remélem segit..
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Riasztó topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" / Intel Core i7-13650HX / 16GB / 1 TB SSD / NVIDIA
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest