Hirdetés
- Riasztó topik
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
pici25
csendes tag
hali mindenkinek,
én is szeretném az autoerösitömet be hozni a szobába 600 Wmax .van nekem egy 12 voltos trafom eszt rákötötem de nem kapcsolja be az erösitöt csak pirosan világit de nem vált átt zöldre. ez mitöl lehet kevés a voltneki?de van egy 24 voltos is azal meg kicsapja a biztositékot. hogy tudnám én eszt öszehozni hogy müködjön?egyetalán lehetséges eze ösze hozni?vagy inkáb én is válaszam a számitogép tápot?üdv.: Misi
-
RohamDroid
aktív tag
nemtudom nem lehet belőle baj sztem
-
dome008
csendes tag
válasz
RohamDroid #47 üzenetére
A tápot szétszedtem, de alig láttam még így is benne vmit. Új, meg rajta volt a papír is, szal valószínű, hogy van benne biztosíték. Az erősítőben is van bizt., de hogy tudnék még máshova rakni, meg hova?
Az gáz, ha az 5.1es kimenetére teszem rá a nagy mélynyomót? -
RohamDroid
aktív tag
Sztem működni fog úgy ahogy fenn jelezted de ha beleteszel egy pár biztosítékot út közben akkor semminek se lehet baja... A tápban alapból van meg az erősítőkben is szokott lenni.
-
dome008
csendes tag
válasz
RohamDroid #45 üzenetére
Inkább a képet egészítettem ki, így könnyebb megérteni sztem. A kábeleket akkor jól helyeztem el nem? Ha jó akkor tuti jó? Mert nekem még mondtak vmit a kékről, hogy kell az is.
Viszont közbe eszembe jutott egy újabb dolog. Azt gondolom, hogy a jack elosztós megoldás mégsem jó, mert a sz.gép nem valószínű, h mélynyomónak veszi, ami nem hiszem jót tenne neki. Az 5.1-es mélynyomó hátulján van egy csomó AC-3-as kimenet, köztük egy mélyny. rész is. Egy RCA 2-1-es kábellal be lehetne oda tenni? Azt a részt szaggatott vonallal jelöltem. Ha igen, akkor legalább csak egy jack megy a sz.gépbe és nem kell az elosztós megoldás. Remélem nem írtam hülyeséget -
RohamDroid
aktív tag
A citromsárga megy a pozitívra és még egy citrom a remote ba. Aztán A fekete a testre.
Ha atx-es a táp akkor egy rövid dróttal zárd össze a 20-24 pines csatin a zöldet meg az egyik feketét, és bekapcsol a táp alaplap nélkül.
A lényeg az hogy a biztit ellenőrizd le a tában hogy jó e még vagy ha nincs akkor köss be egyet az egyik pozitív közé.
A tápra valami izmosabbat ajánlok.. Nekem volt elötte egy másik táp az néha kicsit kerregett a cuccal ezért váltottam egy sokkal stabilabbra.
A lényeg hogy a 2 citromsárga ne ugyan az legyen Külön szálról szedd le.
Szal ne egy szalagon legyen a 2 hanem teljesen külön. -
dome008
csendes tag
válasz
RohamDroid #43 üzenetére
És hogy oldottad meg, melyik vezeték kellene a negativ részbe az erősítőnél? Addig eljutottam, h a mélynyomo és az 5.1 jack elosztóval fog menni.
-
RohamDroid
aktív tag
Nekem egy 250 es láda MNC és két 120as magnat hangfal megy egy 550 wattos FSP számítógép tápról..
-
dome008
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék a szobámba egy 5.1es kis hangfalrendszer mellé egy plusz autós mélynyomót beüzemelni, de mindezt laptopról. Nagyjából megvan minden: Sal pro xc-12 300w mélynyomó, Sal mosfetes 240w-os erősítő, 300w-os (sz.gép)tápegység, egy rca-féle kábel. Megjegyzem az 5.1 sem volt kihasználva, mert csak sima rca-jack kábelről ment.
Nem vagyok túl hozzáértő, ezért van jó pár kérdésem:
1. A mosfetes 3-csatlakozónál mit kell még bedugni? Sorrend mindegy?
2. Mivel laptopon egy jack-csatlakozó van, hogy lehetne mindkettőt megoldani? Külső hangkártyának van érteleme?Csináltam egy képet, hogy jobban áttekinthető legyen.
Nagyon remélem, hogy megoldható.
-
pweisz
senior tag
-
pweisz
senior tag
müanyag nem müanyag, nincs bennűk anyag. Csak a rím miatt
Na de tényleg, itt nem a külsőröl van szó, hanem a belseje szar. Divatcikek és csak 1-2évre tervezik őket, anyit kibirnak, többet nem nagyon. Nekem Sony van, elöször a cd halt meg 1-2év után, mostmár a kazetta rész is így 5-6év után, mondjuk az erősítő meg a rádió jó benneDe ha valakinek tetszenek ezek az egybehifik nem azt mondom ne vegye, de legyen azzal tisztában hogy azért hamarabb megadják magukat mint a rendes cuccok, és hangminőség terén se nagyon vannak a toppon.
-
zlaboncz
tag
Újban ne gondolkozz, mert erősítőt+hangfalat nemigen kapsz ennyiért normálisat, az új mikro-hifik is elég drágák, 50 alatt csak noname-et kapsz.
Használt mikro cuccok között lehetett látni már 50 alatt rendesen (pl. Hitachi AX-M66 rádió, cd, erősítő, két piciny hangfal 20-25 körüli áron. Nagyon kicsi, de szépen szól)
Egyébként én is a Videoton/BEAG erősítő + Videoton/Orion hangfal (pl. Orion HS280) összeállítást javasolnék, alacsony áron nagyon jó minőséget kapsz.
ZooLee -
Antonio
senior tag
igen részben igazad van ... 50 rugóból inkiább erősitő + hangfal ...
de azért (főleg a ''mikro'' cuccok között) van ''sok'' minőségi darab ami tényleg fém és fa ... de a műanyag ''csodák'' tényleg messzire kerülendők ...
pl.: JVC FS-X3 bár ez kicsit drágább mint 50 rugó90-100 körül
de a multkor MM-ben megnézegettem meggyőző volt:
először kicsit szkeptikussan fogattam a furcsa hangszóródobozt megemeltem: hangszórókat hát volt bennt anyag rendessen csak hűmmögtem(bár ez elég laikus módja a minőség meghatározásának
) szerintem 2x olyannehéz volt mint sok tárásénak
-
Antonio
senior tag
...
néz körbe netes áruházakba kb. képet kaphatsz milyen árak vannak
ezek jutnak hirtelen az eszembe de van még jó pár
ittveddmeg.hu
addel.hu
depo.hu
digitalko.hu
de ha találsz valami érdekes cuccot valahol, beütöd googleba oszt kidobrá egy csomó egyébb címet,
de ennyi pénzér már lehet találni mini vagy midi hi-fit is de abból is csak olyat vegyél aminek fa a hangszóró doboza, műanyag design-csodákat kerüld meszire
és ami lejátsza mp3-at is...
és akkor már van CD lejátszód/rádiód/kazetta /bár ezzel már nem sokra mégy -
Boolash
aktív tag
Aha.értelek titeket és kezdek egyetérteni
Még annyit hogy akkor szerintetek mi a jobb?
-használt hangfal+erősítő
-új hifi
50e a keret.Hogy mire lenne azt fentebb írtam (főleg gépről, de nem rossza a rádió) -
Antonio
senior tag
Hát érdekes ötlet
Szerintem ''hülyeség'' (bocsi) amin agyalsz vagy legalább is én biztos nem szenvednek ilyennel ...cipőt a cipőboltből,
az autós hifi azért autós hifi mert autóba valóa szobai meg azért szobai mert ...
ez olyan mintha a bal lábammal vakarnám a jobb fülemet, pedig ott a jobb kezem
Ha veszel autós cuccot és még árramellátás is lesz + akkor még dobozt is kell csináli a hangszóróknak(amiknek sose lesz olyan hangzása mint egy gyári hacsak nincs valami hi-fis fanatic barkácsolós ismerősőd) + ráadásúl amekorra teljesítményekről te beszélsz ugy fogják szétrázni a ''házi''házikókat hogy ''öröm'' lesz nézni
bocs hogy kicsit negatív vagyok
50 pénzből tényleg sokkal egyszerűbb ha (használt) erősítőn meg hangfalakon gondolkozol ... sokkal ésszerűbb egyszerűbb kifizetődöbb minőségről nem is beszélve -
-
Boolash
aktív tag
Köszönöm a segítségeteket! Annyit kérdeznék, hogy akkor nincs olyan átalakító amivel egyszerűen meg lehetne oldani?(aksi helyett)...És esetleg nem lehet valahol készen venni hangfalhoz ládát?
Vagy van nekem 1 régi 3 utas hangszóróm. Ha abból kiveszem a régit, és megnagyobbítom a lyukat akkor belerakhatom az új hangszórót? És esetleg meheta a másik kettővel együtt??
Erősítőt azért gondoltam az autósat mert egy minimum 400w-os erősítő elég drága az auttós 800wos hoz képest. Vagy nem? -
micro
addikt
Ha kevés a kraft a trafóban, akkor nem tudja meghajtani az erősítőt rendesen, ezért levágja a jel tetejét. Az így keletkezett négyszögjelre hasonlító erősített jelet küldi ki a hangfalra, és a négyszögjel felharmonikusai hazavágják a magasat a hangfalban.
Tehát csak óvatosan. -
hz hefti
tag
-
supercow
őstag
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de a 12V-os tápot nem lehet megadni egy normális PC táp 12V-os ágáról?
-
ZeUS2140
aktív tag
én sokat agyaltam rajta. csináltam 5.1-et szobába egy 4x100-as Magnat + 1 150W-os gagyitek. a nagy gond az akksi volt.
nem bírta sokáig. Tőltő lassan tölt. kisülés-töltés ciklus nagyon gyakori szóval az akksi is ''fárad''. szerintem egy nagy trafó kellene, ami 20-30A-t képes stabilan leadni és közben nem megy át rezsóba.
Sök sikert!
Csatlakoznék az előttem szólóhoz! Videoton erőlködő, vagy valami nagy használt+használt hangfal.
Csinálni: mi haverral csináltunk mm-re megegyezőt egy másolt JAMO-ról, de össze sem lehetett hasonlítani. Ez is egy külön szakma
Érdekel, hogy te mire jutsz a témában. -
Male
nagyúr
Szerintem ha sok időd van rá, meg kedved vele szórakozni (az alkotás öröme
), akkor a hangfalépítésnek nekiállhatsz. Persze azért elég sokat utána kell járnod, van itt is egy hangfalépítős topic, ha pedig autos hangszórókat használsz hozzá, akkor azokkal nehezebb elcseszni a dolgot (annyira ezért nem fontos nekik, hogy milyen dobozban vannak). Az erősítővel viszont fölösleges szórakozni, ha szerzel jó tápot, ami csinál 12V-ot stabilan, meg hozzá az autós erősítő, akkor szerintem kb ugyanott vagy, mintha egy szobai erősítőt vennél.
-
Boolash
aktív tag
Ja és esetleg nincs valami konnektor-aksi átalakító?? Vagy mennyibe fájna nekem egy ilyen hangfalhoz dukáló erősítő(amit be lehet dugni a konnektorba)??
[Szerkesztve] -
Boolash
aktív tag
Ja tényleg... azt kifelejtettem, hogy nem hálózatról, hanem 12V-ról menne...
Így már bajos tényleg... -
Cathfaern
nagyúr
Igazából laikus vagyok a témához, de:
Egy autóban teljesen más igényeknek kell megfelelni egy audió cuccnak és teljesen más körülmények vannak. Például kis légtér, magas alapzaj, stb. Ezzel szemben egy szobában teljesen más a helyzet. Szóval egy autós hifi más körülményekhez van tervezve. Persze ettől még szólni fog, csak kérdés hogyan.
U.I.: Ha csak az a lényeg hogy 2000GigaW teljesítménye legyen, akkor tökéletesen megfelelő lesz... -
Male
nagyúr
Hangszóró minden további nélkül megy házban is, már ha csinálsz neki egy dobozt, persze a saját építésű hangja korántsem biztos, hogy jó lesz... mondjuk amit én csináltam az nem rossz (azért nem is túl jó, de nekem megfelel), és mivel a hangszórók amúgy is megvoltak, így 3000-ből kijött az egyész (ennyiért meg igazán megérte), mondjuk 1 napig dolgoztunk rajta ketten (a lapokat levágattuk, de ki kellett vágni még a lyukakat, meg összeszerelni, és hát egyikünk se volt éppen sztalos
).
Az erősítő az problémás, mert annak 12V kéne valahonnan, ami nem igazán van a lakásban -
Rover623
félisten
A kérdés nem rossz...ellenben összetett...
Sarokpontok:
Normális hangdoboz nem egyszerű móka...
Stabil, masszív 12V biztosítása...csepptöltővel megfejelt komoly aksi, 1 farad-on keresztül a szoba sarkában...?
Az elektronikákkal semmi bajság, manapság igen komolyak, és még méretileg is kellemesebbek mint asztali társaik... -
Boolash
aktív tag
Valamilyen hangtechnikát szeretnék venni a közeljövőben, de nem tudom milyet, és annyira nem vagyok otthon a témában és több kérdésem is lenne:
Mivel a zenéim 99%-át gépről nyomnám, sztem elég lenne nekem egy hangfal+erősítő párosítás, mintsem egy komolyabb hifi
Utánnanézegettem, és azt vettem észre, hogy a ''házba'' való erősítő meg hanfal sokkal drágább int az autókba való.Pl: (Mediamarkt) 400W-os designes hangfalat kapok 30-40-50e körül, míg ''házba valót'' sokkal drágábbért. Sőt, láttam 17e-ért sony 400W-os tányért (csak a hangszóró), és ládát meg úgy hallottam akár házilag is lehet csinálni neki. Erősítőket 600W-800W olyan 40-50-60e körül láttam hozzályuk (autós). Szóval főleg az lenne a kérdésem, hogy ezeket az autós cuccokat lehet ugyanúgy szobában is használni, szólnak rendesen, vagy mittomén..??
Mert ha rendes ''házba való'' cuccot nézek akkor kb ugyanennyi árért mint amiből az autóst összeraknám, sokkal kisebb teljesítményűt lehetne csak kapni.
Vagy, hogy is van ez?
(bocs ha valami triviális, hülye kérdést tettem fel....)
Köszi!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB GDDR6 Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest